נכתב במקור על ידי
zivo
גיא,
ביקשת רציניות לשניה, אז בבקשה.
1- מקררים מגיעים עם שקע מצית, בגלל שיקולי מכירה ומחיר, לא בגלל שזה הכי נכון או טוב. ובכלל, עבור פחות מ4A שצורך מקרר, לשקע מצית אין בעיה, זו בעיקר שאלת אמינות (שאני מוציא את המקרר מהטרופר, ושם אותו בבגאז' של הרכב ליסינג, גם אני מחבר אותו לשקע מצית).
2- חלק מכל התרבות של האתר הזה (ותרבות ה 4X4 בישראל), זה איך לשנות משהו שיצא מהחנות בתצורה אחת, לתצורה אחרת, שיותר מתאימה לצרכים שלנו (למרות שניתן לקנות, בד"כ יותר ביוקר), משהו שמתאים לצרכים שלנו.
דוגמה - אני מכיר מישהו, שקנה דאסטר, הוסיף לו מיגונים, הגביה, החליף צמיגים, הוסיף נעילה....... ועכשיו הוא מטיל עם הרכב במקומות שדצי'ה לא באמת התכוונו.
האם זה מה שהתכוון היצרן? האם אין רכב שמסוגל לעשות את זה מבלי שינויים? ובכל זאת, היה מי שהחליט שהוא מעדיף לעשות שינויים ולא לקנות רכב אחר :-)
ובכלל, למה נכון להחליף סוג של בולם או צמיג, ולא נכון להחליף מחבר חשמלי?
3- לגבי הדיון האין סופי על מקררים וצריכת הזרם שלהם -
שכל אחד יעשה את החשבון שלו, אבל עובדה פיזיקלית, יש רק אחת, כמה אמפר זה צורך, ומה המצבר מסוגל לתת. זה ממש לגיטימי, וכך אני עובד עד היום, לחבר את המקרר למצבר(ים) של הרכב.
יש מי שפשוט דואג לכבות את המקרר שהמנוע כבוי (נדמה לי שחנן הוא דוגמה כזו).
יש מי שדאג להוסיף מצבר צרכנים יעודי (דורן גם פירט במפורש את החשבון של עלות ואורך חיים של מצבר עופרת לעומת מצבר פריקה עמוקה. ודרך אגב, לדעתי הוא צודק בחשבון).
ויש מי שבוחר להשאר עם מצבר אחד, ולא לנתק בעצירה (אני חושב שזה הכיוון שאתה מכוון).
אני בסדר עם כל אחת מההחלטות האלו, כל אחד והשיקולים וההעדפות שלו.
אין לי בעיה אם מי שאומר שהוא נוסע עם מזגן, והוא יודע שהרכב לוקח יותר דלק, אבל זו ההעדפה שלו, יש לי בעיה עם מי "שמסביר" לי, שזה לא לוקח יותר דלק - פיזיקה ועובדות, יש רק אחת, פרשנות ומסקנות, שכל אחד יעשה את החושבים שלו.
מאחר וברור לי! שפריקה עמוקה של מצבר עופרת מזיקה למצבר, כל המטרה שלי היתה לנסות להבין שני דברים -
1- כמה באמת צורך מקרר בלילה של חניה?
2- מה באמת ההשפעה של הפריקות האלו על אורך החיים של המצבר?
ולא פחות חשוב, חשבתי שחלק ממטרות האתר הזה, לחלוק את המידע הזה (ושכל אחד יעשה את החשבון שלו).
אבל שאומרים לי אין בעיה, זה מזכיר לי את ההוא מהדוגמה של המזגן.
בניגוד לרב תגובות "החפיף" פה, אני חושב בדיוק כמו דורון - כל המטרה להשקיע בתכנון, ובבניה, על מנת שהשימוש בשטח יהיה כמה שיותר פשוט ושקוף (שאני מציע לכם לשים מדידה, זה לצרכי לימוד של הבעיה, לא לצרכי שימוש).
בניגוד לכל הקומבינציות והחוכמות שהציעו פה (לקרר מראש, להקפיא מראש, בקרה על כמות פתיחות, לכבות, להדליק, לנתק, לחבר, למצוא תחנת דלק ולקנות קרח.....) אותי, הדבר היחידי שמדאיג לגבי השימוש במקרר - בדיוק כמו בבית, לזכור להכניס בקבוק מים או בירה במקום זה שהוצאתי.
צורת השימוש שדורון ואני מכוונים, הרבה יותר פשוטה מכל "מהנדסי התהליכים" שמציעים פרוצדורות מהחלל.....
LAST BUT NOT LEAST
ולא קשור למקררים -
לא מעניין אותך, אל תקרא, אבל למה לחרב ולהתלהם על אחרים?
מסיבות ששומרות להם (חלק מכל תרבות הדיון במרחב הציבורי?), יש פה אנשים שאו באמת לא מבינים את הדיון הטכני, או שפשוט מפריע להם דיון טכני נקי, והם נהנים להחריב ולבזר אותו.
אני מכיר, לפחות 2-3 אנשים, שאני מאוד סומך עליהם (כל אחד בתחומו), ואני מרבה להתייעץ איתם, שהפסיקו לכתוב פה.
כולם, אומרים בדיוק אותו הדבר על תרבות השיחה פה.
אני ארשה לעצמי דוגמה אחת -
אני ממש לא מצליח להבין את מי שמסוגל לנהל שירשור שלם על מפסק אורגינלי של חשמל, או על טענה שהפילטר שמן ששטויוטה מוכרים בארץ לא תואם למקור (מצטער, לא קונה את זה. אם זה נכון, תמצא עורך דין טוב, ותקרע להם את הצורה עם תביעה יצוגית)....
אבל בדיון על צריכת חשמל ושימוש של מקרר, כותב שאין הבדל וכל המקררים אותו הדבר.
איך שהוא, האתר הזה הופך ליעיל יותר עבור שאלות "בגי"ה" ופחות לגבי יכולת לקחת נושא ולפתח אותו לעומק (ומי שזה לא מעניין אותו, שלא יקרא).
מצטער, התרבות הזו, גדולה עלי.