הופנם.
ובלי קשר- פרק ד של אסף מסקרן מאוד
Printable View
הופנם.
ובלי קשר- פרק ד של אסף מסקרן מאוד
אני עוקב, ומבקש שאם יש פה מישהו בקהל עם אמארוק ומטייל איתו בשטח, שיפתח בבקשה שרשור חדש וייתן קצת מידע, איך ומה.
אני מתעניין בחידוש חוזה ליסינג הבא לקחת אמארוק במקום הטיגואן, זהו, סיימתי להפריע.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אסף,
אני באמת לא מבין מה אתה מנסה להגיד.
מה הבעיה להגיד שהבחירה בהיילקס היא בגלל המחיר הלא שפוי של הלנקרוזר?
מה הבעיה להגיד אני מפחד מדיסקו 4 בגלל העלויות אחזקה שלו?
ממש לא מעניין אותי מה אתה, נמרוד או דורון תענו פה :-), אני מוכן לשים את הכסף, שאם זה היה באותן עלויות, מזמן כבר הייתם על לנדקרוזר ולא בטנדר (למרות שדורון טוען "טנדרים של השנים האחרונות זה לא פרדות המשא הישנות שצריך לעבוד לא מעט כדי שיהיו נוחות" ,הוא שוכח שהוא עצמו, שכל שיר ההלל שלו ולאהבה של הילדים שלו לטנדר, זה בעצם פרדת משא ישנה ולא נוחה :-) ).
וכן, השילוב של מיעוט ה SUV שבאמת מתאימים לדרישות השטח שלנו (ולא, זה גם לא המפרט של הדיפנדר החדש, לדעתי זה פשוט רכב שלא מתאים לדרישות של הפורום הזה), והשיפור באיכות הנסיעה של הטנדרים, גורם להרבה לזוז לעבר טנדר.
רוב האנשים פה מסתכלים על העלות תחזוקה, האמינות והפשטות כגורמים מובילים בבחירה, ושאלו השיקולים, טנדר מודרני הוא בהחלט אופציה בדירוג גבוה.
ואם יש פה בעלים של איזה לנדקרוזר, שחושב שהוא נוסע במשאית, ומעדיף לעבור להיילקס מאותו שנתון, או אפילו שנתיים חדש יותר, שייפנה אלי בפרטי, אני אפתור לו את הבעיה :-)
אסף, ניסוחיך הנפלאים לעיתים מתאימים לחוג לפילוסופיה...
נראה שהקבוצה המובילה בפורום התברגנה וגם הזדקנה משהו ועכשיו כבורגנים עייפים יש כאן העדפה לטנדר כדי להקל על ההעמסה והפריקה.
נסיוני דל השנים מצביע על יתרון משמעותי לסרן חי עם קפיצי סליל או כריות אויר כפתרון האולטימטיבי אבל אם הייתי חושב על טנדר הייתי מחפש אחד חדש עם 4 קפיצי סליל (בעדיפות לא לתצורת קויל אובר) ומשדרג את המתלה ל 4 כריות אויר :)
זיו,
חבל על הכסף שלך.
SUV פשוט לא עושים לי את זה.
המועמד במקביל להיילקס היה דיפנדר.
אז תבין שלפחות לגביי, זה משהו אחר.
במקביל לאורך השנים השתמשתי וחוויתי הרבה מאד רכבי שטח אחרים.
הדבר הכי קרוב שאולי על הפרק זה 75.
הרכב שלי מאד נוח לי ולמשפחה שרק מחכה לצאת לטיולים בטנדר.
זה דרש לא מעט השקעה והרבה לימוד ניסוי ותהייה אבל אנחנו לגבי שם.
נקודת ההתחלה של טנדרים מודרניים הרבה יותר גבוהה מבחינת הנוחות הבסיסית, ואפשר לשפר עוד יותר.
אני מאד מתחבר למה שאסף ציין לגבי עבודת המתלה של טנדר.
היען שהרכב שלי מתייצב על אזור הנוחות, SUV סובלים.
ואז באופן משעשע, גמל עתיק נוסע בשטח מהר יותר ופחות מטלטל מ-SUV חדשים.
לא מעט אנשים היו מופתעים מאד כשהצטרפו לסיבוב.
כל מי שלא ניסה טנדר מסודר או מודרני, כדאי שיחסוך את ההגיגים מכולם, סתם מסיט את המהות, או שסוף סוף ינסה.
מי שניסה וזה לא לטעמו, לגיטימי לחלוטין.
זיו, הדוקטור פתח את הדיון בשאלה - לאור ההפרש במחיר לטובת היילקס, האם הוא יכול להיות מתאים לטיולים משפחתיים כמו הלנדקרוזר שלו.
על כך ניסיתי אני לענות מניסיוני. התשובה שלי היא כן. ובמידה רבה - אפילו טוב יותר בהיבטים מסויימים. בזה מסתיים מה שהיה לי לומר ואמרתי בהרבה מילים.
עכשיו לשאלות צד על הבחירות האישיות שלי.
וכן, לנדקרוזר הוא יקר לקניה ודיסקברי יקר לאחזקה ורנגלר קטן וצפוף למשפחה של 5 וצורך הרבה דלק. ופת'פיינדר או פג'רו לא מצאתי במצב טוב וטוארג... טוארג?? אז מצאתי אחלה טנדר ואני ממש ממש מרוצה ממנו. אשתי פחות.
ואין לי בעיה לומר שאני לסירוגין עם טנדרים וג'יפים כבר ככה וככה סיבובים וכשהמשפחה גדלה - היתרונות של טנדר גדלים. אני לא רואה איך אני חוזר לג'יפים אבל מי יודע..
החסרונות ידועים וגם אותם כתבתי. אבל לדעתי, נקודת האיזון היא כזו שהחסרונות קטנים שלא לומר זניחים ביחס ליתרונות. עבירות הוא לא בעיה, רק נוחות נסיעה במידה מסויימת. וזה שהג'ינג'ית פחות מתחברת.... אבל גם לדיפנדר ולסופה היא פחות התחברה. המכונית האחרונה שלה היתה 750 ק"ג, 90 כ"ס, ידנית כמובן, חונה על 3 קוים... אז ברור שהיא פחות מתחברת...
וגם אין לי בעיה לומר שאני לא רואה איך אני מעמיס את הטורבו-טנט - 14 ק"ג ואורך מטר - על גגון בגובה 2.10 לפחות. ומוריד. כל יום טיול. אם אני שונא משהו זה להעמיס ולפרוק ולסדר את התא מטען והגגון. הזדקנתי? אולי. חייב לומר שגם כשהיה לי דיפנדר היו דברים שלא לקחתי לטיולים רק כדי להמנע מהעמסות. טיול צריך להיות דבר פשוט.
אם הייתי יכול לקנות ולהחזיק דיסקברי או דיפנדר חדש עדיין הייתי נוסע בטנדר? אולי. ואולי לא. זה נקרא שאלה תיאורטית כי קניתי באוקטובר 18 טנדר. עוד שנה וחצי אני מחליף - נראה מה יהיה אז.
אבל הכל להג. חזרה לשאלה עבורה נפתח הדיון. אם הייתי היום עם 250000 שקל ורוצה רכב שטח חדש כמו יואב - לא הייתי מתלבט הרבה.
אה, ועוד דבר, בהתערבות יש תמיד אחד טיפש ואחד נוכל. ונמרוד נוכל, האמן לי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נמרוד: אני מסכים איתך לחלוטין שמבחינת ירידת ערך, היי לקס קוטל כל טנדר אחר. ציינתי את זה בתגובתי המקורית.
e-Pit@m: המתלים המקוריים של היי לקס נוראיים, קשים וקשיחים. זוועה, עם ארגז ריק. אם אתה מעמיס 500 ק"ג ומעלה הוא יהיה מצוין, אבל זו לא קונפיגורציה של טנדר טיולים. אני יודע שבהחלפת מתלים הוא יותר נוח, אבל לא נסעתי אישית.
