אם אני זוכר נכון יש הבדל מהותי בהשחזה בין השיטה היפנית לאחרות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
Printable View
אם אני זוכר נכון יש הבדל מהותי בהשחזה בין השיטה היפנית לאחרות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יש. בסכינים יפניות מסורתיות, הלהב מושחז רק מכיוון אחר (אאל"ט בזווית של 15 מעלות ביחס לניצב). בסכינים מערביות הלהב מושחז באותה זוית, משני הצדדים ולכן הזוית הכוללת היא גדולה יותר - 30 מעלות. סכינים יפניות שמיוצרות לטעם המערבי (בעיקר מסוג ג'יוטו - סכין שף יפנית) או סכינים מערביות ב"סגנון יפני" (רוב סכיני הסנטוקו למיניהם) מושחזות משני הצדדים ולכן חדות פחות (אבל החיתוך פשוט יותר, כי הוא סימטרי).
אם יש למישהו סכין מהסגנון היפני (השחזה מצד אחד) שהוא מוכן להשאיל, אשמח להתנסות [emoji846]
בוקר טוב,
שמי תומר מור, ואני עובד בתחום של סכינים (גילוי נאות).
נקראתי לכאן על ידי חבר על מנת לנסות לעזור.
כשבאים לבחור "סכין לבשר" חשוב לשאול כמה דברים:
1. הכוונה לסכין להכנת בשר או סכין לפריסת בשר מוכן?
2. האם מדובר על שימוש בבית או בשטח?
3. תקציב?
4. האם חשוב לך מותג מפורסם או רק איכות הסכין?
5. האם אתה מאלו שיודעים לשמור על סכין (לנקות, לתחזק, להשחיז)?
1. סכין להכנת בשר היא כל סכין שף שנח לך לעבודה איתה. אין סכין לבשר, סכין לירקות וכו. יש כמה יוצאי דופן כמו סכין לחם, סכין פילוט וכו. אבל סכין שף תחתוך מה שתגיד לה לחתוך.
סכין לפריסת בשר, היא צרה וארוכה יותר. לרוב כמעט באותו רוחב לכל האורך לפריסה אחידה. יש כאלו מעוקלות לתנועה נוחה יותר (כמו של הטורקי עם הפוזה).
2. לשימוש בשטח, כדאי לקחת משהו עמיד יותר על חשבון יופי. לא ידית עץ, לא משהו שיתפרק או יתפוס בקטריות. יש סכינים שנמכרות עם כיסוי להב ששומר עליהן. אולי אפילו סכין קרמית שלא צריך לנקות מיד אם מדובר בטיול של כמה ימים.
3. בעיני, מלבד יוצאי דופן בודדים אין סיבה לשלם יותר מ 400 ש"ח על סכין. לרוב מעל זה, זה רק על מותג או על פלצנות. לרוב, לא תמיד.
4. יש בארץ סכינים של מותגים, באיכות מצויינת, אבל מחיר בהתאם. גלובל, צבילינג, יאקסל, ווסטהוף ואחרים.
מצד שני יש מותגים שפחות מוכרים פה והם אחלה כמו פיסקרס, אופינל ואחרים. אנחנו אגב מתרכזים בשיווק של כאלו בגלל יחס עלות תועלת גבוה.
ישנם גם מותגים מומצאים בכל מיני רמות. סכיני ברוקס של לובלינסקי, ארקוסטיל המפורסמת (שאת דעתי עליה עדיף לא לכתוב פה, אבל מה שכן, גאוני שיווק זה תואר שמגיע להם בכבוד) שהצליחה למחוק את המותג ארקוס הספרדי בארץ וכו.
ויש גם באמצע, ויקטורינוקס למשל. מותג מצד אחד, מחיר שפוי מצד שני, איכות מצד שלישי. הן עכשיו ב 25% הנחה באתר היבואן שזה מחיר מצויין שקרוב למחיר שאני מקבל מהם כמשווק...
5. הרבה אנשים נוטים לרכוש סכין איכותית של מותג איכותי, אך היא אינה מתאימה להם.
כשרוצים "להב שלא צריך להשחיז" (כמובן שאין דבר כזה, אבל יש להבים ששומרים חוד יותר טוב) יש לזה חיסרון. הוא אמנם שומר חוד מצויין, אך קשה להשחיז אותו באמצעים ביתיים. לעומת זאת, להב שמתקהה מהר, קל להשחיז חזרה על משחיז ביתי פשוט. לכן סכינים אירופאיות "רכות" יתאימו יותר לרוב האוכלוסיה בשילוב עם משחיז ביתי. אני בבית עובד עם הסכינים הכי זולות ורכות שאני מוכר, כי נח לי יותר להוציא רגע משחיז מהמגירה ולחזור לעבוד מאשר להתיישב פעם ב להשחזה רצינית או לשלוח להשחזה בתשלום.
