תגובה: רכב קומנדו חדש - סיעור מוחות - בואו נציע משהו טוב.
שוב פעם טנדר קומבינה?
אני שונא קומבינות של לחתוך משהו קיים ולהתחיל לאלתר לפי דרישות.
אחת שמיד קופצת לי לעין היא האפשרות לייצר מאפס רכב עם עקבה של 1.90 מטר ובמקום זה להסתפק בטנדר 1.70 מטר -ההבדל הזה בעקבה הוא קריטי לרכב מבצעי בשטח שסוחב על הגב שלו פצצה גרעינית במשקל 1.5 טון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
79.9 רוחב. שזה 202.946 - המדידה ללא מראות אבל אני לא מוצא מה המידה מקצוות הסרן. ואתה נדרש ל1.9...
מרחק בין הסרנים 368.3 אז איך נכנסים ל4 מטר?
אני לא מאמין (2) שעכשיו אני קורא מפרטים של פורד... לא יכלת לבחור איזה טנדר יותר קרוב ללב (שלך)?
ריינג'ר עם שלוחה אחורית של 1200 וקדמית של יותר מ900 - לא קשה להוריד ממנו מספיק מכל צד.
ולגבי הרוחב - חיצוני של הגלגלים 1900. לפני צמיגים רחבים. די בול.
אסף.
היילקס מוסב לסלילים, בסיס גלגלים 3,085 מ"מ משאיר מקום לחצי צמיג 33 אינץ' מכל צד. אבל ממש על הקשקש. כל טנדר יפאני/תאילנדי אותו דבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
לא הבנת אותי, נניח שהמשקל העצמי של הרכב המדובר הוא 1.5 טון, ונניח בהגזמה שהסרן האחורי רואה 700 ק"ג ,ונניח שאמורים לנהג אותו למרחקים בשטח בני אדם לא מזוכיסטים. מכאן ייגזר קבוע קפיצי סליל בסיסי מסוים, מפה ואילך כרית האוויר/AIR SHOCK תצטרך להתמודד עם תוספת משקל העמסה בעיקר מאחור ,-הם דורשים עוד 1.5 טון העמסה לפחות. -אם הכרית תתפנצ'ר? ,מה יקרה לסליל? ימשיך לאחוז תחת העומס ? לא.
אם מתפוצצת כרית ,הדרישה שלהם להעמסה מוגזמת יחסית למשקל העצמי של הרכב, אלא אם כן ניתן להחליף קפיצים בהתאם ליעוד.
בכדי לדדות החוצה מהשטח ,אפשר לחשוב על פתרונות כמו באמפסטופים הידראוליים בעלי מהלך מסויים שלקוחים מעולם המרוצים.
היתרון של רכבים כאלו על פני רכבי טיולים הוא משקל די קבוע.
המשקל הריק הוא בין העמסות, טיפולים וכו׳.
כלומר,
אתה לא מתמודד עם רכב נוקשה ביום יום כי היום-יום שלו עם משקל די קבוע.
השינוי העיקרי הוא אם יש נהג יחיד או צוות.
וכן,
רגל-עץ ריק בלי זיווד הוא זוועה מבחינת נוחות, קשה כמו טרקטור ישן.
אבל כשעמוס במשקל המיועד הוא מגהץ.
דיגום קשר - נכון. עמוס תמיד.
הדיגום הכללי, או עמוס או ריק. במתארים רבים הוא ייסע ריק ויחזור עמוס או ההיפך. כלומר צריך להפוך עורו כהרף עין ולהמשיך ככה עוד הרבה קילומטרים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נראה לי שהדבר הכי קרוב שקיים זה משפחת הFOX של Jankel ואם הייתי ניגש למכרז, מייד אחרי שהייתי מגייס שני אלופים במיל' (לפחות!) הייתי יוצר שת"פ איתם ומדבר על גרסה מקוצרת של זה:
קובץ מצורף 129190
״זה״ כבר מסתובב בארץ.
היילקס ישן זה סה״כ 4.1מ אז האורך לא כזה מגבלה, ורכבים אפשר לקצר.
גם אם מסתובב כזה קצר בשבילי ישראל - זה לא אומר שהדיון הזה לא יכול להיות מעניין.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
לייצר מאפס רכב עם עקבה של 1.90 מטר ובמקום זה להסתפק בטנדר 1.70 מטר -ההבדל הזה בעקבה הוא קריטי לרכב מבצעי בשטח שסוחב על הגב שלו פצצה גרעינית במשקל 1.5 טון.
ואז אתה מחוץ לקוליסים הרגילים במזרח התיכון, והקצב הנסיעה יורד והבלאי עולה, משמעותית.
היינו שם, לא עובד טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ואז אתה מחוץ לקוליסים הרגילים במזרח התיכון, והקצב הנסיעה יורד והבלאי עולה, משמעותית.
היינו שם, לא עובד טוב.
וואלה, אני דווקא מכיר משהו ברוחב 2.40 שמסתדר טוב מאוד בשבילים של המזרח התיכון.
תצאו מהקונספציה של טנדרים ותתחילו לחשוב על סטנדרטים של רכבי מרוץ, כן, גם צמיגים של רכבי מרוץ.
השאלה המקורית היא לברבר על משהו יותר טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
היילקס ישן זה סה״כ 4.1מ
???
נגעתם בנוסע עמוס חוזר ריק (וספציפית לדוגמה שדורון נתן).
קפיצים עם קבוע קפיץ משתנה עושים את העבודה הזאת מצוין. כשנסעתי על דיפנדר ריק עם שני אנשים בלבד, ובלי ציוד, לא האמנתי שהרכב נוסע כל כך טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
וואלה, אני דווקא מכיר משהו ברוחב 2.40 שמסתדר טוב מאוד בשבילים של המזרח התיכון.
תצאו מהקונספציה של טנדרים ותתחילו לחשוב על סטנדרטים של רכבי מרוץ, כן, גם צמיגים של רכבי מרוץ.
השאלה המקורית היא לברבר על משהו יותר טוב.
2.25 אבל מי סופר..
הוא עם גלגלי 37 והוא נחבט הרבה.
הוא נוסע פחות מהר מאשר רכבים אחרים.
מי דיבר על טנדר?
תחשוב בכיוון סוג של פלאייר, זה לא רחוק ממה שתארת.
דורון... לטל יש בחנייה את אחת המכוניות המהירות במזרח התיכון, אני מניח שהוא יודע את הרוחב שלה.
ו... אני דיברתי על שילדת טנדר.
אסף.
קיצרת טנדר... בנית זרועות וקפיצי סליל... איפה יש מקום ל2 מיכלי דלק של 50ליטר לפחות?
המשקל העצמי של הטנדר לא כולל זוג גריקנים של 20ל מלאים,היי ליפט, 3 מושבים עם רתמות, קשתות התהפכות... ועוד דברים שלא קיימים בטנדר ושוקלים לא מעט... וכן נכנסים ב1.5טון עצמי.
ולגבי sbs למיניהם... למרות שחלקם מגיעים בסטנדרט עם צמיג 33".. הם מצויידים בתמסורת לא מתאימה למכרז ולאופי השימוש, איך הופכים אותם לכשירים לגרירה של 1.5טון ועדיין חסר שם מקום ל3 מושבים עם רתמות ברוחב של 45סמ לפחות.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
רכב קומנדו חדש - סיעור מוחות - בואו נציע משהו טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דורון... לטל יש בחנייה את אחת המכוניות המהירות במזרח התיכון, אני מניח שהוא יודע את הרוחב שלה.
ו... אני דיברתי על שילדת טנדר.
אסף.
יודע מה יש לו בחצר.
הנחתי שהוא מתכוון להאמר.
והרכב שלו לא עונה לקריטריונים אז כלל לא הבאתי אותו בחשבון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
קיצרת טנדר... בנית זרועות וקפיצי סליל... איפה יש מקום ל2 מיכלי דלק של 50ליטר לפחות?
המשקל העצמי של הטנדר לא כולל זוג גריקנים של 20ל מלאים,היי ליפט, 3 מושבים עם רתמות, קשתות התהפכות... ועוד דברים שלא קיימים בטנדר ושוקלים לא מעט... וכן נכנסים ב1.5טון עצמי.
ולגבי sbs למיניהם... למרות שחלקם מגיעים בסטנדרט עם צמיג 33".. הם מצויידים בתמסורת לא מתאימה למכרז ולאופי השימוש, איך הופכים אותם לכשירים לגרירה של 1.5טון ועדיין חסר שם מקום ל3 מושבים עם רתמות ברוחב של 45סמ לפחות.
איפה ראית גרירה של 1.5 טון?
אסף.
סליחה.. טעות. העמסה של 1.5טון. זה עומד ביכולות של sbs?
2 קבצים מצורפים
אורי, טנדר מודרני כמו היילקס מגיע עם מיכל סולר מקורי 80 ליטר. אין בעיית מקום במרכז השלדה למיכל גדול יותר או למיכל נוסף ולמעשה יש מגוון מוצרי מדף אזרחיים שמגדילים או מוסיפים את למיכלי הדלק של טנדרים באוסטרליה, הרבה יותר ממה שנדרש במכרז. ראה למשל:
https://www.whichcar.com.au/gear/fuel-tank-buyers-guide
לARB יש מיכל 140 ליטר תחליפי להיילקס:
קובץ מצורף 129209
https://www.arb.com.au/fuel-tanks-st...nge-fuel-tank/
למעט הסעיף של האורך ושניים נכנסים ביסעור, המפרט הזה נענה בדיוק על ידי שלדת טנדר כמו היילקס או לחלופין סדרה 70. זה מה שחברות בתחום עושות וזה סוג הרכבים שבאמת משמשים את רוב צבאות העולם, כי זה בדיוק מה שמחליף את הדפנדר כשהוא צריך לצאת לשרות. היתרון של שלדת היילקס על פני סדרה 70, או G-Wagon או דיפנדר זה שזה כן רכב ביצור המוני תעשייתי מודרני, וזה אומר עלויות וגם איכות יצור אחידה וגבוהה מאד.
השלדה הנוסעת בצד שמאל היא למעשה מה שהמכרז מדבר עליו בתור הבסיס שאמור לשקול 1500 ק"ג, חסר רק מושב שלישי וקשת התהפכות בסיסית. כל השאר מודולרי כמו בדוגמא הזאת של מערכת FOX של חברת Jankel.
קובץ מצורף 129208
לגבי בנייה של משהו יעודי מאפס, כמו הזיבאר... סקסי, מגניב. אבל באמת שהדרישות במפרט רחוקות מלהיות אקזוטיות. אם אפשר לענות עליהן עם משהו מבוסס מכלולים סדרתיים, לא לנצל את זה גובל בחוסר אחריות/שרלטנות. אני בתור משרד הבטחון גם אעדיף משהו שאני יודע שאני לא באמת תלוי בחברה שסיפקה ודיגמה את הרכבים במכרז המקורי. אם אני ראש אט"ל, זה מבחינתי שיקול קריטי שפוסל מראש כל הצעה שאינה מתבססת על שלדה אוטומוטיבית נפוצה.
למיטב הבנתי אין מקום למיכל 80 המקורי בטנדר או לאחד נוסף (כי זה מה שדורש המכרז) עם 4 לינק שנכנס בין קורות השלדה... שזה מה שהוצע כאן לא?
שנית השלדה הערומה לא עומדת בדרישות המכרז אם היא שוקל כפי שהיא בתמונה 1.5טון.
שוב, המכרז מחייב קשתות, כיסא נוסף, מתקן וגלגל ספייר, כלי נהג הכוללים הייליפט ו2 גריקנים 20 ליטר... ורצפת העמסה שטוחה.
זה בקל 100קג נוספים...