כמו שציינתי, מי שיש לו זמן, מסדר את זה.
Printable View
כמו שציינתי, מי שיש לו זמן, מסדר את זה.
דורון אני לא יודע ים מי אתה מטייל ומי החברים... מניח שמטפלים אצל גורואים כאלה ואחרים, ואז זה מסביר הכל גם, כי הגורואים לא מביאים מחו"ל חלקים איכותיים, הם קונים בארץ מג'קי שמיבא בעיקר בריט(חרא)פארט שזה לרוב חלקים סיניים באיכות ירודה ובמחיר שחיטה כשרה.
את איל אני לא מכיר מעבר לדפי הפורום פה...
מקווה שאני לא פותח פה לעצמי ולחברים שלי, אבל כמו שציינתי, אם תטפל(במקרה זה אני בעצמי) בזמן וכמו שצריך, לא תזניח, ומכלול שצריך שיפוץ/החלפה(כן ברכב בן 15 זה קורה, אולי לא בטויוטה, אבל זה מה יש) ישופץ/יוחלף בחדש איכותי יחזיק עוד 15 שנה קדימה אם לא יותר, אלה העובדות ת'כלס.
אם יורשה לי לחזור לשאלה של פות"ש.
XJ רכב איקוני. ראוי להכלל ברשימת 10 המכוניות החשובות של כל הזמנים לצד מודל T, חיפושית, DS, וכו'. זו פסגת היצירה של חברת ג'יפ וכל הדגמים שנגזרו ממנה במהלך השנים כולם "סרטי המשך", טובים בפני עצמם, אבל מחווירים בהשוואה למקור. בא לך XJ? זה בדיוק המצב שהייתי בו לפני 14 שנה - בא לי XJ, קניתי XJ. לצערי מכרתי אותו אחרי עשר שנות בעלות. זה הרכב של אריאל שעומד למכירה.
אבל אם זה לא בא מהלב, אלא משיקולים פרקטיים, אז טויוטה לנדקרוזר 90 פרדו עדיף בהרבה. איכות ההנדסה והיצור של טויוטה מראש היתה הרבה יותר טובה, והם מזדקנים יותר יפה (אני מדבר מנסיון עם רכבי שטח של טויוטה, גם מאותה תקופה וגם חדשים יותר). וכמובן שהפרדו מרווח יותר משמעותית וכמו שכתבו לך, בעל ביצועי שטח עדיפים בהרבה - בתצורה המקורית. פוטנציאל שיפורים של הXJ פסיכי, אבל כשבונים ממנו רכב שטח זה מרחיק אותו מהנורמות של רכב יומיומי. למרות שגם אשתי וגם אני הסתדרנו עם הצ'רוקי המוגבה והמשופר כרכב ב' במשך תקופות לא קצרות.
בקיצור, בתקציב נתון פרדו הוא הבחירה הפרקטית והנכונה, XJ זה אם מתחשמק לך ואם זה המצב אין על מה לדון בכלל.
חושב שנפלה בידכם טעות, עשיתם מהפרדו קורולה סטיישן.
כל רכב שטח, ובמיוחד מהשנים האלה הוא רכב שקונים בשביל הנשמה.
הרי לא נתחזק נבלה שכזו בעלות גבוהה משמעותית מפרייבט אם לא בשביל להנות מהרכב עם המשפחה בסופ"ש מדבר יהודה. זה נטו בשביל הנשמה.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
יש כאן xj אחד למכירה, של אריאל, אני די בטוח שהוא ישמח להזמין אותך לסיבוב התרשמות (לא בשבת)
אתה מוזמן גם לסיבוב אצלי, אבל שלי עם גיר ידני שהוא הרבה יותר נדיר ויקר בארץ.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4d5aae4f2f.jpg
זו לא טעות.
כל טויוטה שמיובאת לישראל היא בתכל'ס סוג של קורולה.
יוניון, היבואן, נרתע כמו מפני צרעת מכל דגם של היצרן שאינו סולידי עד מוות.
רוב דגמי טויוטה הם פרשנות לקורולה. מכוניות מאוד יעילות. אבל נופלים בכל מה שקשור לדינמיות ולנהיגה.
יש להם עוד כל מיני מגרעות קטנות כמו תנוחת נהיגה וכו' אבל זה כבר עניין של התאמה אישית לכל בנאדם ספציפית. מה שבטוח - מוצר איכותי, יעיל, אבל סינתטי ועם נשמה של מייבש כביסה. אלה לא מכוניות שאפשר לאהוב, הן לא מצריכות התעסקות ולכן גם לא נקשרים אליהן. כשמגיע זמנן להימכר הן נמכרות בלי שום חרטות או געגועים. אין במכוניות האלה אופי, תשוקה, חיבור, תחושות, כלום. אם כל המכוניות בעולם היו טויוטה, לא היו מגזיני רכב ולא מועדוני רכב ולא מפגשי חובבים ולא אתרים כמו ג'יפולוג ולא ספורט מוטורי וגם לא היתה בכלל שום תרבות מוטורית, כמו שאין תרבות של חובבי מייבשי כביסה. זה פשוט לא היה מעניין אף אחד.
אני חושב שבמקרה של הלנדקרוזר 90 פראדו - היכולות בדגם הבסיסי טובות, הייעוד כאמור משפחתי, ומי שיימנע משינויים ושיפורים, קיצוניים או בכלל, ויקפיד לטפל בו בזמן ובחלקים מקוריים, ייהנה מאמינות גבוהה יחסית של כלל המכלולים כולל הפרונט הידוע לשמצה. בתכל'ס כל מה שהאוטו הזה צריך כדי להיות מכונת טיולים יעילה זה רק צמיגי שטח ובולמי זעזועים טובים.
רק זורק כאן: במחירים של הדגמים האמורים לא עדיף לקנות סוזוקי גרנד ויטרה סטנדרטי בשנתון מתקדם? ישאר לך מלא כסף לכל השיפורים שתרצה. רק אומר...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
יקירי, התבלבלת.
הנה הטקסט הנכון, אחרי הגהה:
זו טעות.
כל טויוטה שמיובאת לישראל היא בתכל'ס סוג של קורולה. מכונה יעילה, יציבה, שורדת לנצח, פלא הנדסי.
אמנם יוניון, היבואן, נרתע מלייבא דגמים של היצרן שלא ימכרו בכמויות גדולות, אבל הדגמים שנמכרים כאן מצויינים.
רוב דגמי טויוטה הם פרשנות לקורולה. מכוניות מאוד יעילות. מאד אמינות. עם מכלולים שבנויים נכון לשרידות ולעמידה במשימות בצורה שקטה ומרשימה. יש להם כמו לכל רכב, מדי פעם, עוד כל מיני מגרעות קטנות כמו תנוחת נהיגה וכו' אבל זה כבר עניין של התאמה אישית לכל בנאדם ספציפית. מה שבטוח - הן מוצר איכותי, יעיל, רובוסטי, עם נשמה ואופי, עם הנדסה נכונה ומנצחת. אלה מכוניות שאי אפשר שלא לאהוב, להתפעל מהתכנון ההנדסי שלהן וממה שהוא בסופו של דבר מאפשר לבעלים. הן לא מצריכות התעסקות רבה בשטויות מכניות מיותרות ולכן נקשרים אליהן. פשוט יש יותר זמן לדברים החשובים באמת כמו דיגום וטיולים. כשמגיע זמנן להימכר הן נמכרות עם נקיפות מצפון, חרטות וגעגועים. יש במכוניות האלה אופי, תשוקה, חיבור, תחושות, געגועים להרפתקה וחופש. בעיקר טונות של זמן פנוי לדברים הנכונים. אם כל המכוניות בעולם היו טויוטה - עיתוני רכב, מועדוני רכב, מפגשי חובבים ואתרים כמו ג'יפולוג - היו עוסקים יותר בדבר האמיתי: החופש שנוצר בגלל המכונה היעילה - ומה הכי כדאי לעשות איתו. הספורט המוטורי והתרבות מוטורית - היו אחרים. רוחניים יותר ומוכווני עיסוק בדבר הנכון.
אני חושב שבמקרה של הלנדקרוזר 90 פראדו - היכולות בדגם הבסיסי טובות, הייעוד כאמור משפחתי. מי שיימנע משינויים ושיפורים, קיצוניים או בכלל, ויקפיד לטפל בו בזמן ובחלקים מקוריים, ייהנה מאמינות גבוהה יחסית של כלל המכלולים כולל הפרונט הידוע לשמצה. בתכל'ס כל מה שהאוטו הזה צריך כדי להיות מכונת טיולים יעילה זה רק צמיגי שטח ובולמי זעזועים טובים.
אבל מי שיבחר לקחת את הפלטפורמה הזו למקומות אחרים, נכונים בדרכם, של קסטומיזציה, שיפור וטיפול בכל נקודות התורפה הידועות (נעילה קדמית של ARB למשל, או בול ג'ויינטים של MOOG) יקבל אוטו מיוחד, אמין, יעיל, עם התאמה מלאה לצרכי הבעלים ועם ה מ ו ן אופי מיוחד וזמן פנוי למכביר לדברים החשובים באמת: טיולים וחופש.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
לא יכולתי להיתאפק הייתי חייב....
הכחשה יפה מאוד, כזאת עוד לא ניתקלתי...
ממש במקרה יש לנו בחבורה 2 פראדו ועוד 3 לנדקרוזרים...
אם הם לא היו עוד הייתי מאמין לאמור לעיל.
אני רק אניח את זה כאן.
הייתי שם את האקסל של הטויוטה (כל הטויוטות) אבל לצערי הוא די ריק.
אני לא חי בהכחשה, אתה יודע למה?
כי אני טוען בפשטות, "זה נבלה וההוא טרפה", ולא כמו העדר שפה שבטוח שמצא מאיפה הדג משתין ושלו הכי טוב ולא מתקלקל, ותאמין לי אני יודע מה זה מקרוב מאוד, יש לי גיס כזה שמאז שקנה טויוטה הפך למכחישן סידרתי, אבל כשאתה מגיע פתאום לביקור והאוטו לא בחניה(או שאתה קורא לו לצאת לטייל).... אה איפה הוא? "לא... משהו קטן פה ושם"...
עכשיו הדיון יכול להמשיך מכאן עד אוסטרליה מי יותר ומי פחות...
בכנות אני אומר לך, ממה שאני מכיר ויודע, אם החבר מטפל לבד ומזמין חלקים בעצמו ובוחר את האיכות הגבוהה בין המבחר שיש(ואם תגלוש לאתרים באנגליה תראה איזה מבחר עצום של חלקים יש, על כל חלק לפחות 4/5 מותגים שונים, והזולים מפתים מאוד, במיוחד בגלל עלויות מיסים ושילוח), לא ניתקלתי במה שאתה מתאר וכמוני יש עוד, תחליף בחלף זול אתה תחזור על התיקון תוך זמן קצר מאוד.
- - - Updated - - -
ברור :cool:
מי רוצה לטפל באוטו לבד? למי יש ליפט או מכווצי קפיצים, או פטיש אוויר? בשביל מה צריך ברכב שאמור לשרת אותי להכיר ארבעה חמישה אתרים בחו"ל ולהזמין מהם? ולקוות שהחבילה תגיע או לא תגיע, ושתיעצר במכס או לא תיעצר, ובינתיים האוטו מושבת או במקרה הטוב נוסע אבל הציפלינג לא עובד אז אי אפשר לעשות ככה או לנסוע לפיזדלוך?
כולה רכב שאמור לשרת אותי, עם מינימום התעסקות.
זה לא תינוק.
כל כך מצחיק אותי לקרוא שאתה ממליץ לבנאדם לטפל לבד ולהזמין חלקים לבד.
אני רוצה רכב שאני יכול להיכנס לכל מוסך, בלי גורואים, שמני נחשים, ומעלות באוב.
ההוא גנב, זה הרכיב דיפרנציאל והחזיק כמה חלקים עם אטבים משרדיים, גורו אחר שוכח לסגור אומי גלגלים - אבל כל הנבלות דורשים את כרטיס האשראי ומחייבים אותך כאילו מינימום הם ז'אן לואי ויטון.
אז קונים טויוטה, נכנסים לכל מוסך שרוצים, זמינות חלפים גבוהה. בגלל שאין הרבה התעסקות אז גם אין צורך לנבור בפירוקיות וג'נקיות בפולין לחפש חלקים כמו בלנדרובר. אוף, כמה חרא הרכב הזה והתחזוקה שלו. איזו אמינות מחורבנת.
אוהב לטפל ברכב לבד - סבבה. נהנה מהמלחמה בדואר או ב DHL? אוהב לשכנע פקידות שהחלק אמנם הגיע מ 'לנדרובר 4X4 אבל זה בכלל חלק למכסחת דשא, או לטרקטור ואתה בכלל מושבניק. כמה שזה היה חרא. לך זה מתאים. ל 98% לא.
יואב תשתה מים... קרים...
לא המלצתי כלום, דורון רשם שהחבר מחזיק כמה רכבים כאלה והוא מטפל בהם בעצמו... אממה הוא גם טוען שהם כל הזמן מצריכים התעסקות...
אז אולי באמת לטפל לבד לא מתאים לכל אחד... 🤔
פעם אחרונה שבדקתי נראה לי שחלק מהתחביב(כן... גם פה בג'יפולוג למרות שזה הפך להיות נדיר...) וכו' וכו' זה לטפל, לבנות, לחתוך, לשבור ולתקן.... לבד... אז נכון לא הכל אפשר לבד, אבל מה שאפשר.... עדיף.... לדעתי...
יואב שכנעת אותי, אני מוכר את ה- XJ וקונה קורולה..
אני לא מנסה לשכנע אותך בדבר.
רק כשאתה כמומחה, שחי בתחום כבר 15 שנים ממליץ לאדם מהפוזיציה האישית שלך - זה ייעוץ רע. אתה לא מסייע לו.
אתה לא תהנה מטויוטה. אתה אוהב את הרכב שלך, חי מההתעסקות איתו, נהנה מזה. זה מתאים ל 2% מהגולשים כאן באתר, ול 0.000001% מהאוכלוסיה.
כנס לראש של פות"ש, נסה להבין מה נכון לו.
מה נכון לך אתה כבר יודע וככה פעלת.
אני לא מוכן היום להשחית דקה מזמני כדי להתעסק עם רכב השטח. אני לא מבין בזה, ולא רוצה להבין בזה. יש את ישראל ממוסך 'סע-קל', וזו הבעיה שלו. אני אשלם לו עבור המקצועיות שלו. אני לא רוצה לשכב גם לא ל 10 שניות מתחת לרכב שלי. אני רוצה שהוא יהיה תקין ומוכן לרדת למדבר בכל רגע נתון.
את ההתעסקות אני מקדיש לקניית בשר, לתכנון מסלול וכד'.
לך לא מתאים ואתה לא שוכב מתחת לרכב....
אבל פותח השרשור רשם שהוא כן מתכוון לשכב מתחת לרכב ואפילו מתגעגע לזה.
אז אם יקנה xj או כל רכב אחר בן 15 או 20 כנראה שיזכה לזה.
אבל אם הוא יקנה טויוטה כנראה שהוא לא ישכב מתחתיה....