לא,
וההקבלה שלך עקומה ובעייתית מאד בהיבט איזון וריסון הכוח.
למזלנו המדינה בהגיון לא מסכימה עדיין עם קיצוניות כזו.
אל תשווה קרומי קרקע לבני-אדם.
Printable View
אני יום שני בערבה הדרומית ואילת.
אנחנו 2 כלי רכב רק כדי לא לצאת רכב בודד לשטח. פקחים שראינו או שוטרים שראו אותנו יוצאים מהשטח לכביש הערבה לא אמרו כלום.
בניגוד לכמה שיירות של 5-6 כלי רכב שנסעו מהר בשטח אנחנו שומרים על פרופיל נמוך . נוסעים לאט כי אין לאיפה למהר ומנסים כמה שיותר לרדת מהציר בהפסקות.
עשיתי קפיצה לאילת ולא ברור לי למה לא מפסיקים את החגיגה בחוף הצפוני. יש שם במשטח לפחות 30-40 קארוונים עם בטח 100-200 איש שמשתמשים באותה ברזיה ואותם מקלחות.
עצוב לראות את העיר מתה ואת הקניונים והמלונות סגורים.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
לא השוואתי קרומי קרקע ... דיברתי על קינון עוזניה שהנקבה דוגרת בדיוק.. שנמצא מיד אחרי הסיבוב בשביל הלא מסומן.
השוואתי ישראלים מתנהגים אל מול איסור.
והמדינה לא מגזימה לדעתי רק כי היא לא יכולה אל מול הציבור..אבל זה מגיע בהדרגה.... לדעתי מקבלי ההחלטות כרגיל לוקים בחסר בהסברה ובאכיפה.
היו צריכים להטיל סגר מזמן ולהסביר בלי סוף בכלי המדיה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אם אני מבין את הסיטואציה אז התחזיות שכ 50-60 אחוז מהאוכלוסיה תחטוף את הנגיף בשלב כלשהו של ההתפרצות.
המטרה של המדינה היא לא למנוע תחלואה של כלל האוכלוסיה אלא לאפשר לה לחלות בהדרגה ובאופן כזה שיהיה למדינה מספיק אמצעים ובדגש על מכונות הנשמה לכלל החולים שידרשו לה.
נכון לרגע זה יש במערכת כאלף מכונות הנשמה פנויות ועוד 2000 שכרגע נרכשו ועדיין לא כשירות.
בנוסף, יש אוכלוסיה יותר רגישה שמנסים לבודד אותם באדיקות ממגע עם אפשרות להידבקות.
ברמה האישית ההורים שלי למשל מסוגרים בבית ומקבלים אספקה לדלת על ידי אחי שגר לידם.
אנחנו ״מאמצים״ זוג מהישוב שהם מעל 70 וללא משפחה.
הנחנו אותם לשבת בבית ולא לבוא במגע עם אנשים ואנחנו מסיעים באספקה של מוצרים ותרופות לדלת הבית.
כחבר ועד וחבר צח״י חילקנו עוד כמה משפחות כאלו בין מתנדבים בישוב.
העיקר שישארו מוגנים.
גן המשחקים סומן בסרט סימון ויצאה בקשה לתושבים לא להשתמש.
ילדים לא נפגשים מחוץ למשפחותיהן ובית הכנסת סגור.
רואים את כמות הארונות באיטליה ומבינים שזה לא משחק החרא הזה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אולי אמרו לנו לשבת בבית, אבל בכתובים, שזה מה שקובע, זה ממש לא כך.
עדיין מאפשרים לצאת לעבודה, לצאת לקניות בסופר, לבתי מרקחת לבתי כנסת, לפעילות ספורטיבית...
אני למשל עובד במקום עבודה של פחות מעשרה עובדים. לפי ההנחיות כרגע אין עלינו שום הגבלה לצאת לעבודה כבכול יום. ואני יוצא.
לכל השאר מותר עד 30% ממצבת כוח האדם...
ממש לא סגר. ואני עדיין רואה תנועה לא מעטה בכבישים. מעטה בהחלט מימים רגילים, בוודאי, אבל רחוק מלהיות סגר.
כל אלה גם חסרי אחריות/ לא הפנימו/ לא מבינים/ לא רואים את התמונה הכללית/ לא קולטים את חומרת המצב?! באמת?! רק אנשים ממש חכמים כמוכם מסוגלים להבין?? אההה הבנתי...הם ישראלים...לא מבינים...אתם נורבגים...אתם שונים...אתם רואים את התמונה הגדולה...מלמעלה...
אם זו לא גישה מתנשאת אז אני לא יודע גישה מתנשאת מהי...
וכן, אני בטוח שזה די ברור, לצאת ברכב בודד לתאי שטח מבודדים ללא קהל, רחוק מהציבור, טכנית, הולם לחלוטין את תכלית ומטרת ההנחיות.
אין בין זה, לבין התקהלות בחופי הים בערי החוף המרכזיות ולקניונים מרכזיים, שום קשר. זה לא שזה לא משנה...זה כן משנה...זה מאוד שונה.
זה כן לא משנה, ביחס ליציאה לעבודה למשל, שמותרת! (וזה בטח שעדיף פי עשרה לפחות... ממניין מתפללים בבית כנסת, שגם מותרת!).
אז אותו דבר רק הפוך...
אני מקווה שכל מי ששכל בראשו מבין שמדובר בהיסטריה, ובתגובת יתר חמורה...ושפעולת הרשויות היא משוללת רסן, ומשולה לריצת אמוק של ממש...
איך אתה מעז לתאר השבתה שלמה של המסחר הקמעונאי, תיירות, מלונאות, מסעדנות, ועוד ועוד ענפים שלמים, מפולת של אלפי עסקים קטנים ובינוניים ולמאות אלפי מפוטרים, שיגיעו גם למיליון, אלפי פושטי רגל עצמאיים ולקריסה כלכלית שאף אחד כרגע לא מדבר על ההשלכות שיהיו לה, כפעולה מהוססת...איטית ומרוסנת של הרשויות??? איך?!
ולגבי הסרטון שצירפת, כבר הגבתי על סרטון דומה שצירף אחד המגיבים בשרשור אחר.
יש לי בעיה גדולה עם נקודות ההנחה של המודל הזה. ולא רק לי...פשוט משתיקים את הקולות...וקל לראות שלא באמת התנהל פה דיון ציבורי רציני על חלופות אחרות.
ולסיכום...
כך או כך אני לא יוצא לאף מקום במזג האוויר הזה...ובוץ אני גם ככה שונא...אז לגבי לפחות, הסירו דאגה מלבכם...זה לא יקרה...
מה זה קשור?!
אבל עם כבר התחלת...אז למעט ביבי, חרדים וחייזרים, זו לא התבכיינות.
זה מסמך היסטורי.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
טל כמו בכל תחום, החוק לא נועד למנוע מאדם ספציפי אחד שמפעיל שכל לעשות משהו, אלא מההמונים הנבערים ליצור כאוס.
תיאורטית (ואני נזהר שלא לפגוע ברגשות של אנשים שיקיריהם בקבוצות סיכון), אני חושב שמדובר בעוד מחלה שאם לא היו מפריזים בערכה היתה חולפת בלי שנדע ומשאירה כמה עשרות נפטרים (בדיוק כמו שקורה בכל שנה ממוצעת עם השפעת).
מצד שני,
זה לא מסתדר עם כמויות האנשים שנפטרים באיטליה, והמציאות שם כן מוכיחה שתרחיש בו אנשים מתים גם מהמחלה, וגם מדברים אחרים בגלל שמערכת הבריאות משותקת, איננו דמיוני.
כרגע אני מציית בגלל שאני קונפורמי, ובגלל סולידריות לאלו שיקיריהם בקבוצות סיכון (כי את הדעות שלי על ניקוי דארווין סטייל כל כמה עשרות שנים, אני לא מעיז לכתוב).
https://iglob.es/?1001322593
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ברור לך שזה מלכוד?
כי כרגע לא מקשיבים לו, ונוקטים בצעדים מחמירים, שאם יוכיחו את עצמם אז הנזק כאן יהיה פחות מאיטליה ומקומות שלא נקטו בצעדים כאלו, ואז הוא יטען שזה היה קורה בכל מקרה..
מצד שני,
אף אחד לא מוכן, לדעתי בצדק, לקחת אחריות על התעלמות כמו שהוא מציע (ואיטליה היא מקרה המבחן).
כולם מדברים על השטחת הגרף ותחלואה הדרגתית כדי שמערכת הבריאות לא תקרוס. עד כאן מובן וגם מגובה במחקרים. קראתי כמה, ולעניות דעתי, אני לא מומחה וירוסים או מצבי חירום, אם לא יעשו צעדים דרסטיים, יהיו הרבה מאוד מקרי מוות. (בהנחה שבאמת לא ימצא חיסון בקרוב או שהווירוס ידעך מעצמו - וזה הימור גדול מידי).
מה שכן אני מנסה להבין הוא:
1. האם ה- 30% שרשאים לצאת לעבודה הם אלו שסומנו כגל הראשון שיתנו לו לחלות? כי אם כן, אז זו טעות גדולה מפני שאלו דווקא האנשים החיוניים. אם המבוגרים הם בקבוצת סיכון רפואית ויושבים בבית (ההורים שלי לא יוצאים בכלל), אז החיוניים הם בקבוצת הסיכון לכלכלה. למה לסכן את כולם במכה אחת ולא בשלבים.
2. אם בסופו של דבר רוב האוכלוסיה תחלה, האם האדם הסביר (והאגואיסטי כשיש מצבי קיצון) לא יעדיף לחלות עכשיו כשעוד יש מיטות, מכשירי הנשמה פנויים ורופאים שלא נמצאים בבידוד? לגל השני והשלישי כבר כנראה יהיו פחות משאבים.
שי,
נושא השרשור הוא טיולים.
במדינות שאיבדו שליטה על הנגיף, אחוז התמותה מעל 7% מהנדבקים.
אומר 1 מ 13, בהתעלם מגיל החולה.
שווה לך לטייל בשביל סיכון כזה?