אותו סיפור עם הסכינים היפניות (או יפניות לכאורה) מפלדת פחמן אשר רגישות מאוד לחלודה ולא מתאימות לרוב המשתמשים הישראלים שאינם יודעים לשמור ולנקות סכין כמו שצריך (או יודעים ואין להם כח).
בסכינים האלו ישנה לפעמים בעיה נוספת - צורת ההשחזה הייחודית והחד צדדית שלא מאפשר שימוש במשחיז ביתי אלא מחייבת עבודה על אבן / השחזה אצל בעל מקצוע.
לכן, על מנת לענות על השאלה איזו סכין כדאי לרכוש, אני צריך תמיד לשאול את הלקוח כמה שאלות ולא סתם להמליץ לו על מה שאני אוהב או על מה שבמבצע או על מה שהכי רווחי לי. מי שמכיר אותי יודע שפעמים רבות אני שולח את הלקוח למתחרים בסוף, או לסופר, או אפילו ישירות לספק שלי אם יש אצלו מבצע יותר זול מאצלי.
אשמח לענות על שאלות בנייד 054-9493787
לכן, על מנת לענות על השאלה איזו סכין כדאי לרכוש, אני צריך תמיד לשאול את הלקוח כמה שאלות ולא סתם להמליץ לו על מה שאני אוהב או על מה שבמבצע או על מה שהכי רווחי לי. מי שמכיר אותי יודע שפעמים רבות אני שולח את הלקוח למתחרים בסוף, או לסופר, או אפילו ישירות לספק שלי אם יש אצלו מבצע יותר זול מאצלי.
אשמח לענות על שאלות בנייד 054-9493787
מכיר את תומר, חותם על כל מילה שלו. לא אני זה שהזמין אותו לכאן, אבל אם הוא כבר מציע - תהנו ממנו.
שלום תומר, שמח שהצטרפת לדיון והוספת גילוי נאות - זה נכון ומכובד.
האם תוכל להוסיף מעט מידע לגבי השחזת סכינים למשתמש הביתי עם כלי השחזה פשוט (לא עם אבני מיים או טכניקות דומות)? יש לי למשל משחיז דומה לזה - https://www.amazon.com/HonVaLons-Sha...language=en_US ואני לא בטוח שאני משתמש בו נכון (למשל - כמה פעמים מעבירים את הסכין בחריץ ההשחזה, האם צריכים להעביר לפי סדר מסויים ביותר מאשר חריץ השחזה אחד וכו').
פריסת בשר זה משהו אחר מכל מה שהציעו לך פה כמעט (לא קראתי הכל).
אני מוכר סכין לפריסת בשר ב 170 ש"ח של אופינל הצרפתית עם ידית עץ קלאסית.
יתרון - לא יקר, נח, איכותי, קל להשחזה על משחיז ביתי.
חיסרון - יחסית קצרה 16 ס"מ להב. מיועדת לצלי ביתי ולא לנתחים גדולים.
יש לדיק סכיני פריסה מצויינים במגוון אורכים והם במבצע באתר של לובלינסקי היבואן. למשל זו:
https://www.lublinsky.co.il/product/...ck-pro-dynamic
היתרון: איכותי, ניתן להשחזה, גדלים שמתאימים גם לנתחים גדולים
החיסרון: מכוער תחת. חסר אופי. לא נכנס בכל מגירה ובטח לא בכל בלוק סכינים.
יש לדיק סכין פריסה מסדרת RED SPIRIT שמבוססת על כלי נשק היסטורי, החרב האיסלאמית:
https://www.lublinsky.co.il/product/...-spirit-hektor
יתרונות: עיצוב מעוקל ונח לפריסה. איכות גרמנית. "שקעים" בלהב - בעיני חרטא, אנשים אוהבים. פוזה כשמארחים. הרבה פוזה.
חסרונות: מחיר, גודל במגירה / בלוק.
שים לב שבסכום הזה יש לך משלוח חינם עד הבית.
יש לויקטורינוקס סדרה שלמה של סכיני פריסה, מאוד דומות לסכינים של DICK. עכשיו במבצע:
https://karlweiss.co.il/?s=%D7%A4%D7...t_type=product
היתרון: איכות שוויצרית. קל להשחיז. גדלים שונים. מחיר טוב (כרגע במבצע מעולה 25% הנחה)
החיסרון: מכוער תחת בלי אופי. עלול להיות גדול לאיחסון.
