תגובה: קבלת פנים חמה מעירית אילת לאורחים....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מוצא חן בעיני הרעיון של תעלה מתחרה לסואץ.
לא יודע כמה הוא פרקטי אבל ישר דמיינתי את הקצה המערבי שלה וזה לדעתי פותר על הדרך לפחות עוד בעיה וחצי.
גם חלק גדול הם כבר חפרו מלמטה [emoji23]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה קורה בפועל עשרות שנים.. העברת מכוניות בכמויות עצומות לאירופה שלא דרך תעלת סואץ בדיוק בגלל סוגיית העלויות.
הזרמת נפט בקו קצאא מאילת לאשקלון למיכליות שטוענות אותו וממשיכות הלאה לאירופה, ועוד סחורות.
רוב ציר השינוע הוא מהמזרח למערב, אין כמעט סחורות שעוברות בכיוון ההפוך.
מה שזה גורם הוא שאוניה שיוצאת מהמזרח עוברת התעלה, פורקת באירופה, וצריכה לחזור מזרחה, משלמת פעמיים, כש-לג אחד היא בכלל ריקה. בזבוז כסף.
אז המעגל הראשון הוא מהמזרח לאילת/עקבה, וחזרה מזרחה בלי לשלם התעלה.
והמעגל השני הוא אירופה אשדוד/חיפה ובחזרה, שוב, בלי לשלם לתעלה.
מה שנקרא המעגל הקצר והמעגל הגדול.
האילתים לא רואים את זה כי זה מדלג עליהם.
איזה שירותים מהעיר בדיוק צריך כדי לפרוק מכולה ולשלוח לאשדוד?
כלום.
פיתוח הערוץ הזה משמעותו הגדלה של הנמל על חשבון השטח החופי ופגיעה קשה בסביבה ובגישה הציבורית לים והפיכת העיר לעיר נמל תעשייתי עם כל מה שזה גורר.
אתה ממש לא רוצה את זה.
תסתכלו מסביב, על עקבה וגם על סיני,
מה שיש לכם זה תיירות.
יש לכם שמש וים כל השנה.
תשקיעו בכיוון הזה, ותצעקו על מי שבחרתם בו מקומית וארצית, שיעזור לכם לממש את הפוטנציאל הזה.
ואיך הגענו לזה שהאילתים פורקים לחץ על אחד שעשה טעות וחנה על גינה והפך להיות מגלם בעיות הפיתוח של אילת.. נו טופ, שטנץ מוכר בגיפולוג.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ואיך הגענו לזה שהאילתים פורקים לחץ על אחד שעשה טעות וחנה על גינה והפך להיות מגלם בעיות הפיתוח של אילת.. נו טופ, שטנץ מוכר בגיפולוג.
Slowly..
+1
לא רק באילת.
גם במלונות ים המלח זה ככה.
הרשויות המקומיות עושות את זה כמדיניות - יוצרות בעיית חנייה קשה ואז מתחרעות על הרכבים החונים. כסף קל.
אחר כך אל תתפלאו שאנשים יגיעו למסקנה שהיכן שמחפשים לדפוק אותם, הם לא מגיעים יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם אתה חש שמדובר באי צדק, אתה יכול גם לא לשלם.
תעבור שנה, שנתיים - הקנס יגדל, תקבל התראות ממשרד של עורך דין (אגב, או שלא - יש סיכוי לא רע שזה ישכח).
תתעלם.
עוד כמה שנים, יעקלו לך את חשבון הבנק (שוב פעם - או שכן או שלא. אם לא, הרווחת).
תפקיד את הסכום שיגדל נניח ל1000 שקלים בפק"מ מעוקל לעיריית אילת.
וזהו בעצם.
הכסף אצלך, אמנם לא זמין לך, אבל גם לא אצלם. צובר כמה גרושים של ריבית. בבוא היום יהיה ליורשים שלך סיבה לחייך ולספר על הסבא העקשן והאידיוט שלהם.
יש לי 500 שקלים כאלה מעוקלים לטובת בנימינה מהימים של הבלאגן בתחנת הרכבת. שיחפשו אותי.
נמרוד,
במיוחד בשביל (ולכל השאר על עם סיפורי הגבייה וכו') הלכתי לבדוק את החוק.
החוק הקיים אומר שבמידה ולא שילמת בזמן, יש כפל קנס, ואחרי זה מותר להוסיף עד 40% תוספות על הגבייה וכל השטויות האחרות.
עד כמה שאני מבין, רוב הרשויות עובדות עם חברות שזו ההתמחות שלהן (ולא מתעסקות עם זה בעצמן).
