תגובה: התייעצות: TOYO או מקסיס?
אבנר . תודה . המגבלה של 120km/h לא מטרידה /מעשית עבורי . ברכב מורכב קיט הפחתה שמגביל את מהירות הרכב . בפעם האחרונה שמדדתי בעזרת WAZE , בהילוך חמישי , 2000-3000RPM הוא הגיע ל - 92KM/H . עדיין מחפש פתרון לשאלה 6=4+4 ? וכן לשאלה האם בצמיג חקלאי ציון מס' השכבות ללא פירוט סוליה/דופן , משמעו שמס' השכבות המצוין נכון הן לסוליה והן לדופן ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זיו,
צמיגי 31 של BF הם עם 3 שכבות בדופן.
יאללה, ותר.
תביא תמונה,
זה מעניין, כי אני צירפתי פה קישור.
KO2 31, הוא עומס C, ולפי תיעוד של BF, זה 2 שכבות .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
המגבלה של 120km/h לא מטרידה /מעשית עבורי . ברכב מורכב קיט הפחתה שמגביל את מהירות הרכב . בפעם האחרונה שמדדתי בעזרת WAZE , בהילוך חמישי , 2000-3000RPM הוא הגיע ל - 92KM/H .
מצטער שאני סוטה קצת מהדיון על מספר שכבות וכו', אבל צמיגים חקלאיים לא מיועדים לעבוד במהירויות כאלה. אתה מסכן את עצמך ואת הסובבים אותך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מצטער שאני סוטה קצת מהדיון על מספר שכבות וכו', אבל צמיגים חקלאיים לא מיועדים לעבוד במהירויות כאלה. אתה מסכן את עצמך ואת הסובבים אותך.
דרור . הצמיגים החקלאים שלי , לא עולים על כביש . אני מודע למה שכתוב עליהם : NOT -
FOR HIGHWAY SERVICE NHS
והם לא מיועדים גם בשטח למעבר ל : 15-40km/h
עדיין שואל אם 6ply ,מתייחס גם לסוליה וגם לדופן אם יש בכלל הפרדה כזו בצמיג חקלאי ?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
צמיג תעשייתי (חקלאי כלול) - ה PR שלו הוא בעצם קוד עומס. לא מספר אמיתי של שכבות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הדיון הזה מתפתח לכיוון מעניין....אחת ההרצאות הכי מרתקות ששמעתי אי פעם הייתה של ד"ר שרון (ד"ר צמיג)....זה שפיתח את צמיג אליאנס (ונמכר אחר כך ליפנים).
בכל מקרה, קצת סדר....
בצמיג דיאגונלי (אלכסוני) מניחים שכבות בבגוף הצמיג באופן אחיד מקצה החישוק ועד לקצהו השני. הצמיג קשה יותר, כבד יותר, נוטה להתחמם ולהתפוצץ (הברזל בשכבות מייצר עומס חום בתוך הצמיג).
בצמיג רדיאלי כמות השכבות בסוליה ובדופן שונות. הרעיון בפיתוח הצמיג היה להגיע לצמיג קל להיגוי שאינו רגיש לחום המתפתח בנסיעה.
לכן, רוב הצמיגים מגיעים עם מספר שכבות בסוליה הגבוה ממספר השכבות בדופן.
[QUOTE=אבנר ברוך;83716..זה שפיתח את צמיג אליאנס (ונמכר אחר כך ליפנים).
........נוטה להתחמם ולהתפוצץ (הברזל בשכבות מייצר עומס חום בתוך הצמיג).
אבנר. מ-19 צמיגי אלייאנס שיש לי ב-3 סדרות , 11+4+4 , הסדרה של ה-11 ( צורף תצלום ) מצויין במבנה NYLON בלבד. בסדרות של 4+4 אכן מצויין NYLON+STEEL .כשעבדתי עם כלי צמ'"ה בכרייה שמתי לב שהצמיגים שלהם רובם/כולם הם NYLON בלבד.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
זה גדול עליי....זו שאלה שצריכה להיות מופנית ליצרן.
