למה מתנגד למיגוני סף כ"כ עקרונית ?
ורק לוודא: הגבהה חייבת החלפה של כל קפיצי העלים?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Printable View
טנדרים ומדרגות צד/מיגוני סף זה חיבור בעייתי מאז ומתמיד.
טנדרים חדשים מגיעים עם מדרגת צד דקורטיבית מאלומיניום.
נהג ישראלי ממוצע ישמיד אותה כבר בטיול הבכורה. אם אתה ממש זהיר, היא תתחסל בטיול השני/שלישי.
למוד נסיון מר עם נזקים לרכבי הדגמה, לקראת מבחן הטנדרים הגדול שעשיתי בזמנו עבור ערוץ הספורט, יום לפני המבחן (שנערך במתכונת של יומיים בהר הנגב עם הרבה עבירות קשה) פירקתי מטנדר המיצובישי טריטון את מדרגות האלומיניום והנחתי במחסן שלי. התכנית היתה להרכיב בחזרה אחרי המבחן ולהחזיר את האוטו עם מדרגות שלמות ונקיות, לשם שינוי.
כמובן שהוא חטף ונשרט בספי הדלתות ובמפתנים.... הרבה-הרבה פחות נעים משריטה במדרגת אלומיניום מטופשת. יצאתי חומוס.
מוסר השכל - עד כמה שלמות המפתנים חשובה לך?
לטנדרים בסיס גלגלים ארוך מאוד וללא הגבהה הם מגרדים את המפתנים לא מעט.
יהיו כאלה שיפתרו את זה באמצעות מיגון סף עשוי צינור ברזל - קח בחשבון שטנדרים כאלה מתגרדים יותר ונתקעים יותר מאלה שבעליהם מעדיפים מפתן נקי מתוספות כדי להרויח עוד כמה ס"מ של מרווח לפני הנגיעה בסלע מזדמן. אבל כשהם חוטפים אז הם חוטפים - ומדובר בנזק פחחות. לבחירתך.
מיגון סף טוב לא מוריד ממרווח הגחון כי גם ככה קורות השלדה נמוכות יותר מקו מפתן הדלת, במקסימום אתה מגיע לקו אפס עם השילדה.
בניגוד למדרגות דקןרטיביות, מיגון סף לא בולט הצידה והרבה פחות נוטה להתפס על דברים.
היתרון הוא בשלמות סף הדלתות, בנקודות קצה.
גם עם היילקס ישן וגבוה המדרגות נגעו כמה פעמים בדברים, ואין לי ספק שזה מנע נזק פחחות במיקום מחורבן לתיקון.
ועם זאת,
דרור, ביחס לשאלת הפתיחה של פות״ש, לשיקול מה קודם, מתלים או מיגון סף, היית שם קודם מיגון סף או קודם מתלים?
אני הייתי בוחר במתלים.
[QUOTE=ד ו ר ו ן;877797]
דרור התייחס למדרגות כמנמיכות מרווח גחון.
לא נכון.
התייחסתי בדיוק למה שאסף הסביר.
הטנדר הוא לא קיבל אפילו שריטה קטנטונת בשילדה, אבל המפתנים חטפו.
גם אני הייתי בוחר קודם במתלים.
אבל מי שעומד להשתמש בטנדר הרבה בשטח, צריך גם מיגוני סף טובים שבנויים נכון.
ומדרגות צד לא מעניינות אותי, כי אני מספיק גבוה כדי לגשת לאוטו ולהתיישב בו.
אבל המון אנשים שלא בורכו ברגליים ארוכות, משתמשים במדרגות האלה כדי לעלות ולרדת מהאוטו.
ואני חושב שדווקא להתחיל מהמיגונים למיניהם. מקסימום יתיישב קצת קודם, אולי ייעזר במשיכה, אבל לא יצא בנזק ...
לא נכון.
אלה שמצויידים במדרגות ומגיני סף מתגרדים יותר. אלה רכיבים במותקנים במקום שחוטף יותר מאשר השילדה/גחון גם אם הם באותו גובה, גם אם השילדה אפילו נמוכה יותר. תקרא שוב את מה שאסף כתב.
אתה צודק לגמרי לגבי מדרגות אבל מדרגה אינה מגן סף.
מגן סף טוב צמוד לקו הסף ולא בולט הצידה מעבר לקו הרכב ולא מתחת לקו השלדה כמו מדרגות.
ואם אופי הנסיעה שלך כזה שמגן סף טוב חוטף, אז בטח ובטח שסף פח הרכב ללא המגן היה מכוסח לגמרי.
על נושא המיגונים ענו לך, יש דעות לכאן ולכאן. אני לא מוצא טעם להשקיע כסף ומאמץ בדברים שמפריעים (יותר או פחות, אבל תמיד מפריעים) בשביל להמנע מ... מה? סיכוי לנזקי פחחות קלים?
לגבי הקפיצים - העניין הוא שהטנדרים מגיעים מראש עם קפיצים קשים מאד, כך שבלי עומד משמעותי בתא המטען החלק האחורי גבוה ביחס לקדמי. מקובל מאד להגביה רק את המתלים הקדמיים, ואז הרכב נעשה מאוזן כשהוא לא עמוס, ומרווח הגחון משתפר היכן שהוא בעייתי - מקדימה. החסרון הוא שאתה נשאר עם קפיץ מאד קשה מאחורה. הקיטים שכן מחליפים קפיצי עלים, נותנים לך קפיצים רכים יותר אבל עם קשת גדולה יותר. לטעמי אין שאלה שזה נכון ועדיף לרכב טיולים, אבל כל אחד ושיקוליו.
טעות נפוצה שבמצב עמוס משליכה על בטיחות הנסיעה ברכב בגלל הרמה של האף ופחות אחיזה של הגלגלים הקדמיים ותת-היגוי בולט.
זה קיצור דרך קוסמטי שיוצר בעיה בהמשך.
בשקילת טנדר ממוצע במצב ריק תראה שחלוקת המשקל מאוזנת גם במצב שהחלק האחורי מעט יותר גבוה, ואז בהעמסה הרכב מתאזן.
בהגבהה של החלק הקדמי בלבד, בעת העמסה, החלק האחורי יורד, והאף גבוה.
קפיצי הגבהה לא בהכרח רכים יותר, אלא לפעמים מאיכות טובה יותר.
אצלי יש קפיצי HD של אולדמן מאחור, והרכב יושב גבוה יותר גם כשהוא מועמס ביחס לקפיצים המקוריים, ועדיין נוח יותר ביום-יום ללא משקל.
טוב אז אחרי בחינה ראשונה של הרכב בחולות צאלים ונחל לבן ניכרו הדברים הבאים, שבמידה מסוימת מחדדים את הדיון על סדרי העדיפויות:
1. הרכב מאד לא נעים לנהיגת שטח. הזכיר לי את הג'מיני שהיה לי לפני שנים מבחינת קשיחות, אבל בתוספת נדנודי ראש מפחידים בנהיגת שטח מעט מהירה, וטלטולים של הרכב מצד לצד במעברים טכניים. בסוף היום אתה די עייף מנהיגה עליו ואפילו היה רגע שהתגעגעתי לטרופר הקודם שלנו לא עלינו
2. אמנם לא עשינו עבירות קשה, אבל באופן מפתיע זוית הנטישה לא הורגשה, ולעומת זאת שמעתי את הגחון מתגרד לא פעם.
3. הרכב הזה שתיין! כרגע אני על ממוצע של 1:6, מנסה להבין אם זה בגלל רגל כבדה על הגז או בגלל הארגז הזה.
4. קיבוע וקשירת ציוד.... ניכר שהציוד בארגז מבלה חלק ניכר מזמנו באוויר [emoji85]
לאור ההוצאה המסיבית שדורשת הגבהת הרכב, ולאור הלקוח הכי חשוב שלה - אשתי (הילדים נהנים בכל מצב), נשאלת השאלה האם הגבהה חוקית תביא את הרכב למצב שהוא לא מגרד את הגחון ושהוא מהנה לטיול למשפחה?
איכות הנסיעה בטוח תשתפר.
זה מה שעושים בולמים טובים וקפיצים עם מהלך סגירה גדול יותר.....
אז בהחלט שווה להשקיע - רק שים לב שאתה מתקין סט שכולל קפיצים אחוריים ושהוא מתאים למשקל האמיתי שלך. הדרך לראות בסוף ההתקנה היא זווית נכונה של השאקל, והעלים שלא לחוצים בכוח זה לזה מחד, ואין ביניהם רווח מאידך..
והשיפור הכי גדול בנוחות והגובה מושג מצמיגים גדולים יותר.
והכי טוב גם וגם...
אסף.
אז אם מגביהים מקדימה, ומאחור שמים קפיצי hd זה פותר את מה שרשמת בחלק הראשון של התגובה, אבל עדיין תקבל רכב קשה ולא רך.
לגבי החלק השני- לא מסתדר מבחינה הגיונית קפיצי hd (שמיועדים לעומס) ונוחות נסיעה בכל מצבי נסיעה והעמסה...
מה שטענתי בשרשור אחר.... אבל סתרו אותי פה אחד.
נ.ב
אישית אני חושב שטנדר(או רכב בעל קפיצי עלים) כמעט אף פעם לא יתנהג או יהיה נוח כמו suv עם תצורת מתלים אחרת וכזה שיושב על סלילים.
התחושות שאתה מתאר נכונות לגבי נסיעת שטח בטנדר "גולמי", והן מה שמוציא את השם הרע לטנדרים היפאנים. אתה לא תאמין איזה הבדל עושה מערכת מתלים טובה וצמיגים גדולים. אל תאמין. קח סיבוב בטנדר של אסף, שלא לדבר על שלי.
לגבי קשירה של ציוד בתא מטען, ראיתי אצל הנפלד מוצר חדש שנראה נהדר - רשת מטען מיוחדת לטנדרים, בול בגודל, עם רצועות מתיחה ושלוש "מעגלים" של נקודות קשירה ככה שאתה יכול להתאים לנפחים שונים של ערמות מטען.
https://gladiatorcargonet.com/
https://youtu.be/rPJpy85fYT8
אני התקנתי "סיטרקסים" - מסילות אלומיניום עם טבעות קשירה ננעלות. כמו זה:
https://www.ebay.com/itm/Racefoxx-Ai...QAAOSweKNeFIp0
בהרבה מקרים הקפיץ המקורי לגובה המקורי בנוי כך שאין או שיש מעט מאד מרווח בין עלי העומס הקשיחים מאד לבין הקבוצה הראשית הגמישה.
זה אומר שמעט משקל והרכב יושב על עלי העומס (והרכב קשיח מאד), או במצב רגיל כשמהלך הקפיץ הראשי נסגר מאד מהר והרכב מקבל ״בעיטה״ מעלה כי העלים פגשו את עלי העומס.
בקפיץ עלה להגבהה מרווח העבודה של העלים גדול יותר ואתה מקבל יותר מהלך בטווח שנעים לך כנוסע.
בהעמסה, עלי העומס מסייעים.
בנוסף ולא פחות חשוב, בולם איכותי שמתאים לקפיץ ספציפי ויודע לרסן אותו, וכאן לקיט שלם של יצרן יש יתרון משמעותי מקיבוץ מוצרים מיצרנים שונים.
אפשרי, ואז מוותרים על חלק מכושר ההעמסה, ראה טנדרים אמריקאים עם מתלה עלה רופס.
(תיזכר בסונומות הצבאיות לדוג׳).
או.. הטוב מהכל, קפיץ עלה פרבולי.
יודע לטפל בתדרים הקצרים שעלה רגיל לא יודע, ועדיין יודע לשאת משקל.
נתחיל מזה שאת הטנדר שלך אני בשום אופן לא רוצה לנסות כי ברור לי שאחרי זה אני אהיה חייב כזו [emoji85] אבל אני אפנה לאסף בפרטי כדי לנסות מערכת מתלים מן היישוב [emoji6]
לגבי הסיטרקסים: שים לב שהארגז שלי סגור אז יכול להיות שזה פתרון עדיף על רשת מטען. פשוט מחברים פסים לאורך הארגז ומקבעים לפי הצורך?
כן, מאד פשוט.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...16c66dcfc2.jpg