תגובה: הפרדת רשויות - שוב חוזר הניגון..
אם אספנות אז לדעתי לא פורשה ולא מיאטה כי אם SL450, יש הרבה כאלו למכירה בארץ (וכמובן גם בארה"ב). רכב קבריולט מהנה לנהיגה. יש הרבה חלפים, הצורה והסמל מלפנים עושים את שלהם.
לאלו מבינכם שעוד זוכרים את בובי יואינג מדאלאס... (הרבה לפני שושלת..) ואחרי שהוא היה איש מים באיזו סידרה אמריקקית מפרגרת...
Patrick Duffy בשמו האמיתי כמדומני...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ymandel
אתה יכול לייבא רכב אספנות ולא לרשום כאספנות, ביטוח וטסט יקר יותר אבל ללא הגבלת תנועה (למיטב ידיעתי)
לא מדוייק. לא ניתן לייבא רכב שעברו יותר מ 30 שנה משנת ייצורו ולא לרשום אותו כאספנות.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
אם אספנות אז לדעתי לא פורשה ולא מיאטה כי אם SL450, יש הרבה כאלו למכירה בארץ (וכמובן גם בארה"ב). רכב קבריולט מהנה לנהיגה. יש הרבה חלפים, הצורה והסמל מלפנים עושים את שלהם.
לאלו מבינכם שעוד זוכרים את בובי יואינג מדאלאס... (הרבה לפני שושלת..) ואחרי שהוא היה איש מים באיזו סידרה אמריקקית מפרגרת...
Patrick Duffy בשמו האמיתי כמדומני...
האיש מאטלנטיס זאת לא ! סדרה מפגרת ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שלמה, קראתי את פוסט הפתיחה וגם את רוב התגובות ולמען האמת חסרה לי ההגדרה של הצורך.
למה אתה מפריד רשויות?
האם הרכב צריך להיות קטן מימדים ( לחניה) / חסכוני או לחילופין ספורטיבי / עם מקדם דאווין גבוה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הצורך בהפרדת רשויות נובע קודם כל מהרצון שלי להפסיק להרגיש רדוף (ע"י התחבורע/ משטרע) כל פעם שנוהג ברנגלר. שנית מהרצון לגוון ושלישית מהרצון לרכב מהנה וזריז יותר בכביש.
לגבי הרכב שמחפש כתבתי בפוסט הפותח שיהיה קודם כל כייפי, חיסכון בדלק או סחירות טובה בכלל לא באים בגדר השיקולים כל היתר כן.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
..
שי כתבתי באחת התגובות הקודמות ששוקל 450SL אספנות - רכב מדליק שמזמן זומם עליו.
היום הייתי צריך להגיע לצפון הרחוק לכבוד רכב שטח ממש מעניין.
אז לכבודך שלמה, נהגתי את 400 הק"מ הלוך וחזור ב-500 אבארט.
הדגם הבסיסי. 145 כ"ס, ידנית.
אכן, יהיה לך צפוף. מקום לרגליים ולראש לא חסר אבל כמה שאני מגודל אתה מגודל קצת יותר..... והאוטו הזה קטן.
פלסטיקה מעוצבת, אבל מאוד פשוטה.
כניסה ויציאה נוחות מאוד - ישיבה גבוהה כמו בקרוסאוברים.
המושבים נוחים אבל קצת קטנים לטעמי, לאנשים במידות שלנו.
בורר הילוכים בחלק התחתון של הדשבורד, מדויק ונעים. לטעמי זה נוח ואינטואיטיבי, אבל לא כל אחד יאהב את זה.
תנוחת הנהיגה טובה ולא מעייפת גם לאורך יום שלם. באופן כללי האוטו לא מעייף לנהיגה גם למרחקים ארוכים.
מושב אחורי די בסיסי ותא מטען קטן מאוד אבל לכמה שקיות עם קניות זה מספיק.
האוטו רועש. למנוע יש צליל מגניב, אבל אני מדבר בעיקר על רעשי כביש (צמיגים וכו').
המתלים קשים! האוטו מתרסק על בורות וזה לא תמיד נעים - אבל ספורטיביות קטנות וקלות הן תמיד קשיחות מאוד וביחד עם בסיס גלגלים קצרצר, אל תצפה לנוחות מי יודע מה.
הביצועים טובים - לא מאוד מהיר, כן מאוד זריז. 100 בפחות מ-8 שניות. גמישות מצויינת, מושך טוב גם בהילוכים גבוהים וסל"ד נמוך יחסית ואין בעיה לנהוג בו ברוגע בנסיעות יומיומיות מנהלתיות. צריכת דלק לא בדיוק נמוכה, יחסית לאוטו קטן עם מנוע טורבו מודרני.
