לא אחי. ממש לא. זה כדוגמה. פשוט כי זה מול העיניים שלי.
באמת.
אני פשוט מאוכזב למות מהסירטון הזה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
מי שמצפה ממנו שיהיה קרוב ל110 הישן צריך להתעורר ולהריח את פגוש הפלסטיק התלוש. לא מאמין שיש פה בכלל כאלה גם לא אף אחד ממשתתפי האירוע. הלנדרובר משה/סקודה יטי 2 הזה הוא משהו אחר לגמרי, אני מאמין שזה קונצנזוס.
מי מפרסם אחרת בכתבה כזו או אחרת הוא או תלוש מהמציאות או ממומן.
סליחה
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
כמו שאמרתי גם אני מאוכזב מאוד... לדעתי המבחן לא מייצג.. ולא ניתן לקבוע ממנו את רמת הביצועים של הדיפנדר החדש בשטח.
לא רוצה לומר שהייתי מעלה אותו שם באלגנטיות ובלי נזקים (אופס כבר כתבתי) ... אבל זה לא העגלה... לא הישנה ולא החדשה... עיקר הביקורת פה היא לעגלונים. .
אבל כנראה זה לא פוליטיקלי קורקט לבקר כתבים... או שרק שאני רואה את זה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כן... אבל... בכל זאת ההשוואה מתחייבת.
לא כי מצפים מהם להיות דומים, אלא כדי להבין עד כמה הם שונים.
כי כן. השם מחייב. זו לא בחירה אקראית של שם.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה בחירה שיווקית. בסדר. אבל כבר סגרנו שקוראים לו משה. אני לא מבין למה לדוש בזה שוב ושוב.
רמי אמר וגם גיא ושניהם מנוסים ברכבים עם מתלים נפרדים בשטח.
זה לא באמת רכב שטח וכל ההיפ הזה הוא מסע יח״צ שאני די מופתע על עדת המעריצים שכבר חצי שנה מפמפמת את המותג המגוכח הזה.
הסרטון הזה רק הוכיח מבחינתי את הנחיתות והמוגבלות של התצורה הזו בשטח ולא משנה כמה חכמה תהיה האלקטרוניקה ויופים של התצוגות בתא הנהג.
התעצבתי למראה חבורת המכוונים והנהגים.
זה מצטלם רע ונראה לא מקצועי בעליל.
לפרקים נזכרתי בטורטלים.
הדבר היחיד שעבר בהצלחה את המבחן הוא צמיגי הכביש שלא נקרעו כמו של הסוברואים בחורשן.
לך תדע מי היה מחלץ אותם... [emoji849]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה לא סרטון תדמית ושאפו ליבואן שאיפשר כזה מבחן.
כן קצת מאכזבת רמת הנהיגה והכיוון אבל היי, גם הנהגים וגם המכוונים צריכים להכיר היטב את הרכב ואת התנהגות הרכב כדי להציג ביצוע מושלם וחלק יותר של מעבר מכשול שכזה - במקרה הזה מדובר ברכב דנדש לחלוטין להם והם לא ממש מכירים או יכולים לצפות את תגובות הרכב והתנהגות הבקרות האלקטרוניות למניהן.
מה שאותי אכזב בהקשר הזה שמשועלי שטח כה וותיקים הייתי מצפה שיורידו יותר אוויר (אם בכלל הורידו) גם אם מדובר בג'אנט 20". עדיף לקרוע/ לפרוק צמיג מאשר לשבור פגוש...
לגבי הרכב עצמו - הייי...מזכיר לכם זה רכב סטוק לחלוטין ללא שום שיפור או מיגון... אני מאד מפקפק אם לנדקרוזר או כל רכב שטח אחר סטנדרטי (למעט רנגלר רוביקון ואולי גם מרצדס G ו'ג'ימיני) היו בכלל מצליחים לעלות שם יותר טוב.
לטעמי מדוב ב -SUV מאד מוצלח עם עיצוב שיקי ועלק ספרטני שמתיימר לעשות הומאז' לדור הקודם - "דיפנדר" זה לא !!!
חוץ מזה זחילת סלעים ומעבר מכשולים כאלו מעולם לא היו "כוס התה" של הדיפנדר - הוא אומנם כסטוק (בלי נעילות בלי הגבהות) היה גם מצליח לעלות שם ועם פחות נזק (בכל זאת פגושי ברזל וזוויות טובות יותר) אבל לא על כך נבנתה התהילה שלו.
בשורה התחתונה - לו בידי הממון הנדרש לרכישת רכב כזה , בלי היסוס בכלל הייתי רוכש רנגלר רוביקון דיזל JL דנדש שלועס ויורק את הרכב הזה בכל היבט כמעט (הכמעט מתייחס לעיצוב ואיכות החיים בתא הנוסעים שברכב הזה למראית עדיין עדיפה במעט על ה-JL)
אני לא מצליח להביא את עצמי לכתוב "דיפנדר" ביחס לרכב הנבחן...
מישהו כתב שאלה לא צמיגי כביש. אלה at
צמיגי גודייר AT 255/60R20
ונקרעו שם צמיגים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
סליחה?! שלמה,
הטריטון עלה שם... בלי לאבד חתיכות מרכב... סמוראי מקורי ללא נעילות כנל... .. שוב אין מה לשפוט את יכולת הרכב. זה לא סירטון שמייצג... הוא בעיקר מציג איך חבורה לא מנוסה קיבלה כלי של חצי מיליון שקל ולא ידעה מה לעשות איתו. עדיף היה לא ללחוץ על הrec.
עם כל הכבוד... זה לא אחד מהאתגרים שניתן להחשיבם כ"זחילת סלעים"... מעלה... הצלבות.. מדרגה... אבל זחילה פרופר זה לא. להפך מה שנראה שתקע הכל שחוסר יכולת לייצר זרימה/תנועה רציפה (כמובן גם להוריד אוויר).
והדיפנדרים האורגינליים... עם מנוע של טרקטור ויחסים של טרקטור זוחלים מעולה על הסרק... גם אותם הנהגים לא הכירו?!
נ.ב לא מכיר את רמי גלבוע אישית... אבל למדתי לקרוא מהספרים שלו .. המון כבוד יש לי אליו.
עלו שם כמה מאלו שאורי לא רוצה שאזכיר את השם שלהם .. נכון. עם דרמה. אבל עם פחות 400,000₪ ובלי נזקים.ציטוט:
לגבי הרכב עצמו - הייי...מזכיר לכם זה רכב סטוק לחלוטין ללא שום שיפור או מיגון... אני מאד מפקפק אם לנדקרוזר או כל רכב שטח אחר סטנדרטי (למעט רנגלר רוביקון ואולי גם מרצדס G ו'ג'ימיני) היו בכלל מצליחים לעלות שם יותר טוב.אני לא מצליח להביא את עצמי לכתוב "דיפנדר" ביחס לרכב הנבחן...
Sent from my iPhone using Tapatalk
עליתי שם עם הגרנד ויטרה שלי קיבינימאט אמנם מוגבהת אבל לא יותר מזה
עצוב עצוב מאוד
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
עליתי עם פאת'פיינדר עם צמיגים לא יותר אגרסיביים מאלו בלי נזקים ובלי דרמות. עלה ל"ק לא נעול די בקלילות ושלקח את הנתיבים והמדרגות היותר קשות.
הרכב מאוד משוכלל ומלהיב (צפו בלינק שלביא שם) אבל נראה שיש איזו שהיא בעיה בהעברת הכח מהגלגלים לאדמה בשטח טכני קשה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
גז קבוע היה שם? זה נראה יותר ברקס מגז...ללא קשר לסוג הרכב.
נו, התחלנו עם "עליתי במשלט עם ראב 4 ברוורס על סל"ד סרק ועיניים קשורות בפלנלית"?....
אתם מזכירים לי את שני הזקנים מהחבובות.
מישהו מכם היה במשלט ביום שני האחרון? לאחרונה בכלל?.......
וכן גם אני "עליתי אותו עם DMAX בלי בעיה". פעם. לפני הרבה שנים. זה היה פעם.
המעלה במצב רע מאוד. הכי רע שאני זוכר אי פעם. רע ברמה שזה לא הכי חכם לבוא לשם לבד גם ברכב גיבור. רצוי עם עדו רכב ועדו כמה זוגות ידיים, סתם ככה כדי להרגיש יותר בטוח.
טענות למכוונים? קצת פרגון בבקשה - הלוואי שרק שניים-שלושה מכל המגיבים כאן, יידעו לכוון ברמה של רובי גולדשטיין ועופר אוגש.
המעלה נבדק עם אותם רכבים ועם נהגים מנוסים. יום קודם. לא היו בעיות בכלל.
רוב העיתונאים, מה לעשות, לא בדיוק חובבי/מומחי נהיגת שטח. יש כמה בודדים מהותיקים, עם הרבה יותר נסיון שגם נוסעים ברכב שטח אמיתי משלהם. רמי גלבוע אחד מהם, תנו גם לו ולנסיון שלו קצת כבוד.
אני שם שוב ביום ראשון הקרוב לצורך עבודה. מי שרוצה לבוא לבדוק את המשלט בגלגליו הוא, לתת לי/לקבל ממני גיבוי וגם סתם ככה בשביל הכיף, הקפה והבירה, מוזמן. אה, תביאו איתכם לנדקרוזר או טריטון... בשביל שיהיו קטעים ובשביל שלהתרברבויות יהיה כיסוי.
בחזרה לדיפנדר החדש - לצערי נאלצתי להיעדר מהנסיעה המעניינת הזו ביום שני כי עבדתי במשהו אחר שסביב הדיפנדר החדש, במקום אחר. התרשמות ראשונית - האוטו מרשים ביותר.
קצת נתונים על מה שיש:
כרגע מגיעים רק הארוכים. 110. בסיס הגלגלים שלהם כבר יותר ארוך מ-110 אינץ' אבל השם נשאר. מסורת, נו. 90 יגיעו בהמשך.
מגיעים רק עם גיר אוטומטי 8 הילוכים.
מנועי דיזל 2 ליטר 4 ציל' בטור, 200 או 240 כ"ס, 43 קג"מ
מנוע בנזין 6 בטור, 3 ליטר, עם מגדש-על חשמלי ומערכת היברידית קלה. 400 כ"ס. 55 קג"מ. אני כבר אומר לכם כי אני נוסע עליהם מהיום הבוקר ועד שישי אחה"צ כל יום כל היום - הדיזל 240 סבבה, אבל הבנזין זה חתיכת מפלצת רעה. הוא חזקקקק.
כולם מגיעים עם צמיגי AT של גודייר. רוחב 255, לצערי בחתך 60 על ג'נט 20'. זה עדיין נותן קוטר 32'. צמיגי חתך נמוך וג'נט 20 זה לא טוב, אבל ככה זה היום בעולם הפרימיום. עניין שיווקי וגם כי זה רכב שיודע וצריך לרוץ על אוטובאן במהירויות שכאן בישראל מכניסות לבית סוהר. צמיגי חתך נמוך זה מכה וצרה צרורה - לא מומלץ להוציא מהם אויר בטרשים כאלה כי הם ייקרעו. זה לא חדש לכם וכל בעל דיסקו 3/4/5 מכיר את הבעיה. כשלא מוציאים אויר באמת קשה למצוא אחיזה. ברור שאני מעדיף את גרסת חישוקי הברזל 18 עם צמיגי חתך 70. הייתי מעדיף גלגל 17 עם חתך 75 (ומידה כמו ברוביקון) אבל זה מה יש כרגע.
יש נעילה מרכזית ואחורית. נשלטות מחשב. האוטו מחליט מתי הוא נועל ומשחרר. לא הנהג. במצב סלעים זה נעול ברוב הזמן.
מהלך המתלים דווקא מרשים מאוד ביחס למתלים נפרדים. כמובן שזה לא יכול להתחרות במהלך של סרנים חיים. נגיד ברנגלר או דיפנדר קלאסי.
המתלים עובדים מצוין גם בניפוח מלא של הכריות. נגיד במצב "סלעים" במערכת הטריין-ריספונס. זה כנראה רכב השטח הנוח ביותר שאי פעם תיסעו בו.
ה-TC יעיל. מאוד. לא פחות משל כל לנדרובר אחר שאתם מכירים. הבעיה שראיתם בסרטון היא בעיקר של אחיזה. בגלל הצמיגים. וגם נהגים. וגם הדרדרת שהמעלה מכוסה בה עכשיו.
פלסטיקים? כן. כי ככה זה היום. אין יותר דיפנדר של פעם וסיקס וסופה שיש להם פגושי ברזל. כל המכוניות היום עטויות פלסטיק. גם JL וגם ג'ימני, ופוטנציאל הנזקים הקוסמטיים עצום ויקר. בעניינים האלה יש לי גם הרבה הערות והשגות על כל מיני דברים ופרטים בדיפנדר שהייתי עושה לגמרי אחרת.
מבחינת תא נוסעים - זה מפואר, מרווח, נוח ומפנק הרבה יותר ממה שאתם מדמיינים + עיצוב רטרו מקסים בהשראת הדיפנדר הקלאסי אבל עם הנדסת אנוש מושלמת ובלי טעויות. זה באמת נראה מעולה ובנקודה הזו קשה לי להצביע על כשלים או חסרונות בולטים. נשאיר את התיאורים למבחן.
אז תשאלו מתי מבחן לג'יפולוג?.... בקרוב.
אני אקבל אותו למבחן בהמשך, בקרוב מאוד. ואה, הצוות למבחן הזה כבר סגור.
זה נשמע כמו...הרצפה עקומה...
... או... טרנד הדאסטרים (גיא תסלח לי) חפרו לנו את המעלה...
אתה מצד אחד מעיד על הTC כאחד הטובים ...ומצד שני יש את אספי שכתב שעלה באותו יום עם רכב צנוע...
טוב.. עזוב שטויות , אתה שומר לי מקום? (:
נ.ב ...הלוואי ויכולתי להרשות לאישתי כזה ... אישתי חולמת על הדיפנדר 90 של השכן... לדעתי היא ממש תהייה מבסוטה מהחדש (:
עריכה: ראיתי שנגמרו המקומות /:
אני לא אתווכח עם אף אחד.
רק אסנן בשקט "אל יתהלל" וכו' וכו'.
המעלה במצב רע מאוד. כולם עלו בו מתישהו אבל מצבו כרגע ממש רע.
אל תשכחו את החורף האחרון וכמויות הגשמים הפסיכיות ששטפו הרבה מאוד סחף ומה שנשאר זה כל סלע גבוה יותר ממה שהיה.
אז יש כלל אצבע שאומר שמוטב לתת כבוד לכל מעלה ולהתייחס אליו תמיד כאילו זו הפעם הראשונה.
שוב.
אני לא מנסה לסתור את דבריך.
אבל דומיננטי או לא - אם אין לצמיגים אחיזה, לא יעזור בית דין. לא TC וגם לא נעילות. אחיזה זה ה-א'-ב' של ג'-ד'.
אגב - במשלט יש כמה אפשרויות לעלות. בסרטון רואים שבחרו באופציה ה"אמיתית", הקשה ביותר.
אז תארגן דיסקו 3/4 ליום ראשון הקרוב ותגיע למשלט.
יהיה גם רכב עם שני סרנים חיים, מהלך מתלים טוב, צמיגי שטח מלא ושתי נעילות + כננת. ייתן גיבוי אם צריך.
נבדוק מה קורה שם ונהיה יותר חכמים.