עולם כמנהגו נוהג, וינהג...
אנרכיה לא תביא שום הקלה, רק תאריך את תקופת אי הוודאות.
Printable View
עולם כמנהגו נוהג, וינהג...
אנרכיה לא תביא שום הקלה, רק תאריך את תקופת אי הוודאות.
דרור, אני נהנה לקרוא את הטקסטים שלך.
גם אני נהנה לקרוא את הטקסטים של דרור. אבל הוא מפספס משהו חשוב...
היושבים באולימפוס, הם גם יודעים את כל זה, הם גם מבינים את זה. הם גם מבינים שהם יושבים על חבית של חומר נפץ שעוד רגע מתפוצצת ומעיפה את כולם לקיבינימט. וזה לא משנה בכלל ימין או שמאל, המערכת מבינה את זה.
למערכת טוב שכולנו עובדים קשה, חוזרים הביתה עייפים, מטפלים בילדים, יושבים לראות קצת נטפליקס ולא שואלים שאלות. אנשים זועמים ברחובות זה לא טוב למערכת. לא היום ולא במחאת האוהלים, שאולי הייתה פוליטית אבל שינתה משהו בשוק הישראלי לכמה שנים.
בשבוע האחרון שומעים יותר ויותר על "אסטרגיית היציאה" וה"חזרה לשגרה". לא רק מצד עיתונאים אלא גם מצד קובעי המדיניות. ביבי, ברסי, אפילו גרוטו העצבני. כולם מבינים שאם אחרי פסח לא מתחילים לשחרר פה את הרצועה, יהיה בלאגן. לא אומרים לנו שזה מה שהולך לקרות כי אנחנו ישראלים, אם יגידו לנו שבכל מקרה אחרי פסח הכל נגמר מחר תראו את הטיילת בתל אביב מפוצצת.
עברתי לא מעט גלים של אופטימיות ופסימיות במשבר הזה. עכשיו אני יותר על הסקאלה של האופטימי. קראתי שוב את השרשור הזה מתחילתו, רובו נראה פתאום כמו היסטוריה עתיקה. יו"ר כנסת שסירב לקבל את פסיקת בית המשפט העליון, זה היה פה? בארץ? השנה? וואי, זה נשמע פתאום כמו סיפור מלפני 20 שנה.
וככה גם יהיה עם הקורונה. בעוד חודשיים, שלושה, ארבעה, אנחנו ניכנס לשרשור הזה ולא נבין בכלל על מה אכלנו סרט ולמה בכלל השבתנו את המדינה לכל כך הרבה זמן. אז נכון שהחיים של כולנו כנראה ישתנו קצת ולא יהיו הקיץ הופעות ענקיות של עומר אדם בפארק הירקון, לא יודע אם זה טוב או רע.
אבל זאת דעתי היום. אולי אחרי המימונה אני אגלה שטעיתי, לא יוצאים משום סגר וכדאי להעביר את הג'ימני לחניה התת קרקעית בעבודה כי ברחוב הולכות לעבור שיירות של בנדיטים. אולי, מאמין שלא, מקווה שלא.
הם נכתבים בכאב ומדאגה אמיתית.
הרוב כאן נוטים לפטור דברים כאלה בביטול, לעשות מזה צחוקים. כי עדיין מצבם סביר עד טוב. אנשים בתפקידים בכירים ומכניסים, לעולם יתקשו להבין מהספירה הגבוהה שלהם את מי שלא יהיה לו כלום בקרוב, ושהכי גרוע - לא תהיה לו ברירה. עכשיו תכפילו את זה במאות אלפים ותבינו למה אדי הדלק באויר וכל מה שצריך זה רק ניצוץ קטן שיעיף את כולכם לכל הרוחות.
תרחישים כאלה אינם דמיוניים לחלוטין. זה יכול לקרות.
אנחנו נמצאים בעיצומם של תהליכים הסטוריים מכוננים. הילדים והנכדים שלכם ילמדו על זה לבגרות, אם תישאר להם מדינה כמובן. המציאות אשכרה חזקה מכל דמיון.