התנהגות - זה צד חזק. המון אחיזה, בלמים נשכניים ומצויינים, תגובות שובבות, קל לנהוג בו מהר בצורה מאוד מדויקת. השילדה מצויינת ותסתדר מצויין עם מנועים חזקים יותר (יש כאלה, עם 165 ו-180 כ"ס) ההגה חד מאוד ועצבני ומתקשה במהירות גבוהה - אבל גלגל ההגה גדול מדי לטעמי לרכב ספורטיבי. תנוחת הישיבה נוחה אבל לטעמי גבוהה מדי לנהיגה ספורטיבית. בכלל, לשבת גבוה זה אולי טוב ונוח לנסיעה, אבל רע לנהיגה.
סה"כ לא מושלם - הרבה פשרות, אבל המון אופי והמון כיף. קל להתאהב באוטו כזה.
דרור
קודם כל תודה על האינפוט.
לשתי התאומות יש פיאט 500. נהגתי על הרכבים שלהן כמה וכמה פעמים. מבחינת מרווח ותנוחת נהיגה הסתדרתי מצויין. גם אוהב את עיצוב הפנים. עבודת המתלים בפיאט 500 הרגילה בסדר גמור וגם התנהגות הכביש. אבל, לצערי שתי ה- 500 האלו מצויידות בגיר הרובוטי הנורא של פיאט. גם ההגה פשוט חסר כל תחושה - איכס.
הדבר היחידי שמרתיע אותי באבארט ולצערי אתה מחזק את החשש שלי זה המתלים הנוקשים מדיי בטח עבור רכב דיילי שמתנהל על כבישי הארץ ה"משובחים" ושמתנהל בשכונה שלי המשופעת בבאמפרים להאטה.
תכלס - כשיגיעו ימים טובים יותר אתחיל לבדוק עם הישבן את הרכבים הפוטנציאליים שעלו כאן.
בלי קשר משיטוטיי בלוח יד שתיים עלתה לי על הכוונת עוד אופציה - וולוו 60 דגם ה- T5 משנת 2015 ומעלה. על הנייר המוווון אוטו במעט כסף יחסית. 245 כ"ס, עיצוב ייחודי וכל פינוק אפשרי בתא הנוסעים. מניח שבתאוצות ובשיוט היא מדהימה - התנהגות כביש מהנה לנהיגה? משער שפחות.
כן, כמור שהעיר נמרוד מתפזר להמון כיוונים להמון סגמנטים שעל פניו לא קשורים זה לזה - אבל אני במירדף אחר המושג ההפכפך הזה והסובייקטיבי כל כך של מה יגרום לי לחייך כל פעם שנכנס לרכב - הרנגלר בהחלט נותן לי את זה ועכשיו מחפש דיילי נוסף שגם ייתן לי את זה.
את ה S60 T5 בדגם ה- R החזק והמפואר יותר הצעתי במעלה השרשור. הוא שווה את ההפרש מה T5 ה"רגילה" וגם הוא נסחר במחירים מאוד טובים.
ועוד רעיון שעלה לי אם הבעיה היחידה שלך זה המנוע 3.8 היחסית אנמי ברוביקון. תשקיע 35 אלף (לא 100) במגדש על של RIPP ותהפוך את הרוביקון לרכב חזק עם תאוצות ותאוצות ביניים טובות. כמובן שאת בעיית הבוחנים ומשטרה זה לא יפתור וגם הניהוג לא ישתפר. אבל... תשאר עם רכב אחד ותחסוך כמה עשרות אלפים.
עכשיו אתה מתחיל לדבר בהיגיון,
רכב דיילי כמו פיאט 500, מיאטה או כל מיני רכבים עתיקים מאספנות, נו באמת.. אתה מחפש צרות? בשביל השחזת פינה ב100 קמש במקום 90 פעם בחודש לסבול כל כך ביום יום ברכבים לא נוחים, צפופים ומפרקי חוליות? אולי בראש אנחנו צעירים אבל מה לעשות שזה נראה מגוכח גבר מגודל בגיל העמידה בתוך פיאט 500, או c1 בצבע אדום טופי לצורך העניין.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
רמי, אחרי חודשיים בטופי האדום כפי שכינית אותו עברתי שינוי תודעתי והחלטתי שאני שם פס על התדמית ועל מה יעלה גיחוך אצל אחרים- מה יותר חשוב לי זה מה יגרום לי לחייך !!!!
שי - המנוע והגיר ב- JK שלי לא צעירים בלשון המעטה - להוסיף להם סופרצ'ארג'ר יהרוג אותם לדעתי ולא יכול להרשות לעצמי להשאר נטול רכב לתקופות ממושכות
תוסיף סופרצ'ארג'ר ל C1... :-)
וברצינות:
T5 מדגם R
ATS
סדרה 3
לחזור ל- G37
אלה האופציות האמיתיות שלך, כל השאר זה כמעט, זה ליד, זה בערך, זה צדי צרפתי...