אם אני אבנה את כל הרצפה מפח מרוג 3+1 מ"מ אני עדיין אצטרך חיזוקים מסיביים? לא שאני לא אעשה כאלו אני פשוט רוצה לבנות משהו שגם אם אפשל במיקום האופטימלי או בחוזק הנדרש לא יגרם אסון.
Printable View
אם אני אבנה את כל הרצפה מפח מרוג 3+1 מ"מ אני עדיין אצטרך חיזוקים מסיביים? לא שאני לא אעשה כאלו אני פשוט רוצה לבנות משהו שגם אם אפשל במיקום האופטימלי או בחוזק הנדרש לא יגרם אסון.
לא. 3+1 חזק מאוד בפני עצמו, אבל אתה חייב חיזוקים מבניים- שיקשיחו יותר משיחזקו את הרצפה. אני מציע לך לבדוק חלק חלק- פנלים שטוחים או עם כיפופים בקו ישר- אין לך בעיה לייצר. האמבטיה הקדמית והקיר אש- אני לא מבין למה לא להשתמש במקוריים. כמעט בלתי אפשרי לייצר משהו שיהיה טוב באמצעים שיש לנו. החלקים האלה מיוצרים בעיבוד פלסטי- לחיצה במכה אחת, על תבנית עם הצורה שלהם. זה משהו שמאפשר להם להיות עם כל מיני מתארים אמורפיים, שאתה לא יכול לשחזר.
אסף.
לפני שנתיים ומשהו אני וניר ביקרנו במחסן גדול במושב במרכז הארץ, שבו מישהו העסיק שני אנשים במשרה מלאה פחות או יותר בבניית בודים של וויליס MB. הם בנו שניים למיטב זכרוני, אין לי מושג איפה הם היום. הקישורים שנדרשים כדי לבנות ביד בודי של מכונית (ובודי של ג'יפ זה ללא ספק הבודי הפשוט ביותר שיכול להיות) הם לא פחות ממדהימים, זה פשוט משהו שצריך לראות. מיכה, אתה חוטא כאן בחטא הגאווה בגדול. אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר, אם היית מדבר איתי עכשיו שאתה הולך לנתח את המוח של ראש הממשלה ונראה לך שלא בעייה גדולה להחזיר אותו לבריאות מלאה, בוא נגיד שהייתי אומר שאתה מדבר בערך מאותה רמה של ידע.
הכותרת של הדיון הזה היא "ריתוך פח של סיקס", וככה הוא התחיל, תיקונים פה ושם, החלפה של פאנלים, תיקון אמבטיה... זה סבאבא. אבל איכשהו נגררת לעננים ברמה שהיא כבר מביכה.
...אבל ראיתי את כל הפרקים של ER... פעמיים- ויש פרקים שאפילו שלוש פעמים... מוציאים, מחזירים, תופרים (נהייתי ממש טוב עם חוט ומחט בזמן האחרון) :twisted: :twisted:ציטוט:
אם היית מדבר איתי עכשיו שאתה הולך לנתח את המוח של ראש הממשלה ונראה לך שלא בעייה גדולה להחזיר אותו לבריאות מלאה, בוא נגיד שהייתי אומר שאתה מדבר בערך מאותה רמה של ידע
ושוב- מיכה, גש לג'יפ, תבהה בו חמש שעות לפחות. אני חושב שאתה תצליח להבין שאת החלקים האמורפיים אתה לא יכול לייצר. תעלת גשר גיר ואמבטיה שאתה רואה בתמונות שקישרת אליהן- זה פתרון לא אלגנטי, אבל עובד. קיר אש? עזוב אותך משטויות. ואני כותב את זה בגלל שאני באמת כן מפרגן לזה שאתה פסיכי שרוצה לעשות הכל לבד.
רוצה רכב שבאמת בנוי רק מפחים ישרים? אני מוכר אחד כזה. יש שם עשרות פנלים שטוחים, מאלומיניום, וגם כמה מפח. זה האוטו היחיד שהייתי מסתכן ואומר שאפשר לשחזר חלקים שלמים ממנו בלי ידע עצום וכשרון שלרובנו אין (ובואו נודה בזה- גם למי שבנה אותו אין יותר מדי כשרון, אבל זה עובד)
אסף.
