חוזר: שיפוץ בודי של סיקס.
אתה לא חייב לעשות חור בריצפה.
1. קודח חור בקוטר 13מ"מ +- במיקום שבו אמור ליהיות האום.
2. לוקח פלאח באורך 5ס"מ ברוחב התושבת (בתמונה עם האגודל, הרוחב של הקטע שהאגודל שלך שם) פחות 4-3 מ"מ.
3. קודח במרכז הפלאח חור בקוטר הבורג + 2 מ"מ
4. מרתך אום מעל החור.
5. בדופן של בית הגלגל, בנק' מול קורת החיזוק, לפתוח פתח ברוחב הפלאח שחתכת (הנק' הזו היא בתחתית הרכב והיא לא נראית)
6. מכניס את העסק הזה לתוך הקורה (שמרותכת כבר) ויש לך אום שייתפוס את הבודי מבלי לחתוך שום דבר.
(בשביל נוחות אתה יכול לרתך לזה ידית של 10 ס"מ כדי שתוכל למקם את זה בקלות)
עירא
ועוד דבר, אל תשכח לקדוח חורים לניקוז.
עירא
חשבתי על זה, אפילו חשבתי במקום לרתך בורג פשוט לעשות הברזה בחתיכה המרובעת (אמנם לא ניילוק אבל עדיין יכול להיות טוב)
כן, צריך לקדוח גם חורי ניקוז. אני אטפל בזה בשלב מאוחר יותר.
[QUOTE=lizard]מה שמדאיג אותי כרגע זה שיתכן והמיקום על ציר הZ של התושבות הוא לא כמו מה שהיה במקורי.
אמנם מדובר על מלימטרים כרגע אבל לדברים האלה יש נטיה לגדול לפעמים. מה גם שאני יודע שאצטרך לתקן את כל התושבות בשלדה.
QUOTE]
עיין בהודעות אחורה (או אולי בשרשור ריתוך פח), ותראה שציר Z היה חלק מהסיבה למה לא להוריד קורות מהשאסי.
היה לזה פתרון, שפותר גם את מיקום ב-X ו-Y, אבל בשבילו היה צריך שהבודי לא יתעוות, ובכל מקרה הוא קצת מאוחר בשבילך.
הפתרון היה - קודם לשים רק את קורות התושבות על השאסי, במקום, ועליהן לרתך מלמטה את הרצפה. too late.
בכל הנוגע לאומי ברגי החיזוק של הבודי לשאסי, קבל את הרעיון של עירא, הוא בדיוק מה שהייתי עושה במקומך.
ואגב, אין טעם לרתך אומי נילוק, חום הריתוך ממיס את ה"ניי" והופך אותם לנטולי "לוק" לרוב.
אוקי תודה.
מחר אני אשים את הרצפה החדשה ואראה איזה התאמות צריך עוד לבצע.
נכון לעכשיו הסרתי את התושבת U האחרונה, אני אוכל לשחק עם המיקומים ביתר קלות כשצריך להתאים רק 2 תושבות מקבילות.
טוב מחר אני אהיה הרבה יותר חכם.
מה זה למה מחקו לי הודעה ממש חוצפה .
לא מבין תדבר הזה לא היה רשום בה שום דבר שמצדיק מחיקה ***** אבל תסכים (בהודעה פרטית, לא כאן - שמה שרשמת כאן בהמשך מיותר, לא ככה?****
(מן הסתם היא נמחקה כי היא לא תרמה שום דבר וכנראה רק הפריעה לשרשור שהפך לסוג של בלוג שיפוץ, מעבר לסתם דיון בפורום. בדיוק כמו ההודעה הזאת. בחייאת, אל תהיו צרי עין, יש כאן יופי של דבר לקרוא, אל תהרסו. נמרוד)
כרגע יש רצפה, עוד כמה ימים יהיו בתי גלגל חדשים, מדרגה חדשה ודפנות חדשות.
הסיבה לעיכוב היא שהייתי לא בקו הבריאות בזמן האחרון ובשל העובדה שהייתי צריך להיות בטוח שהצורה שאותה אני רוצה אכן מעשית וטובה.
בסופו של דבר החלטתי ללכת על בית גלגל לכל אורך התא מטען, בדומה למה שהיה לי במקורי.
