הוא מן הסתם מתכוון ל 265/75r16
אסף.
Printable View
הוא מן הסתם מתכוון ל 265/75r16
אסף.
לא לא. טעות שלי
32-11.5-15
קובץ מצורף 128765
ירון אתה עוד פה?
תודה רבה ממש לכל העונים!
אם הבנתי נכון
ברמה הגבוהה ביותר - יש את "גורסות הסלעים הייעודיות" שחוזרות על נגרר מהמסלולים.
מתחתם יש את רכבי השטח האמיתיים החוקים כמו רוביקון היילקס סופה ואת המשופרים לא חוקית.
ומתחתם יש את פראדו פאגרו וכולי.
אם עד כאן הבנתי נכון
אז שאלתי היא:
אם מטרתי העיקרית היא לעשות טיולי שטח עד גבול היכולת של פראדו
ויש לי 50000 שח גג
אז
האם כדאי לי לקנות פראדו 1999-2002
או את מתחריו (אולי טאראקן או רקסטון או פאגרו או דיסקברי 2 או טראנו או פטרול או לא יודע מה) עם שנתונים גבוהים 2005-2008?
תודה
פטרול (שלדעתי לא בתקציב שלך) ודיסקו2, באמת נבדלים מכל היתר שהזכרת ולא רק בסרן קדמי חי. יש להם יתרונות מובהקים בשטח וביכולת לקבל שיפורים בטווח גדול יותר. אבל כמו בכל רכב, גם להם יש את החסרונות והצרות שלהם ולא אטעה הרבה אם אגדיר אותם כ"רכב שטח למתקדמים". פטרול עם בעיות המנוע הידועות שלו (תצטרך לשים כסף בצד באופן קבוע לקראת החלפת המנוע הבאה) ודיסקו עם בעיות פוטנציאליות בכל מכלול שתצביע עליו...:confused: כשאני אומר "רכב למתקדמים" אני מתכוון לג'יפאים ותיקים שיודעים מה הם רוצים ומוכנים לחיות עם כמה חסרונות כדי לקבל את היתרונות המובהקים של הכלים האלה בשטח.
אצל ה"מתקדמים" שמודעים לרכב, הבעיות בד"כ יטופלו באופן יזום לפני שיגרמו לתקיעות, שבירות ושאר הפתעות - ואז הרכב יהיה גם אמין לאורך זמן. זה מחייב מבעל הרכב להיות מודע לאוטו, לחוש אותו, לתת לו צומי כשהוא מבקש - והוא יבקש, כי אנחנו מדברים על מכוניות בנות 15-20 עם מאות אלפי ק"מ והסטוריית שטח עשירה - בכלל, רצוי שתרשום לך באדום מול העיניים: "ברזלים הם כמו נשים - הם לא שוכחים כלום".
כמובן שזה גם עולה כסף.
לשאלתך?
עדיין לא הייתי חושש מהפראדו. הרבה מטיילים רציניים בחרו בו ומרוצים מאוד. סך כל היתרונות שלו עולה על רשימת החסרונות. דיפרנציאלים חלשים? מוחלפים בנעילה של ARB. בעיית הבולג'וינטים? יש פתרונות: לא להתפתות להגבהה שמעבר לחוקית, הקפדה על בדיקה תקופתית סדירה, אם יש ספק - מחליפים. ומשתמשים בחלק מקורי של טויוטה או תחליפי איכותי. לטיולים + עבירות קצת יותר קשה פה ושם, זה יספיק בהחלט. כל היתר - כמו כל רכב שטח ישן. לבדוק היטב ולהיות מודע לבעיות ספציפיות - ולכל רכב יש כאלה.
שלום לכולם!
אני הולך לבדוק בפתח תקוה פרדו 1999 עם 500000 קמ יד 3
לעיניים לא מקצועיות שלי הוא נראה שמור
לפי סיפור הבעלים שלו
הוא והבעלים הקודמים שלו היו עירוניים שלא ירדו איתו לשטח
הבעלים אומר שרק נורת חיישן מדיד השמן דולקת לו וכל השאר עובד טוב ויש לו מיגון תחתון והגבהה
ולפני שנה עשו לו
שיפוץ גיר משולשים ומצבר וצמיגים
הוא רוצה עליו 29 אלף
שאלה ראשונה:
איך אני בודק אותו באיזור פתח תקווה?
(יש את מוסך טויוטה בסגולה שהם אומרים שהם עושים בדיקת קניה ל4 *4)
שאלה שניה:
יש עוד פרדו 2000 עם 300000קמ מבעל מוסך
שהוא רוצה עליו 48000 אלף
עם מלא תוספות כננת וו גרירה נשלף ריפודים מערכת טאץ אינטרנט בולמי פוקס ורישיון מדברי
ולכאורה הרכב לא דורש תיקונים הכל פיקס
והשאלה
האם כדאי להתאמץ ולהוסיף עוד 18000 שח בקנייה כי גם ככה אם אני אקנה את פרדו 1999 עם 500000 קמ אני אוציא עליו כנראה 18000שח תיקונים (ואולי גם שיפורים בשביל נסיעה בשטח
כמו למשל בולמים טובים פוקס וכננת?) ?
אשמח לחוכמתכם וניסיונכם
הבעיה העיקרית של פראדו היא פשוט התמחור המוגזם שלו.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
זה נבלה וההוא טרפה.
סע לבדוק את שניהם.
ואם יש עוד כאלה אז גם אותם.
ורק אז.... אולי...אחרי שתישן על זה(ותביא יותר נתונים לכאן)... אולי תקבל החלטה...
נ.ב
מה שמבקשים זה לא מה שמקבלים.... זה נכון בשתי הכיוונים.
לא הייתי מתקרב לרכב עם נורת שמן דולקת ו500,000 ש"נסע רק בעיר". אם הוא נסע רק בעיר, איך הגיע ל500,000?
1. למה הפרדו 2000 עם 300000 קמ ממוסכניק נבילה או טריפה ?
2. לגבי 500000קמ - התכוונתי שלפי הסיפור של הבעלים ב10 שנים האחרונות הוא לא ראה שטח
ונסע רק בכבישים ועם 25 אלף לשנה (שגם אני עשיתי ברכב הפרטי שלי) אפשר להגיע אחרי 20 שנה ל500000 קמ.
האם זה יותר מידי קילומטראז וכדאי מאוד לחכות להשיג עוד 20 אלף שח בשביל קילומטראז נמוך כמו 300000 קמ ?
או שאם התקציב הוא 30 אלף שח אז לא לחכות אלא פשוט להתפשר על נסיעות יותר רגועות בשטח ובכביש ולאט לאט לשפר פה ושם?
3. מוסך טויוטה בסגולה יוכל לתת לי דוח אמיתי לגבי איכות הרכב ועתידו ולייעץ לי האם כדאי לקנות ?
מניסיוני אם אתה מכניס רכב בן 20 למוסך לא תקבל שום תשובה שונה מ "זה פח אשפה, תזרוק אותו, אם אתה מתעקש הנה רשימת תיקונים קריטיים בשווי 80,000 שח, תחתום כאן וכאן"
לדעתי האישית במחירים שמבקשים על לנדקרוזר עם ק'מ של מעבורת חלל אתה יכול לקנות טרקאן צעיר בחמש שנים עם חצי מהק'מ ולהנות לא פחות כולל לטייל בכל מסלול שפוי בארץ שאינו מסלול עבירות קיצוני כמו כמריר או ג'יחרי בשומרון.
במחירים האלו ובמצאי הזה - מציע לך לבחון גם אופציות אחרות.
וחשוב, לא הבנתי לחלוטין- חייב 8 מקומות?
אסף.
1. ברור שאם טארקאן וטראנו
שעולים פחות בהרבה ויותר צעירים
מביאים אותך לאותם מסלולי טיול לגיפים בארץ
כמו פראדו
אז בשמחה אלך עליהם
רק תגידו לי.
2. אני מעדיף 8 מקומות
אבל גם 7 מקומות בסדר
אם זה משמעותי לאיכות הגיפ שאני יכול להעמיד.
פחות מ7 מקומות לא רלוונטי לגביי.
אני מעוניין לטייל ולהנות מנופי הארץ דרך מסלולי גיפים
וכמריר ודומיו
שהרבה ממהותם הוא אתגר מוטורי בלבד ולא טיול
לא כרגע בסיפור בכלל.