תגובה: מחפש קיט כרסומת CNC לצעדים ראשונים בתחום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
תודה מיכה.
כמו שכתבתי, פירסמתי פוסט זהה בקבוצה ההיא, אפילו מעודכן יותר בדרישות. אני מכיר אותה ועוקב.
משם היו הרבה לידים שאני בודק על מכונות.
מבירורים שעשיתי לגבי ברידג'פורט וקונדיה, יש להחליף גם את כל מערכת ההנעה, לא רק לצרף מנועים. אחרת החופשים לא מאפשרים CNC
אתה מתכוון להחליף מאקמי לבורג כדורי?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אקמי = ACME = LEAD SCREW ?
אז כן.
אני עוזר לחבר לייבא מנועים מתאימים לכלי תקין כזה שכבר בוצעו בו ההסבות האלו.
אם התרגיל יצליח אוכל ללמוד ממנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני יתחיל בשורה התחתונה - לא נשמע לי הגיוני או כלכלי.
עכשיו אני ארחיב... אני מנהל פיתוח בסטרטאפ מכאני ובוא נגיד שהתקציב שלי אינסופי במונחי הפורום הזה. אני חותם על הזמנות עיבוד שבבי והדפסת חלקים - לפיתוח בלבד - בסכום שציינת כל חודש בקלות. יש תהליכי יצור מסוימים שמצאנו לנכון לרכוש ולהכניס אלינו הביתה - אלו מקרים מאד מיוחדים, טכנולוגיות יצור אקזוטיות במושגים של הפורום הזה, שבחרנו להשקיע ולקנות בעצמנו. הסיבות קשורות לפיתוח יכולות מיוחדות, סודות מסחריים, שליטה על תהליכים ובקרת איכות.
לעומת זאת עיבוד שבבי, והדפסת תלת מימד באותה נשימה, הם היום commodity, מוצרי צריכה. יש מפעלים ומכונות כמו זבל. שפע של קבלנים בכל רחבי הארץ, וכמו שציין נעם, במזרח הרחוק. יש קרובים ורחוקים, מהירים ואיטיים, עם התמחויות רבות. חלקם רק CNC, חלקם רק חריטה, חלקם רק פלסטיק וחלקם רק אלומיניום. יש עם מערכת איכות, תקנים והסמכות ויש בלי כלום. יש אתרי אינטרנט שמקבלים קבצי תלת מימד ועושים הכל כמעט בלי מגע יד אדם.
יש לנו ספקים סיניים שמייצרים חלקי נירוסטה תוך שבוע ברמת דיוק טובה מאד (אבל בלי מערכת איכות). כמעט כל מה שפלסטיק מדפיסים - וגם זה אנחנו לא עושים בעצמנו, כי זה לא משתלם (יש לנו מדפסת חוט לא רעה שמדפיסה בעיקר צעצועים לילדים של העובדים). יש לך בארץ ספקים נהדרים שמדפיסים כל דבר תוך יומיים ואני לא מדבר על מדפסות החוט המצ'וקמקות של החובבים אלא חלקי ניילון מחוזק ברמת דיוק גבוהה עמידים UV ומים וראויים לשימוש במוצרים סופיים. אנחנו משתמשים גם בהדפסת נירוסטה וטיטניום, מה שבכלל פותח אפשרויות תכן הזויות.
לקנות מכונות זה נחמד בתיאוריה. לא במציאות. אם כבר אז מדפסת תלת מימד טובה תסגור לך פינה עם כמעט כל מה שקשור לפלסטיק (אם זה עיקר העבודה). נירוסטה אין לך סיכוי לעבד עם ראוטר, ואלומיניום, כאמור, יש שפע של מכונות שמחכות לעבודה בארץ ובחו"ל ואלומיניום זה חמאה בשבילן.
תחשוב על זה גם מכיוון אחר. למה שעובד שלי יבזבז את הזמן על ללמוד להפעיל מכונה, לתכנת CNC, לתחזק וכולי? אם יש לי כוח אדם אני רוצה שיתעסק במוצר של החברה, במה שמיוחד לנו. קוראים לזה מיקוד.
סיקרנת, אתה יכול לפרט עם מי אתה עובד בעיקר בכרסום וחריטה של חלקים בסיסים?
גם הדפסה בנילון מחוזק.
תודה!
לגבי הדפסת תלת מימד:
איפה שחוזק ועמידות (טמפרטורות, UV) הם השיקול העיקרי - הטכנולוגיה המובילה היא SLS. ניילון ויש אופציה לחיזוק עם סיבים. אבל פני השטח לא חלקים לגמרי.
דיוק הכי גבוה ופני שטח הכי טובים, כולל חלקים שקופים - SLA. לפות"ש ששאל לגבי הדפסה שתהיה טובה מספיק לעבודה בסביבת מזון. שווה לבדוק.
הדפסת "חוט" FDM (כל מדפסות החובבים) - טובה לדגמים, פחות לחלקים פונקציונליים. הדיוק, האיכות, טיב פני שטח, לא מתקרבים לטכנולוגיות הלייזר הנ"ל, אבל היתרון זה שיש מדפסות ענקיות וכמובן מחיר זול.
שתי החברות שאני עובד איתן - "הירש דגמים" בחולון, ומחלקת התלת מימד של "ארן הנדסה" בקיסריה. לשתיהן יש את כל הטכנולוגיות ונסיון אדיר. הירש מהיר ביותר - יומיים זה הסטנדרט. לארן יש יתרון של מערכת איכות מלאה, לא רלוונטי לשלבי פיתוח, חשוב להדפסת חלקים ליצור סדרתי.
לגבי עיבוד שבבי - יש כל כך הרבה מפעלים ובתי מלאכה, כל אחד עם יכולות ויתרונות וחסרונות. לא רוצה להתחיל כי יש כל כך הרבה משתנים כך שאין לי יכולת להמליץ על משהו כללי.
הירש שוחט ולפעמים מעגל פינות באיכות (אם אתה לא מגדיר לו בצורה מדוייקת
הוא יכול לחפף).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
הירש שוחט ולפעמים מעגל פינות באיכות (אם אתה לא מגדיר לו בצורה מדוייקת
הוא יכול לחפף).
אם אתה לא מגדיר בצורה מדויקת למה אתה מצפה? אותו דבר לגבי הציפייה שעלתה כאן מקודם שהמבצע יעיר על התכן מיוזמתו כי אין לו חומר על המדף (מחשבה חביבה אבל לא מציאותית).
יש שפה מקצועית - שרטוט. ברור, תקני, מפורט.
לגבי "שוחט" - מצ"ב קלישאה מוכרת. אבל זה לא קלישאה - זה האמת.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2008ae438f.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
אקמי = ACME = LEAD SCREW ?
אז כן.
אני עוזר לחבר לייבא מנועים מתאימים לכלי תקין כזה שכבר בוצעו בו ההסבות האלו.
אם התרגיל יצליח אוכל ללמוד ממנו.
הכי טוב!
ללמוד מנסיון של מישהו אחר.
אשמח אם תכתוב מה קניתם.
וכן, אקמי זה ACME, בורג הנעה הכי פשוט שיש. הבקלאש BACKLASH שלו הכי גדול. במכונות ידניות זה פחות בעיה בCNC אכן בעיה. יכול להיות שאפשר לפתור את זה בתוכנה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
טוב מצאתי מה אני הולך ל"הדפיס" ברגע שהשולחן פלסמה שלי יעבוד. על לוח של 1X2 מטר ויהיה מחובר לדלת כניסה. ;)
נמרוד,
הייתי צריך להדפיס מודל בכדי לבדוק ארגונומיה של לחצנים ופקדים. קיבל STL,
לא הלחצתי בזמן, קיבלתי הצעת מחיר משל חללית, אז אתה מצפה לטוב לא?
קיבלתי רמת דיוק נמוכה מאוד, ואחוז מילוי קרוב ל 0 מה שגרם לחלקים להתפרק
אחרי 20 דקות.
עכשיו, גם אם לא הגדרתי את כל הפרמטרים, יש רמה שאתה מצפה ממקצוען.
במקרה הזה לא פיקחתי על התהליך כי הייתי במילואים, ובמילא זה לא היה קריטי
כי 15 דקות אחרי שזה הגיע זה סיים את ייעודו.
אז במשוואה שלך הוא לא עמד, צדיק הוא לא יצא וכנראה גם לא מקצוען.
מוצר אחר שלנו שיצא עם שרטוטים מסודרים ליציקה (לא הירש), הגיעו אבי טיפוס
T1 וחזרו ליצרן שהוחלף למרות פגיעה באספקה ללקוחות כי פה לא היו פשרות.
אז אנחנו יודעים לדרוש איפה שחשוב ולשלם כשצריך. אתה מצפה לרמה מסויימת
ולמקצוענות מסויימת מכל בעל מקצוע שמשלמים לו.
הדפסה שנעשתה אצל הירש כמה שנים לפני הייתה ברמה גבוה מאוד עם דיוק מצויין,
הגיעה אחרי לא מעט זמן ובמחיר ללא תחרות (שוב) ולכן נעשתה אליו הפנייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם אתה לא מגדיר בצורה מדויקת למה אתה מצפה? אותו דבר לגבי הציפייה שעלתה כאן מקודם שהמבצע יעיר על התכן מיוזמתו כי אין לו חומר על המדף (מחשבה חביבה אבל לא מציאותית).
יש שפה מקצועית - שרטוט. ברור, תקני, מפורט.
