Article: מבחן שטח השוואתי: מקררי רכב
חבורת קןטרים.
לרגע בדקתי אם אוגוסט הגיע.
אני מעדיף שיהיו באתר עוד 10 מבחנים שיש מה לשפר בהם מאשר כלום.
דיון ״מקרר מול צידנית״ לגמרי מיותר כאן.
גם אני חושב שאם כבר מקרר, אז מרכיב הצריכה כן מהווה גורם בעל חשיבות, אחרת ההבדל נהיה פחות רלוונטי בין מקררים, ברגע שמגיעים לטמפרטורת עבודה רצויה.
מי שמכניס אוכל קר למקרר חם בטמפרטורת סביבה, ויוצא לדרך במחשבה שבדרך הטמפ יירד קרוב לאפס.. אפעס מזמין צרות בבטן.
בגלל זה פקטור כמה מהר המקרר יורד לטמפ עבודה לדעתי פחות משנה.
לעומת זאת, מחזורי העבודה, וכמה אנרגיה הוא לוקח זה כן ההבדל המשמעותי.
וכן הייתי רוצה עוד דגמים במבחן, אבל מבין שיש אילוצים.
וכן האקסטרות של תאורת פנים, מבנה פיזי חסון, חלוקת תאים וכו..
תגובה: Article: מבחן שטח השוואתי: מקררי רכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני מעדיף שיהיו באתר עוד 10 מבחנים שיש מה לשפר בהם מאשר כלום.
דיון ״מקרר מול צידנית״ לגמרי מיותר כאן.
..
מסכים במאה אחוז.
מתנצל שנגררתי.
+1
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
זיו, כתבתי שאני לא מבין במקררים ברצינות לא בציניות- ככה זה. באמת לא בעניין.
הערתי שלא 'כל' מי שמשתמש במקרר מתעניין במה שאתה - למשל חנן ואייל ועוד הרבה שלא מגיבים. לגיטימי בעיני, בעיניך זה לא רציני. נו... זכותך. אבל למה לפסול את המבחן על זה? אני דווקא כן נהנה ומתעניין במבחן דווקא בגלל שהוא, בעיני, ענייני - אם אני אחליט שבסדר העדיפויות שלי נכנס פתאום מקרר.
קיבלתי כבר קודם את ההערה לגבי הנצילות הכוללת. אבל אפשר לשבת גם על הנקודה הזו. או לא.
חוץ מזה - מבחן ציוד השוואתי - תמיד טוב לטעמי גם אם לא כולם מרוצים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
1. יש לי לנד רובר
2. יש לי מקרר
3. לא באמת מעניין אותי מה הנצילות שלו. שהרכב כבוי גם המקרר כבוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא התערבתי עד עכשיו, אז רק כדי שישמע גם קול אחר, של אנשים שמשתמשים במקררים וחושבים אחרת:
יש לי מקרר כבר כ12 שנים, בשימוש יומיומי ולטיולים.
צריכת האנרגיה שלו לא מעניינת אותי כהוא זה. ברכב היומיומי שלי הוא מקבל חשמל משקע המצית, שכבוי כשהרכב כבוי, וברכב הטיולים זה מחובר קבוע אבל שם אני סוגר את המפסקים הראשיים של המצברים כשאני מגיע לחניון לילה, ופותח בבוקר.
מן הסתם מישהו יכתוב שהאוכל שלי לא בטמפ' הנכונה. גם זה לא מעניין אותי. מה שחשוב לי זה שהפפסי מקס קר עד קפוא ושאני מגיע הביתה בסוף הטיול ללא קלקול קיבה. בנוסף, הרכב מתניע בבוקר ללא סימני שאלה, שזה גם חשוב.
עם זאת, אני מבין את מי שמנהל את הנושא הזה באופן אחר, ונתון ההספק משמעותי עבורו.
1+
א. גם לי שי מקרר קבוע ברכב. כשאני לא מטייל הוא כבוי. כשאני מטייל אז הוא מכוון על דרגת הגנת מצבר בינונית.
ב. הוא מחובר למצבר הראשי והיחיד ברכב.
ג. לא יודע ולא מעניין אותי צריכת הזרם שלו והיעילות האנרגטית.
ד. לא הייתי חוזר לצידנית בחיים.
לגבי המבחן,
קצת מזכיר לי את ימי ג'-יפאית:p
מבחן השוואת מוצרים שנאספו ממשווק אחד בלבד הוא חלקי במקרה הטוב...
גם אצלי
יש מקרר, בשימוש בעיקר בטיולים ונמצא קבוע וכבוי ברכב (רכב יומיומי ועדיין בסידור הנוכחי יש תא מטען למרות כיסאות, שולחן, מחצלת, ציוד חילוץ, כלי עבודה ונוזלים שנמצאים בו קבוע).
צידנית זה מעצבן ומלא התעסקות ומקרר זה נוח.
אותי מעניינים הדברים הבאים:
1. המקרר מקרר את האוכל והמים לטיול
2. בבוקר האוטו מניע (דיזל על מצבר יחיד)
3. זהו!!!
אני מעריך שרוב משתמשי המקררים פה חושבי דומה למה שרשמתי.
אייל תודה על המבחן, היה מגניב אם היו בו עוד מקרר או שניים מחברת נוספות כמו קינן אבל סה"כ היה נחמד לקרוא.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
גם לי.
מקרר national Luna, 50 ליטר dual zone, יעני תא מקרר ותא מקפיא.
תמיד באוטו.
מצבר יחיד, בנזין.
לא מעניין אותי צריכת זרם. מעניין אותי קירור והנעה.
לפעמים אני מכבה אוטו בשעה 16-17, משאיר מקרר דולק, ובבוקר האוטו מניע כמו נמר, ללא הנעות ביניים בלילה, ועם שימוש בלדים לתאורה בנוסף.
לא כולם יורדים לרזולוציות שלך, זיו.
תמשיך להעמיק, זה מצויין, אבל לא כולם כמוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
לא מעניין אותי צריכת זרם. מעניין אותי קירור והנעה.
אתה סותר את עצמך, צריכת הזרם משפיעה על יכולת ההתנעה. גם יעילות המדחס ואיכות הבידוד, גם אבדן הקור בעת פתיחה וכמות הפתיחות. אתה מתעלם מכל הפרמטרים האלו מתוך הנחה (כנראה נכונה, מהנסיון שלך) שיש לך מספיק רזרבות. כשתיתקע בלי יכולת התנעה, אולי גם אתה תתחיל להתעניין יותר, ואולי לא, אבל זה בעיני בהחלט שיקול במבחן השוואתי של מקררים. לא היית רוצה לדעת במבחן כזה אם מקרר אחד ייתן לך קירור יותר טוב מהשני בהנתן תנאים דומים ?
יאללה,
שכנעתם אותי.
זה מבחן נהדר, מכסה את כל מה שצריך לדעת לפני קניית מקרר (כל השיקולים , וכל הדגמים), ובכלל לפי התגובות, הרוב חושבים שציידנית עדיפה.
לא מבין למה נתנתי לעובדות לבלבל אותי, טעות שלי.
האמת שראיתי את התגובה של אסף בשרשור אחר, ונורא בא לי להגיב, מה זה משנה, כולם טנדרים :-)
שאני לא אדע משהו, אני אמצא את מי לשאול......
יאללה שחררו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
לא מעניין אותי צריכת זרם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
מעניין אותי קירור והנעה.
צריכת זרם=קירור (כי אם הצריכה גבוהה, המקרר יתנתק בלילה)=בעיית הנעה בבוקר וקיצור חיי המצבר.
לא צריך לרדת לרזולוציה של תת-תרחישים, אבל השוואתי נותן מושג טוב מאד בין מקררים.
לי יש INDLE B, ומבסוט מכל רגע !:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אתה סותר את עצמך, צריכת הזרם משפיעה על יכולת ההתנעה. ....
לא היית רוצה לדעת במבחן כזה אם מקרר אחד ייתן לך קירור יותר טוב מהשני בהנתן תנאים דומים ?
אני לא סותר את עצמי, כי לא מעניין אותי מה הצריכה, כל עוד הוא מניע בבוקר.
אגב, כשהמצבר היה גמור, היה לי מקרה שהוא לא הניע לי עם מקרר באזה"ת. זו בכלל לא עובדה שיש לקחת בחשבון.
ויש לי נשיונאל לונה, שאם אני לא טועה הוא די מקביל לרולס רויס של מקררי האיזורים הטרופיים, ולכן תוצאות המבחן לא משנות לי דבר. ציינתי את הדברים רק כדי להראות שלא לכולם הכי חשוב לדעת מה הצריכה. אגב, גם כשקניתי אותו, לא בדקתי מה הצריכה והסתפקתי בזה שזה נשיונאל לונה.
די דומה בעיני לשאלה למה אתה נוסע לטייל עם הצ'רוקי כשהויטרה הרבה יותר חסכונית, גם בדלק וגם בעלות חלפים. התשובה ברורה לשנינו, אני מניח. הייתי מוכן להוציא כסף על נשיונאל לונה, וזה היה יותר מאחרים, וזה הספיק לי, יחד עם הנסיון המצטבר של אי אילו חמש שנים, ולא רק בטיולים.
Article: מבחן שטח השוואתי: מקררי רכב
אני כמו שמיל.
לא מעניין אותי הצריכת דלק בג׳יפ רק שיסע 500 קמ במאתים שקל
בעניין המקרר, אע״פ שיש לי מקרר עם צריכה יחסית נמוכה ביחס למתחרים ומצבר 70 א״ש אני כל הזמן בחששות ולעיתים גם תקלות של ריקון מצבר או מצבר שלא מחזיק יותר משנתיים שלוש.
זו גם הסיבה בגינה אני משקיע בפאוור בנק מהסוללות של האאוטלנדר...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עולה לי בערך אותו הדבר לצאת לטייל בויטארה ובצ׳רוקי. אבל בצ׳רוקי יש מקרר אז הוא מנצח [emoji5]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אני לא סותר את עצמי, כי לא מעניין אותי מה הצריכה, כל עוד הוא מניע בבוקר.
אגב, כשהמצבר היה גמור, היה לי מקרה שהוא לא הניע לי עם מקרר באזה"ת. זו בכלל לא עובדה שיש לקחת בחשבון.
ויש לי נשיונאל לונה, שאם אני לא טועה הוא די מקביל לרולס רויס של מקררי האיזורים הטרופיים, ולכן תוצאות המבחן לא משנות לי דבר. ציינתי את הדברים רק כדי להראות שלא לכולם הכי חשוב לדעת מה הצריכה. אגב, גם כשקניתי אותו, לא בדקתי מה הצריכה והסתפקתי בזה שזה נשיונאל לונה.
די דומה בעיני לשאלה למה אתה נוסע לטייל עם הצ'רוקי כשהויטרה הרבה יותר חסכונית, גם בדלק וגם בעלות חלפים. התשובה ברורה לשנינו, אני מניח. הייתי מוכן להוציא כסף על נשיונאל לונה, וזה היה יותר מאחרים, וזה הספיק לי, יחד עם הנסיון המצטבר של אי אילו חמש שנים, ולא רק בטיולים.
שמיל,
אם הייתי מראה לך שמקרר אחד יגרום לך להחליף מצבר פעם בשנה, ועם השני המצבר מחזיק לך שנתיים?
אם הייתי מראה לך שעם מקרר אחד יש סיכוי שבתנאים מסויימים יש סיכוי שלא תוכל להניע בבוקר, ובתצורה אחרת, אין חשש כזה?
בהנחה שאלו מקרי אמת, הידיעה הזו, היתה יכולה להשפיע על ההחלטה שלך איזה מקרר לקנות ואיך להתקין אותו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שמיל,
אם הייתי מראה לך שמקרר אחד יגרום לך להחליף מצבר פעם בשנה, ועם השני המצבר מחזיק לך שנתיים?
אם הייתי מראה לך שעם מקרר אחד יש סיכוי שבתנאים מסויימים יש סיכוי שלא תוכל להניע בבוקר, ובתצורה אחרת, אין חשש כזה?
בהנחה שאלו מקרי אמת, הידיעה הזו, היתה יכולה להשפיע על ההחלטה שלך איזה מקרר לקנות ואיך להתקין אותו?
נראה לי שקצת הגזמת עם הקיצון.
כן יש הבדל בין המקררים, וכמובן גם באופי השימוש.
אבל, כל בעל מקרר לומד את המגבלות ועובד איתן.
עדיין זה פתרון יותר טוב לטעמי מצידנית.
#המדען_המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שמיל,
לחלוטין כן.
לי זה חשוב.
אני עם מצבר יחיד .. לא גדול במיוחד ומעדיף לא להוסיף מצבר נוסף.
אני לא מבין למה לעשות עניין מביקורת בונה סהכ?
מבחן השוואתי עם יותר נבחנים ומבחני בדיקה יותר משמעותיים רק יתרמו לקוראים.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אני רק אניח את זה פה... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b4d2ec3985.jpg
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
עולה לי בערך אותו הדבר לצאת לטייל בויטארה ובצ׳רוקי. אבל בצ׳רוקי יש מקרר אז הוא מנצח [emoji5]
וזאת התשובה הנכונה- והמדוייקת. (-;
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk