שאלה טכנית על אלטרנטורים-
האם בזמן העבודה האלטרנטור תמיד מעביר למצבר את מלוא פוטנציאל ההספק שהוא מייצר?
אין מנגנון כמו זרם עירור או בקר שיודע לעצור את הטעינת יתר?
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Printable View
שאלה טכנית על אלטרנטורים-
האם בזמן העבודה האלטרנטור תמיד מעביר למצבר את מלוא פוטנציאל ההספק שהוא מייצר?
אין מנגנון כמו זרם עירור או בקר שיודע לעצור את הטעינת יתר?
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
יש באלטרנטור מייצב מתח וזהו. המתח הוא 14 וולט, והזרם שמתפתח הוא פונקציה של הצרכנים, ביניהם המצבר, והיכולת של האלטרנטור לשמור את המתח הזה.
אם סך הצרכנים ומצב המצבר הוא כזה שב14 וולט הזרם שיתפתח הוא גבוה מה80 אמפר, אז כשהאלטרנטור הוא 80 אמפר, הוא לא יעמוד באספקת זרם כזה, והמתח יפול עד שהזרם יהיה 80 אמפר. זה בסל"ד גבוה. בסרק זה בערך חצי מזה.
- - - Updated - - -
אני חושב שאתם אומרים בערך את אותו הדבר.
אני לא בטוח לגבי מכוניות חדשות, אבל היסטורית, הווסת מתח עובד ע"י זה שהוא שולט במתח שמסופק לרוטור של האלטרנטור (מתח עירור).
כל עוד המתח מוצא יהיה נמוך ממתח המטרה (נגיד 14V), המייצב יתן מתח מכסימלי והאלטרנטור ינסה להוציא את ההספק המכסימלי (הזרם תלוי בסל"ד). ברגע שזרם הטעינה (הנדרש ע"י הצרכנים), נמוך מהזרם שהאלטרנטור מייצר, המתח יתחיל לעלות, ואז המייצב יוריד את המתח עירור, מה שיוריד את המתח של האלטרנטור, ויוריד את הזרם טעינה.
ובינתיים באוסטרליה,
חברה שמייצרת מצברי lifepo4 כהחלפה ישירה למצבר ראשי בתא מנוע ברכב שטח.
יודע להיטען מאלט סטנדרטי ועמיד בתנאי הקשים בתא מנוע.
רק אומר הדולר האוסטרלי ברצפה עכשיו.. (:
https://www.deepcyclesystems.com.au/...treme-battery/
https://youtu.be/jKg8wxDUBV0
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ונניח קנית אותו...
איך יגיע?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
איך באמת?
העלתי את זה בעיקר להראות שיש בשלות כבר .. ומקווה שתוך כמה שנים זה יהיההסטנדרט.
ואללה נכון.
אם הוא משווה את שלי מול ה BMS שמיועד לתנאי קיצון צבאיים מה זה אומר על כל ה noname שאתם משתמשים בהם שהם עם הלחמות ללוח?
חומר למחשבה.
מעולם לא חשבתי להפעיל את העסק אצלי בתנאי קיצון של מעל 40 מעלות אבל אם יש בקרים יותר מוצלחים בשטח אשמח להשתדרג.
לא חוסך בבטיחות
לבקר שלי יש תיעוד וספרות ויצרן עם שם שטוען להגנת טמפרטורה של 50 מעלות ופריקה 70 מעלות והגנות מקצר אטימות למיים ועוד.
איזה מידע יש לך על הבקרים שאתה משתמש בהם?
אפילו את שם היצרן אתה לא מכיר.
שלא להזכיר את המבחנים המצולמים שלהם ברשת שעברו בהצלחה יתרה.
אם זה המצב אני באמת ממליץ לך לחשב מסלול מחדש...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני חושש שאתה מערבב מס' נושאים שממש לא קשורים.
הלחמות כן או לא, לא קשור. זה ש BMS מחייב הלחמה, לא אומר שהוא נחות (או יותר טוב). זה בסה"כ מעיד על האריזה ומידת ההנגשה שלו.
אטימות למים - מצטער, אני לא מתרגש מהנתון הזה. אני שם את הBMS, יחד עם המצבר, בתוך ארגז פעולה. אם יגיעו לשם מים..... הBMS פחות מדאיג אותי :-). אטימה למים נראה לי יותר כגימיק שיווקי.
טמפ' עבודה- הבעיה היא לא ה BMS, הבעיה היא המצבר. לאלקטרוניקה אין בכלל בעיה לעבוד בטמפ' קרות, לליתיום יש. בקיצור, טווח הטמפ' הוג נגזרת של המצבר, לא של ה BMS.
כל השאר, אמינות של המוצר תיעוד, הכרות \ היסטוריה של שימוש אתה צודק.
אני חושב שאמרתי לך, יש הרבה הצעות לBMS שנראה כמו האדום \ אטום הזה, ואני לא מאומר שבפנים, כולם אותו הדבר, אבל אלו שראיתי (תמונה) פתוחים, נראו לי מאוד פשוטים, ולכן הייתי מסוייג מהם מהרגע הראשון.
אני מסכים אתך, שהעובדה שהם מגיעים באריזה עם חוטים כלים לחיבור, מקל על השימוש.
אני פותר (אפילו נהנה) את בעיית המארז לחוד.
זיו... איך אתה מתעלם מהמשמעות של אטימות למים/אבק במצבר שתוכנן לעבוד כמצבר ראשי בתא מנוע?
זו דרישת ייסוד... ממה לא תעלול שיווקי.
עפ המידע שהיצרן מספק נראה שהמצבר שהעלתי תוכנן במקור לצבא הבריטי ומסופק מס' שנים...
אין מקום להשוואה עם הפצצה שאנחנו מתכננים diy.
נניח שאתה צודק ( כמו תמיד), מה מוביל אותך למסקנה שהבקרים שלך מוצלחים יותר?
הרי מן הסתם יש לי גם Daly שהוא הרובסטי והיקר במשפחה של עד עשרות דולרים ויש לי גם פשוטים כמו שלך שהם לא רובסטיים ואין לך מידע מי היצרן, מה הנתונים ואפילו מבחנים ברשת אין עליהם.
מילא המסקנה שלך הייתה שאתה בסיכון גבוה ממני ואתה חייב להשתדרג אבל אתה בפועל משתמש במוצר כמעט הכי זול שיש בעלי , בלי מוניטין או תיעוד וכמובן שאיש לא בדק אותו ובסוף טוען נגד בקרים אחרים?
לא התבלבלת קצת?
כפי שכתבתי, אם תמצא מוצר מתחרה לבקר שלי שהוא גם של יצרן רציני וגם רובסטי ובעל תיעוד אשקול בחיוב לשדרג.
להשתנמך אני לא מוכן.
והערה נוספת,
ה Daly שבסרטון עבר כנראה השוואה בתנאי קיצון לשימוש צבאי.
הבקר הזול כמו שיש לשנינו ( שלי במגירה) לא היה שורד שם שניה ולכן אפילו לא הוצג.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם זו ההנחה, אז למה הוויכוח? :-)
לא אמרתי שהוא טועה, ניסיתי להגיד שאולי אתה טועה.
עד כמה שאני זוכר, אתה לא מתכוון לשים את הליתיום (Li-ON ולא LiFePo4) בתא מנוע, ואתה כן שוקל (כמו כולנו ) להכניס אותו לתוך איזה ארגז.
עבורנו, לדעתי השיקול של עמידות למים, פחות חשוב.
לגבי מה אני משתמש, אני לא חושב שאתה יודע במה אני משתמש. אתה לכל היותר מכיר אחד מהדגמים שניסיתי, ונשאר לי מיותר.
וגם לגביו, ראית שאני יודע להבחין בתתי דגמים (עם הגנה או בלי, והספקים :-)
עברו לי תחת הידיים התקנתי במו ידי, בערך 10 סוגים שונים, ומן הסתם כן קראתי תגובות של אנשים ברשת על דגמים נוספים.
לא במקרה הגבתי פה לאנשים (למשל לאסף או חנן, על ה BMS הירוק שהם שמו פה קישורים) עם ספקות.
אני בהחלט רגוע עם מה שאני משתמש כרגע, ולראיה, למרות שאני מתעלל בו לא מעט, הוא מוכיח את עצמו.
https://www.ebay.com/itm/12V-16V-21V...53.m2749.l2649
אני בהחלט מקבל את השיקול שלך, למה אתה מנסה להמנע מההלחמות ולמה את מחפש סגור במארז, אבל לי זה פחות חשוב.
לי חשוב מקסימום הגנות, מקסימום רובסטיות וכמה שפחות אילתורים ועבודה ביתית על ה״פצצה״. במיוחד כשזה נוסע בשטח.
בחנתי סקירות של ה Daly ונראה לי שהוא מהיותר מוצלחים שניתן להשיג ל Li-ion.
אחת הנקודות שהבחור שטוען שהוא רכש ( אבל מודה שהוא קיבל את המצברים שלו בשווי אלפי דולרים חינם בהתחלת הסרט) היא שאתה לא יודע מה יש בתוך הקופסאות האטומות.
כשהוא מציג אותן פתוחות זה נראה מאוד דומה למה שאתה בונה בעצמך.
בוא נודה על האמת, אין להם סיבה לחסוך כמה דולרים ספורים בין בקר מוצלח לפחות מוצלח.
ההבדלים מתחילים כשהכרטיסים בנויים בשיטות יותר מושקעות.
חוטים וחיבורים מאסיביים
הגנות חום, טעינה ופריקה
אטימות ועמידות לתנאי סביבה
הגנה מקצר ועוד.
גם אחרי שבדקת ונדמה לך שאתה בטוח במוצר שלך הרי ברור שהוא מיוצר בתקן הכי נמוך שיש.
בלי תיעוד ספרות או סטנדרט.
אז כפי שאמרתי, אני אשמח לשדרג ליותר מוצלח ( זה הכי שמצאתי עד כה).
אני מתקשה להבין כיצד אתה חושב שאצלי המצב יותר גרוע משלך.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כי אם המעגל שאני חושב, הוא פושט
ניסוי ראשון הבוקר. מצברי החומצה-עופרת מנותקים מהרכב, כל החשמל מגיע מהליתיום דרך נתיך 500A, דרך BMS ודרך ממסר ראשי.
מניע. מזגן עובד עם אורות גבוהים.
לא נצפו בעיות מיוחדות. ניסיתי להרגיש התחממות באחד מאביזרי\חיבורי המערכת. קר.
אני מתכוון לממש בימים הקרובים מפסק ידני עוקף BMS, כדי להקל עליו בזמן עבודת כננת, או בזמן תקלה כלשהי - כניסת אוויר כתוצאה מדלק שנגמר וכו', שתגרום לסטרטר ארוך במיוחד. בנוסף, לפקד על הממסר הראשי ע"י מתג בקבינה.
אבנה גם מארז קשיח, שיגן על הסוללה ואביזריה מפגיעה מכנית, וסלסלה מסודרת.
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...922/f4RIut.jpg
כל הכבוד.
רק הערה קטנה,
אני חושב שמפסק מעקף ל BMS , זה נכון וחשוב.
אבל, הייתי משתמש בזה רק לחירום, לא כתורת לחימה של הכננת.
יהיה לך ארוע חילוץ, תהיה מרוכז בחילוץ ועד שתשים לב ( שהכל יעצר) , הלכו המצברים.
תעשה ניסוי עם הכננת ותראה עם ה BMS מתחמם.
אם כן ואתה מחליט לעקוף, אתה חייב , במינימום, איזה התרעה קולית למתח נמוך , או הכי טוב ניתוק אוטמטי.
My two cents
מרשים !
מה המתקן העגול למעלה ?
עד איזה מתח ה bms מאפשר לך לרדת ומה הקיבולת בין ה 14.2 למינימום הזה ב AH?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94