לגבי "שוחט" - מצ"ב קלישאה מוכרת. אבל זה לא קלישאה - זה האמת.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2008ae438f.jpg
זה דבר שקורה בשטח, כמו שראית עוד אנשים סיפרו שזה קורה בחלקים לפיתוח.
לאו דווקא רק בעניין החומר, אלא כל פרמטר אחר שהיצרן מסתבך איתו והוא בודק האם אפשר לשנותו לטובת שני הצדדים.
כולל לקבל שרטוטים בצורה נוחה יותר להם, כולל לפרוס לפחים בצורה שונה וכדומה...
כולל אפילו מצבים שבהם היצרן יצר את החלק עם תקלה מינורית (ברמה הקוסמטית), למרות שהגדירו לו הכל ברור, והוא בודק איתך לפני שהוא מייצר אחד נוסף האם אתה מוכן לקבל את הקיים עם הפגם +הנחה או שצריך לייצר לך אחד חדש.
זאת תקשורת חיובית ומנצחת לכולם, את רוב העיבודים עד היום עשינו מול מקום כזה, אבל הוא לא תמיד פנוי ולא זול בכלל.
אתה מצפה שייצרו לך את החלק בהיגיון בריא, ולא כמו רובוט, לדעתי זה מה שPAGEUP מנסה להגיד.
האמת נזכרתי בעוד מקרה. מנהל הייצור שלנו (שמבין דבר או שניים בייצור בכרסום או תבניות).
החליט על דעת עצמו לשלוח חלק להדפסה (בלי להתייעץ), הוא הגדיר מצוין את הדיוק, החומר
ושלח שרטוטים. הוא לא ידע שצריך להגדיר את האוריינטציה של ההדפסה. אז הדפיסו אותו
בכוון מסויים, כשהחלק הגיע, פירקתי אותו עם האצבע. נבחרה פשוט האוריינטציה הפשוטה
יותר להדפסה וממש לא הושקעה שום מחשבה על חוזק מכאני (שדרש תמיכה די פשוטה).
שוב, המחיר היה ללא תחרות ואף אחד לא הלחיץ אף אחד לגבי לוחות הזמנים. אתה כן מצפה
למקצוענות, או שאלות הכוונה במידה וחסר נתון.
שאני שולח חלקים לכרסום, אני בד"כ מקבל הערות מהייצרן (כשהוא מקצועי וגם מייצרנים סינים)
לגבי רדיוסים בעייתיים, בעיות של התאמת כלים והמלצות על "ויתורים" לצורך הוזלה של תהליך
הייצור או ה tooling. זו מקצוענות, ואתה מוצא אותה בהרבה מקומות כולל יצרנים סינים "נחותים",
זולים, איכותיים (רובם היום גם עם תקינת ISO) ומהירים שעומדים בלוחות הזמנים שהתחייבו אליהם.
בדיוק עכשיו הצלחתי למצוא יצרן שמייצר לי מוצר על בסיס 3 חלקים מאוד מסובכים (2 עותקים)
בפרק זמן של שבועיים כולל משלוח ושחרור בארץ. ויתרנו לו על אנודייז/צבע כי אלה אבי טיפוס
של האבי טיפוס. המחיר לא היה זול, אבל אף יצרן בארץ לא התקרב למחיר, ובעיקר לא עמד בלוח
הזמנים הלחוץ (מה גם שאנחנו יודעים שגם אם יתחייבו לא בטוח שיעמדו בו). אנחנו משלמים כדי
לקצר לוחות זמנים שלא ליפול עם תהליך היציקה על ראש השנה הסיני.
מפייסבוק
נראה לי משהו שיכול להתאים לך. אמנם קצת קטנה אבל שווה בדיקה
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
4 קבצים מצורפים
התקדמות -
ברקע: לא הצלחתי למצוא כלי שולחני עם הוכחות בדוקות על עבודה באלומיניום ומחיר הגיוני.
קפצה הזדמנות לקנות כלי חזק וטיפש שנולד CNC והיום מושבת בגלל בעיות בקרה, אז הלכתי על זה.
רכשתי כרסומת ברך Kondia K76 CNC עם בקרה לא מתפקדת, ממפעל שנסגר.
שטח עיבוד גדול מאוד - X מעל 500 , Y מעל 300, Z מעל 125 (+ שולחן עם מהלך גדול מאוד).
שזה יותר ממה שאני צריך אז עוד לא הרגשתי צורך למדוד בדיוק כמה יותר (יש ספרות, אבדוק בהמשך).
הכרסומת במצב כללי טוב מאוד, ספינדל ו-וריאטור עובדים טוב בניסוי, ברגים כדוריים ומסילות ללא חופש (שאפשר להרגיש).
לכלי מחליף כלים אוטומטי עם 24 מקומות, ספינדל 3 כ"ס עם וריאטור שאפשר לשלוט עליו ממוחשב ומערכת שימון לכל הצירים במקור.
כפי שציינתי בעבר, אני כבר משתתף בהסבה של כלי כזה בדיוק של חבר לCNC מודרני,
ונעשה תהליך דומה גם על זו - התקנה של מנועי סרבו, בקרה של MACH3.
עד שזו תהיה מוכנה, מתוך ידיעה שזה "פרוייקט" לא קצר, אעבוד ואלמד על הכלי של החבר שצפוי להיות מוכן לפני (חבר האתר אגב).
זאת אחת הסיבות המובילות שבסוף הכלי הזה נבחר, אנחנו כבר "מכירים" אותו, ונשמח להכיר עוד כאלו לחלפים, אם מישהו נתקל.
החשיבה מאחורי הרכישה כבר נידונה פה - הבעיות של הכלים השולחניים המוצעים כיום במחירים הגיוניים הם:
1. קשיחות השלד.
2. מנועי צעד ולא סרבו.
הכלי הזה יפתור את שניהם, כאשר אני מקווה שבסעיף האחזקה הוא לא יכביד מידי כמו מרכז עיבוד, משום שמדובר בכלי "טיפש" מאוד שכל הבקרה שלו תוחלף למשהו לא יקר במיוחד.
רק אחרי שנפעיל אותו נוכל לדעת מה מצבו האמיתי והאם ידרש עוד שיפוץ כלשהו.
קובץ מצורף 127448
קובץ מצורף 127449
מחליף הכלים
קובץ מצורף 127447
מנועי סרבו 2.5 כ"ס שכבר הגיעו לארץ לכלי הקודם
קובץ מצורף 127450
יש לי קונדיה K76 דומה במפעל (בלי מחליף כלים ונראית קצת אחרת) ולמרות שהבקרה המקורית משנת טרפט עבדה עקב המגבלות החלפתי אותה לMACH3 ,מה שהיה פשוט מאד עקב העובדה שהיא פועלת בעזרת מנועי צעד.
ים אפשר לשמוע קצת על מחירים?
יניב,
אשמח לבוא לראות את הכלי וללמוד מה עשיתם, אנחנו פשוט מוותרים על המנועים הקיימים אבל אולי יש משהו באמצע.
שלכם בטח ירוקה כמו הראשונה שאנחנו מטפלים בה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ModChiP
ים אפשר לשמוע קצת על מחירים?
מאוד תלוי בכלי ובלחץ של המוכר.
כלים טובים נסחרים היום באזור ה4000-10000 שקל. זאת הייתה על הצד הנמוך של הטווח.
ברידג'פורטים עם ברגים כדוריים על הצד הגבוה.
תוסיף הובלה עם מנוף, 1500-5000 שקל, תלוי במרחק.
רק המנועים (סיניים) יעלו עוד כ6500.
דרושים עוד כך וכך אביזרים רק כדי להתחיל - כמה אלפים נוספים.
מקווה לסיים הכל עם בלת"מים באזור ה20K.
1 קבצים מצורפים
צור קשר בפרטי אשמח לעזור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
יניב,
אשמח לבוא לראות את הכלי וללמוד מה עשיתם, אנחנו פשוט מוותרים על המנועים הקיימים אבל אולי יש משהו באמצע.
שלכם בטח ירוקה כמו הראשונה שאנחנו מטפלים בה.
מאוד תלוי בכלי ובלחץ של המוכר.
כלים טובים נסחרים היום באזור ה4000-10000 שקל. זאת הייתה על הצד הנמוך של הטווח.
ברידג'פורטים עם ברגים כדוריים על הצד הגבוה.
תוסיף הובלה עם מנוף, 1500-5000 שקל, תלוי במרחק.
רק המנועים (סיניים) יעלו עוד כ6500.
דרושים עוד כך וכך אביזרים רק כדי להתחיל - כמה אלפים נוספים.
מקווה לסיים הכל עם בלת"מים באזור ה20K.
נראה מצויין.
4 קבצים מצורפים
באופן נדיר שמנו יד על ספרות מקורית
קובץ מצורף 127548
חדי עין ישימו לב לשנה (אז היא כנראה מבוגרת ממני)
קובץ מצורף 127546
מהלכים
קובץ מצורף 127547
מנוע צעד מקורי, מישהו מכיר ? התנסה במנועים כאלו ?
אנחנו ככל הנראה נעיף אותם בכל מקרה אבל עוד משתעשעים ברעיון של להפעיל אותם, אפילו לפרוייקט אחר.
קובץ מצורף 127545
המשאבים העומדים לרשותך (זמן, ממון) לשיפוץ מכונה לצרכים שהגדרת בתחילת הדיון, הם פריבילגיה ששמורה רק למתי מעט.
ועדיין חושב אני שקנית פרה בשביל כוס חלב.
בהצלחה בשיפוץ.