המנוע הנוכחי עייף רצח אבל נכון, החדש יהיה הרבה יותר חזק.
הנבארה הוא טנדר מדהים אבל איכשהוא, קרסו פיספסו אותו לגמרי. זה לאוו דווקא המחיר, זה יותר היבואן + התדמית הגרועה של נבארה הקודם, טנדר אחר לחלוטין.
אסף: כלמוביל מרכיבים צמיגי AT על החישוק שמגיע עם הטרייטון. בדגמי דקאר המפוארים יש חישוקי 18 אינץ' ספורטיביים מדי, לכן החתך הוא 60. בדגמי דזרט הבסיסיים יש ג'אנט 16", והצמיגים מגיעים בחתך 70, זה אחלה. נרמז לי שיהיה אפשר – אולי? – להזמין דקאר עם חישוקי ה-16 אינץ'. זה מצוין מבחינת החתך אבל שימו לב – קוטר צמיג החתך 70 קטן בערך באינץ' מקוטר הצמיג בחתך 60... מה יותר חשוב, קוטר או חתך? שאלה לחניך...
בעיה חמורה בטרייטון היא ספויילר פלסטיק קטן בתחתית הפגוש הקדמי, שהמגן של אספיר אינו מכסה. הפיתרון המצוי לדעתי, להרכיב עליו חיזוק אלומיניום עבודת יד.
יואב: קח בחשבון שבטנדר אינך יכול לשים שום דבר בקבינה, אם יושבים במושב האחורי. זה אומר שצריך להתקין בארגז איזו תיבת פלסטיק, שתגזול הרבה נפח וורסטילי. יש גם בעיה להשאיר ציוד לא נעול בארגז. אפילו באמצע טיול, עם כל האוהלים שלך חשופים מאחור. והמקרר/צידנית אוכלים אבק ושמש. בתור זוג טיילים, טנדר היה יכול לפתות אותי מאוד. בתור משפחה, פחות מבריק.
אמארוק הוא רכב מדהים, למבחני דרכים. לשימוש טיולים הוא חמוש במנוע חזק ומתוחכם, שאין בו צורך. תיבת ההילוכים אגב, לא רובוטית. ואין לו LOW. ובמכירה, אני לא רוצה להתחלף איתך. אבל הוא נוסע מדהים. אני מעדיף את הנבארה, בענק.
מוטי: אם אתה יכול לקחת אמארוק בליסינג, ואתה לא צרכן עבירות גבוה, לך על זה. על הכביש, אמארוק הוא אושר בלתי נפסק. אבל מגבלת ה'קצר' עלולה לתפוס אותך בסוף, מול איזו מדרגה מעצבנת. אין לי מושג איך הוא סובל הגבהות.
יואב: כשאתה יוצא לטיול המבחן שלך, וודא שהטנדר מועמס בערך באותו משקל של טיול רגיל אצלך. תוריד לחץ אוויר ל 22-24, שיהיה נוח כמו שיהיה בחיים. ואחרי שאתה פורק את הציוד בחניון לילה, תעשה איתו סיבוב כשהוא ריק. ככה תכיר את כל הצדדים שלו
אסף,
מסכים לכל מילה בסיכום שלך.
ודרך אגב, בניגוד לטון המתגונן, ובניגוד לכל מני אמירות פה על זוויות נטישה וכו', אני חושב שבסופו של יום, טנדר עביר וחסין יותר (ואמין יותר).
אני בהחלט מאמין שהרכב הבא שלי יהיה טנדר (אבל בניגוד לכם, במקום "סוכה", מאחור יהיו סידורי מגורים מרווחים ממה שיש לי עכשיו בטרופר- כי נמאס לי להעמיס ולפרוק ולבנות אוהלים שעפים ברוח ונרטבים בגשם).
ולגבי נמרוד - תקרא מה כתבתי במפורש, אני מזמן כבר לא מאמין לו.....
כאן אתה טועה לגמרי,
זו בדיוק הקונפיגורציה של טנדר טיולים.
המתלה במיטבו כשהוא עמוס למשקל הזה, ובדיוק בנקודה הזו מתלי SUV בקצה היכולת ותחילת סגירות מתלה שגורמות לחוסר נוחות.
אני מאד בעד שיפור הקיים עם סט מתלים, זה משפר את היום-יום ועוד יותר בשטח.
וואו..
כל כך הרבה סטיגמות שגויות בפסקה אחת.
מאיפה להתחיל?
אנחנו מטיילים כמשפחה עם טנדר כמעט 20שנה.
עם ציוד, מקרר, חלפים וכל מה שצריך, מתחת לברזנט ועם צימיגג מעל הארגז לציוד לינה.
מספיק ברזנט מינימלי מעל הארגז והאבק מינימלי, וגם מגן טוב נגד גשם. בדוק.
וכשיש לך אריזות או תיקים בארגז, אז הציוד האישי נשאר נקי.
באוטו הסגור אתה מפזר בגדים וציוד אישי בלי אריזה? ברור שלא, אז למה שזה יהיה אחרת בטנדר?
ציוד על הגגון ברכב רגיל (די מחויב מציאות למשפחה), אין אבק?
גניבות בשטח- ממתי חלון רכב היווה הגנה לציוד בשטח?
אין אפשר לשים דברים בקבינה?
במה זה שונה מכל תא נוסעים אחר כשיושבים במושב האחורי?
ברכב אחר אתה גם לא יכול לגשת למטען בטיול כי הכל דחוס כי אין לך נפח העמסה, ואם אתה בטיחותי, אז יש גם הפרדה עם תא הנוסעים.
עם כל הכבוד רמי, ויש המון, נפלת לסטיגמות הכי בנאליות.
אני רק אכניס כאן את הטיעון הווכחני הרגיל מול דורון. בטיול של יותר מיום, הדבר היחיד שעולה אצלי על הגג הוא קרשים, וזבל.
בפעמים האחרונות יצאנו לקמפינג ולא לטיול אז דווקא היו מזרונים וכסאות על הגג......אבל של משפחות אחרות שנפשו איתנו ולא היה להם מקום במשפחתומטיות....
רוצה לומר, משפחה עם ילדים קטנים בהחלט יכולה להסתפק בתא מטען של suv גדול. ולא, אין דברים שאני נמנע מלקחת כי "אין מקום". כשהם נהיים מתבגרים אני לא יודע, אבל לא נראה לי שהם אמורים לקחת יותר ציוד....
ואחרי שכל זה נאמר, כנראה שהרכב הבא כן יהיה טנדר, פשוט כי נגמרו רכבי השטח בתחום התקציב שיהיה פנוי. זה יהיה או טנדר בן חמש או suv בן עשר, ולכן הטנדר ינצח.
רשאי להמשיך.
אני אתחיל את הבוקר בזה שנשאלה שאלה - ובעלי הנסיון נתנו תשובה - ויש איזה נטיה או נסיון להפוך את זה לדיון אישי. אז אל. ותזכרו שתמיד מי שעונה מתוך נסיון עושה זאת... מנסיונו האישי.
זה עדיין לא אומר שכותבים 'מפוזיציה' לפי דויד / עמית. אני לא באמת משפיע על מחירון הטנדרים. וקונה במחיר שאבקש יהיה לי. אם כבר... לטנדר הבא... עדיף לי שמחיר ההיילקסים המשומשים ירד קל מאוד לפטור כל דעה אישית מבוססת נסיון בטענה שהיא 'מפוזיציה'. אבל אז אין קיום לכל הדיונים בפורום.
אז בבקשה המשיכו את הדיון הענייני בלי ביקורת אישית - זה מיותר ולא עוזר.
אסף.
דורון, זה נשמע שאתם מנסים לגונן על מותג הטנדר טיולים(באופן כללי, לא טויוטה) כרכב טיולים בכל מחיר...
