שכנעתם אותי , איפה לוחצים על ה
Ctrl+alt+del
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Printable View
שכנעתם אותי , איפה לוחצים על ה
Ctrl+alt+del
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
לא רוצה שום אג'נדה חברתית כלכלית שתבוא לפני או במקום האג'נדה הקיומית בה אנו שרויים.
מי לא מכיר את פירמידת הצרכים הבסיסיים של מסלאו?
קיום פיזי הוא ראשון במעלה וקודם לכל צורך אחר. אם שכננו היו שוודים או פינים, הייתי מבין ומקבל את הדיבורים על כסף שייפתור
את כל הבעיות, אבל לא כך הוא הדבר, ונכון בוחרים רוב בני עדות המזרח, כי הם מכירים את אופי ואת טבע שכננו, למרות שכלכלית רובם מוכים
בשוטים ועקרבים ע"י הממשל הנוכחי - חוש הישרדות בריא שבא גם על חשבון רווחתם הכלכלית.
היו הרבה הזדמנויות ואת כולם "פיספסו" שכנינו. האמנם?
עדיין לא נולד מנהיג שיבוא ויגיד כמו שאמר סאדאת. אין יותר מלחמות ,אין יותר שפיכות דמים, כי ימיו יהיו ספורים, למה?
כי שלום עם ישראל היא לא האג'נדה של שכננו.... בשום מחיר.
שקט יהיה פה רק אם יגורש הפולש הזר משטחי הארץ, וכל עוד אנו מגמגמים, מתפרש הדבר אצלם שהם בעלי הבית, ואנו הפולשים.
מדינתי הפצפונת (ויש לזה השלכות כלכליות מרחיקות לכת לכל אחד מאיתנו) ללא גבולות ברורים ומוסכמים, עיר הבירה שלה במחלוקת כלל עולמית, ועל מה מדברים כולם? על סיר הבשר......
הרבה לקח ניתן ללמוד מהמקרה של 12 ״בני הטובים״ מקפריסין ... להטיל ספק בכל אייטם שמתפרסם בתקשורת, לא למהר לקחת את הצד החלש / לשפוט את החזק ,לא למהר להשמיץ את הנוער (האמנם!?) . האמת היא כתבו את זה כאן גם בתחילת הפוסט והאמת היא שאני לא מרגיש היום בבוקר טוב יותר לגבי מצב החברה והרמה המוסרית והערכית שלנו כחברה, למרות הטוויסט בעלילה.
אולי הם לא אנסו, אבל דוגמא למוסר הם לא.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
על חניה ?
למה ? כי זאת הכותרת שהתקשורת נתנה לריב הזה ?! אז לא ממש למדנו מסתבר...
אני מטיל ספק רב...
נשים בצד רציחות על רקע עברייני, כי אלה ממילא שמים קצוץ על ערכים ועל חוקי המדינה (אם כי אני לא בטוח שהחוקים בעולם שלהם פחות המתקבלים על הדעת).
נסכים ששימוש בנשק זה דבר שצריך להתקיים רק במצב הכי קיצוני ולא כי השפילו אותך או הרגיזו אותך.
ראיתי אתמול קטע מגרסת האשה של ההרוג - מספרת שהבעל שלה התעמת עם קשישה, היא הכתה אותו עם תיק היד שלה והוא דחף אותה אחורה עד שנפלה על הרצפה... אז שלף בעלה של הקשישה אקדח וירה בו פעמיים. גם השימוש במילה קשיש זה סוג של דמגוגיה אגב, אבל את הגרסה שלו או של אשתו לא הציגו לנו משום מה.
זה שהקרבן מסכן - אין וויכוח, אבל אני בטוח שאם נבדוק את הרקע של הרבה עבריינים אלימים נמצא שהם בעצמם אנשים מסכנים בסה״כ.
בקיצור , לא ידוע לנו בדיוק על מה נרצח האומלל, כי הציגו לנו רק את הנרטיב שבחרה התקשורת.