הסיכון הוא לא רק שלו... הוא יחייה... אבל ידביק את דוד שלי...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
"הכוונת" של וירוס הקורונה מופנת על מערכת הבריאות(של כל מדינה), הפחד של כולם זה קצב ההדבקה המהיר ובגלל הנתון הזה ניגזר ממנו כמות המטופלים שיזדקקו למיטות ומכשירי הנשמה שלוקים בחסר גם בחורף רגיל כשאין קורונה, הם לא מודאגים ממספר המתים שיהיו, אלא ממספר החולים הקשים שיזדקקו לטיפול רציני של בידוד והנשמה ואי אפשר סתם לזרוק אותם במסדרון בית החולים, אם בחורף רגיל התפוסה היתה 120% שניפרס על פני חורף שלם ובדרך כלל בהדרגה כי שפעת רגילה לא מתנהגת כמו קורונה, בקצב ההדבקה והתחלואה של הקורונה לא תהיה להם בכלל אפשרות לטפל.
כבר אנחנו רואים שמערכת הבריאות נחשפה במערומיה אחרי הזנחה של עשרות שנים, עם מחסור כמעט בכל דבר אפשרי ושומעים על מבצעים של המוסד להשלים ציוד, לאן הגענו...
במצב הנ"ל יקריבו כל מה שרק אפשר, כלכלה, בעלי עסקים וכו' וכו', רק כדי שהמערכת תמשיך לתפקד ולא תיקרוס וכדי לצאת מהברוך, אם המערכת תיקרוס ולא יוכלו להעניק טיפול אז באמת נראה כאן קטסטרופה.
הצגת של מספרים זה דבר מאוד מאוד נזיל.
7% מהדבקים?!?
מישהו יודע כמה נדבקים לא מאובחנים באמת היו במדינות האלו?
האמירה הנכונה היא- 7% מהמאובחנים. אולי.
בפועל, המספר כנראה קטן בהרבה. הרבה מאוד.
אבל כל מי שמנסה לצייר תמונת כאוס מציג את האחוז הזה מכלל החולים, גם כשמדברים על הדבקה של 50-80% מהאוכלוסיה.
לדעתי זו דמגוגיה. הטעיה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
כל הצגה סטטיסטית של נתונים - מוטה לצד זה או אחר.
מה אם אני אטען שהדרך הנכונה להציג את הנתונים היא רק של תוצאה סופית בדוקה - כמות מתים מול כמות מחלימים? הרי מה הטעם להציג כמות מתים אם לא מציגים גם כמה החלימו? כל השאר לא צריכים להיכנס לסטטיסטיקה כי מצבם יכול להשתנות לכאן או לכאן.
הבנתם מה אני מתכוון.... עזבו את המספרים. המדע יודע להתמודד כנראה עם המחלה הזו. מערכת הבריאות לא.
וזה לא משנה לנושא הדיון. ביקשו מכם להישאר בבית. תישארו בבית.
אסף.
בירדן לפני שעה הטילו עוצר מהרגע לרגע, הצבא השתלט וכל מי שיוצא מהבית נעצר, אז קחו את העניין בסבבה, להשתדל לשבת בבית, מצבנו עדיין טוב.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אכן הסטטיסטיקה כאן נזילה ולא ברורה. אף יש שאלה האם אחוז התמותה מקרב אחוז המיקרים שהתגלו הוא נכון או לא. כמה הדבקות יש שלא התגלו?
השונות בין המדינות עצומה. מה באמת אחוז התמותה האמיתי? זו שאלה שגם המומחים מתחבטים בה.
למשל נכון להיום אחוז התמותה באיטליה הוא 8.6%, באירן 7.5% אבל בסין הוא 4%, בספרד 5%, בדרום קוריאה 1.2% ובכלל בגרמניה ובנורבגיה זה 0.35%. בישראל עד אתמול זה היה 0 ועכשיו זה 0.11%. אז מה נכון?
למי שאוהב לראות מספרים מעבר למה שהתקשורת מאכילה:
https://www.worldometers.info/coronavirus/ (הכי עדכני)
https://coronavirus.jhu.edu/map.html
https://experience.arcgis.com/experi...beeeee1b9125cd
אנחנו לא רחוקים מיזה.
תמונות וסירטונים שרצים ברשת היום ממדינת הבועה הלא היא ת"א מלא אנשים בטיילת ובירקון.
כנראה בגלל המצג שווא שמצבנו טוב יותר מהשכנים שלנו, זהו שכנראה שלא, לפחות משרד הבריאות או רק המנכ"ל כנראה יודע את זה, לפחות את זה הוא יודע, וכבר מזמן דורש סגר מלא כי מה לעשות.... ישראלים מתחכמים.
הממשלה הזאת מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
טמבל מי שמצטרף אליה בזמן הזה(כאילו שאם יצטרפו כאלה ואחרים זה יעזור במשהו בכלל), שיאכלו את מה שבישלו(בעצם כולנו נאכל), ואחרי המשבר הזה יקומו ועדות חקירה ככל הנראה שישלחו את הפקקטות האלה הביתה במקרה הטוב.