טיילתי עם טנדרים לא מעט לפני כמעט 20 שנה, כן האבק מכסה לך את הציוד עם ברזנט או בלי.
ברכב סגור הרבה פחות, ומה שנימצא על הגגון זה אולי מזרונים והם בתוך צ'ימיגג אטום.
אתה לא תשאיר את הטנדר עם ציוד בארגז פתוח לבד בחניה, בכל חניה או חניון לא משנה איפה, בשום מצב, אם שוברים חלון ל suv , קל וחומר יותר קל לגנוב לך ציוד בלי להתאמץ בכלל, וזה גם קרה כבר.
ברכב אחר עם תא מטען סגור אתה מסדר לך את הציוד לפי הסדר או לפי מה שנוח לך, אז נכון אם ניתקעת וצריך איזה משהו שנימצא מאחורי הכל אז צריך לפרוק קצת, מה לעשות לא הכל מושלם.
נכון - שני חסרונות משמעותיים הם ביטחון לציוד שבארגז, ואטימות.
לשניהם יש פתרון אחד - סגירה לארגז (עורכת אטימה לדלת הארגז).
או... לא להשאיר את האוטו לבד בשטח.
מבחינתי האישית - לא מפריע לי.
אסף.
ראיתי המון סגירות מאלומיניום על היילקסים של יחידות שונות שונות במשטרה.
עם זיוודים שונים ומגוונים, כולל פתחים בדפנות.
נראה מתוצרת ראסטה אבל לא מצאתי שום איזכור על הסגירות הללו באתר שלהם.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ממש לא, איזו השפעה בדיוק יש לזה עליי?
יש והייתה ברירה לרכב אחר, וזו הבחירה שלי.
מצד שני, אני יודע בוודאות שאפשר אחרת ממה שמתארים אנשים שכנראה לא מודעים מה אפשר.
יש נסיון שנצבר, של הרבה שנים.
סגנון הטיולים השתנה, אנחנו כבר לא זורקים בארגז משטח עץ שק״שים ואוהל מהתחנת דלק, וטוב שכך.
בחוצה ישראל לפני שנתיים חששתי מעניין גניבת הציוד, כשיצאנו למסלולים רגליים והרכב היה לבדו, ולא קרה כלום.
גם לא בקמפינג בכינרת של שבוע.
ולא בחוף דור.
ולא באכזיב ולא בעוד מקומות שהרכב היה עמוס ולא צמוד אלי (בכל החניות הארוכות היה גם פאנל סולרי על גג הרכב, לא נגעו).
זה לא שנהפכנו לשוויץ, אבל המצב הוא לא כזה רע.
חלק גדול מהתגובות האלו לגבי טנדרים שייכות לתקופה הנ״ל, כפי שציינת בעצמך.
הציוד התקדם, ההרגלים השתנו, ואפשר הרבה יותר יעיל ונוח גם בטנדר. עובדה.
מי שצריך תזכורת, יכול להכנס לפרוייקט תעוד בניית הרכב שלי.
מפתיע אותי לגלות שזה מאלומיניום ולא ברזל. יפה.
אני עם ארגז סגור בטנדר, עם גישה משלושה כיוונים.
כשאנחנו הולכים רגלית ומשאירים את הטנדר ללא השגחה, אני מבקש מהמשפחה לא להשאיר חפצי ערך בקבינה, אלא להעביר אותם לארגז, שהרי הוא מוגן הרבה יותר מאשר הקבינה עם חלונות הזכוכית, שנפרצת בשנייה. זה לא שלא ניתן לעקם את דלתות הפח שלו עם לום או לפרוץ את הרב-בריח שנועל אותו, אבל זה בוודאות יותר מוגן מהקבינה או מרכב שהוא לא טנדר.
גם האבק הוא נון אישו. ציוד היום סגור בארגז, וציוד הלילה בשק אטום על הגג.
מי שממש רוצה להשקיע בטוב ביותר, יש alu-cab
אסף.