דיברתי עם מקס מצברים, נכון לעכשיו יש להם שני מצברים משומשים פנויים, אבל הם לא מבטיחים כלום. אם יהיו להם ביום חמישי, אקבל אותם לסופ"ש.
מטען נוסף ייתקבל בברכה :)
Printable View
דיברתי עם מקס מצברים, נכון לעכשיו יש להם שני מצברים משומשים פנויים, אבל הם לא מבטיחים כלום. אם יהיו להם ביום חמישי, אקבל אותם לסופ"ש.
מטען נוסף ייתקבל בברכה :)
גם לי יש פנוי - קריות
זו סקירה חדשה, שאני בספק כמה אנשים ראו, והעיקר למי הייתה סבלנות לראות את כל הפרקים (דרך אגב, לא מצאתי את הפרק המסכם-7).
אפשר להתווכח מה ההגיון מאחורי כל ניסוי שהם עושים, אבל אין ספק שהם מנוסים ומבינים.
מספר דברים ששוה לקחת מהתוצאות שלהם -
1- ככל שהמקרר חלש יותר (מוריד את הטמפ' לאט יותר), הוא יהיה חסכוני יותר במצב סגור לאורך זמן.
2- צורת השימוש, כמה פתיחות, כמה מכניסים דברים חמים למקרר, משפיעה יותר מכל דבר על צריכת האנרגיה.
3- בגדול, מקרר שהגיע לטמפ' ולא פותחים אותו, צורך 0.7-0.8AH (הם בדקו על טמפ' ממש נמוכות).
4- אם מכניסים בחשבון גם את פעולת הקרור הראשונה, אז הממוצע ל 24 שעות (הכנסת תכולה, הפעלה של המקרר ולא נוגעים בו 24 שעות), אז המספרים נעים בסביבות 27-30AH.
5- לצערי, הם לא עשו מבחן עם סימולציות אמיתיות לשימוש - פתיחות , הוצאה, הכנסה חוזרת וכו', אבל משפט המפתח של המומחה, נמצא לדעתי בדקה ה 9 של אפיזודה 6, שהוא מסכם את הניסוי של 24 שעות הוא אומר שלדעתו, צריכה אמיתית תהיה בערך כפולה!!!
6- חשבון מהיר של 30 AH ל 24 שעות, כפול 2 (הערכה של צריכה אמיתית), וחישוב של החלק היחסי ע"מ למצוא צריכה של לילה - 15 שעות, מביא אותנו ל 33-35AH ללילה. זה הרבה.
לדעתי זה נובע מטמפ' מאוד נמוכה בניסויים שלהם (הכל בסביבות האפס, מי צריך את זה???), ומכך שבלילה של 15 שעות, יש פרק זמן של בערך 8 שעות, שלא נוגעים במקרר (וגם בד"כ, הטמפ' סביבה נמוכה יותר, הם בדקו ב 26 מעלות).
7- בקיצור, אני חוזר על המספר הישן שלי, כולל תאורה וכולל משאבת מים , מערכת אמיתית, צריכה להיות מחושבת לפי לפחות 25AH, ו 30-35 עדיף.
8- נתון מעניין שהם לא מתייחסים, השפעת הטמפ' של המקרר על צריכת האנרגיה שלו. נגיד ומכוונים מקרר לתחום 1-4 מעלות, ואח"כ את אותו המקרר ל 5-8 מעלות, מה יהיה ההבדל?
לדעתי זה ניסוי חשוב כי זה יוכיח חסכון גדול (30%) באנרגיה, בזמן שאני בספק אם תהיה איזה השפעה על אורך החיים של האוכל (בהנחה שאנחנו בטיולים של עד 3-4 ימים, ובמשך היום מורידים את הטמפ', ורק בלילה, שהמקרר סגור ולא פותחים, מעלים את הטמפ').
למי שיש מצבר יחיד, ולא רוצה לכבות את המקרר בלילה, לדעתי זו תרגולת חובה.
זיו,
נתייחס רגע לשורות התחתונות שציטטת:
מקרר שנמצא בשלב הורדת הטמפ צורך הרבה.
מקרר שהגיע לטמפ עבודה צורך מעט מאד.
