תגובה: חושב על החלפה - טנדר?? סיעור מוחות
קשה לי להגדיר
אין לי המון ניסיון
עם הרכב הנוכחי שנתיים והוא נתן לי כל מה שהייתי צריך מבחינת עבירות (אם הכל אז לא הינו מדברים).
לא מתכוון לעלות את מעלה בוקר או לעשות את כמריר או עדשה.
רוצה שב99 אחוז ממסלולי הטיולים אוכל לטייל .
זו באמת המטרה, שהאוטו לא יחסום אותי מלבחור מסלול בהתחשבות שבדרך כלל נוסע עם suv's מוגבההים ולפעמים נעולים.
לפעמים ההרגשה שהגראנד הוא overkill ולפעמים הנעילות חסרות.
רוצה לחיות טוב בטיולי בינוני + אבל לא לחשוש משטח קשה מידי פעם.
לא מתכוון להגיע לאתגרי עבירות לשם העבירות. המסלול שתיארתי בפתיחה הוא מינימום מבחינת דרישה.
איזורים שעשיתי יותר מפעם אחת ומכיר טוב
המוחרקה למשל , לפעמים עלינו את המסלול הקשה ולפעמים לא הצליח. את המדרגה ללא נעילה הגראנד לא רוצה.
לדוגמא נוספת חורשן כל המסלולים "הרגילים" ללא התרגשות יתרה
מקווה שהצלחתי לסביר את עצמי.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אם כך אני עם נמרוד, נדר טויוטה revo משופר ע"פ החוק היבש יספק אותך בהחלט..
מטריטון אני ממליץ להתרחק, נמוך... ונוטה להתחמם.
נ.ב... מקווה שהאינדיאני יגיע לידיים אוהבות.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
במקרה מכיר היטב את המסלול, הקבוצה ואת המוביל של הטיול שצויין בפתיחת השירשור. לא יודע אם הייתי מגדיר את זה כבינוני+.
מידת ה"אלגנטיות" תלויה גם הרבה בנהג.
במעלה המוחרקה עליתי די בקלילות את המדרגה עם ל"ק לא נעול. לדעתי בפעם האחרונה שהייתי שם גם אתה היית בקבוצה.
אבל החלטת שאתה רוצה טנדר ורצונך כבודך.
ממליץ לך לצפות במבחן הטנדרים של דרור ברלי בערוץ 5 ובמבחני דרכים של רמי נוה.
היו ביקורות טובות לנאברה החדשה. הבעיה שכמעט אני לא רואה כאלה בכבישים. הנבארה מהדור הקודם שהיתה אחות לפאת'פיינדר נראת לי פחות מומלצת.
ברירת המחדל זה תמיד היילקס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
במקרה מכיר היטב את המסלול, הקבוצה ואת המוביל של הטיול שצויין בפתיחת השירשור. לא יודע אם הייתי מגדיר את זה כבינוני+.
איך הייהו מגדירים את המסלול? אשמח לקבל קנה מידה
תמיד לומד.
לדעתי הסיבה שהנבארה נמכה במס נמוכים זה המחיר היקר לאור רמת השיווק שיובאה ארצה.
אבל יש לה סלילים בארבע פינות.. קבינה יחסית מפנקת לטנדרים האחרים.. כולל הספסל האחורי. לדעתי הטוב בחבורה... אולי זה גם בזכות הסלילים מאחורה.
מנוע חזק מאוד.. וגיר אוט' עם יותר מ5 הילוכים...
אהה.. ומערכת בקרת החלקה הכי קלה לניתוק והכי פחות מתערבת (:
נראה שהפסיקו את יבוא הנבארה, השנה לא נמכרו בכלל. בשנים האחרונות נמכרו פחות מ100 יחידות בשנה לעומת 1,200 היילקס ו1,500 דימקס בממוצע.
https://www.car-importers.org.il/statistics
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דורון.פ.
איך הייהו מגדירים את המסלול? אשמח לקבל קנה מידה
תמיד לומד.
בינוני מינוס. מסלול נופי נחמד. עשיתם גם את גבעת המשחקים אבל זה לא באמת חלק מהמסלול ולא באמת נחוץ.
המסלול רחוק מאוד מרמת הקושי של מעלה רמון למשל. גם פחות מאתגר מפרצים עליון או נחל דימונה.
אבל אם זה סיגנון הטיולים שאליו אתה מכוון אני לא רואה שום בעיה עם כל SUV ראוי עם הילוך כח או טנדר ראוי.
ממשיך באותו כיוון כדי לקבל איפוס
את הגראנד שלי.
מוגבהה 4 צמיגי 31 וקוואדרה (נעילות החלקה מקוריות) עד לאיזה שטח הייתם מגידירים אותו ?
עזבו כרגע בכמה אלגנטיות הוא עושה את זה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
המסלול רחוק מאוד מרמת הקושי של מעלה רמון למשל. גם פחות מאתגר מפרצים עליון או נחל דימונה.
גם המסלולים שהזכרת כאן שקופים מבחינתי עבור היילקס (או לנדקרוזר, פאת'פיינדר, פאג'רו...), כל עוד מוגבה לפי התקן ועם צמיגי שטח. וכמובן גם עם גראנד WJ.
שקופים = לא שיקול כשאנחנו מחליטים בשטח לאן לנסוע, בחבורה הקבועה שלי (שכוללת או כללה בזמן כלשהו את כל הנ"ל).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
גם המסלולים שהזכרת כאן שקופים מבחינתי עבור היילקס (או לנדקרוזר, פאת'פיינדר, פאג'רו...), כל עוד מוגבה לפי התקן ועם צמיגי שטח. וכמובן גם עם גראנד WJ.
שקופים = לא שיקול כשאנחנו מחליטים בשטח לאן לנסוע, בחבורה הקבועה שלי (שכוללת או כללה בזמן כלשהו את כל הנ"ל).
נכון, רק ניסיתי לתת איזו נקודת השוואה מול אותו מסלול ברמה"ג של סמך ואלעל (בתנאי יובש או לפחות לא בוץ קיצוני שאז התמונה משתנה).
עדיין מעלה רמון כבר נמצא באיזור היותר קשוח ולפחות לחלק מהרכבים זה עלול להיות יותר מלחמה מלאחרים ועשויים להיות נהגים שלא כל כך יהנו מזה משום מה...
לגבי השאלה של דורון, אני חושב שהשאלה לא צריכה להיות למה אנחנו מייעדים את הרכב הנוכחי שלך אלא לאיזה סוג טיולים אתה מכוון את עצמך וכשאני מבין שאתה מכוון לטיולים עם המשפחה ולא לטיולי גברים קשוחים של מעלות אקסטרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
כתבתי, שניתן לשפר זאת ע״י הגבהה, ועם זאת בהינתן אותה הגבהה ב suv, ישמר היתרון האינהרנטי שיש ל - suv.
Sent from my iPhone using Tapatalk
פרטנית, לא גורף.
תתפלא כמה הזנב של הטנדרים אולי מראה ארוך, אבל הזוית לא שונה בהרבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
באופן גורף אני לא מסכים עם דורון,
אומנם יש לי ניסיון מועט עם טנדרים בשטח.. מוגבהים ..נעולים ועם צמיגי ראויים... הם לא מתקרבים ליכולת עבירות של האינדיאני הנתון.. ולרוב יפלו מהיכולות של suv יפני מקביל בשנתון.
אתה מתעלם מהמבחנים ששלחתי אותך לקרוא?
זה אומר שאתה לא מסכים עם הרבה אנשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
נכון, רק ניסיתי לתת איזו נקודת השוואה מול אותו מסלול ברמה"ג של סמך ואלעל (בתנאי יובש או לפחות לא בוץ קיצוני שאז התמונה משתנה).
עדיין מעלה רמון כבר נמצא באיזור היותר קשוח ולפחות לחלק מהרכבים זה עלול להיות יותר מלחמה מלאחרים ועשויים להיות נהגים שלא כל כך יהנו מזה משום מה...
לגבי השאלה של דורון, אני חושב שהשאלה לא צריכה להיות למה אנחנו מייעדים את הרכב הנוכחי שלך אלא לאיזה סוג טיולים אתה מכוון את עצמך וכשאני מבין שאתה מכוון לטיולים עם המשפחה ולא לטיולי גברים קשוחים של מעלות אקסטרים.
מעלות אקסטרים שנועדו לעבירות נטו - לא לא מכוון לשם
אם כן מזמן הייתי נועל את הwj כפול ואולי יותר.
אבל לא רוצה שבטיול מעלה קשה (לא אקסטרים) יהיה שיקול בבחירת הדרך.
