תגובה: ליישם או לא ליישם - דיינאמט ברצפת הצ׳רוקי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לדיינמאט/מקביל יש מטרה אחת, שיכוך ובידוד רעשים.
ככלל, האמירה שלך שאין טעם להדבקה למשטח היא שגויה, כי החומרים האלו עובדים הכי טוב כשהם צמודים ללא מרווח וללא תנועה ביחס למשטחי הפח.
פתרון ביניים למקרה הפרטי הנוכחי הוא להדביק את הדיינמאט על פלציב דק ולהניח על הרצפה כי כאן יש אילוץ נקודתי שמצריך פשרה.
לא רק 'הכי טוב' - החומרים האלו עובדים באמת רק כשהם צמודים למשטח. המטרה היא הוספת מסה הורדת התדר העצמי של לוח פח - שהוא ממברנה.
לכן גם מלבן קטן של דיינמאט עושה עבודה מצויינת בלי לצפות משטחים שלמים.
ואצל נדב... עם פח על פח, ביניהם ערמה נדיבה של סיליקון... המסה מספיק גדולה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כשיש דינאמט או זפת זה מכסה את הסדקים וכידוע מה שלא רואים לא קיים.
אפשר גם להרחיק לכת ולהשתמש בסיקה פלקס לסגור את הסדקים בקורות. הוא אלסטי ואז לא יראו את הסדקים עד שהכול ישבר.
מדי פעם עם ספרי צבע לרסס מלמעלה.
בועז, הלעג מיותר. אם הייתי רוצה לטייח לא הייתי בכלל פותח את הדברים בג'יפולוג. זו לא דרכי. הסיבה שפתחתי את השרשור הזה היא שאני לא רוצה להסתיר מעצמי את הסדקים, אם יהיו כאלו.
אני רוצה להתייחס לאמירה שגוייה בעיני:
דיינאמט אכן מכסה את הסדקים ואי אפשר לראות אם מתחת ליריעה יש או אין סדק.
זפת, כפי שמיושמת פה, כלומר שכבה דקה שצבועה על הפח, לא שונה באספקט ההסתרה מכל צבע אחר, ואם יהיה שם סדק יהיה קל לראות אותו.
זה הבדל מהותי ומפנה בדיוק לשאלה שהינה נושא השרשור הזה.
אסף - אני יכול להבין מדבריך שלדעתך במצב הקיים אתה ממליץ להשאר עם מודל הבידוד שהשאיר הבעלים הקודם ולא ליישם דיינאמט על כל הרצפה ?
(החלק הכי קשה ביישום דיינאמט זה חשיפה והכנת המשטח, וזה כבר די עשוי ממילא, אז זה מדגדג באצבעות לעשות את זה אם כבר אני כאן והכל גלוי וחשוף ...)
חברים, אתם מנסים לעשות פה כל מיני ניתוחים פסאודו-פסיכוליגיים, אז אעשה לכם סדר גם בזה.
כן, יש פה אלמנט רגשי, אבל הוא לא התאהבות ברכב ספציפי, אלא הנאה מרובה ממה שהוא נותן לי.
הרכב הזה לא יימכר על ידי עם אמירה של "לא ראה שטח" או "אין ולא היו בו סדקים" גם אם בעוד שבועיים מהיום לא יהיו שום סימנים נראים לעין והוא ייראה בונבוניירה אמיתית (וכך אני מקווה שהוא אכן ייראה, בשביל הכיף שלי)
אנו מבין שאם אמשיך להשתמש ברכב בלי לשנות כלום, הסדקים יחזרו.
אני מניח שאם מתום התיקון אסע עם הג'יפ רק לסופר וחזרה, הוא יישמר ויראה בונבוניירה גם בעוד הרבה שנים, אבל זה לא יסב לי הנאה כמו לטייל איתו בשטח. זה הייעוד שלו.
אז כן, אני מתייחס לסדקים כמו מחלה סופנית. הם יחזרו ואני אמשיך לטפל, בלי לקטוע איברים, כי זה יפגע באיכות החיים שלי. וברור לי שמתישהו המרכב כבר לא יעמוד בזה ואי אפשר יהיה לתקן יותר בעלות ומאמץ סבירים, ואז אחשב לעצמי מסלול מחדש. כרגע אני פועל כדי להאריך את חיי הבודי בלי לפגוע בהנאה שהג'יפ מסב לי, ואני מחפש את האיזון הנכון לי בין ההשקעה לתמורה, ומנסה להשקיע בתבונה.
חלילה ללעוג.
מנסים להאיר את עינך.
אם אתה מתקדם בגישה שבה ברור גם לך שעוד זמן תצטרך לחזור על התיקון אז תחסוך מעצמך את הציפויים שיפריעו לך לאבחן את הסדקים בשלבים מוקדם וגם יאפשרו לך לתקן בכמה שפחות עבודות חישוף של האזור.
אלא אם אתה מתכוון לחזור שוב על פירוק מאסיבי בעתיד וצביעה קומפלט.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כבר כתבתי הרבה פעמים שברור לי שאצטרך לחזור על התיקון, נמאס לי לחזור על זה שוב ושוב. תקראו, תפנימו, ועברו הלאה.
אני גם לא מתכנן מראש עוד סבב אינטנסיבי כמו עכשיו - לקח לי יותר משבועיים לעשות את הפירוקים, ולא ייקח לי פחות להרכיב הכל בחזרה.
בהתייחסות לתיקונים עתידיים - פירוק פלסטיקה וגומיות דלתות זה שעה-שעתיים עבודה, ושם נמצאים כיום כל הסדקים. להציץ מתחת לשולי השטיח באזור ספי הדלתות זה גם מאמץ סביר.
אני לא רואה את עצמי מרים שוב את השטיח אם אין לי אינדיקציה ברורה לבעייה מתחתיו, זו כלבת אמיתית.
וגם, כבר כתבתי, אחד מהשיקולים בצביעה הכללית עכשיו הוא להחליף את סוג הצבע לברק ישיר, כדי שיהיה קל וזול יותר לעשות בעתיד תיקונים מקומיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תחסוך מעצמך את הציפויים שיפריעו לך לאבחן את הסדקים בשלבים מוקדם וגם יאפשרו לך לתקן בכמה שפחות עבודות חישוף של האזור.
זו כבר תגובה עניינית, שמחזירה אותנו לשאלה האם סביר לצפות לסדקים גם ברצפה, או שבהנחה שלא אניח לסדקים במשקופים להתפשט, אז מה שהיה הוא מה שיהיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא רק 'הכי טוב' - החומרים האלו עובדים באמת רק כשהם צמודים למשטח. המטרה היא הוספת מסה הורדת התדר העצמי של לוח פח - שהוא ממברנה.
לכן גם מלבן קטן של דיינמאט עושה עבודה מצויינת בלי לצפות משטחים שלמים.
ואצל נדב... עם פח על פח, ביניהם ערמה נדיבה של סיליקון... המסה מספיק גדולה.
אסף.
חצי כוח..
יישמתי את הדיינמאט ויריעות הוירט בטנדר בשלבים, כל פעם חלק אחר של הרכב בהתאם לזמן פנוי.
היה מאד בולט שהרעש ״נעלם״ ממקום אחד ומנגד בוקע בתפרים וקורות שלא קיבלו טיפול.
בשביל לענות לשאלה הזו אתה צריך לשים את האצבע על הגורם לסדקים.
אני גם לא מבין מה זה אומר שלא תניח לסדקים להתפתח.
אתה כרגע מתקן את מה שצף החוצה.
אתה לא ממש יודע מה יקרה הלאה בהתחשב במאמצים שהחומר עבר ובתוספת חיזוקים סלקטיבית באופן לא מדעי.
אני חושב שאין מחלוקת שכל המבנה עומד במאמצים ופיתולים גדולים.
אחרי חיזוק והקשחה של אזור אחד עדיין הלחצים האלו יופעלו ואז כנראה יגרמו לנזקים באזור החלש הבא מפני שלא באמת הקשחת את הבסיס שממנו עוברים המאמצים הלאה.
מה התובנות שלך עד עכשיו אחרי ששמעת המון דיעות וקיבלת ביקור מהנדס מומחה שראה ובדק את האוטו מקרוב?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני מעריך שהסדקים נובעים מעיוותים של המרכב בזמן הצלבות, שאז העומס לא מחולק אחיד בין 4 המתלים אלא מוטל על אחד או שניים מהם בלבד. אני מעריך שהפיתול שנוצר במצבים האלו הוא הגורם לסדקים. אין לי הסבר למה אין אף סדק ברצפה. אם היה אפילו אחד זה היה פותר לי את הלבטים בגזרה הזו.
"לא אניח לסדקים להתפתח" - הכוונה היא לתפוס אותם ולעשות תיקונים מקומיים לפני שהם גדלים ונפתחים. אין לי אשלייה שאני יכול למנוע מהם להיווצר.
הריתוכים הנוספים שאסף הציע לעשות (וסימן במדוייק עם טוש) לא אמורים לחזק את המבנה אלא רק לתמוך נקודתית במקומות שריתוכי נקודה מתחילים להשתחרר. הוא סימן במפורט תפירות חלקיות ולא את כל קווי החיבור. זה לא אמור להשפיע על מאזני הכוחות, אלא רק למנוע/לדחות את היפרדות המשקופים מהתקרה.