עכשיו,
כשמפרקים את זה לשלבים אז יוצא שהתרחיש הסטנדרטי הנפוץ, בו העבודה העיקרית של המקרר בעומס גבוה וצריכה גבוהה, היא כשהמנוע של הרכב עובד, ולא בעמידה עם מנוע כבוי.
אני מתייחס לשלב בו מכניסים אוכל במקרה הטוב מצונן, ומכוונים לטמפרטורה נמוכה, ויוצאים לדרך.
אלו השעות הקריטיות מבחינת צריכת אנרגיה, וזה לא מעניין אף אחד כמה המקרר לוקח בשלב הזה.
ואז,
כשאתה מגיע לחניון, המקרר בטמפ מיוצב נמוך והצריכה האנרגטית נמוכה.. כמו שהם קיבלו וכמו שיצא לנו גם כאן (להם יצא אפילו נמוך יותר).
Slowly..
כשאתה (אני) מגיע לחניון ועושה על האש, המקרר נפתח ונסגר כמה פעמים, ובסוף הזבח מכניסים למקרר את האוכל שנשאר, מה שאומר שהמקרר צריך לקרר את המזון החדש במשך הלילה, על חשבון המצבר ...
ואל תשכח את תחלופת בקבוקי השתייה...
מוציא אחד קר, מכניס אחד אחר במקומו לקירור
#המדען_המטורף
כשאנחנו יוצאים לדרך, המקרר צריך להוריד מטמפ הסביבה לסביבות אפס.
זה מעל 20מעלות הפרש, יותר בכיוון של 25.
המדחס עובד ללא הפסקה עד להגעה לטמפ הרצוי, וזו צריכת אנרגיה גבוהה וממושכת.
כשאתה מגיע לחניון, תכולת הקור בדופן המקרר והמוצרים עצמם היא חלק משימור הקירור, והמדחס עובד באינטרוולים קצרים.
לפחות לפי מה שראיתי עד היום, בפתיחות מקרר בחניון גורמות לעלייה של לכל היותר 3-4 מעלות אם התפרענו בכמות הפתיחות והחלפת התוכן.
ובגלל זה הבדיקה היא לא כמה אבסולוטית חשמל צריך ליממה, אלא כמה ממנו כשהמנוע עובד (לא רלוונטי תכלס), וכמה בחניון (הכי רלוונטי לחישוב גודל המצבר הדרוש).
אני מחכה לראות את המספרים שייצאו בבדיקה.
Slowly..
++1
בדיוק זו הבעיה.
נהיה מדויקים, הבעיה היא לא רק הקירור של המקרר, הבעיה היא הקרור של המסה של האוכל \ שתיה.
הפתיחות החוזרות, והחזרת אוכל, שהתחמם, לתוך המקרר.
לכן אני גם חוזר כל הזמן על הנושא של הרגלי שימוש. מי שינהיג משטר שימוש (כמו למשל פתיחה אחת, הוצאה של מה שמתוכנן להערב, וסגירה) יחסוך הרבה חשמל לעומת מי שלמשל מאפשר לכל אחד לגשת ולהוציא בירה מתי שבא לו, ומחזיר אוכל שנשאר בסוף הארוחה.
כמו תמיד, אני מנסה לנפריד בין הדברים סובייקטיבים (שיש הרבה אפשרויות, וכל אחד יעשה מה שבא לו), לבין האמת הפיזיקלית שיש רק אחת.
שימו לב להבדל בצריכה בין מקרר, עם תכולה, שכבר הגיע לטמפ' ורק צריך לשמור עליה, לבין הצריכה שצריך לקרר תכולה חדשה, זה הבדל של למעלה מכפליים אנרגיה.
אכן, אין הגיון בהכנסת בקבוק חם, כתחליף לבקבוק קר שיצא לארוחת ערב, לפני שמניעים למחרת בבוקר.
לדעתי, חלק גדול מההבדלים שאנשים מדווחים פה, הם בעיקר תוצאה של צורת השימוש ולא של איכות המקרר.
אחד הייתרונות הגדולים של נסיעה לעבודה ברכבת זה שיש לך זמן לראות את כל הסירטונים האלו בדרך בלי שזה הופך לסיכון בטיחותי
(כמובן שכאשר באמצע הסרטון נכנס לך אחד תומר הדר לקרון, אתה פתאום מגלה חשיפות לסיכונים מסוג אחר..)