אם לא נח לך להזמין מהם, תוכל לקבל ממני באותו מחיר שבאתר שלהם (ברגיל יותר זול מהם, אבל עם המבצע שלהם אני לא יכול להתחרות).
אם תצליח להשיג (לא יודע אם עדיין משווקות בארץ) יש ל ZHEN סכין פריסה 3 שכבות פלדה דגם C1.
היתרון: פלדה מתקדמת, קשה במרכז לשמירת חוד וחוזק, רכה מסביב לגמישות ועמידות בחלודה. יופי + פוזה.
החיסרון: קשה יותר להשחזה עצמית.
עולות סביב 350-450 ש"ח.
אם יש לך שאלות אשמח לסייע:
054-9493787
זה המשחיז שאני משתמש, ואכן המחיר עכשיו זול במיוחד:
https://karlweiss.co.il/cut_accessories/משחיז-ידני/
לי הוא ממש נוח - מעבר אחד על להב שהתקהה, שטיפת השבבים וחוזרים לעבודה תוך שניות [emoji846]
מותג מצויין ויחסית זול שציין תומר - פיסקרס.
אני כבר כמעט 20 שנה עובד עם הסכינים שלהם (אותן סכינים) ומאוד מרוצה.
בגדול - קבוצת מפעלי סכינים ולהבים אירופאים שעיקר עיסוקם או ייצור להבים לכל מיני מותגים...
יש להם את כל סוגי הלהבים וסוגים רבים ושונים של ידיות.
גם המשחיז שלהם מצויין (לפני שנה בערך איקאה התחילו לשווק משחיז זהה)
(המידע שלי על פיסקרס - היכן מיצרים ועבור מי מעודכן הרבה שנים לאחור).
לגבי השתול - בעבודה נכונה, מעת לעת עובדים עם השתול. בתדירות נמוכה יותר צריך להשחיז..
פיסקרס מייצרים ציוד גינון ומטבח, ברמה הכי גבוהה שיש בשבדיה - למשתמש הפרטי.
הם לא מתאימים למסעדות או לגנני עיריה בהקבלה.
הן מתקהות מהר אבל קל להשחיז. אלו הסכינים האישיות שלי כבר שנים.
לצערי אין כמעט מגוון יותר בארץ מאחר והתחלף יבואן. לי נשארו במלאי מספר יחידות במחיר מצויין, אבל ממש בודדים.
המשחיז של איקאה זהה בגלגל ההשחזה, אבל הפלסטיק של הגוף חצי מהעובי ולכן נשבר בקלות אם מחזיקים חזק. זה מיוצר על ידי פיסקרס עבורם באיכות מוקטנת על מנת לעמוד במחיר יעד.
המשחיז מותאם לסכינים שלהם אבל יש סכינים בשוק שהוא לא ישחיז.
מותג מצויין ויחסית זול שציין תומר - פיסקרס.
אני כבר כמעט 20 שנה עובד עם הסכינים שלהם (אותן סכינים) ומאוד מרוצה.
בגדול - קבוצת מפעלי סכינים ולהבים אירופאים שעיקר עיסוקם או ייצור להבים לכל מיני מותגים...
יש להם את כל סוגי הלהבים וסוגים רבים ושונים של ידיות.
גם המשחיז שלהם מצויין (לפני שנה בערך איקאה התחילו לשווק משחיז זהה)
(המידע שלי על פיסקרס - היכן מיצרים ועבור מי מעודכן הרבה שנים לאחור).
לגבי השתול - בעבודה נכונה, מעת לעת עובדים עם השתול. בתדירות נמוכה יותר צריך להשחיז..
עריכה..
אופססס, טעות,
למה קפץ שוב?
מה לגבי משחז מהסוג הזה:
https://www.amazon.com/Professional-...%2C277&sr=8-16
שווה את ההתעסקות?
זה כנראה אחת השיטות הטובות והנכונות להשחיז.
לטובת פותח השרשור-
נתקלתי בפרסום הזה בהייטק זון.
( תוכל לממש דרך מישהו שעובד בהייטק)
179 שח.