2 קבצים מצורפים
אחרי הרבה זמן ללא עדכונים....יש עידכון.
קניתי ג'יפ חדש....סתםםם אני לא אעשה את זה לג'יפון המסכן שלי :-)
אחרי כמה ימים פעלתניים ביותר החלק האחורי כמעט גמור.
התמונות שאתם רואים פה הן של האמבטיה האחורית והמדרגה. כלומר, מבט מלפנים.
ביום שבת אני מקווה לסיים את הקורה האחורית ואת החיזוקים לדלת האחורית (שתפתח לצדדים ולא כמו במקורי). מאחר ואני רוצה לשים על הדלת גם גלגל וגם ג'ריקן דלק או מים של 20 ליטר אז החלק האחורי יחוזק מאוד. כנראה עם 2 פלאחים של 7 מ"מ באיזור הצירים המיועדים.
בנוסף בחלק האחורי תהיה מעיין קונצטרוקציה של פרופיל מרובע, כשיהיו תמונות אני אפרסם.
שתניח את הדבר הזה על השאסי אתה תצחק.... או שלא.... :?
למה?
ברצינות. תן תשובה אמיתית ולא איזה קינטור או התלהמות.
למה אתה חושב שזה לא מתאים? משקל? גמישות?
מבחינת גמישות אני לא יודע, אני מקווה שזה יהיה בסדר.
מבחינת משקל המשקל הנוסף בגלל השימוש בפח 3 מ"מ הוא כלום לעומת המשקל הכללי. חוץ מזה, הסיקסים מיועדים לשאת משקל. בסה"כ הם מכוניות משא.
מאחר והציוד הרזרבי בדר"כ לא מגיע למשקל העמסה המותר והאפשרי אז אני לא רואה פה בעיה.
מיכה, צבע את זה יפה ותעשה מזה שולחן.
המישקל הנוסף הזה ימרר לך את החיים, תחשוב טוב על כמה זה שוקל יותר מהפח המקורי ותבין שבמקום זה היה יכול להיות ציוד, אנשים, ועוד ועוד, עכשיו כל זה יושב באופן קבוע על הרכב ואתה תצטרך לשים קפיצים של סופה ממוגנת על מנת לא לנסוע על הבאמפסטופים האחוריים כל הזמן.
מעבר לזה, הפרת האיזון של המשקל ברכב (קדימה\אחורה) בצורה כזאת (עודף משקל מאחורה) סביר להניח שגם תיפגע לך בהיגוי.
עומר
עומר, אותו דבר (טוב בערך :-)) ניתן לומר על המנוע שלך לא? שוקל יותר ממנוע של סיקס, גיר גדול יותר ועוד.
התייעצתי עם חבר מהנדס שמתמחה בבניית מרכבים וארגזים לרכבים. הוא טוען שלדעתו ההשפעה תהיה יחסית נמוכה, בטח עם המהירויות שאני נוסע בהן, ובצורה מסויימת זה יכול אפילו לשפר את הנסיעה בגלל המשקל (כמו ששמים בטנדרים מיכלי מים וכדומה בשביל משקל.
חוץ מזה, אם לוקחים את הרכב בכללותו ההבדל משקל באחוזים יהיה ממש קטן לדעתי.
בקשר לקפיצים והבולמים, אני בכל מקרה מחליף אותם למשהו בסגנון שלך (טפו טפו טפו אם יהיה כסף) ככה שזה לא יהיה נורא.
במקרה הכי גרוע...בזבזתי כסף. מה לעשות רק ע"י התנסות ובניה בידיים ולא בתוכנה ממוחשבת לומדים.
האמת? אם הייתי צריך לבנות את הפרוייקט הזה מהתחלה אז כן, היית הולך על 2 מ"מ מכופף כולו לצורה (חתיכה אחת) ולא איך שעשיתי את זה עכשיו. אולי עוד אצטרך לעשות את זה. אבל כל העניין הוא לנסות וללמוד איך לעבוד ואיך לתכנן דברים.
בכל מקרה, מחר אני הולך לסדר את נקודות החיבור לבודי ובתקווה שביום שבת לחבר את האמבטיה הזו לבודי הקיים.
לצערי כנראה שזו תהיה ההתקדמות החידיה בשבועות הקרובים בשל צו הפינוי שקבלתי והצורך בבניית סדנא חדשה בשבילי.
עוד משהו קטן, העובי דפנות הרבה יותר דק ממה שרואים בתמונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
עומר, אותו דבר (טוב בערך :-)) ניתן לומר על המנוע שלך לא? שוקל יותר ממנוע של סיקס, גיר גדול יותר ועוד.
יחי ההבדל הקטן, בוא נניח שאלה בדיוק ה60 ק"ג העודפים שאצלי ממוקמים מקדימה ובמרכז ויושבים מעל הסרן הקידמי ולא פוגעים בהיגוי, הם מספקים קצת יותר מומנט ומסוגלים בהחלט לדחוף את הרכב והמשקל הנוסף שהם מייצרים (בלשון המעטה)
התייעצתי עם חבר מהנדס שמתמחה בבניית מרכבים וארגזים לרכבים. הוא טוען שלדעתו ההשפעה תהיה יחסית נמוכה, בטח עם המהירויות שאני נוסע בהן, ובצורה מסויימת זה יכול אפילו לשפר את הנסיעה בגלל המשקל (כמו ששמים בטנדרים מיכלי מים וכדומה בשביל משקל.
אתה וודאי מתכוון לנסיעה בשטח, שם המשקל תורם לך? בוא נניח לרגע שהמשקל תורם, מה אם הדרך לשטח וחזרה?
בקשר לקפיצים והבולמים, אני בכל מקרה מחליף אותם למשהו בסגנון שלך (טפו טפו טפו אם יהיה כסף) ככה שזה לא יהיה נורא.
בוא לא ניסחף, תחפש קפיצים אחוריים של דודג' פאוור ואגון D200 זה בערך יתן לך פיתרון מאחורה
במקרה הכי גרוע...בזבזתי כסף. מה לעשות רק ע"י התנסות ובניה בידיים ולא בתוכנה ממוחשבת לומדים.
האמת? אם הייתי צריך לבנות את הפרוייקט הזה מהתחלה אז כן, היית הולך על 2 מ"מ מכופף כולו לצורה (חתיכה אחת) ולא איך שעשיתי את זה עכשיו. (עדיין לא מאוחר מידי) אולי עוד אצטרך לעשות את זה. אבל כל העניין הוא לנסות וללמוד איך לעבוד ואיך לתכנן דברים.
בכל מקרה, מחר אני הולך לסדר את נקודות החיבור לבודי ובתקווה שביום שבת לחבר את האמבטיה הזו לבודי הקיים.
לצערי כנראה שזו תהיה ההתקדמות החידיה בשבועות הקרובים בשל צו הפינוי שקבלתי והצורך בבניית סדנא חדשה בשבילי.
כמה חבל שלא נכנסתי לאתר כל היום.
אני אהיה עדין ומתחשב.
מיכה, חשבתי שאתה רוצה לשחזר את הג'יפ, ואני רואה שבנית ארגז יפהפה לנ"נ.
אני כבר לא מדבר על המשקל, את זה כבר עומר אמר ויפה אמר.
הצורה, היא כזו שכל שוטר יעצור לבדוק מה זה הדבר המוזר הזה, וזה גם ממש לא יפה, זה לא jeep.
זה בכלל רברסבילי? הפינות והדפנות של ה-JEEP עוד קיימות?
שמיל למה חשבת שאני רוצה לשחזר את הג'יפ? מעולם לא טענתי את זה.
אני רציתי ועדיין רוצה בודי במצב לא חלוד ויחסית סביר. חדש הוא לעולם לא יהיה וגם מקורי לעולם לא יהיה.
כן זה ארגז נ"נ או לסיקס ממוגן :-) אבל זה מה שאני רוצה. לפחות כרגע.
מה שאותי מטריד זה לא העובי אלא רמת הגימור שהיא לצערי יחסית נמוכה. אבל את זה אני יכול לשפר רק עם נסיון.
עוד לא נגעתי בפינות ובדפנות.