הלוואי שהיה עומד לרשותי פרק הזמן שהיה להם לצורך המבחן, אבל אין לי. יש סופ"ש אחד וזהו.
יש לי 2 ביקורות עיקריות למבחן הזה:
א. לא תמיד הם השוו תפוחים לתפוחים - כלומר הציגו צריכת חשמל כאשר לא כל המקררים בצעו את אותה העבודה (הם הגדירו מגבלת זמן שרירותית)
ב. חלק מהתסריטים פחות רלוונטיים לשימוש שלנו, כמו הקפאה למינוס עשרים ...
אבל יש שם הרבה נתונים חשובים וטובים, ונראה לי שאעשה מעט שינויים בתכנון המבחן בהתבסס על הנסיון שלהם..
אם אתה פתוח לשינויים.....
שאתה אומר כל המקררים מכוונים ל 2 מעלות, צריך לוודא שאכן הטמפ' זהה, "והפרשנות" מה זה 2 מעלות זהה - כלומר, ב 2 מעלות המדחס מפסיק לעבוד? 2 מעלות זה הממוצע בין הפסקה להתחלה? 2 מעלות זה המדחס מתחיל לעבוד?
לא ברור לי איך אתה יכול לעשות את זה עם הציוד הנוכחי (יכול להיות שצריך להוסיף מודדים), אבל בגלל הידיעה שיש לזה השפעה גדולה, חייבים להקפיד על הסעיף הזה.
חוץ מזה -
1- עד כמה שאני יודע, הסנומאסטר, הוא המקרר היחיד ברשימה שיודע לעבוד בבהספק משתנה, כל השאר בהספק קבוע.
בנוסף (ובגלל העובדה של הספק קבוע), יש קשר ישיר בין חסכון באנרגיה, ומהירות\הספק קרור, כלומר, המקררים היעילים אנרגטית, בד"כ מקררים יותר לאט.
2- לדעתי, מהירות קרור פחות חשובה מיעילות אנרגטית.
לכן, הייתי משנה קצת את העדיפויות.
1- כל הניסוי של יום שישי בבוקר- צריכת אנרגיה וזמן קרור ראשוני, הייתי מוותר. במקום זה, הייתי מחבר כבר בחמישי בערב, ומבצע מדידה אחת רק למחרת בבוקר (כמה אנרגיה נצרכת עד לכאן), ואז ממשיך עם מקרר, ותכולה קרים.
2- מבחינתי, כל ההתעסקות עם המצבר (תחת טעינה כן, לא....) זה רעש. צריך לדאוג שלכל מקרר תהיה הספקת חשמל סדירה (עדיף מטענים, או התנעת רכב), אבל אין מה לייחד לזה ניסוי.
3- במידה וישאר זמן (חסכתי את שישי בבוקר), הייתי חוזר על הניסוי של "חניון לילה" אבל עם טמפ' מקרר גבוהה יותר (נגיד 4 או 5).
מה זה 2 מעלות?
האם 2 מעלות באחד זהים ל 2 מעלות באחר?
בכל מקרה, איך שלא מסובבים את זה ולא משנה מה יהיו התוצאות מדידה, מקרר צורך בלילה הרבה מעל מה שמצבר של רכב סידרתי מסוגל לתת ולכן כל הפלפולים של אמפר לכאן או לשם לא משנים את התמונה הגדולה.
או לכבות את המקרר בלילה או מצבר יעודי או להשאיר את האוטו עובד...
לא נעים לי לקלקל אבל אין הרבה ערך מעשי למדידות הנוספות האלו כשמבינים את המגמה.
המסקנה לא תשתנה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זו הקריאה הפסימית.
הקריאה האופטימית היא:
מקרר לקח להם 27-30 אמפר שעה במשך 24 שעות של הפעלה רציפה.
נוריד מזה - נניח - 5 AH בשביל שלב הקירור. נשארנו עם 24 - איזה יופי, ממוצע עגול של אמפר אחד כדי לשמור על קור בלילה.
אז לילה במחנה יקח כמה שיקח בהתאם לרמת העצלנות שלכם בבוקר.
10 או 12 אמפר-שעה לא יזיזו למצבר רכב 90 AH, ולא יגרמו לנזק משמעותי גם למצבר 65 AH של רכב בנזין אם מדובר כולה על כמה לילות בשנה.