אני חושב כמו אסף, כלומר תכוון למשהו יותר פשוט לביצוע.
את הדפנות הצדדים של הג'יפ (מה שרואים ב-SIDE VIEW בקישור ששמת) אפשר להכין בקלות רבה מאוד (רק חיתוך שאין בעייה לעשות עם דיסק)
אותו כנ"ל לחלק האחורי עם כיפוף של הפח בפינות והתחברות לנק' שהגיע הדופן הצדדית.
http://www.4wd.com/catalog/products/large/W918A.jpg
http://www.rockcrawler.com/techrepor...rs/photo12.jpg
לגבי האמבטייה (החלק שמתחיל בדלת האחורית ומסתיים במדרגה לפני הריצפה שאליה מחובר כיסא הנהג) ניתן לשחזר גם דיי בקלות, צריך פח מכופף בצורה של הריצפה + שתי קוביות שישמשו כבתי גלגלים, צריך לארגן חיזוקים לרוחב מלמטה (לא לשכוח שאחד החיזוקים האלו משמש גם כתושבות בודי).
אלו בכלליות החלקים שקל לבנות לבד וגם לרוב אלו החלקים שרקובים.
תקרא את זה ותקח רעיונות:
http://www.rockcrawler.com/techrepor...ners/index.asp
בכל מקרה פרוייקט כמו שאתה מדבר עליו יעלה הרבה הרבה יותר מ-2.5K
עירא
אוקי. אני מקבל את מה שאתם אומרים.
אם אני מבין נכון אז את הקיר אש ואת הרצפה של הנהג אין לי מה לנסות לבנות לבד.
אז אותם אני אצטרך להשאיר. האם יש עוד חלקים בעייתיים?
לא הבנתי למה חייבים חלקים אמורפיים. זה לא בין היתר בגלל שכשאתה מייצר חלקים שכאלה בפס ייצור אז יותר נוח לבנות את החלק במכונה אחת ובמכה אחת מאשר לבנות אותו ידנית מחלקים ישרים? תהייה בלבד...
האם לחלקים האומורפיים האלה יש פונקיונליות נוספת פרט לעיצוב? אני לא מדבר על זה שיש חור לגיר, כאילו, דאא. אני מדבר על זה שזה מעוגל במקום זוויתי וכדומה.
אלגנטי או לא, לא ממש משנה לי. (שנמרוד וארז לא יקפצו עלי :-)) מה שמשנה לי זה הפונקצינליות. כרגע הרצפה שבאמבטית נהג מתחילה להתפורר. אני לא רוצה להגיע למצב שהרגל שלי עובדת בסטייל פלינסטונס...למרות שזה יכול להיות שימושי 4X4+רגל.
אחרי שאפרק את הגוף לגמרי אני אוכל לראות בדיוק על מה מדובר. אני אנסה להשתמש בכמה שיותר חלקים מקורים. לצערי המצב שלהם לא כל כך טוב ולכן כל הסיפור. אכן בהתחלה הרעיון היה לשפץ ולא לשחזר או לבנות חדש. אבל אחרי שהוצאתי את הרצפת עץ בחלק האחורי והוצאתי את כל השטיחים שהדביקו....חשכו עיניי ונתמלא ליבי בקינה ויגון. המצב הרבה יותר חמור ממה שחשבתי. רצפה אני לא אעשה מפייבר, הנוסעים עוד יסעו לי על הדרייבשאפט...
טוב מיכה, יאללה, תתחיל לפרק. אני חושב שלא תתקדם יותר בעזרת דיבורים. תתחיל לפרק, תתחיל לראות מה המצב באמת, יכול להיות שתגמור עם פרויקט שחזור כמו עירא... יכול להיות גם שהג'יפ שלך לעולם לא יחזור ליסוע... וזה יהיה לקח לדורות הבאים של קוראי האתר:twisted:
Been there done that
תקנה בודי של סופה ותעזוב אותך משטויות.