בקיצור כל מה שגראנד כמו שלי יעבור היום להמשיך כך , אפשר בקצת פחות אלגנטיות :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה מתעלם מהמבחנים ששלחתי אותך לקרוא?
זה אומר שאתה לא מסכים עם הרבה אנשים.
לא מתעלם, פשוט לא מצאתי זמן לזה...
ואני גם סומך עליך, (: .. זו לא תהייה פעם ראשונה שדעתי במיעוט.
ובכל זאת... כל חיי הקצרים נסעתי על טנדרים ... וכל היום במסגרת העבודה מעל לעשור, בשטח מגוון.. בעומס מגוון.. בכל עונות השנה. תמיד ממוגן ועם צמיגים ראויים... מותר לי לפתח דעה עצמאית אני חושב גם אם היא לא מקובלת.
תודה רבה לכולם שוב
גם אם נמשיך בדיון - ההחלטה עוד לא נפלה לכאן או לכאן
לצערי עקב כמה בעיות במוסך הרכב עוד לא אובחן.
עד שלא תהיה לי תמונה מלאה לא אחליט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אתה מבין אבל שאין מה לצפות ליכולת עבירות דומה למה שהתרגלת אליו?
אפילו לא ברמה של suv יפני כמו פראדו ושות' שהזכרת בתחילת השרשור... שאתה נהנה מזה שבגראנד שלך אתה עובר הכל באלגנטיות לעומתם.
הטנדרים הללו הם שינמוך משמעותי ביכולות.
אישית,
לא הייתי מוותר...סהכ רואה הזדמנות לפרויקט זיווד קל וחכם (:
אתה פשוט טועה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אתה פשוט טועה.
אסף.
לא נכון.
רואה ? גם אני יודע לכתוב בבטחון [emoji846]
ועכשיו ברצינות, נקודת המוצא שלו היא WJ (2 סרנים חיים) מוגבה 4", זה רף גבוה (תרתי משמע) עבור כל רכב מהעשור האחרון...
לכל הממליצים להשאר עם אני מקווה שאתם באחת מקבוצות החילוץ של גיפולוג כי יש סיכוי שאצתרך להשתמש בכם (מקווה שלא ואעשה הכל שלא)
עדיין יש מלחמה קשה בין הלב והשכל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ועוד איך מתקלקל, עם תקלות חדשות.
נזילות, מחזשים, משקעים בצנרת.. גריז מתייבש במיסבים..
מנוע וכל הרכב חייב לעבוד מידי פעם ולא רק בטיולים.
+1
רכב שלא נוסע, שלא עובד, שלא חי ביומיום (כמובן במחיר של דלק, ביטוח ושחיקה של רכיבים מתבלים, החל מצמיגים דרך מצבר דרך שמנים וכל מיני קטנות מסביב) מפתח מהר מאוד מחלות של זקנים ומתפגר. חד משמעית.
יהיו לו תקלות. יהיו לו קילקולים. דברים יקרסו בזה אחר זה. כל זה יקרה בדרך לטיול - או בטיול עצמו - או בחזרה מהטיול.
בבקשה, תזכורת. זה ממזמן.
לגבי האמינות של הל ה-WJ ומחליפו/יו המיועדים:..................
יותר חדש = יותר צעיר ובריא ולכן יותר אמין. נקודה.
ונעזוב לרגע את הצרות של מנוע הדיזל (הוא בכלל מגיע ממרצדס, שכבר שנים רבות היא שם נרדף לתחכום, לסיבוך, ללהטוטי טכנולוגיה מיותרים... להכל, פרט לאמינות. זה לא מנוע של Jeep... והייתי יכול לחתום לך שמנוע מקורי מ-Jeep, מברזל, עם ראש מברזל, בתכנון מיושן וניצולת נמוכה יותר אבל פשוט בהרבה, יהיה אמין הרבה יותר. זו עובדה וזה באמת נכון רק אם מתייחסים למנועי ה-6 בטור האלמותיים של Jeep, לא ל- V8 בנזין שגם אוהב להתחמם...). נעזוב גם את הצרות האחרות של האינדיאנים שתכונות טובות רבות מספור יש להם, אמינות מופלגת אינה אחת מהן. למה?.... ככה, ולא נתחיל בהסברים מעמיקים אבל זה פשוט כך: יותר חשמל, יותר אלקטרוניקה, יותר גאדג'טים מיותרים, והכל ברמת הנדסה, איכות חומרים ואיכות הרכבה עממיות וזולות ביותר (רק בישראל זה נחשב לפרימיום). כלומר מתכון לצרות. תא המנוע צפוף ודחוס עם בעייה קריטית של פינוי חום לקוי.... ועוד כל מיני תחלואים. העבודה המוגמרת היא ש- Jeep אמין הוא רק כזה שבנוי במתכונת של הג'יפ המקורי, האמיתי, כזה פשוט וספרטני, שיש המון מרחב ואויר סביב מנוע הברזל 6 בטור שלו וסביב מערכת הקירור העצומה שלו שהיא אוברקיל פרוע ושמאחוריו יש מכלולים חסונים וכבדים והתנהגות כללית גסה ולא מעודנת, זה אוטו שדורש ממך להתאים את עצמך אליו, לעולם לא תצליח להתאים אותו אליך.
אז תומר בחר ב- Jeep אנושי ומפנק עם IFS. נו, אז מה?.... אז הלך לו מסרק הגה. באוטו בן 13, מוגבה ומשופר, שעובד בשטח (ועובד קשה). נו, אז מה?... מה חריג בזה?.... מה לא נורמלי בזה?.... הוא לא אמין?... קישקוש. אם הוא היה לא אמין הוא היה מתפרק כבר מזמן. הוא טוב ואמין כמו כל רכב אחר בגילו, שעובר מסכת התעללות דומה. ה-IFS של ג'יפ פחות טוב מזה של טויוטה?.... בולשיט. בדיוק ההיפך. שם היו קורסים לו משולשים ומסרקים ובולג'ינטים ודיפרנציאלים וכל שאר התקלות הידועות, בקצב הרבה יותר גבוה ובעלויות גבוהות יותר. הפוראנר שהוא מפנטז עליו?.... נגיד שהיה בן אותו גיל וקילומטראז' (וכמובן עולה הרבה יותר, כי הוא רכב גדול, מאובזר, מפנק ויקר יותר מלכתחילה והוא טויוטה, מותג אליל) בנוי באותה מתכונת בדיוק וגם אם נכניס למשוואה איזה שהוא מקדם לטובתו (בכל זאת טויוטה, בנוי איכותי יותר, נגיד) הוא לא היה מתקיל אותו בפחות הפתעות וגם אם כן, כל חלק יקר יותר והאחזקה בטוטאל היתה עולה לו לא פחות כסף. סביר להניח שיותר.
המסקנה: מי שרוצה ראש שקט ולא אוהב מכונאות, צריך רכב כמה שיותר צעיר. ולהחליף אותו כל 3-4 שנים.
דוגמה טובה? ההיילקס של נמרוד. 2015, עם ק"מ לא גבוה באופן יחסי. כאן לא צריך להמר. הוא יהיה אמין לחלוטין ויוחלף בוודאי בעוד שנתיים-שלוש באחד דומה, מ-2018 או 2019.?..... עדיין אין צורך לשכב מתחתיו לפני ואחרי כל טיול, לחשוש מכל מיני רעשים ודפיקות כי זה רכב צעיר ורענן יחסית. כל מה שצריך זה את הסכום הראשוני, שלמרבה הצער אינו קטן. אבל מכאן והלאה זה כבר מתגלגל.
תגידו "ומה עם ירידת הערך? גם זה כסף". נכון! בואו ונאמר שירידת הערך המשמעותית ביותר, גם בקרב אלילי-סחירות ושמירת ערך כמו לנדקרוזר, היילקס, רנגלר ודיפנדר 110, מתרחשת בשנים הראשונות לחיי הרכב. מה עושים?..... רוכשים אחד בן 3-4, ונוסעים עליו עוד 3-4 שנים. מעיפים ומתחדשים שוב באקזמפלר צעיר בן 3-4. עד אז לא יהיו לכם בעיות אמינות מיוחדות, אם בכלל. את מה שתשקיעו, זה יהיה בשיפורים ואולי באבדן ערך. ואם זה היילקס, אז אבדן הערך קטן יותר מאשר ברכב מקביל ממותג יפני מתחרה. נגיד דימקס שאמור להיות לא פחו תאמין, אבל ערכו מתרסק כי הוא "לא טויוטה"....
ואל תתפתו, בגלל חסרון כיס, לטנדר ישן. נגיד 2007-2008. כי אז, כל מה שתחסכו במחיר, תשלמו בתיקונים (או בידיים מטונפות ובשעות מתחת לאוטו). כלומר - לא תחסכו כלום, אבל תקבלו פחות במעמד המכירה. כמו-כן גם תיכנסו לסטטיסטיקה שאסף קרא לה "כמה באמת עולה להחזיק אוטו שלא מתקלקל"....
אז האם טנדר?
המכניקה של טנדר בהגדרתה לא אמורה להיות יותר אמינה באורח פלאי מה-SUV עליו הוא מבוסס. לארגז שמאחור אין קשר לאמינות. עקרונית, כל מה שכתבתי למעלה יהיה נכון גם לטנדרים. טנדרים ישנים עם קילומטראז' גבוה הם נבלות שעבדו קשה ואמינותם כבר מזמן מאחוריהם. ויעשו לכם צרות בדיוק כמו ג'יפ ישן עם קילומטראז' גבוה והתקלות הגדולות והיקרות שלהם ייפלו במשמרת שלכם.... היתרון המובהק היחיד של טנדר טמון ביכולתו לשרוד טוב יותר משקלים כבדים, כי הוא מתוכנן ובנוי לזה.
לטעמי, ואני מדבר מהפינה של אוהב טנדרים - הבחירה בטנדר מונחית ע"י צורך. זה רכב לעבודה, שיכול להיות גם רכב לטיולים - בתנאי שקורצת לכם התפיסה של איחסון/העמסה/פריקה מארגז במקום מבגאז'. יותר מזה, בארגז של טנדר ניתן להעמיס פי כמה וכמה יותר ציוד ומשקל מאשר בתא המטען של המרווח והמגודל שבג'יפים. אחרי שמתרגלים לנסוע ככה, נגיד כמו דורון, או כמו שאסף מתאר - באמת אי אפשר לחזור אחורה לרכב עם בגאז' "קטן ומוגבל" כמו לנדקרוזר....
יש לזה גם מחיר - עניין הנוחות. טנדר לעולם יהיה פחות נוח מ-SUV. להתנהל עם טנדר בעיר, לתמרן, למצוא לו חנייה, זה לא בדיוק כיף (למרות שאסף התרגל). עדיין נוח יותר להסתובב בת"א בגרנד צ'רוקי או בלנדקרוזר ולא בדימקס או היילקס.
נוחות נסיעה? טנדר יפני בינוני-גנרי כמו היילקס/דימקס/טריטון, בנוי להעמיס טון בארגז. אבל כמה מזמנכם אתם נוסעים עם מטען במשקל טון מאחור? חצי טון?..... אם הארגז ריק, גם סט קפיצי העלים הטוב והיקר ביותר, מגובה בבולמים איכותיים ויקרים, לא יעניק נוחות נסיעה שמשתווה לקפיצי סליל סטנדרטיים של SUV. זה ישתפר כשהארגז עמוס, אבל זה לא יהיה באמת נוח. תנוחת הנהיגה ברוב הטנדרים היפנים, היא "אסיאתית" קלאסית (מושב גבוה, הגה נמוך) ועל כן בעייתית ומאוד מעייפת. גם המושב האחורי בטנדרים, (למרות שנרשם שיפור מהותי עד לא פחות ממדהים בתחום הזה בשנים האחרונות), זה עדיין לא מושב אחורי מרווח ומפנק של SUV גדול. אם יושבים שם ילדים קטנים, אז ניחא. אבל למבוגרים, במיוחד גבוהים, זה לא נוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דורון.פ.
לכל הממליצים להשאר עם אני מקווה שאתם באחת מקבוצות החילוץ של גיפולוג כי יש סיכוי שאצתרך להשתמש בכם (מקווה שלא ואעשה הכל שלא)
עדיין יש מלחמה קשה בין הלב והשכל
אני רשום בכל הקבוצות, בכיף.
ולגבי המלחמה בין הלב לשכל, אני עם הלב (ועם ויטארה 94 ליומיום וצ׳רוקי XJ לטיולים). טיולי השטח הם תחביב, מותרות, שאנחנו משקיעים בו כדי לעשות טוב לנשמה.. אז כל עוד זה במסגרת סדרי העדיפויות והיכולת הכלכלית, בעיני הלב לוקח.
ובאופן כללי, בשטח, גם עם רכב חדש ו/או מטופל היטב יכולות לקרות תקלות או שבירות, זה חלק מהחוויה ומהתחביב, ויש שאומרים שזה בס"כ עוד תירוץ להכין קפה [emoji846]