אני חושב שהיית עושה את הבודי,ארגז או איך שלא יקראו לזה מפח דמעות ללא ריתוכים,פשוט עם חיבורים של ברגים כיפופים וכו'... היה קל בערך ב3\1 אם לא יותר,אך בחרת בפח "סע" על זה.:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
לא, אתה לא יכול לומר את זה על המנוע שלו. מעבר לנקודות שצויינו כבר ע"י עומר, אתה מפספס כאן משהו חשוב: המנוע של עומר נותן שורה תחתונה עדיפה על המקור, לא להפך. הוא משלם על כך בתחומים אחרים שהוא תכנן מראש לשלם בהם, זה קצת שונה ממה שקרה לך.
החבר המהנדס שלך צודק. הוא רק נמנע מלציין (אולי כדי לחוס על רגשותיך, מה שאנחנו לא ממש טובים בו) שהדרך הכי לא נכונה לשפר תהודה היא להוסיף כך משקל, שלמשקל כן יהיו השפעות שליליות אחרות על התנהגות הרכב ומעל הכל, שאם הוא היה בונה כזה דבר זה היה נראה אחרת לגמרי. במילים אחרות, כמו שכולם אמרו לך, זה די הפוך מאידאלי. זה לא מה שאתה רוצה, זה מה שאתה בנית ומותר לך להחליט שזה מספיק טוב לך (במיוחד אחרי כל ההשקעה).
אם לוקחים את הרכב בכללותו, כן. 100 ק"ג מתוך 1500 זה מספיק קרוב לזניח (וזה הרי פחות), אבל לא מדובר כאן על זה. מדובר כאן על הרצוי והמצוי וזה קצת רחוק מדי מהרצוי בשביל שזה יתקבל בחיוב מוחלט.
מה שכן צריך לומר לזכותך זה שעם כל הבדיחות, אתה יושב שם ועושה משהו שאנחנו רק חולמים עליו. אני מציע שאנשים יחשבו על זה לפני התגובות הסרקסטיות, כי אולי זה לא יוצא לך הכי טוב - אבל זה יוצא לך וזה כבר יותר ממה שאפשר לומר על 95% מהאנשים כאן, כולל אותי.
תודה אלון.
החבר שלי הסביר לי שמה שיקרה זה שבגלל שהמשקל בחלק האחורי גדול, כל הרכב יקבל הטיה לאחור מה שיפעיל פחות לחץ (אם לחץ זו המלה הנכונה) על הגלגלים הקדמים ולכן ההיגוי יהיה בעייתי יותר.
אבל לטענתו בגלל שהמהירות של הרכב לא גבוהה במיוחד (100 גג וגם זה בהגזמה) אז זה לא כל כך ישפיע.
מאחר ואני רוצה סט קפיצים חדש דנדש (לא רק חדש אצלי) ויש לי את הכסף לשים על זה, אז אני מאמין שגם הבעיה הזו תוכל להפתר (קבוע קפיץ גדול יותר באחוריים או בולמים קשים יותר או שניהם).
אהוד, תאמין לי שמאוד הייתי רוצה (ואם יהיו לי פרוייקטים כאלה בעתיד אז כנראה שאפילו תהיה לי) רתכת פיקים כמו שיש לרובוטים במפעלי ייצור.
יש 2 סיבות למה אני אבנה את כל זה מחדש.
1. לא יעבור אישור של חבר שלי. בסה"כ הוא הצד ההנדסי בעניין.
2. אני אחליט שרמת הגימור לא מספקת אותי. זה כנראה הסיבה העיקרית להחלפה.
אז באמת כל החלק יכופף מפח 2 מ"מ אחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
מדובר כאן על הרצוי והמצוי וזה קצת רחוק מדי מהרצוי בשביל שזה יתקבל בחיוב מוחלט.
רצוי למי? לשמיל? לאחרים?
אני ידעתי שזה יצא כזה מסיבי, זה נכון שקיוויתי לרמת גימור גבוהה יותר אבל בסה"כ זה יצא במימדים ובצורה שרציתי.
ע"פ המדידות שערכתי, ההבדל העיקרי, פרט לעובי החומר, הוא בבית גלגל גבוה יותר. מה שגורם לאשליה של רצפה צרה יותר. בסה"כ רוחב הרצפה הוא 90 ס"מ, גובה הבית גלגל הוא 30 ס"מ ורוחב בית הגלגל יהיה בסביבות ה28 ס"מ.