וזה מסביר טוב מאד עם המציאות של משתמשים רבים שפשוט מחברים את המקרר לרכב, וזהו.
במה לבחור, בקריאה הפסימית או האופטימית? זה כבר עניין של אופי.
לא הבנתי איך הגעת לזה.
אם מארז אנרגיה סיני ציקמוק מחזיק מקרר לילה שלם, וכל הגודל שלו זה בקושי 3אמפר בטוטאל, אז מאיפה זה בא?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...de7cde1b07.jpg
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A0%D7%99/page4
Slowly..
אתה קצת מפספס נמרוד.
למרבית המשתמשים יש בעיה עם המצבר אחרי לילה עם המקרר.
אם לא הייתה בעיה לא היה בכלל עניין בנושא.
אצלי מצבר של 70 אמפר וכבר הרבה שנים שהוא לא חי בשלום עם לילה של מקרר וכשהוא כבר לא בשיאו אז גם הגנת המתח לא ממש מצילה אותי מכבלים בבוקר.
דורון, אם מצבר של 3 אש מחזיק לך מקרר ללילה אשריך.
מצאת את הגביע הקדוש
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מצבר אצלי מחזיק גג 3 שנים ויש לו חיים של בלונדינית.
מעט מאוד שימוש וכל שאר השנה מחובר למטען סיטק מחונן.
מדובר בכמה מצברים שונים לאורך השנים.
אם היה מקום למצבר גדול יותר כבר מזמן היה שם כזה. הצלחתי בקושי רב לעלות מ 65 ל שבעים וקצת ודי...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בתרחיש שנמרוד מתאר ( עם טיפה עזרה מהתרחיש של דורון )
אני ממלא דברים קרים מהמקרר הביתי למקרר רכב ... ונוסע לדרום, זה לפחות 3 שעות נסיעה .. בהם המנוע של הרכב עובד, המקרר על רמת קירור נמרצת .. ולא אכפת לאף אחד כמה חשמל נצרך.
בערב מתפרעים על המקרר עם האוכל .. והולכים לישון, אני משתדל להניע לכמה דקות אם אני לבד .. אבל קרה ששכחתי.
משתדל להשאיר את המקרר מכוסה עם משהו שלא יהיה בשמש ישירה בבוקר.
מתעורר כשמתעורר .. ולא מצאתי את המקרר מכובה ואת האוטו לא מניע ..
והמצבר שלי, 70 אמ"ש .. אמנם חדש אבל הקודם שהוחלף לפני שתקע אותי .. גם עשה כמה סבבים כאלו. ( מקובל עלי שהחלפת מצבר פעם בכמה שנים זה כמו טיפול טיימינג .. חלק מהתחזוקה של הרכב )
אני מניח שכל המבחן הזה מיותר .. מעבר לסקרנות האקדמית .. :)
לפחות עבורי.
שים לב שהבאתי את זה כדוג לצורך להפריד את מדידת הצריכה הכוללת משעות בהן המנוע עובד/שעות היום החמות, ובין לילה.
אותו מארז ששיחק אותה לילה שלם נגמר בכלום זמן בצהרי יום.
רובנו נכנסים לחניון מוקדם יותר מאשר הניסוי, ובניסוי לא פתחתי את המקרר במהלכו.
ובשטח זה לא רק מקרר, זה גם תאורה ומשאבת מים.
אני גם חושב שמצבר יחיד זה גבולי עד לא טוב, במיוחד במנועי דיזל או בנזין גדולים.
בגלל זה יש לי מצבר שני.
Slowly..
נמרוד,
אומרים שחצי אמת גרועה משקר, ואני, שכבר מכיר פה את הדמויות, ישר הפנתי את כולם לדקה ה 9 , שהמומחה אומר שלדעתו מספר אמיתי זה פי שניים.
בקיצור, או שאתה מאמין להם, אז בבקשה להתייחס למס' במלואם, או שאתה חושב שגם הם סתם מחנטרשים... וגם זה לא חדש.
תמתין עד סוף השבוע, ותקבל עוד עדויות כמה לוקח מצבר שמשתמשים בו (לא משאירים סגור, או לא מחברים לחשמל :-) ).