אני מודה שלא קראתי הכל לעומק, אני מבין שהרכב יישאר עוד הרבה זמן אצלך, לא ראיתי שהזכירו את זה,- אם אתה נכנס להוצאה של הרבה אלפי שקלים שאולי תחזור על עצמה בעתיד, -חשבת על ROLL CAGE פנימי מינימלי ? אני מעריך תוספת של 40-50 ק"ג בטוטל ,שתיתן חוזק מבני פעם אחת ולתמד לבודי, כמו כן בטיחות מקסימלית חס וחלילה בהתהפכות.
מישהו כבר הציע את זה, לא מדבר אלי.
נדב,
היום, במצב הצלבה משמעותי, הדלתות נפתחות ונסגרות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נדב,
היום, במצב הצלבה משמעותי, הדלתות נפתחות ונסגרות?
זה לא דוגמא לכלום.
גם ברכבים עם שלדת סולם הם לא תמיד נסגרות חלק
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יש ליפט מסויים באחד המוסכים שבו דלת הנוסע נפתחת אבל לא נסגרת, אני מניח שזה עונה היטב על השאלה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה לא דוגמא לכלום.
גם ברכבים עם שלדת סולם הם לא תמיד נסגרות חלק
Honda EX300 94
זה בהחלט נקודת ייחוס.
יש הבדל גדול בין ״נפתח חלק״ ל-״לא נפתח/לא נסגר״.
אחד סביר ואחד לא.
בנוסף, הבודי ברכבי יוניבודי אמורים להיות קשיחים יותר, לעומת גמישות שלדה בשלדת סולם.
עשה לי טובה... זה לא מדד לכלום.
אצלי בסופה הדלת תא מטען היתה נפתחת בהצלבות... אבל רק בעליה.
אסף.
ליישם או לא ליישם - דיינאמט ברצפת הצ׳רוקי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עשה לי טובה... זה לא מדד לכלום.
אצלי בסופה הדלת תא מטען היתה נפתחת בהצלבות... אבל רק בעליה.
אסף.
הרכב שלך התפרק כמו הנוכחי?
הכוונה לא להלקות את נדב, אלא לנסות לכוון למקור הגמישות כדי לייעל את התיקון.
אתה יודע טוב מאד שמרבית העיוות הוא הפינות המרוחקות, בקצות השלדה, ודלת תא מטען סובלת מזה יותר.
הדלתות במרכז הרכב במרכז ציר הפיתול והיכן שיש הכי פחות תנועה.
אם, זה היה דומיננטי (ולפי התשובה של נדב זה לא ככה), זה היה מכוון שהבעיה גדולה יותר.
דווקא בדלתות הנוסעים יש יותר סדקים (ויותר גדולים) מאשר בדלת הבגאז׳ ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
דווקא בדלתות הנוסעים יש יותר סדקים (ויותר גדולים) מאשר בדלת הבגאז׳ ..
ניסיתי לסייע לך למקד אבל נראה לי שאי אפשר..
יאללה לרתך.
הדיון האחרון מזכיר לי סוג של בדיחה (אמיתית):
יש לנו חבר ישראלי שגר בחול, אבל מחזיק בארץ סיקס פתוח. מדובר בסיקס סטנדרטי עד העצם, עם בודי (וקצת שלדה) שיש בו סדקים וחורים מכאן ועד לאיפה שהוא גר.
התחזוקה של הג'יפ הזה היא תחזוקת שבר כאידיאולוגיה.
הבחור מגיע לארץ כפעמיים-שלוש בשנה, עושה הוקוס פוקוס והג'יפ כשיר לטיולי דרום טובעניים (מאוד!). ככה כבר שנים ותמיד חוזר על הגלגלים ולעולם לא מעכב את השיירה.
(ועזבו ביקורת בנושא).
הג'יפ שלו כל כך גמיש (ואני לא מדבר רק על מתלים), שכשהוא בהצלבות קשות הוא אשכרה מרגיש ברגליים את הפיתול.
הבדיחה היא- שיש ברכב שלו רק חלק אחד שאין בו גמישות- השמשה הקדמית. ושאם הוא מפרק אותה ונכנס להצלבה הרכב יוצא מהצלבה וממשיך לנסוע רק על 2 גלגלים... [emoji23]
מוסר השכל- יש יותר מדרך אחת להחזיק ג'יפ ועדיין להצליח לטייל איתו בכיף.
נדב, תתקדם. אני מאחוריך...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk