למיטב זיכרוני מרדכי רחמים ב 1969 הרג מחבל עם ברטה 022 וסיכל חטיפת מטוס.
Printable View
יש גם סיפור על חייל בסיירת מטכ"ל שקיבל על הסבנה כדור 0.22 מחבר שלו לצוות, המשיך להילחם והיום (ובעצם כנראה שמאז ומעולם) הוא רוה"מ (-;
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
ככול שאתה לוחם יותר אמיץ ומיומן מספיק לך נשק יותר פשוט.
גם אבן יכולה להרוג.
הברטה 0.22 הרג ופצע לא מעט אנשים וכבודו במקומו מונח.
היתרון הגדול שלא לומר עצום שלו זה המשקל והגודל הפיזי.
בעוד ה 9 ממ מגושמים וכבדים ובגלל זה נשארים בבית, אקדח כמו הברטה 022 נכנס אפילו בכיס ולא מפריע ולכן בשורה התחתונה הוא כנראה יעיל יותר לעומת אקדח בכספת בבית.
ועוד לא הזכרנו את המקרים שבהם אתה מנוע להיכנס עם נשק למקום ציבורי, אין כספת אחסון במקום ואתה נאלץ כמו דביל להסליק נשק חי באוטו.
תהיו בריאים. אני חוזר לרוגטקה וגז פלפל.
מספיק גברי בעיני.
בועז,
יש לזה שרשור שלם, כאן באתר.
היום יש 9ממ קטנים בגודל 0.22 של פעם, והרבה יותר אפקטיביים.
לא ממש הבנתי על מה מתווכחים... אין היום ברטות מודל 70 וגם כשהיו הם הגיעו גם ב 9 קצר . האקדח של סער יותר צר, יותר קטן, יותר קל ויורה 9x19.
נרתיק קיידקס ב 30-60 ₪ מאליאקספרס לא מגדיל את הנפח משמעותית ועושה את העבודה.
אני עם בועז.
הברטה 22 הישן שהיה לי היה אחלה אקדח.
היתרון העיקרי נוחות נשיאה והסלקה אבל גם משקל, תחמושת זולה יותר, ירי הרבה יותר מדוייק.
החיסרון היחיד זה כח עצירה ואולי גם הטווח שגם ב 9 לא מעבר לכמה מטרים.
בזמנו היה אפשר היה לקנות הוללופוינט בחנויות הנשק למי שמודאג מכח העצירה.
בדיעבד לא הייתי מחליף בסמית' 9 (שנמכר לחנות עקב נסיעה ארוכה לחול וכך הלך הרישיון).
Sent from my H3123 using Tapatalk
גם היום אפשר לקנות הולופוינט בחנויות. 3 שח לכדור אם אני זוכר נכון, כדור רגיל עולה 1-1.5 ש''ח.
וכמו שאמרו, יש היום כלים נהדרים בגודל כף יד ממוצעת המיועדים ל9*19. גלוק, זיג ועוד. 6-8-12 כדורים במחסנית.
הבעיה איתם היא דיוק לטווח הרחוק, בהשוואה לאקדח בגודל מלא (מעבר לכמות כדורים קטננ במחסנית).
לא משהו שאי אפשר לשפר אבל מצריך הרבה יותר אימונים בשביל להשוות תוצאות ואם המסגרת פרטית אז יש לזה מחיר שלא לכולם מתאים להוציא...
על כל זה אפשר להוסיף כל מיני שדרוגים (פנס,מצביע,כוונתה השלכה) אבל אז מאבדים את אלמנט ההסלקה ויתרון הגודל ולא עשינו כלום...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
הכי חשוב זה לרכוש הרגלי בטיחות נכונים, כל השאר פחות חשוב.
אני חולק על כך שנשק זה לא משחק - לדעתי זה אחלה משחק ואחלה ספורט, מאד מהנה כשעושים את זה נכון.
כשמקפידים להרחיק אצבע מההדק, לשאת בצורה בטוחה, לא להפנות קנה לכוון לא בטוח, לאבטח את האקדח כשאיננו בשימוש אז לא קורה שום דבר רע, אקדח לא פולט כדורים ולא פוגע באף אחד על דעת עצמו. נרתיק בטיחותי זה חלק מהעניין.
לצערי, בישראל המפגש הראשון עם נשק הוא בצה"ל, שם מכסת"חים ולא מלמדים- מרחיקים את התחמושת מהנשק, את הנשק מהחיילים, מספרים שזה מסוכן, משתמשים בעזרים ע"מ לא להתעסק עם פריקות ומקריאים הוראות בטיחות שאף אחד לא טרח לבדוק מה עומד מאחוריהן. אח"כ אני יושב ברכבת ליד חיילים עם נשק מכוון לי לצלעות, פוגש לוחם שמגיע לסופ"ש, משקשק בנשק ומפנה אותו דרך החלון ב 60 מעלות לפני שמשחרר נקירה , משתתף באימון עם לוחמים ביחידה מיוחדת שעוברים אימוני אקדח רציניים ופוגעים מאד יפה, אבל על קו היורים הקנה מופנה לכל הכיוונים כשהם מציגים אותו אחד לשני "כי הוא פרוק".
וואללה,
הקטע עם הרכבת קרה גם לי.
נסענו איזה יום כשבמושב האלכסוני ישבו שלושה חיילים דוברי ערבית בקולניות ועם הקנה מכוון אלינו ומכסנית בהכנס.
ניסיתי לבקש שיפנו את הנשק למטה אז הם הציגו לי איזה שומר בית בליעה כתום והמשיכו בשלהם.
פחדתי לבקש שוב. עברתי מקום.
מק-פורק, הם צודקים, כלום לא היה קורה.
זה כמו תותב באימוני אקדחים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אקדח נושאים על הגוף.
(הח"מ מדריך ירי, מנהל מטווח ובעלים של מטווח ובית מסחר לכלי יריה).
אצלי בחנות לא תמצא שום אביזר לחיבור הנשק לרכב. זה מסוכן, לא בטיחותי, לא יעיל ומיותר!
עדיין הרגיש מאוד לא סימפטי לשבת מול שלושה דוברי ערבים עם נשקים מכוונים אלי.
הבעיה אצלי כנראה ולכן עברתי מקום