דורון,
זה בשבילך -
https://www.bfgoodrichtires.com/uplo...in-t-a-ko2.pdf
LT255/70R16 הוא לעומס E (ואכן יש לו 3ply בדופן) אבל תסתכל על צמיגים אחרים כמו 31X10.5R15 או LT265/70R17 ותראה שהם מוגדרים לעומס C. מאוד קשה למצוא תעוד רשמי של BF על הנושא הזה, אבל שחופרים טוב מוצאים (שמתי את זה באחת ההודעות הקודמות) שלעומס C יש כנראה רק שתי שכבות.
לכן ביקשתי, שמי שיש לו צמיג כזה, שיבדוק ויחלוק אתנו.
פשוט כדאי לדעת את העובדות (וחוץ מזה שאני מתקרב להחלפה, וממש לא ברור לי על מה ללכת).
זיו,
תפריד בין הגדרת עומס C ובין מספר השכבות.
BF/KM2 במידה 31 מוגדר ״C” ועם 3 שכבות בדופן.
זה מה שיש לי על הרכב.
בוודאות.
דורון,
אני מפריד, אבל גם קורא מה כותבים ברשת (שמתי פה קישור).
בדגם הזה - KO2 בדגמים שמיועדים לעומס C יש כנראה 2 שכבות (ולא 3).
אני מאוד מדוייק, דגם צמיג - KO2 ועומס C.
אין מה לעשות ספקולציות, אני מחפש מישהו שיש לו צמיג כזה, KO2 חדש יחסית, שיעלה תמונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
אני מפריד, אבל גם קורא מה כותבים ברשת (שמתי פה קישור).
בדגם הזה - KO2 בדגמים שמיועדים לעומס C יש כנראה 2 שכבות (ולא 3).
אני מאוד מדוייק, דגם צמיג - KO2 ועומס C.
אין מה לעשות ספקולציות, אני מחפש מישהו שיש לו צמיג כזה, KO2 חדש יחסית, שיעלה תמונה.
שלחתי תמונות נוספות היום, סט חדש , מידה 255-70R16.
אולי העיניים שלכם טובות יותר, לא מצליח להחליט אם עומס C או E
התמונה מראה E, וזה תואם את המפרט ששמתי בתשובה לדורון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
התמונה מראה E, וזה תואם את המפרט ששמתי בתשובה לדורון.
ואתה מתעלם מזה שיש צמיגי קטגוריה C עם 3 שכבות בדופן.
וזה לא נכון להשליך אוטומטית כי אם קטגוריה E עם x שכבות, אז בהכרח קטגוריה אחרת עם פחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ואתה מתעלם מזה שיש צמיגי קטגוריה C עם 3 שכבות בדופן.
וזה לא נכון להשליך אוטומטית כי אם קטגוריה E עם x שכבות, אז בהכרח קטגוריה אחרת עם פחות.
דורון,
אני לא מתעלם, לכל היותר, אתה מתעלם.
הפנתי אותך כבר פעמים, תראה את ההודעה הזו -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post836863
שים לב לקישור ששמתי שם, ולמי שמתעצל גם שמתי את הקטע הרלוונטי -
BFGoodrich's TriGard, 3-ply polyester cord sidewall ply construction (2 plies for Load Range C tires) for strength and durability.
בגלל שאני מחפש צמיגים, אז אני חופר, וכבר נתקלתי בהערה הזו כמה פעמים - צמיגי BF KO2 (שים לב KO לא אמרתי MK) לעומס C (שים לב,רק C, לא עומסים אחרים) , יש להם כנראה שתי שכבות, לשאר העומסים 3 (ולכן E , שזה לא C :-) יש לו 3 שכבות).
אתה מוזמן, או להביא צילום של KO2 מהמידות של עומס C, או לחלופין איזה קישור שבא לך מהאינטרנט.
אני לא טענתי כלום לגבי KO/2
אני תיקנתי אותך שההגדרה הגורפת שהשתמשת בה לגבי קטגוריה C אינה נכונה.
זהו.
לא יותר, לא פחות.