מישהו תיאר לעצמו שב-2011 המצרים יעיפו את מובארק? שהלובים יורידו את קדאפי כמו כלב רחוב?...... שסוריה הגדולה והנוראה תתפורר?....
להבדי לאלפי הבדלות, מישהו תיאר לעצמו בסוף 2019 אפידמיה עולמית כזו כמו הקורונה, מהסוג של אחת למאה שנה, שהולכת להפוך למציאות כאן ועכשיו בעוד חודשיים שלושה?..... אף אחד לא חשב שזה יקרה. גם לא ממשלות ישראל. אין לי טענה אליהן.
לכן אני לא מאלה שמקטרים למה המדינה לא באמת היתה מוכנה לזה - כי אף מדינה בתכלס לא היתה מוכנה לזה (חוץ מסין, שמשם זה יצא, ולא מצלחת מרק עטלפים מזוהם אלא ממעבדה ותחת שליטה ותוכנית הרבה יותר זדונית, מקיפה ומתוחכמת, למוטט את כלכלות המערב ולהשתלט עליהן בזיל הזול, כך לפחות רק אני מאמין שזה מה שהולך לקרות. מותר לכם לא להסכים איתי... אבל תעזבו את זה - זה נושא לדיון אחר). אין לי גם טענות של ממש על אופן ניהול המשבר בכל מה שקשור למערכת הבריאות - ברור שזה לא מושלם ויש המון חריקות וטעויות והמון מאבקי כוח בין פוליטיקאים על אחריות ועל תהילה ודברים מרגיזים אחרים - אבל זה במסגרת הסביר ומצבנו בכל מה שקשור למאבק במגפה עצמה, יחסית נסבל אם משווים למה שקורה במערב-אירופה וארה"ב. שם אנשים מתים כמו זבובים וכבר אין איפה לקבור את כולם, וזה לא צחוק.
אני מתמקד בעניין הכלכלי.
לאורך שנים ממשלות ישראל התמקדו ביישום מדיניות של שוד הציבור ובחלוקת השלל לחזירי השלטון והמגזר הציבורי המנופח.
הם אשכרה לא לקחו בחשבון דבר שכזה, שתוך חודש-חודשיים מוריד לקרשים כלכלה שלמה שעד כה היה נדמה שהיא יציבה ופורחת.
העניין הוא שלרוב הציבור כאן, במיוחד לעצמאים קטנים שלאורך עשרות שנים נשדדו ונשדדו ללא הפסקה ע"י רשויות המדינה, אין אורך נשימה. אין להם רזרבות ואין שומנים.
עסקים קטנים שנושאים את כל עול המדינה הזו על גבם הכפוף, ושסגורים חודש-חודשיים, רוב הסיכויים שכבר יישארו סגורים לתמיד.
עסקים סגורים = לא יישאר מי שישלם את עיקר נטל המיסים. וכמובן גם עוד ועוד מובטלים, גם שכירים שעבדו באותם עסקים. אנשים שהתפרנסו משכר מינימום או קצת יותר, ובקושי החזיקו את האף מעל למים. עכשיו הם נחנקים וטובעים.
אז נכון שהעם היהודי בבסיסו הוא צייתן. אוסף עלוב-נפש של כבשים "ממלכתיות", מפוחדות וחלושות אופי. ואני לא רוצה לחזור על משפט נורא שלצערי אני באמת מאמין בו, על האנשים שהעדיפו לוותר על שארית כבודם רק כדי לחיות עוד דקה. גם אם זה על הברכיים. אין לי שום זכות לשפוט אותם, אבל זה בתכלס מה שהיה. ויהיו שיגידו שאני אולי מדמיין, אבל אני רואה בעם-ישראל של היום יותר מדי שאריות מאותה תסמונת.
עם צייתן שמרכין ראש בפני כל פריץ ובפני כל גזירה, במקום להרים את ראשו ולקרוע את הצוררים מטעם המדינה לגזרי-גזרים. כן, פיזית, על כל העלאה של אחוז במע"מ או 2 אגורות במחיר של ליטר דלק. ממש כך. כדי שהשלטון יפחד פחד מוות מההמונים ולא יעיז אפילו לחשוב לעולל דברים כאלה. כמו בצרפת ובעוד מקומות שעל כל שטות קטנה הרחובות בוערים - והממשלות נזהרות מאוד מהציבור. אבל גם לכבשים עלובות הנפש הללו יש גבול ואני אשכרה מאמין שזה כן עלול לקרות כאשר מאות אלפים באמת ייזרקו לרחוב ויגיעו לפת לחם ולא יראו עוד תקווה.
אני מתפוצץ מכל מיני מרואיינים ברדיו ובטלויזיה, פקידוני ציבור שמשכורותיהם סביב 40-50 אלפי שקלים לחודש, מדקלמים נתונים טכניים "על פי חוק", יוצאים בהכרזות פומפוזיות על "פעימה שנייה של מענק הקורונה"... איזה פעימה שנייה איזה, את הפעימה הראשונה עוד לא שילמתם ליותר מ-85% מהזכאים, שגם הם מיעוט מבוטל.... ורק כשהמראיין מקשה עליהם, הם נאלצים למלמל בחצי פה ש"כמובן זה בעצם תלוי באישור הממשלה" - אבל כבר שנה וחצי אין כאן ממשלה!... וכמו שזה נראה גם לא תהיה.... אתם מבינים את עומק העבודה בעיניים?... את השקרים?..... הם יודעים שהם משקרים וחיים עם זה נהדר על חשבוננו. זה מה שנקרא בעיני "בזדון". מבחינתי אין על זה מחילה.
מקווה שאני טועה ושזה לא יתפוצץ לכם בפרצוף ושלא תיאלצו להגן בידיים חשופות על כל מה שיש לכם מפני אלה שאין להם, שמחוסר ברירה, רק מחוסר ברירה - יקומו עליכם בשביל שטר של 100 שקל שאולי יש לכם בכיס.
"וככה גם יהיה עם הקורונה. בעוד חודשיים, שלושה, ארבעה, אנחנו ניכנס לשרשור הזה ולא נבין בכלל על מה אכלנו סרט ולמה בכלל השבתנו את המדינה לכל כך הרבה זמן. "אתה רק שוכח ומפקשש נקודה נורא חשובה - יש היום 1000000 מובטלים חדשים, לצערי רובם עדיין יהיו מובטלים עוד 3-4 חודשים, והם יזכרו את הסרט הזה עוד הרבה זמן.
ולא פחות חשוב (כמו שאחרים כבר כתבו), זה לא עניין של זכרון אחורה, זה משפחות ועסקים שיכנסו ללופ של אי תשלומים וחובות והרס (של משפחות ועסקים), אצלם זה יהיה הווה, והווה ארוך וכואב, לא זכרון רחוק.
יתרה מזאת, עוד כמה חודשים, יתחיל גל פטירות, ופעם אחר פעם, המשפחה תשמע מהרופא - אם היינו מגלים בזמן.... אם היינו מטפלים בזמן.....
ואז תבוא השאלה, הלגיטימית, על התגובה ההיסטרית של הממשלה שלנו - 2500 מיטות טיפול נמרץ, פחות מ 200 מונשמים, למה השביתו (כל כך חריף) את בתי החולים, למה הפסיקו טיפולים? בשביל כמה מאות נפטרים, היה שווה לשתק, עד כדי כך, את המשק?
אתמול בערב, בחדשות, הופיע מנהל טיפול נמרץ לב, בשיבא, הוא סיפר על שלושה נפטרים, ביום אחד!, שבימים כתיקונם הוא היה מציל.
זה לא הולך לשקוע כל כך מהר.
זה לא שאני חושב שדרור לא צודק ברובו (למעט הקונספירציה של מקור הקורונה).
אתה רק לא מחשיב את זה שרוב האוכלוסיה פה חושבת ששתן זה אחלה שמפו.
מי שבמשך עשרות שנים חושב שההנהגה שעושה כל מה שאפשר לדפוק אותו היא מתנת האל, למה שיתעורר עכשיו?
לא אנרכיה, אבל מישהו יכול להסביר איך המכשיר הנדיר והיקר שיכול לבצע אלפי בדיקות נהרס תוך כדי המשלוח? מישהו?
אתה בלללנד?
תסתכל על בני-ברק וירושלים.
בלי צעדי החירום האלו האחוזים שם היו בכל המדינה.
ואז היית זועק למה לא השביתו?
אחרי 10,000 מתים ולא ״רק” 10,000 מאובחנים?
אז פעלו במקביל, מול ״תרחיש איטליה״, כרפרנס למצב הגרוע״, עם תקווה לדרום קוריאה.
שלא תתבלבל לרגע, בלי הצעדים האלו היו לך גופות ברחוב כמו באיטליה וניו-יורק.
אני לא בלללנד, אני מציאותי עם שתי רגלים על הארץ.
לא אמרתי לא לעשות כלום, אמרתי שהגזימו עם המספרים (גם שהזניחו והתעלמו, לא הגיעו לעשרות אלפי מתים על 8 מיליון תושבים).
הסגר על בני ברק הוא דוגמה מצוינת לניהול גרוע .
כל גורמי המקצוע, המליצו, ובגלל שיקולים פוליטיים זה נעשה באיחור, ונעשה צולע ( ההוצאה של החולים מתוך העיר).
עם כל הבעיות, זה הוכיח את עצמו, וכל גורמי המקצוע דרשו להטיל סגר על ערים נוספות, אבל בגלל הפוליטיקה, לא הטילו סגר על ערים נוספות.
"כפיצוי" המשיכו להחמיר עם כולם ( למרות שרוב המומחים אומרים שזה מיצה את עצמו).
יש למעלה מ 2000 מיטות טיפול נמרץ פנויות, ועוד אלפי מיטות אשפוז פנויות - למה הפסיקו טיפולים אלקטיבים?
אתה מבין, שרק מביטול הטיפולים והניתוחים האלו, ימותו יותר אנשים מאשר מהקורונה ( וזה עוד לפני הדיון הכלכלי).
בקיצור, לא ארה"ב , לא בריטניה, ולא שבדיה...
אבל התנהגות הגיונית.
מכל המדינות בעולם, לישראל תנאי הפתיחה אולי הטובים ביותר-גבולות סגורים וברי שליטה.
צבא גדול שמתרגל כבר הרבה שנים תרחישי קיצון על אוכלוסיה אזרחית ( מפגיעת טילים ועד רעידות אדמה).
ציבור, שברגע שאומרים לו מלחמה וצבא, מתיישר שותק, ומוריד את הראש.
לאף מדינה אין צבא שכל כך מתורגל בלהטיל סגר על עיר, ולדאוג לאזרחים לכל ההיבטים האזרחים והקיומים ( אנחנו מתרגלים את זה כבר 50 שנה...)
ההנהגה הנוכחית ממשיכה לקבל את רוב הקולות מהעם, לא בגלל שרע להם, (או בגלל שהם חושבים ששתן זה שמפו...), אלא בגלל שטוב להם.
לפטור זאת בכך שכולם מאוד טיפשים, זה מאוד טיפשי...
פנסיה של רמטכ"ל זה בין 50 ל 60 אלף שקל בחודש.
משכורת של שר בממשלה זה 50 אלף שקל. ואם זה רק ח"כ 45 אלף שקל.
עם כזאת הכנסה חודשית, קשה לי לראות איך אפשר להיות לא מנותק...
בקיצור, גם האלטרנטיבה היא כבר עכשיו די שבעה נהנתנית ומנותקת.
לגבי אנרכיה... כמה טיפשי לחשוב שנבחרי הציבור קובעים משהו...שתתחילו לזרוק בקת"בים על סניפי בנק ומגדלי חברות ביטוח תקראו לי... מבטיח לבוא. מבטיח גם שיהיה הרבה יותר מוצלח.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
דיון מאוד מעניין, המכיל המון אמוציות אנושיות .
אני חושב שזה קצה הקרחון
ומניח כאן עוד מאמר ששווה קריאה, ואולי ישפוך אור על המצב המקרו בעולם.