מה שבטוח - תרבות השיח שלנו על הקרשים, חוסר סובלנות וחוסר רגישות , רק כשיש איום קולקטיבי או שנמצאים בין גויים אנחנו פתאום מרגישים עם.
אם מישהו מבוגר היה תופס לי חניה כי חנה עקום - הייתי מבקש ממנו בנימוס שיתיישר ע״מ שאוכל לחנות לצידו, בטח כשאני מלווה בנכים - למה שיסרב ?
אם הוא מסרב ומתלהם בנסיבות כאלה, אז משהו איתו כנראה לא בסדר ... אולי מיותר להיכנס איתו לריב .
מצטער, אבל עוד לא נתקלתי במצב שאפנה בנימוס לאדם שגילו כפול מגילי , על אחת כמה וכמה קשישה ואותקף על ידה כך שאאלץ לתקוף חזרה ולהפיל אותה ... נשמע לי הזוי מדי.
הא , כן - בפעם האחרונה שבדקתי, חולי נפש לא זוכים לאקדח ברשיון וזה עניין שנמצא במעקב רציף , גם אנשים שנקלעים פעם אחת לארוע אלים מאבדים מיד את הרשיון.
צודק. "על חניה" זה הכותרת של התקשורת.
כוונתי היתה לקלות שבה אנשים פסיכים שולפים אקדח או סכין וישר תוקפים, וגם אלה שיש להם רישיון לאקדח לא אומר שהם "תקינים בראש", העובדות לפניך.
אם מישהו חנה עקום אני אפילו לא פונה אליו, ממשיך הלאה לא קרה כלום נמצא חניה, ואם לא אז גם לא נורא.
הייתי לא מזמן בקניון לב המפרץ בוקר יום יפה עם הילדים(יס פלנט), כל המפלסים מלאים, תתפלא כמה אנשים לא יודעים לחנות ותופסים 2 חניות בכוונה/לא בכוונה, אולי כי יש להם רכב יוקרתי ולא רוצים שיחנו לידם, עליתי עד הקומה אחרונה לגג שהיה פנוי לגמרי, לא קרה כלום.
לנכה או מסיע נכים הרבה יותר קריטי לקבל את החניה שלו.
לא שהייתי חוטף כדור בשביל זה.
מה שאני אומר, זה שאנשים מועדים לריבים אלימים, מגיעים מתישהו לחקירת משטרה. מישהו שזה לא קרה לו במהלך 74 שנים, ספק אם יש לו נטיה לריבים ואלימות. יש גם גרסה שמדובר באזרח ערבי, שזה לא משנה בעקרון, אבל בסביבה הזו חיים סייעני שב״כ, הם חמושים כחוק וחלקם עבריינים לשעבר או עבריינים פעילים...
להפיל קשישה על הקרקע זה לעיתים גזר דין מוות, קחו גם את זה בחשבון, לא הייתי יוצא בקביעות שמדובר בפסיכים שישר שולפים ... שלא יצוץ אזה סרטון או טוויסט בעלילה שיגרום לי לאכול את הכובע.
כמו שכתבת, מי אמר שזה לא קרה ב74 שנותיו? הרי אם הוא סייען אז הוא יקבל רשיון למרות העבר.
לכן החרגתי את עניין הסייענים.
אבל איך נדע ? אם התקשורת מתעקשת לייצר חדשות במקום לדווח על חדשות .
בשום מקום לא ראיתי שניסו להציג גרסה של הצד השני או אשתו שאיננה עצורה. אולי כי היא שוכבת בבית חולים עם אגן שבור וזה לא מסתדר עם הנרטיב של התקשורת ?
בהחלט יכול להיות
מה שאני התכוונתי זה שאף פעם לא תדע מי עומד מולך, זה לא מחייב שאדם ללא עבר פלילי/נפשי פתאום יקבל שגעון ויעשה מעשה, זה קורה בוודאות מכל מיני סיבות שלפעמים ניתן לדעת ולפעמים אף פעם לא. מצבנו הולך ומחמיר, מעדיף לא לגלות מי זה מי.
בקשר למקרה הזה, הכל יכול להיות, מאמין שבהמשך יפורסמו שאר הפרטים גם מהצד השני.
חוץ מזה שהעדויות שצצות בינתיים, כולל זו של האלמנה, חושפות את זה שההרוג הוא זה שפתח באלימות, בין אם מילולית ובין אם פיזית.
נראה שאחת ההגנות שהסניגור בחר היא לטעון שהיורה סובל מדימנציה והמערכת היא בכלל זו שאשמה.
זה לגמרי משחק לידיים של התקשורת, לא יודע מי עומד מאחורי, אבל היא בהחלט לא מעוניינת שהאזרח הנורמטיבי יהיה חמוש.
אם אדם סובל ממחלה שמגבילה אותו נפשית שכלית או מוטורית נשקו נלקח ,הרבה לפני רשיון הנהיגה שלו. רופא חותם עליו (רופא שמכיר ומטפל וחשוף לתיק, לא סתם רופא) כל שלוש שנים ומדריך ירי כל שנה - מחוייב לא לחתום על חידוש אם יש חשד לבעיה כלשהי. אז הסבירות שמישהו התרשל או חיפף בכוונה, די נמוכה וגם אם כן - זה משהו שתמיד יהיה קיים גם אם יצטרכו חתימת פסיכולוג כל שנה .
למזלנו אלו ארועים נדירים מאד מאד. סטטיסטית לא שווה להתעסק בהם , אבל זה לא יפריע למתנגדים לנצל הזדמנות.
אם קראתם את הפוסט שרץ ברשת על המוסך שנאלץ לשחרר לכביש רכב בלי בלמים כלל בהוראת קצין משטרה... אז תשאלו את עצמכם מה לעזאזל הולך כאן !?!
יש מצב שיותר נשק ברחובות יגרור נימוסים כמו באמריקה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אולי תשווה לשוויץ.
עוד סיפור נורא שמתפרסם היום - התאבדותו של רדי פילס ״ההרוג ה 74 של אסון המסוקים״ .
חובש שהוקפץ לזירת האסון ולא חזר ממנה . למי שעבר חוויות מהסוג הזה או מכיר מקרוב כאלו שעברו , לא צריך לספר שאין אחד שלא יוצא מזה שרוט.
כשחוזרים נאלצים להדחיק ולהתמודד עם החיים הרגילים , לא כל אחד מסוגל וגם אצל אלו שכן זה עלול להתפוצץ גם כעבור שנים רבות .
על הגישה המסריחה של משהב״ט גם אין מה להרחיב - יש להם תקציב והם רואים מספרים מול העיניים, קשה להם לשחרר כשלא מדובר בפגיעה נראית לעין , קל יותר להטיל ספק ולנסות להתנער.
שני בנים מתגייסים בחודשים הקרובים לקרבי, חיים בסרט של תרומה לחברה, כנפיים ו ״כבוד״. מעדיף אותם נכים פיזית או אפילו בארון לעומת מצב כמו של הנ״ל .
למה בעצם לבחור אם אפשר לחנך אותם מראש להשתמט ולהיות חזירים שדואגים רק לעצמם ? לא כל מיעוט אתני ראוי למדינה ריבונית , לא חסרות קבוצות גדולות מאיתנו שאין להן מדינה ריבונית , נכון שייצרנו כאן פלא כלכלי וטכנולוגי במעט שנים יחסית , יש ביננו הרבה גאונים ויש גם הרבה צדיקים אמיתיים שלאו דווקא חובשים כיפות , גם סתם אנשים טובים שלא עושים רע לאף אחד . אבל ככלל , לא מרגיש שאנחנו משהו מיוחד .
ניר, הרבה זמן אני אוגר בבטן, וחושב שלא כדאי להגיב, אבל הגיעו מים עד נפש.
ראשית אני לא מתכוון אליך אישית אלא לתופעה, שמה לעשות אתה חלק ממנה.
וזו תופעה כואבת לי ואני מקווה שלרבים אחרים.
התופעה הזו חותרת ביסודות של המדינה, והיא עלולה לקעקע אותה ולהשמידה.
היא הרבה יותר מסוכנת מכל חמסניק או מחבל או אפילו פצצת אטום (להבדיל אלף אלפי הבדלות).
חלקים מהחברה (לצערי הם גדולים יותר ויותר) פשוט איבדו את הצפון, לחלוטין.
הם שכחו מה מיצגת מדינת ישראל למה היא קמה ומה התפקיד ההסטורי שלה.
זה כואב לי לומר זאת ועל כן הרבה מאוד זמן שתקתי, בדיעבד יותר מדי זמן !
מדינת ישראל נועדה להיות הבית הלאומי של העם היהודי !!!
היא נועדה לתת הגנה לכל היהודים באשר הם מפני הצרים עלינו לכלותינו, פשוטו כמשמעו.
חלקים גדולים מהציבור כנראה פשוט שכחו (או רוצים לשכוח) מה קרה בכל ההסטוריה היהודית.
ובאופן ספציפי מה קרה במלחמת העולם השניה.
קמו הנאצים ופשוט החליטו להשמיד אותנו פיסית כעם.
אני חושב שחלק מהאנשים פשוט לא רוצה לקלוט, העם היהודי היה בסכנת השמדה, פשוט כך.
המאורע של הנאצים לא היה חד פעמי, לאורך כל ההסטוריה היו רציחות שחיטות פוגרומים.
השואה הוא רק ה"דובדבן בעוגה" של כל המאורעות הללו.
לאחר השואה קמה מדינת ישראל בזכות השואה.
עמי העולם הבינו את גודל האסון, ומהבושה (או ניסיון הסתרה) אפשרו את הקמת המדינה.
רק בזכות השואה סחטנו את מדינת ישראל מהעולם.
אסור לעולם לשכוח זאת. זאת הזכות שלנו על מדינת ישראל, זו המורשת שלנו.
אז תגיד, אבל למה לא ארצות הברית למה לא אוגנדה ?!
ארץ ישראל והעם היהודי קשורים יחדיו בקשר הסטורי דתי ופולטי.
רק כאן יש לנו זכות אבות על האדמה !
וזה חשוב, זה עושה את כל ההבדל.
אתה פשוט לא מבין מזה אומר להיות יהודי במדינת גויים.
אתה מיעוט נרדף, היוצא מהכלל שכולם נטפלים אליו.
אתה חושב שבארצות הברית אתה תהיה חופשי אף אחד לא יקרא לך יהודון מסריח.
גם היהודים הגרמנים בשנות השלושים של המאה הקודמת חשבו כך.
גרמנים מדת משה קראו לעצמם. והתבוללו בכיף, חשבו שזה יעזור להם..
הגישה שלך ושל רבים אחרים במדינה מאוד מדאיגה אותי.
זו הגישה שמסכנת את עצם קיומה של מדינת ישראל.
בגללה אנחנו שוכחים למה אנחנו בארץ (וזה לא בגלל ההי טק) ועד כמה הארץ הזו מיוחדת.
כן, אני יודע זה נשמע כמו הטפה ציונית.
וזה בדיוק מה שזה, כדאי מאוד לפקוח את העיניים ולהבין איפה אתם חיים, ולמה.
איך זה קשור מוני?
בית בנינו ואז חרבנו בתוכו. סליחה על השפה הבוטה.
אני לא חושב שהקריאה פה היא לנטוש את הארץ/המדינה (להבדיל בפורומים אחרים) אלא להזיז עצמנו לכדי שינוי במצב הקיים של החברה. בין אם תחילה בינינו לבין עצמנו כיהודים ובין אם בינינו לבין שאר אזרחי ישראל ואחכ גם בינינו לבין שכנינו.
אף אחד, לענד, לא יצא נגד הקריאה להגנה על הבית אלא כנגד חוסר השוויון בין המגינים, חוסר היחס לאלה שהקריבו ועוד ועוד.
אני לא חושב שתפיסת "הדשא של השכן ירוק.." היא היחידה שצריכה להוביל פה. הערכים והחינוך צריכים להינתן ללא שום צורך בהשוואה למדינות/עמים אחרים.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk