דיסקו 4 זה רכב פנטסטי למי שמסוגל ורוצה להפוך את הרכב לתחביב.
Printable View
דיסקו 4 זה רכב פנטסטי למי שמסוגל ורוצה להפוך את הרכב לתחביב.
איל,
אני מודה שאיבדתי אותך לחלוטין.
מציע לך, לקחת אוויר, ולקרוא את ההודעה שלך, פעם שניה.
אין בהודעה הזו, ולו גם קביעה אחת נכונה!
אתה חושב שאני טועה, בבקשה,
מה הצמיגים המאושרים לדיסקו 2?
מה הצמיגים המאושרים לדימקס שנתונים אחרונים? מה השוני לעומת היילקס?
מה הצמיגים המאושרים לפג'ארו, טרופר, ופטפיינדר?
כמו כל דבר בצבא, גם כאן הבעיה מתחלקת לשלושה חלקים:
1. צמיגים - צמיגי חתך נמוך זו בעיה מס' 1 של כל הכלים המודרניים. גרנד צ'רוקי WK2, מרצדסים ML/GLE, טוארגים, דיסקברי 3-4-5 ועד לדיפנדר החדש וכו'. אין טיול איתם שצמיגים לא נקרעים. זו עובדה. זה מה יש, זה המצב. על חוקי מדינת ישראל שמגבילים וחוסמים ומונעים פתרונות מתבקשים, אני לא מדבר ולא מרחיב כאן, גם זה מצב נתון שככל הנראה, כל עוד לא תתרחש כאן מהפכה יסודית בסדרי השלטון ברמה הלאומית שתכלול פתיחת ראש כללית של משרד התחבורע, ביטול רגולציות גורף וכו' וכו' חלומות באספמיה, זה משהו שכנראה לא ישתנה אף פעם. נקסט.
עכשיו כל אחד צריך לעשות שיעורי בית ולראות מה הפתרונות שמתאימים לו - האם להתפשר על מה שיש, לא להוציא אוויר ולהחליף צמיג או שניים קרועים אחרי כל טיול?.... האם לחפש צמיגי שטח נדירים במידה המקורית שמעט יותר עמידים ולחיות עם המגבלה המובנית של דופן נמוכה?... (כן, גם צמיגי MT נקרעים) או האם לקבל החלטה מודעת שעוברי םעל החוק במידה כזו או אחרת - האם לעבור לצמיגים במידה שאינה רשומה ברשיון/אוטודטה וכו' כלומר "לא חוקית" ולהתחיל לפחד מטסטים וניידות משרד התחבורע ושוטרים?... האם להחזיק סט גלגלים נוסף לטיולים, אמנם לא חוקי אבל רק לטיולים - משמע לקיחת סיכון קטן יותר, וביומיום להתגלגל על צמיגי הכביש המקוריים אבל הנוחים, הבטוחים והחוקיים בכביש ובמכון הרישוי?.... האם הסבת האוטו להתאמה לחישוק קטן יותר עם צמיג בחתך דופן גבוה יותר כמו למשל החלפת/שינמוך מערך הבלמים לזה של דגמי 2.7 או דיסקו 3 במקרה הזה, באמת נחוצה (כנראה שכן. למרות שמדובר בחלקים מקוריים של היצרן, מבחינה חוקית יבשה זהו שינוי מבנה פר-אקסלנס וגם זה כמובן אסור, תאורטית ומעשית) וכמה תעלה וכו'.
2. מתלים נפרדים - די. צאו מזה. ברור שאנחנו מעדיפים סרנים חיים וכו', אבל ארבעה מתלים נפרדים זה הכיוון שכל העולם הולך אליו במוקדם או במאוחר. מבחינת ביצועים ועבירות האוטו הזה ספציפית כבר הוכיח כל מה שצריך ואף אחד לא התלונן עד היום על יכולות העבירות שלו. מהלך המתלים שלו מצוין ביחס למתלים נפרדים והאלקטרוניקה שלו (כל עוד היא תקינה) יעילה ובכמה סיטואציות אפילו מנצחת - ומחפה באופן שבין סביר למרשים, על מגבלות תצורת המבנה הזו שלו.
3. אמינות/עלויות האחזקה. כל עוד אין לנו למה להשוות, ואני מדבר על רכב מקביל/דומה של יצרן אחר שחי, עובד ומתוחזק באותם תנאים בדיוק - ועל גליונות אקסל מסודרים שמתייחסים לכל שקל ושקל שהושקע באוטו, בלי להסתיר ובלי לחפף, זה הכל בגדר שמועות ונפנופי ידיים. גם דעתי האישית על הרכבים האלה שמגדירה אותם כ"יקרים לאחזקה" היא לא יותר מהנחה/ניחוש מלומד והיא מסתמכת על נסיוני ואמונותיי הפרטיות ועל עדויות של בעלי רכב כזה, שחלקם אומרים "מה פתאום" ונשבעים בחיי אמא שלהם וילדיהם וספר התורה שהוא לא מתקלקל, ומנגד רובם המוחלט שלא מתביישים לספר על עלויות מפלצתיות. אגב, זה כולל גם עדויות של חלק מעובדי היבואן, שמודים שכל הטוב הזה עולה בכסף ושמדובר בכלי-רכב מורכב ומשוכלל שדורש יותר תחזוקה ושהיא עולה יותר (או הרבה יותר) ממודלים קודמים. הרוב כנראה לא טועה - קחו בחשבון.
כמובן שבסעיף הזה גם אי אפשר להתעלם ממצבו הכלכלי הפרטי של בעל הרכב - יש מי שמבוסס ויכול, לא מהסס להשקיע בלי סוף, מקבל את זה בהבנה ובאהבה ולכן גם מרוצה עד הגג. ויש מי שרכש אחד כזה בן 8-15 יד שניה/שלישית/רביעית במחיר אטרקטיבי (והמחיר מאוד אטרקטיבי ביחס לתמורה, על זה אין ויכוח. אחרת לא הייתם שוקלים רכישת רכב כזה) אבל מהר מאוד התברר לו שהוא לא ערוך להשקעות בסדרי גודל כאלה בתחזוקה/תיקונים. לי למשל, שמחזיק בדעה ש"אוטו של עשירים" שעלה חצי מיליון שקל כשהיה חדש, נשאר כזה גם כשהוא בן 20 ושוויו האמיתי כעשירית ממחירו כחדש (כי עלויות החלקים והתחזוקה לא משתנות, נהפוכו), זה בפירוש יהיה יקר מדי ולכן, עם כל ההערכה וההתפעלות מרכב כזה, אני מלכתחילה לא חושב אפילו בכיוון.... אבל כל אחד והסטנדרטים/יכולות שלו.
לגבי סעיף 1, מידות צמיגים דיסקו 4:
קובץ מצורף 129610
אני באמת לא חושש ממתלים נפרדים. כשזה טוב - זה טוב.
הרבה יותר מפריע לי מתלה נפרד קדמי וסרן מאחור. זה לא מאוזן וגורם להתנהגות בעייתית לטעמי.
כן מפריע לי צמיגים בחתך נמוך. אבל כאמור יש לזה פתרונות ממש כמו ברכבי שטח אחרים.
וכן אשמח לראות - ועזבו את הפירוט והאקסלים - הסיכום הוא שמעניין - כמה עולה בשנה.
נגיד טיפול שכולל מסנן סולר מסנן שמן מסנן גיר מסנן אוויר, שמן מנוע שמן ממסרת - עולה אולי ממש כמו אותו טיפול בלנדקרוזר. ואולי בגלל השמן גיר המיוחד או המסנן משולב בקרטר גיר - זה הרבה יותר?
והתקלות השוטפות - כמו מודול בלם חניה חשמלי (יש קיט שיפוץ עם גג"שים להחלפה), או מנגנון חשמלי של דלת מטען (מחליפים את המנועים החשמליים) או ערכת שיפוץ למדחס כריות (כי לא מחליף מדחס, וכשצריך לשפץ אותו זה בדרך כלל רמז שכרית דולפת) ועוד לא מעט דברים שבלנדקרוזר פשוט אין - אז הם לא מתקלקלים, וכאן צריך לתחזק - זה עולה אלפים בשנה או עשרות אלפים בשנה, או כמה מאות שח על חלפים ועוד עבודה בשבת?
אגב, לגבי בוקסות משולשים- החברים בחו"ל אומרים שמי שמרכיב פוליאוריטן יסבול מסדקים במשולשים. ולהישאר עם הבוקסות ה'הידראוליות' (גומי ממולא בג'ל) המקוריות, או להרכיב גומי. מתלים נפרדים דורשים הרבה יותר תחזוקה מסרנים. בולג'וינטים, בוקסות, ציריות... אז 2 כאלה עולים לאורך תקופה חצי מ4 כאלה - הגיוני? הגיוני.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
שומרים את סט הגלגלים המקורי במקום אפל ויבש בין טסט לטסט, ונוסעים על הג'אנט והצמיג שאתם מאמינים שנכון.
מה כבר יכול לקרות? הורדה מהכביש וטסט חוזר. וכן, אם יהיה ארוע ביטוחי שקשור באופן ישיר לצמיג - צריך להתמודד.
מי שלא מסוגל לחיות עם סיכונים קטנים ומחושבים כאלו, שיחכה בסבלנות למהפכה של דרור... אבל שיפסיק לבכות כמו ילדה עם קוקיות. בכי לא בא טוב עם התדמית של ג'יפאי כובש מדבריות.
אני כלל לא בטוח שהוצאות האחזקה של דיסקו 4 גדולות משמעותית מכל SUV מזדקן אחר באותו סדר גודל מצד שני התמורה בוודאות גדולה בסדר גודל.
נסיוני עם LR מדגם אחר מראה מספרים אחרים.
למדתי שהאלקטרוניקה של LR בדר"כ אמינה מאוד ( ברובה Bosch , Wabco ו Siemens) , חלקים באיכות OEM זמינים במחירים אטרקטיביים ובמידה ואתה לומד את הרכב על בוריו ומתחזק אותו בהתאם להוראות היצרן ובמקביל מיישם שיפורים שפותחו עם השנים כדי לתקן באגים ידועים שפותחו בעמדות הקטיה בסוליהול אתה משיג רכב עם אמינות גבוהה וכמובן את העבירות והנוחות הידועה והפנטסטית של LR.
היות ואני מתחזק את הרכב בעצמי כן מטרידה אותי העובדה שישנן עבודות שמחייבות להפריד גוף משילדה מה שמחייב ליפט.....
מבחינתי רצוי מאוד מאוד שתמשיכו לקטול את הדיסקו 4 כי ממש עכשיו אני מחפש אקסמפלר במצב מעולה ורצוי שמחירי השוק יהיו בריצפה.
בנוגע למידת הצמיגים אין צורך לפתח כאן דיון בנושא ולספק מל"מ לפקידים.
המשיכו לקטול....Keep going :)
אסף, להבנתי קיימים משולשים מחוזקים שלא ניסדקים לדגמים האלה. עלות של 2500 שח לזוג בחו"ל.
זין, אתה מוזמן לשאול כל מה שאתה רוצה בפרטי.
דוד מה לדוגמה מצריך הפרדת גוף משלדה?
אסף נסה לקבל הצעת מחיר ממוסך לטיפול גדול כלשהו, עם פירוט. אולי יבקשו מס רכב.
כמו שזה נראה הבעלים לא מעוניינים לחשוף מספרים.
Sent from my H3123 using Tapatalk
מה ההתרגשות מלהרים בודי? עבודה של שעתיים(מקצוען גם בשעה וחצי יעשה), גם בפורד f350 ועוד רכבים עובדים ככה, זה הסטנדרט החדש, גישה פשוטה לכל מה שתרצו בלי לדחוף ידיים למקומות שלא ידעתם שבכלל אפשרי 😂
חפשו מידע ברשת ותראו כמה זה פשוט.
חוץ מיזה לא על כל שטות מרימים בודי, רוב העבודות אין צורך.
בשוק יש משולשים HD שמחזקים את המתלה באופן משמעותי ומרווחים את מועדי הטיפול.
בנוגע לכריות אויר יש לקחת בחשבון שמדובר בחלק שיש להחליפו כל 5-7 שנים אולם כיום המחירים הוזלו משמעותית ואת המדחס כשיבוא יומו אחליף במדחס אפטרמרקט מסוכך שמן, מחבר אותו לצנרת הקיימת וממקמו בתוך הרכב.
בקיצור, כמעט לכל הבאגים הידועים קיימים פתרונות ידועים וככל שתטפל ברכב בעצמך תשיג רמת אמינות גבוהה יותר ועלויות נמוכות יותר.
בכל תרחיש מדובר ברכב מורכב יותר ויקר יותר לאחזקה שוטפת מטנדר טויוטה סטנדרטי או LC.
בגרסא עם המנוע הקטן.
קרא את התגובה של ג.רדר בעמוד הראשון.
+1.
בדיסקו 4 יש 2 גרסאות, מנוע 3 ליטר ומנוע 2.7 כמו הדיסקו 3.
אני מבין שיש לך כזה.
אולי תהיה אתה הצדיק שיעזור לנו להבין כמה באמת זה עולה?
כי אני מנסה להבין אם המשפט הראשון שכתבת נכון, או כמו שנכתב באחת התגובות של מישהו:
אסף.ציטוט:
בכל תרחיש מדובר ברכב מורכב יותר ויקר יותר לאחזקה שוטפת מטנדר טויוטה סטנדרטי או LC.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לעניות דעתי חלק גדול מהשותפים לתחביב הזה מדחיקים ולא מעלים על גליון אקסל כל שקל שהם מוציאים על הרכב שלהם ולא משנה סוג הרכב.
בכל תולדות האתר זכורים לי רק שניים או שלושה שעשו את זה.
אני זוכר שיואב פולס העלה כאן סך העלויות של הדיסקו שהיה לו ולאחר מכן של הפאג'רו שהיה לו ועד כמה שאני זוכר השורה התחתונה הייתה לרעת הפאג'רו שעלה יותר לתחזק אותו. שוב זה למיטב זכרוני.
אז אל תצפו יותר מדיי לטבלאות אקסל מדוייקות של עלויות