אדם שמבין משהו בחיו !
https://www.globes.co.il/news/articl...did=1001324820
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אז עדיף קרוב ל-1000מתים (עוד לא מספר אחרון) , בשוודיה או מדינות שלא רחוקות מאיתנו באוכלוסייה, ולא נקטו בצעדים משמעותיים מהר מספיק?
זה מזה,
הטבע הישראלי למצוא רע בכל דבר הוא דבר רע כשלעצמו.
אם היו כאן 1000 מתים היית מקטר על משהו אחר.
אני לא מתעלם מהנזק הכלכלי, לגמרי לא.
אבל אם היינו מגיעים למספרי חולים ומתים כמו מדינות בסד״ג דומה אז הנזק הכלכלי היה הרבה יותר קשה במצטבר.
פשוט, העתקת רק קטע ממה שאמרתי...
אחרי שאני כותב במפורש לא שבדיה, אתה מאשים אותי שאני רוצה כמו שבדיה.
זכותך לא להסכים עם דעות של אחרים, אבל יש גבול כמה אתה יכול להכניס לי מילים לפה.
לגופו של עניין, לא אמרתי לא לעשות כלום.
בסהכ אמרתי, שהטקטיקה היא של הפחדה ואמירת מס' ללא שום בסיס.
שום מדינה! ולא משנה מה עשו או לא עשו, לא הגיעו לעשרות אלפי מתים ל 8 מיליון תושבים.
וזו רק דוגמה.
אז עכשיו נצטט לך את כל מה שכתבת, ושאלה פשוטה,
מה היית כותב כאן אם היו נוקטים בגישה כמו בשוודיה והיית היום עם קרוב ל-1000מתים והרבה יותר חולים?
היית פשוט מקטר ״למה לא עשו״.. ו״איך ייתכן!״ ועוד סיסמאות ישראליות טיפוסיות.
עובדתית, מספרית, המצב כאן הרבה יותר טוב ממקומות אחרים בהתייחס למספר האוכלוסיה ולצפיפות האוכלוסיה.
דורון,אתה רוצה להתווכח עם עצמך, אז בהצלחה.
אם אתה רוצה להתווכח איתי אז אין לך מה לשאול על מה שכבר כתבתי (שבדיה, בריטניה, וארה"ב, פשוט טמבלים).
אבל אתה מוזמן להתמודד עם הביקורת הענינית שכתבתי פה- ממדיניות הסגרים (המאוחרת ), על ההפחדות, ובשביל הכייף, תוסיף את נושא מס' הבדיקות והשימוש במסכות במרחב הציבורי.
חרטה אחד גדול.
מזל, שבניגוד לפוליטיקאים, יש פה אנשים טובים, שבאמת עושים את העבודה שלהם.
הצעדים שאנשי המקצוע רוצים הרבה יותר דראסטיים מהפוליטיקאים.
זה לא ויכוח, אנחנו פשוט לא מסכימים בעניין.
אפשר להמשיך.
יצחק בן ישראל, לדעתי, אחד האנשים החכמים בישראל (מכהן כרגע כיו"ר סוכנות החלל, ראש מפע"ת בעברו), כתב כמה דברים על הנושא ועל ההתנהלות של השלטון.
אני מאמין במספרים ועובדות, לפוליטקאים אני מאמין הרבה פחות.
תקראו את המסמך, שווה כל רגע.
בנוסף, שווה לראות את זה-
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...713366,00.html
יצחק בן ישראל, מתוך ויקיפדיה:
- ראש מחלקת מחקר בלהק המודיעין
- ראש מחלקת מחקר במטכ"ל
- ראש מפא"ת במשרד הביטחון
- פרס ביטחון ישראל (פעמים)
- תואר ראשון במתמטיקה ופיזיקה
- ד"ר לפילוסופיה
נראה לי מספיק שורות בקורות חיים כדי לדעת לקרוא כמה מספרים וגרפים, וגם קצת נסיון מערכתי ובמערכות מידע לא ממש קטנות.
לשאלתך, אין אף אחד בעולם עם נסיון בניהול מגפות עולמיות. בטח לא בישראל.
השורות בקורות חיים שלו הם גם קצת יותר משל כל ה'מומחים' ביחד, שמנהלים כרגע את המשבר בארץ.