לא מכיר ולא בעל עניין.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...95c8d55b69.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אז אני מחזיק בעוונותי כמה סכינים טיפה יותר יקרות (לא הגעתי ל 2000 שקל לסכין וגם לא ל 1000 עדיין). אבל, יש הבדל משמעותי (לפחות מבחינת הנסיון שלי) בין סכינים של עד 200 שקל ובמיוחד אלה שמתחת ל 100 וכאלה שיותר יקרות. יש לי סכין שף בת קרוב ל 20 של צווילינג שהושחזה פעם אחת ועכשיו כנראה דורשת עוד פעם השחזה, שימוש בשטול (שתפקידו רק ליישר את ההשחזה אחרי שימוש) לאחר כל שימוש שומרת עליה חדה מאוד. גם סכינים של גלובל (סנטוקו ושף) מחזיקות מעמד יפה מאוד, אבל פחות מהצויילינג (למרות שכנראה עולות טיפה יותר) סכינים זולות יותר, ידרשו תחזוקה רבה יותר וישמרו על חדות לטווח קצר יותר (מהנסיון שלי).
לאחרונה קניתי שני סכינים נוספים (פריסת בשר ופילוט) ומאחר והשימוש בהם הוא בתדירות נמוכה בחרתי לקנות ARCOS והן די בסדר, כנראה ויוחלפו בעתיד הלא רחוק (זה אחלה נקודת התחלה למי שעדיין לא התנסה בסכינים רציניות ועוד לא יודע מה יהיה לו נוח.
הסכינים בעיקר שונות בצורת האחיזה (ידיות), צורת החיתוך (שף, סנטוקו, פילוט, פריסה וכו') ובחוזק - מצד אחד שומרות על חדות יותר, אבל יותר רגישות לסדקים/שברים וכמה שלא יקפידו לשמור עליהן, לפעמים הן פשוט נופלות על רצפה ונשברות - הקשות יותר, או חוטפות מכה ואז נוצרת "שן" בלהב.
אי אפשר לקנות סכין בלי להחזיק אותה ביד, הארגונומיה היא קריטית, תשקיע בסכין 1000 שקל והיא לא תהיה נוחה, היא תשב באיזה פינה ותרגישו ששרפתם כסף סתם. כשקניתי סכין בארה"ב, היו סכינים לבדיקה וגזרים ומלפפונים על קרש חיתוך בכדי שתוכל להתנסות בחיתוך.
הערה 1: דווקא הדברים הרכים יותר בעייתים בחיתוך ויותר "מסוכנים" למי שמשתמש בסכין: עגבניה, חיתוך של סטייקים מגוש (אחרי הבישול שהוא נוטה יותר להתפרק) וכו'.
הערה 2: כמו בכל כלי עבודה, צריך לדעת איך להשתמש בו (צורת חיתוך), איך לשמור עליו (תחזוקה פשוטה של שטיפה, ייבוש ואיחסון) והוראות בטיחות - כולם נחתכים, וכשהסכין חדה החתך הוא עצבני.
יש לי משהו כזה,לא איכותי, אחרי קצת שפצורים הוא עושה את העבודה ולא צריך לשלוח להשחזה.
השתמשתי פעמיים, לא זוכר כבר לפני כמה שנים קניתי אותו. זה דורש התעסקות, לוקח קצת זמן ללמוד איך לעבוד עם זה נכון, צריך להתאמן על סכין זול לפני שהורסים סכין יקר. עד הפעם הבאה אתה כבר שוכח ... זה מלכלך.
שורה תחתונה - אם יש לך מספר סכינים שימושיות ואיכותיות , אז אפשר אחת לשנה להעביר עליהן השחזה יסודית, צריך אבנים שמתאימות לסכין במספר דרגות גרעין, אלו שבתמונה גסות מדי מלבד הלבנה. בשוטף פשוט להעביר שטול וליישר את הלהב לפני כל עבודה - ככה לא צריך להפעיל הרבה כוח, הסכין לא מחליק על קליפת עגבניה , לא נחתכים עד העצם.
הדרך "המודרנית" היא לא מתכת ולא אבן מים, אלא קרמיקה.
דוגמאות -
https://www.amazon.com/Ceramic-Honin...%2C320&sr=8-20
https://www.amazon.com/Sharp-Pebble-...7043540&sr=8-1
לא מבין את הביטוי "רק לישר" שנאמר פה.
אני עובד עם מוט בכל שימוש ( 4-5 משיכות כל צד) ופעם בכמה זמן, על "אבן" קרמיקה, עבודה יותר יסודית.
ועוד פעם, סכין טוב, צריך טיפול כל הזמן.
לא מבין את הביטוי "רק לישר" שנאמר פה.
אולי זה יבהיר:
https://www.thekitchn.com/did-you-know-this-steel-doesnt-actually-sharpen-knives-211855
ועוד פעם, סכין טוב, צריך טיפול כל הזמן.
טיפול, כן, השחזה, לא. אלא אם מדובר בסכין מאיכות נמוכה או בשימוש לא נכון.