יעלה לך 3K בערך
נניח עם התאמות ושינויים תגיע ל-4K ש"ח
נמרוד נמרוד...נראה לך שהוא לא יחזור לנסוע?
נראה לכם שאין לי תוכנית גיבוי למקרה שדפקתי את הכול?
בתקווה, טפו טפו טפו, תוך שבועיים אני מביא ג'יפ נוסף שישמש כגיבוי.
נראה לכם שאני אתחיל משהו מבלי שאדע שיש לי מספיק משאבים (כסף/חלקים/מקורות ידע) בשביל להשלים אותו?
למה אתם חושבים שחיכיתי לזמן הזה? כי עכשיו נכנס כסף מספיק כדי לשפץ את כל הרכב.
הרעיון פה הוא ללמוד. ללמוד להיות פבריקייטור. ללמוד לבנות ולא רק לקנות.
זה יותר חשוב לי מטיול או תחרות שאני עלול לפספס. מבחינתי זה כל העניין.
אם לא הייתי רוצה את זה אז לא הייתי קונה CJ גרוטאה, כנראה שלא הייתי קונה CJ בכלל.
היה לי מגנום, לא הבנתי בו כלום. היה מבחינתי חור שחור עמוק. ראיתי אבל לא הבנתי.
קניתי את הרכב שטח הכי פשוט שמצאתי. זה שהוא היה גרוטאה ושבור זה רק יותר עונג מבחינתי.
נכון שזה עולה כסף, כל דבר עולה כסף. אבל בסופו של דבר, אתה רוצה שהפקיד בנק שלך יהיה מאושר או שאתה תהיה מאושר?
מיכה עם כל הכבוד והערכה שבעולם , לבנות בודי אתה לא יכול .
2500 שקל מה אתה רציני?
תעשה מה שעירא מציע לך זה נשמע הכי שפוי והגיוני למרות שגם זה לא יגמר ב 5000.
לידע כללי, בודי של סיקס במצב טוב (לטענת המוכר) 1000 ש"ח והוא שלך. עוד 200 ש"ח הובלה.
אני רוצה לנסות. יכול להיות שאחרי שאעשה אומדנים מדוייקים יותר באמת אגיע לסכומים שפשוט לא שווה להשקיע על הסיקס. בהחלט יכול להיות. אבל כל הרעיון הוא לנסות.
כמו שכתבתי, יהיה לי בודי נוסף למקרה שאני לא מצליח.
זה לא נראה לי כל כך מסובך אבל כנראה בגלל שאני פשוט טירון. אני בהחלט מקבל את זה שיש דברים שאני לא מודע אליהם. בגלל זה פניתי לפורום לפני שהתחלתי במהלכים בלתי הפיכים.
אני שומע לעצתכם, לא מתחיל לפרק לפני שאני יודע בדיוק מה המשמעות של כל דבר.
אופס, שוב נפלט לי. זה נורא איך מיכה מצליח הוציא את כל הטוב שבי.
go, go for it, man - you are the man
עוד לא התחלת לחתוך? חבל על כל דקה, כדאי שהג'יפ יהיה מוכן שוב ומהר, להספיק לטייל ברגע שהגיר יהיה גמור.
אח, אני הולך להסתכל מהצד, לחכך ידיים ולהנות, רק תשתדל שהתהליך יהיה מצולם מכל הכיוונים. זה הולך להיות שרשור המאה.
הרי לא ייתכן שגם הרעיון הזה, כמו כל קודמיו, ייגנז בקול ענות חלושה, לפחות שרשור אחד חייב להסתיים בעבודה מעשית.
אז קדימה, למלאכה.
חברים, הפסיקו נא לרפות את ידיו של מיכה. גם אמבטיה, גם קיר אש, הכל אפשרי. הנה, אני מכריז.
אגב - אני, ייצרתי לויליס את רוב קיר האש, אל תשאל איך וגם אל תשאל כמה זמן זה לקח לי, אבל הוא אכן נראה כמו קיר אש. אני גם ייצרתי רצפה, וייצרתי גם גג, ואפילו חלק ניכר מן הדפנות ייצרתי, ואם אני יכול - אז למה שאתה לא תוכל?
ולמי שהדברים לא מובנים דיים - כן, אני ייצרתי. לא, אני לא ממליץ לאף אחד, אבל אף אחד, לעשות את זה, בטח לא לפני שיש לו חצי שנה פנוייה לחלוטין, ידע ונסיון הנדסי, רתכת CO2 וכמה קילומטרים של ריתוך מצטבר, מקום מצוייד בכלים לסוגיהם, סבלנות של ברזל, ועוד אי אלו דרישות שכולן מצטברות גם יחד, לא חלקן...
וגם אני, אגב, את חלק מהעבודות פירקתי וביצעתי שוב.
סע, מיכה, סע.
ממתין לתמונות.
איזה שירשור הזווווווי...
שמיל קרעת אותי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אריק
what he said
one correction:
Its: You DE man!
מיכה, לפני שאתה נכנס לפרוייקט כה גדול, עצרת וחשבת , מה הכלים והמשאבים העומדים לרשותך? אינני פוסל ולו לרגע את הרעיון, ניתן לבצע פחחות עצמית לג'יפ, אבל אתה כבר מדבר על בנייה מחודשת של כמעט בודי שלם.
קראתי את השרשור הארוך הזה , נגשתי לג'יפ התבוננתי בחלודה שג'יפ שלי, חלודה שתקפה גם את בסיס קשת ההתהפכות (רצפה) , וגם את רצפת נהג\נוסע - שם ורק שם (!) ביצעתי תיקוני פיבר מוצלחים (לעין הרואה), וחשבתי לעצמי, איך לכל הרוחות אתה תצליח לשחזר את המבנה הקשתי של הגיר-טרנספר? איך תרתך אם אין לך אוטוגן לכל הפחות שלא לדבר על CO ?
איך תתמודד עם תושבות הגומיות שמחזיקות את הבודי צמוד לשלדה ? נדמה לי שאתה לא רוצה לעלות איזה מעלה בו השלדה תמשיך קדימה ב 4*4 (תלוי בגיר כמובן) ואתה תגלוש בניחותא במורד בתוך הבודי המרוג שלך ?
שמע, גם אני העלתי שאלות דומות, בחנתי את כל הכלים העומדים לרשותי, הן כלי עבודה והן כלי מימוש קרי: זמן פנוי משאבים כספיים וחברים שיוכלו לעזור בעת הצורך. המסקנה אליה הגעתי כרגע היא שאין לי מספיק כלים. לדעתי כח הרצון שלך מתגבר על ההגיון והשכל הישר. אתה מונע ע"י פנטזיה שאינה ניתנת למימוש בכלים העומדים לרשותך ברגע זה. מיכה, אני מאחל לעצמי לטעות באשר ליכולות המימוש שלך ואני מאחל לך הצלחה מכל הלב, אבל בנ'אדם תתעורר, קנה כלים, תלמד את הג'יפ, תתחיל בקטן, אל תתפזר.
וידוי קטן - בתחילה השקעתי ימים כלילות בג'יפ ויש לי להשקיע עוד משאבים רבים. אבל זה בא על חשבון המשפחה, עד שהאישה באה והציבה אולטימטום אני או הג'יפ. הנחיתה שלי היתה קצרה והחלטית. קודם משפחה ואח"כ ג'יפ. פרויקט כמו שלך, בהנחה שאתה עובד במשרה מלאה יגזול זמן רב, יגזול אותך מחברתך וממשפחתך, אינני נכנס לזוגיותך, אך שים לב ... אינני היחיד שחווה את שתואר בפסקה זו. לעיתים הלהט שלנו בונה במקום אחד והורס במקום אחר.
אתה יודע מה המסקנה הכי החלטית שהגעתי אליה ? לקנות ג'יפ "משופצר" ומושקע , כי עד כה הג'יפ עלה לי כמו ג'יפ "משופצר" והוא רחוק שנות אור מג'יפ כזה.
בהצלחה, הלוואי וטעיתי לגבי יכולותיך.
מיקי
אני מחפש רתכת CO2 שתחליף או תתוסף לאלקט' הקיימת.
אם ראית במקרה את הקישור ששמתי, זה הגימור אליו אני שואף להגיע. לא איזורים מועגלים אלא זוויתיים (אני אוהב מראה זוויתי).
יש סיבה למשטחים המעוגלים- אם אין לך בודי ליפט, הרצפה חובקת את המכללים (גיר וטרנספר). צורה זוויתית תופסת הרבה יותר מקום מסביב. אתה לא בנאדם קטן, מיכה. והג'יפ לא רחב. הגיר "לובש" את הרצפה צמוד צמוד. נגיד שקר לך. מה יתפוס פחות מקום- ללבוש מעיל, או לחתוך פלטות מלבניות ממזרון עבה ולחבר אותן?
אסף.
זה ברור לי.
אני לא כל כך אדיוט, באמת שלא.
עדייו, מבחינה עיצובית אני מעדיף מראה זוויתי מאשר מראה מעוגל. אבל היי, זה אני.
זה שיש הכרח הנדסי זה ברור לי.
הקיר אש שלי נראה תקין. יש אמנם חורים אבל אני מקווה לסתום אותם, הכוונה לאלו שלא צריכים להיות ובעצם קומבינה.
האיזור שליד הרגלים של הנהג והנוסע מתחיל לפתח סדקים וחלודה. אני אנסה לתקן את זה, מקווה שאצליח.
התחלתי לעבוד על החורים בדפנות. בנתיים ללא הצלחה מרובה.
אני מחפש רתכת CO2 חד פאזית. אם מישהו שומע על משהו כזה משומש אשמח לדעת.
מיכה ידידי, כמו שמיל, גם אני מת לראות מה יצא לך ולכן אני אנסה בכל דרך לקדם את עבודתך.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
כל מה שאתה מחפש, רק תגיד.
אני ועוד הרבה חברים נשמח לעזור לך ולו רק לראות דיון אחד שלך הופך סוף סוף למשהו מוחשי.
כל אביזר, חפץ, כלי, מידע, נעזור.
אתה תבצע.
בעיה אחת כבר פתרתי לך: רתכת CO, בבקשה:
יש עוד אחת אם זו מסיבה כל שהיא לא טובה בשבילך:ציטוט:
למכירה רתכת co2במצב מעולה . +עגלה בלון סליל 052-2411582
יאללה, לעבודה, הזמן קצר והמלאכה מרובה!ציטוט:
רתכת CO2 בלון אציטילן + ווסט ,בלון חמצן. ניתן לרכוש את כל אחד מהמוצרים בנפרד.052-3658995
יגאל
בידידות אוסי (יוסף).
אגב, אחד הדיונים החזקים ביותר אי פעם באתר.
מיכה - תרשה לי לתת לך רעיון נוסף.
מה דעתך על בודי מפיברגלס ?
יש לבודי כזה המון יתרונות וכמעת (או בכלל לא חסרונות).
הוא לא מחליד, קל (יותר מברזל) חזק מאוד ביחס למשקל. קל מאוד לתקן אותו. הוא לא נמעך.
השיפור האלטימטיבי בבודי בארהב הוא מעבר לפיברגלס.
יחסית לבנית בודי מחדש בריתוך, בניה מפיבר הוא קלה מהירה וזולה בהרבה.
בזמנו בניתי סירה מפיבר, והשד לא נורא כול כך.
אתה יכול ליצור בקלות איזה צורה שאתה רוצה (והכי קל וחזק זה צורות מעוגלות)
הדבר הכי חשוב זה ליצור תבנית טובה.
אחרי זה זה רק עבודה שחורה.
וברגע שיש תבנית אתה יכול לבנות כמה גופים שאתה רק רוצה (רמז - אפשר גם למכור)
מבחינת כלים - צריך מעת מאוד והם זולים מאוד.
ידע - ניתן לקנות ספרים באינרטנט וגם אני ועוד כמה נוכל לעזור.
לדעתי זה ממש אידאלי. אם אני היתי במצבך (זמן הוא האויב) היתי הולך על זה.