זה מאוד קל לכתוב "תפקיד את הסכום שיגדל נניח ל1000 שקלים בפק"מ" אבל בידיעה שמדובר ב 500ש"ח ובהנחה שהריבית שתקבל תהיה 2% לשנה (ואני "שוכח" שיש על זה מס), או קרוב ל 15% ל 7 שנים (נניח שלא שלחו לך כל תזכורת, ולכן, אחרי 7 שנים, אתה יכול לסגור את הפק"ם "ולהחזיר" לעצמך את הכסך), אין ל 1000 האלו כל ביסוס במציאות (לכל היותר תקבל 550-570 ש"ח אחרי 7 שנים).
ולכן, בחשבון גס, בהנחה שזה לא יגמר בכפל קנס (וכן יהיו לך הוצאות נוספות), גם אם הרשויות יגבו ממך רק חצי מהדוחות, כלכלית, כל רעיון הפק"ם שלך, זה הפסד כסף אחד גדול (ואת כל שאר האי נוחות והריצות, שמתי בצד).
עוד נתונים שיעזרו לך -
- בסביבות 10% מהדוחות מבוטלים (בעקבות פניות.)
- למעלה מ 70% משולמים ללא כל הליך גביה.
- 70-80% מאלו שעברו להליכי גביה משלמים בסוף.
מציע לך לחזור להנדסה :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
+1
לא רק באילת.
גם במלונות ים המלח זה ככה.
הרשויות המקומיות עושות את זה כמדיניות - יוצרות בעיית חנייה קשה ואז מתחרעות על הרכבים החונים. כסף קל.
אחר כך אל תתפלאו שאנשים יגיעו למסקנה שהיכן שמחפשים לדפוק אותם, הם לא מגיעים יותר.
כן...כאילו חסר לה, למועצה אזורית תמר, הכנסות מארנונה בזכות בתי המלון. אין לי כבר מילים באוצר לשוני על מנת להביע את תחושת הקבס שעולה בי מהגישה הסחטנית כלפי האזרח מצד הרשעויות כאן.
אותו הדבר לגבי עיריית אילת שגובה הון עתק מהמלונות שבתחומה, אבל כמו בסיפור עם העקרב והצפרדע,
אינה יכולה מלהימנע מעקיצת התיירים המאפשרים את קיום המלונות הללו - הכנסותיה.
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
Slowly..
צודק. אבל אני לא רואה גינה...
אין אדמה מעובדת.
אין שתילה.
אין דשא.
אין השקייה.
על סמך מה הגדרת את חתיכת שטח הזה כגינה?
טל.
זיו, פיספסת לגמרי את לב העצה שלי:
התעלמות (או חוסר עשייה) היא לעיתים קרובות בחירה נבונה ויעילה.
תנסה לפעמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זיו, פיספסת לגמרי את לב העצה שלי:
התעלמות (או חוסר עשייה) היא לעיתים קרובות בחירה נבונה ויעילה.
תנסה לפעמים.
יכול להיות שאכן פיקששתי.
אני ראיתי רק את העצה שלך של לא לשלם, להשקיע בפק"ם, ואיך עושים מזה כסף.
אבל פיקששתי אמירה של לא לעשות כלום.
זיו-
אין יותר גביה עם חברות גביה. תבדוק את עצמך.
הגביה הופכת במקרה של אי תשלום ל 150% ומשם תוספת כל שנה עס 5 אחוז.
הגביה באמצעות ההוצלפ. אם יפספסו אולי החייב ירוויח אם לא טז מההוצלפ הוא לא יתחמק ועוד ישלם הוצ גביה.
מי שיש לו מספיק שישחק. ממילא זה לא יפגע לו מאוד מתזרים ולכן ההצעה של נמרוד לא מתאימה לכולם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
קבלת פנים חמה מעירית אילת לאורחים....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
צודק. אבל אני לא רואה גינה...
אין אדמה מעובדת.
אין שתילה.
אין דשא.
אין השקייה.
על סמך מה הגדרת את חתיכת שטח הזה כגינה?
טל.
שים בצד שלא צריך שום צמח כדי שההגדרה העירונית זו גינה.
גינה מעאפנה משהו, אבל אדמה מוגדרת בין מדרכות.
כלומר, לא מדרכה אבל לא דרך..אז מה נשאר?
ועכשיו לעובדות:
האוטו חונה על אדמה בצמוד לעץ.
עץ באדמה בין מדרכות, לא בשולי כביש, ועם טפטפת בבסיסו(!!).
כמה עיוור אתה יכול להיות כדי לא להבין שזו גינה?.. די עם ההיתממות.
אפשר להתפלפל עד אין קץ על עוולות עיריית אילת ואיך להתחכם לרשויות בתשלום דוחות.
במקרה דנן, ויסלח לי פות״ש, השתנת מהמקפצה בסיבוב איפה שחנית.
לא שטח אפור ולא עוולה.
אפילו לא צריך תמרור בשביל איפה שחנית.
טעות, טועים, טעית.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שים בצד שלא צריך שום צמח כדי שההגדרה העירונית זו גינה.
גינה מעאפנה משהו, אבל אדמה מוגדרת בין מדרכות.
כלומר, לא מדרכה אבל לא דרך..אז מה נשאר?
ועכשיו לעובדות:
האוטו חונה על אדמה בצמוד לעץ.
עץ באדמה בין מדרכות, לא בשולי כביש, ועם טפטפת בבסיסו(!!).
כמה עיוור אתה יכול להיות כדי לא להבין שזו גינה?.. די עם ההיתממות.
אפשר להתפלפל עד אין קץ על עוולות עיריית אילת ואיך להתחכם לרשויות בתשלום דוחות.
במקרה דנן, ויסלח לי פות״ש, השתנת מהמקפצה בסיבוב איפה שחנית.
לא שטח אפור ולא עוולה.
אפילו לא צריך תמרור בשביל איפה שחנית.
טעות, טועים, טעית.
Slowly..
עזוב שאתה לא באמת יודע להגיד מה ההגדרה הנכונה לגינה..
עזוב שאתה לא יכול להגיד שרק בגלל שיש עץ בסביבה אז כל מה שמסביבו זו גינה...
עזוב שהשאלה אם מדובר בגינה או לא, זה ממש לא רלוונטי...ולא. אני לא רואה גינה. אפילו לא קצת...אבל כל אחד כנראה בוחר את מה שהוא רוצה לראות...
אתה מסכים עם הרשות שנתנה דו"ח מבלי להבין על מה הדו"ח!!
איפה אתה רואה סעיף בדו"ח המתייחס לחניה בשטח המוגדר כגינה ציבורית?!
איזה נתין ממושמע ונוח אתה...לא חשוב מה האישום, לא חשוב יש גינה אין גינה, לא חשובות ההגדרות בחוק, הרשות צודקת!! ויהי מה!!
לעניות דעתי ההגדרה היחידה שקובעת היא זו שנמצת בתב״ע
גם אם לכאורה השטח לא מגונן אבל מוגדר כשצ״פ תהיה לחונה בעיה
אגב, בתמונה נראה שלט שמצולם מצידו האחורי.
מה רשום בו, טרחת לצלם במקרה גם?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a663f61f00.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זיו-
אין יותר גביה עם חברות גביה. תבדוק את עצמך.
הגביה הופכת במקרה של אי תשלום ל 150% ומשם תוספת כל שנה עס 5 אחוז.
הגביה באמצעות ההוצלפ. אם יפספסו אולי החייב ירוויח אם לא טז מההוצלפ הוא לא יתחמק ועוד ישלם הוצ גביה.
מי שיש לו מספיק שישחק. ממילא זה לא יפגע לו מאוד מתזרים ולכן ההצעה של נמרוד לא מתאימה לכולם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז,
תקרא טוב מה כתבתי, כתבתי במפורש שהלכתי לבדוק.
אני הלכתי לבדוק, לא מנחש.
לך תעשה שעורי בית, ותחזור לעדכן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
עזוב שאתה לא באמת יודע להגיד מה ההגדרה הנכונה לגינה..
עזוב שאתה לא יכול להגיד שרק בגלל שיש עץ בסביבה אז כל מה שמסביבו זו גינה...
עזוב שהשאלה אם מדובר בגינה או לא, זה ממש לא רלוונטי...ולא. אני לא רואה גינה. אפילו לא קצת...אבל כל אחד כנראה בוחר את מה שהוא רוצה לראות...
אתה מסכים עם הרשות שנתנה דו"ח מבלי להבין על מה הדו"ח!!
איפה אתה רואה סעיף בדו"ח המתייחס לחניה בשטח המוגדר כגינה ציבורית?!
איזה נתין ממושמע ונוח אתה...לא חשוב מה האישום, לא חשוב יש גינה אין גינה, לא חשובות ההגדרות בחוק, הרשות צודקת!! ויהי מה!!
זה ממש לא מה שאמרתי.
אתה יכול להתפלפל עד אין קץ על הטעות הטכנית בדו״ח, ואם יש לך כוח להתחיל לערער. למחות על עוולות העולם,
או להיות ישר עם עצמך שחנית במקום דפוק, וכאדם בוגר, לקבל את האחריות למעשיך,
ואפשר גם להמשיך לערבב מים כמו שאתה עושה.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה ממש לא מה שאמרתי.
אתה יכול להתפלפל עד אין קץ על הטעות הטכנית בדו״ח, ואם יש לך כוח להתחיל לערער. למחות על עוולות העולם,
או להיות ישר עם עצמך שחנית במקום דפוק, וכאדם בוגר, לקבל את האחריות למעשיך,
ואפשר גם להמשיך לערבב מים כמו שאתה עושה.
Slowly..
ה "להתפלפל" וה - "לערבב מים" זה בדיוק עיקר עיסוקם של בתי המשפט...בשביל זה הם קיימים...ואם שמת לב הם די עסוקים...
אבל אתה שמתי לב כנראה כבר דילגת על השלב הזה. לך יש כבר את החבל עם הלולאה...מוכן למשימה..."ואל תבלבלו לי את המוח עם העובדות..."
מזל שאתה לא שופט...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
ה "להתפלפל" וה - "לערבב מים" זה בדיוק עיקר עיסוקם של בתי המשפט...בשביל זה הם קיימים...ואם שמת לב הם די עסוקים...
אבל אתה שמתי לב כנראה כבר דילגת על השלב הזה. לך יש כבר את החבל עם הלולאה...מוכן למשימה..."ואל תבלבלו לי את המוח עם העובדות..."
מזל שאתה לא שופט...
טל.
לא..
אני פשוט הייתי מבין בדיעבד שעשיתי טעות, ומשלם.
עם כל הבאסה בדבר.
קטע כזה של מבוגרים.
Slowly..
גם באילת עכשיו,
אין מה לעשות...יכול להגיד לך שזה קרה גם בפלמחים למשל כגולש,הייתה פיסת חול בלי שילוט..גולשים חנו שנים עד שהמועצה האזורית דפקה את כולם אחד אחד...
בהרצליה..באילת...
יש לך באילת אזורים שכולם חונים בהם בסטטוסקוו בכורכר מול המועדונים,לא נוגעים באף אחד...
אבל אם אתה חונה במקום שבו אתה גם חונה באופן שיימשוך אש...אתה תקבל אש.
אם אתה שואל אותי ..כן זה מעצבן..כן אוליי העיריה לא חשבה על ה''אורחים''...
אבל לקחת בחשבון שזה יכול לקרות..
אני אומר חבל על 15 עמודים של תגובות..שלם את הקנס ושים את זה מאחורייך ואל תחנה או תעשה דברים שיימשכו אש בעתיד...
פשוט תחנה איפה שמקובל,ואם צריך תפעיח פנגו ב25 שקל לכל היום...
כן..לא נעים.
אבל לא,לא שווה את האנרגיה,משפטים,עוכרי דין,קנסות מוגדלים..התרוצציות ועוד..
גמור עם זה וסע לשלום ושים מאחורייך...
זה מיינד פאק מיותר שתעשה לעצמך אם תבחר ''להלחם'',זה לא עושה אותך צודק,חכם או לוחם...לאף אחד לא ממש אכפת אם תשלם או לא תשלם באילת..עד שייחפשו אותך..
וברגע שייחפשו אותך...אל תיתן סיבה לחפש אותך..
זה הגרוש וחצי שלי בעניין ומציע שתחסוך לך התעסקות ותמשיך הלאה (למען הבריאות הנפשית שלך) אבל...שיקול שלך.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
יכול להיות שאכן פיקששתי.
אני ראיתי רק את העצה שלך של לא לשלם, להשקיע בפק"ם, ואיך עושים מזה כסף.
אבל פיקששתי אמירה של לא לעשות כלום.
אכן פיקששת בגדול. לא ממליץ להשקיע בפק"ם ולא בטיח. אני אחזור על העצה שלי והיא פשוטה:
קיימת האפשרות פשוט להתעלם. לחלוטין. לשכוח. כל פעם שמגיע מכתב או תזכורת על תשלום הקנס או החוב לעירייה או לגוף כזה או אחר, ציבורי או פרטי - לזרוק לפח בלי לפתוח.
מה יכול כבר לקרות? קודם כל, תקופה ארוכה לא יקרה כלום. אתה לא צריך לחשוב על זה בכלל.
סיכוי לא רע שלא יקרה כלום לעולם - המקרה שלך יעלם בסבך הבירוקרטיה, וזהו.
בתסריט הגרוע ביותר, אתה מתעורר בוקר אחד ומגלה שחשבון הבנק שלך חסום. זה באמת לא נעים אם זה קורה בדיוק כשאתה צריך להוציא כסף מהכספומט.
אבל גם המקרה הזה רחוק מלהיות בעייתי. ה"עיקול" המפחיד על חשבון הבנק הוא על סכום מסויים. הקנס+כפל+ריבית, מה שלא יהיה. אתה מתקשר לסניף הבנק שלך ומבקש, אם הם לא מציעים את זה בעצמם, להפקיד את סכום החוב בפק"מ מעוקל לטובתם. וזהו. חזרה לשגרה. כל ההשקעה שלך היא בשיחת טלפון.
מעכשיו הסכום קפוא - הוא מופקד לטובתם. הגוף המעקל קיבל את מבוקשו, והוא עכשיו זה שצריך לפעול כדי לממש את הנכס המעוקל (כאמור, חשבון פק"ם על סך 500 שקלים במקרה שלי). ירצו יקחו.
במקרה שלי עיריית בנימינה עדיין לא טרחה לקחת את הכסף. כנראה לא שווה לה. "פק"ם המעוקל לטובת עיריית בנימינה" מופיע לטובתי בחשבון כבר שנים. נכון, אני לא יכול לגעת בו - אבל גם הם לא קיבלו את הכסף, וזה איפשהו מחמם את הלב.
אין לי שום יומרה להציע ניתוח סטטיסטי על תוחלת השיטה הזאת, של התעלמות. אני נוקט בה לעיתים, אבל בוודאי לא תמיד, וכל מקרה וכל מקרה הוא לגמרי לגופו. אני רק יכול לתת מידע אנקדוטלי. איבדתי 500 שקלים על קנס מקורי של 150 שקלים במקרה של החנייה בבנימינה. היו מקרים נוספים שכאמור לא הגיעו לכלום, מבחינתי רווח נקי.
אגב התעלמות, אני אתן לך מקרה אחר שבו התעלמות חסכה אלפי שקלים להרבה אנשים. זוכר את אגרת הטלויזיה? אתה בטח שילמת במשך שנים... אני התעלמתי אידיאולוגית במשך תקופה של 12 שנה, מהפעם הראשונה שבה קיבלתי דרישה מפורשת במכתב ועד לשנת 2015, שבה האגרה בוטלה ונעלמה כלא הייתה. מה יש לך להגיד על זה?
ואיך כל זה רלוונטי לדיון?
אם פות"ש מכיר בטעותו, יכול לשלם את הקנס.
אם הוא חושב שנעשה פה אי צדק, אני הייתי ממליץ לו לנקות בשיטת ההתעלמות - שזה לא להלחם בתחנת הרוח - אלא פשוט להסתובב ולהמשיך בחיים.
נמרוד,
בא נתחיל מהסוף, גם אני לא בהכרח שילמתי אגרת טלוויזיה כל השנים.
אני מנסה להגיד לך (ולאחרים פה), העולם השתנה (וממשיך להשתנות), והנחות עבודה (ודוגמאות שנותנים פה), כבר לא רלוונטיות.
כל הדוגמאות מלפני 5-10 שנים, פשוט לא רלוונטיות.
אם נעזוב רגע את הדיון על שמירת חוק, וכל מה שמעניין אותך זה אופטימיזציה \ מינימזציה של "הנזק" (בהנחה שאת העברה עשית), אני נסיתי להגיד, שבניגוד לעבר, כנראה שהיום הרבה פחות משתלם לנסות להשתמט מתשלום.
רמת המחשוב כל כך השתפרה, החוק סודר, וזה הפך "לסרט נע" שדי מתקתק (תעשה חיפוש קטן באינטרנט, תראה דוחות בקרה של רשויות, זה שיפור של עשרות אחוזים בגביה).
בקיצור, אחרי שמבינים את זה, גם מבינים שכדאי יותר לשמור על החוק.... וצריך להגיד את האמת (וכתבו את זה פה לפני), אם שרותים כמו פנגו, מה הבעיה לשלם חניה כחוק? כמה זה עולה? (חנייה של עיריה, לא מגרש פרטי שקורע לך את הצורה).
מתי היה הארוע שלך עם בנימינה?
כמה דוחות אחרים אתה מכיר שרשות פיקששה את הגביה שלהם ב 3 שנים האחרונות? איזה אחוז זה?
אז רק אני הפראייר פה ששילמתי אגרת טלויזיה? שיט...