תגובה: חיזוק "שלדה" בצ'רוקי XJ - בעד ונגד
אורי,
אני מבין אותך היטב, אני פשוט לא מקבל את ההמלצה שלך, זו זכותי.
אני מודע למחיר, אני לא טומן את בראש בחול בעניין הסדקים ולא מזניח את הטיפול בהם, ואני אוהב את הג׳יפ כמו שהוא. השינוי היחידי שעשיתי בו (גם בעקבות המלצתך) היה לעבור לצמיגים צרים יותר. מעבר לכך אני לא רוצה לשנות, ונכון לעכשיו אני יכול ואני בוחר לשלם את המחיר הכספי על מנת לשמור על הרכב שלם, מבלי לפגוע ביכולות שלו. הכל במודע ובעיניים פקוחות.
גם לא שמעתם אותי מתלונן פעם אחת על זה שיש סדקים. זה לא מתוך סגידה למותג אלילי שאסור להתלונן עליו, אלא מתוך הבנה, כבר מזמן, שבמבנה ובאופן השימוש הנוכחיים זה צפוי וזה רק עניין של זמן. אני מתכונן לרגע הזה כבר 4 שנים וזו הסיבה שלא עשיתי לרכב פחחות וצבע כבר מזמן (פסי האלומיניום המטופשים האלו הם ממש לא הסגנון שלי, ואני סוחב רעשי רוח ממפגש אינטימי עם סלע בנחל עדשה כבר יותר משנה), כדי לעשות הכל ביחד.
וחוצמזה, אולי בעוד שנתיים תוכל לומר "אמרתי לך", אז מה אכפת לך ?
אני אוהב אותך כמו שאתה , כמו שאתה אוהב הצירוקי כמו שהוא... יאללה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אז אין לי אשלייה שאם אתקן עכשיו את הסדקים הם לא יחזרו (או שייווצרו חדשים במקומם), אבל אני לא בטוח שזה יקרה בקצב שבו מנסים להציג את זה חלק מהחברים כאן. אם פעם בשנתיים-שלוש אצטרך לעשות סבב סדקים (כשהם עוד קטנים) בעלות של אלף-אלפיים זוזים, זה מחיר שאני מוכן לשלם כחלק מהתחזוקה השוטפת של הרכב.
את מה שהיה לי להגיד אמרתי בהתחלה.
אבל כמו שאמרתי בדיון על ההשקה של מיצובישי טריטון, אין לי בעיה להקשיב ולהתדיין עם דעות של אחרים, יש לי בעיה שמספרים לי סיפורים.
ואתה, מרמה את עצמך.
הנה אתה בסבב כזה של תיקון סדקים, ובא נראה בכמה זה יסתיים.
זו עבודה, שאו שהיא עולה הרבה כסף והרבה התעסקות, או שהחלודה מתחילה בדרך מהמוסך הביתה.... לפני הטיול הראשון.
לא מתקנים סדקים באלפיים שקל.
והכי גרוע (בדיוק כמונו), הרכב רק ילך ויזדקן, ורק יצטרך יותר טיפול.
אבל אתה אוהב אותו, וכל התחביב הזה אין בו שום הגיון כלכלי....
אז למה אתה סתם מסובב אותנו, הרי ההחלטה ידועה מראש - אתה תתקן, ולא תנמיך, ותוסיף תיבת העברה...
וכמו תמיד, זה יתבצע ברמה הכי גבוהה שרק אפשר.
חבל על כל שניה שאתה משקיע פה בהתכתבות, בגלל זה לא הספקת להוציא היום את המקרר :-)
יאללה לעבודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הנה אתה בסבב כזה של תיקון סדקים, ובא נראה בכמה זה יסתיים.
הסבב הזה הוא הרבה יותר מתיקון סדקים, והוא יסתיים ב-8k אלא אם כן אחליט להביא את אחד הגורואים לעשות את הריתוכים - אז אשלם לו בנוסף על העבודה שלו (ולא אוריד לפחח שקל). מתוך הסכום הזה 3k זה על חומרים והיתר על עבודה, אני יודע כי אני קניתי אותם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אז למה אתה סתם מסובב אותנו, הרי ההחלטה ידועה מראש - אתה תתקן, ולא תנמיך, ותוסיף תיבת העברה...
וכמו תמיד, זה יתבצע ברמה הכי גבוהה שרק אפשר.
אני לא מסובב אף אחד, אני כתבתי מההתחלה שלא יהיו שינויים ברכב ושאני משתף ומתייעץ כדי לעשות את התיקון הכי טוב ונכון לסיטואציה. הקטע היפה פה הוא שגם מתעלמים ממה שאני כותב, וגם טוענים כנגדי שאני לא מקשיב ... כל הכבוד לכם [emoji846]
ברור לי שכל העצות, כולל אלו שלוקחות את הדיון למקומות אחרים, באות ממקום טוב של רצון לעזור. אין לי טיפת ספק בזה ואני מעריך את הרצון וההתגייסות של כל המגיבים כאן ובשרשורים האחרים. אבל ראבקום, אתם מכירים אותי יותר מיומיים. אתם יודעים שאני מתכוון למה שאני אומר, ורובכם כבר יודעים שאין טעם לחפור, אז אחרי שהבהרתי שהבנתי דעה מסויימת ואני עדיין בוחר בדרך אחרת... שחררו [emoji846]
נדב,
הכל בחיוך והכל בכייף.
לא אמרתי שאתה לא מקשיב, רק אמרתי שההחלטה ידועה מראש.
ולהיות רציני, תרשום לעצמך את הסכום האמיתי שזה יעלה בסוף, וניפגש בסיבוב הבא, ונרשום גם אותו..... ואת הבא אחריו....
ואתה עוד בטיפול הקל.
שתצטרך לפרק זרועות וסרנים, תתגעגע למספרים האלו ותזכר באמירה של נימרוד על שיפוד וכו'.
לא מאמין שיש פה מישהו שאי פעם גמר תיקון כזה באלפיים ש"ח.
ממתין לתמונות.
בהצלחה.
חברים, את כל הבבל"ת שאתם שופכים על נדב כאן אני יכול להגיד לכם על הילדים שלכם. הם גומרים לכם את הכסף, ממררים לכם את החיים, מדאיגים ומצמיחים לכם שיערות לבנות וגוזלים זמן יקר מהתחביבים שלכם. אז מה? להגיד לכולכם לא לעשות ילדים? (אגב, לא פוסל את האופציה).
לנדב יש צ'ירוקי, והוא אוהב ורוצה צ'ירוקי, ונכנס לזה בעיניים הכי פקוחות שאפשר. בניגוד לגולשים אחרים, הוא גם משתף אותנו במה שהוא עושה, ולשמחת כולם.
אז שחררו. יש שאלה בתחילת הפוסט, יש תובנות לגביה? שתפו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
אני חושב שכל אותן מפלצות עבירות בהן בוצעו פרויקטים קיצוניים לרבות חיזוקי שלדה נשחקות ומתות מהר יותר. או לכל הפחות מתחילות להיות טרקטור מתפרק.
ריתוך של פרופיל על פח הוא לא מתכון להארכת חיים. להיפך זה אולי יחזק את השילדה אבל יקצר את חייה בפן של הקורוזיה.
) וכנראה יעביר את המאמצים למקום אחר).
אכן בנקודות הריתוך תיווצר נקודה חלשה יותר
הצבע ישרף ולא תהיה הגנה טובה - נקודה.
כלומר בטווח הקצר תקבל שלדה מחוזקת.
בטווח הארוך יופיעו נזקים במקומות אחרים + חלודה.
זה נחמד לכמה שנים להשתעשע עם בהמה לעבירות שתהרוג את עצמה.
זו בדיוק האינטואיציה שלי שגרמה לי לפתוח את השרשור הזה, אחרי שכל מיני יועצים דירבנו אותי להקשיח. אבל כמו שאני מאתגר את אלו שחושבים אחרת, אני רוצה לאתגר גם את קו המחשבה הזה: אתה מכיר (אישית) מישהו שעשה את החיזוק ואכן סובל מקורוזיות כאלו ?
(אם התשובה חיובית, אשמח לקבל את הפרטים בפרטי וכמובן שאשמור על פרטיות המקור)
זה רכב מאד נפוץ בארה״ב, אין ברשת התייחסות לנושא?
יתרונות וחסרונות?
בארה"ב הרבה יותר קל, זול וזמין "להחליף בודי", או למעשה לקנות צ׳רוקי נוסף ולהעביר אליו את השיפורים, זה לא המצב כאן.
בלי קשר, דיברתי היום עם מישהו מקבוצת הצ׳רוקים במ'נשמע שביצע חיזוק כזה לפני כשנה, וקבענו שאקפוץ אליו עם אנדוסקופ להציץ אל תוך הקורות אצלו. אני מניח שייקח כמה ימים, אעדכן [emoji846]
נדב ,
ראיתי שיש כנפונים של בושוואקר שמאפשרים פינוי נקי ונראה בכנפונים..
מאפשרים התקנה של גלגל 33 עם הגבהה 3.5".
https://youtu.be/OeooJNIQgAY
אם כבר אתה אצל הפחח ועושה makeover...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בארה"ב הרבה יותר קל, זול וזמין "להחליף בודי", או למעשה לקנות צ׳רוקי נוסף ולהעביר אליו את השיפורים, זה לא המצב כאן.
[emoji846]
בדיוק.
כי שם יש צ'רוקים XJ כמו זבל במחירים זניחים. חלקם בעלות של משקל הברזל ולא יותר. כאן אין.
ומה שיש, כנראה עבד קשה ומצב המרכב, גם בכלים שלכאורה עשו פחות שטח ופחות עבירות, כנראה דומה או בדרך לשם.
אם תצליח למצוא אחד סטנדרטי לגמרי עם מרכב שלם אבל שסתם נראה רע קוסמטית (בעיקר מבפנים) ובמצב רע/מוזנח מכנית מספיק כדי שתוכל לשחוט במחיר ולקחת אותו במחיר זול, כדי להעביר אליו את כל המכניקה המשודרגת והפנים של הצ'רוקי שלך מינוס המרכב (כמו שעשית בויטארה), זה יהיה כנראה הכי טוב. כמובן + החיזוקים האלה. זה פרויקט יקר, אבל ייתן לך צ'רוקי XJ מחודש במצב מעולה לעוד 10-20 שנה.
אם לא, וכנראה שלא, אתה תחזק את הרכב הנוכחי וזהו. פעם בכמה שנים תתקן אותו שוב. מהיכרות איתך ואנשים כאן שוכחים את זה, אולי כי הם לא מכירים אותך כמוני - למרות העלויות, אתה גם נהנה מזה - לכיף ולחיוכים אין מחיר.
דבר אחד כן חשוב וקח אותו לתשומת ליבך כי זה לטובתך ולטובת האוטו: אני לא אומר לך להנמיך ולהקטין צמיגים - אבל אני כן סבור שאתה צריך לחשוב מאוד ברצינות על דיאטה רצינית לאוטו הזה. גם לו יש גבולות. וזו עצה שאני חופר איתה בלי סוף לעוד חברים, עם ג'יפים אחרים, רובם בעלי מבנה בסיסי חזק וגיבור יותר משל XJ, שנוסעים קבוע עם משקל עצום וסובלים מסדקים וריתוכים שנפתחים, התנהגות בעייתית של הרכב בכביש ובשטח ועוד שלל מרעין בישין, עד כדי סיכון בטיחותי במצבי עבירות קשה.
עודף משקל זה אויב מר. לא רק לבני אדם אלא גם למכוניות.
לא רוצה להסיט את השרשור, אבל אם כמויות הציוד הכבדות הללו מוכרחות להישאר, אתה צריך לחשוב על רכב למסעות, ולא רכב לטיולים. יש הבדל עצום בין שתי ההגדרות הללו. טיול אינו מסע.
בשכונת צהלה (אזור של הצופים, לא זוכר בדיוק את שם הרחוב), וכן על הכביש מכיוון טירה לאייל (רואה אותו כל פעם בנסיעה, בחור לא צעיר), יש שני אקזמפלרים סטנדרטיים לחלוטין, נמוכים להכאיב, על צמיגי כביש. הבודי נראה (מרחוק) במצב מצוין.
אוי דרור איך סיבכת אותי... עכשיו יבוא אורי ויגיד שכשהוא אומר את זה אז מתעלמים, אבל כשברלי אומר ...
אז לא. גם בטיולים שאינם מסעות אני אוהב שיש איתי מנגל ו/או ווק להקפצה ו/או מה-שלא יהיה-שמתחשק-לי-לבשל-הפעם, וכמובן מקרר ומיכל מים.
אני כבר רגיל נדב,
https://youtu.be/MJR1BJSsCJc
1000דולר... אולי שווה לייבא גרוטאה ולהעביר אליה הכל.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אולי שווה לייבא גרוטאה ולהעביר אליה הכל.
אם כבר לייבא, אז את זה !
קובץ מצורף 129834
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
יש צ'רוקי ואגוניר אספנות למכירה עכשיו בלוחות.
אם אתה שוקל ברצינות לקנות עוד שירוקי ולהעביר אליו דברים (אני אישית לא הייתי עושה את זה) אז הייתי הולך כבר על אספנות, מוריד טסט אחד בשנה, ואת עלויות הביטוח שיתקזזו עם עלויות העבודה והתהליך הזה (שלדעתי מיותר).
ואני אנסה להדגיש את הנקודה שנאמרה כבר מקודם, אנחנו מבינים שאתה רוצה לקחת את כל הציוד שלך בכל טיול. אין בעיה.
אבל עדיין יש איפה לחשוב על "שחרור לחצים" והפחתת משקלים. אפילו אם תקנה מנגל ששוקל פחות, תחליף את המגירות לקופסאות פלסטיק נשלפות וקלות, תוריד ברזלים שלא צריך באמת....וכו'...
אגב, מניסיוני האישי, גם בשביל העבירות הקשה שאתה עושה, אתה לא צריך את היתירות של הצ'רוקי שלך, אתה אולי רוצה...אבל לא צריך. אני עם בסיס גלגלים כמו שלך, אותם צמיגים, אבל נמוך משמעותית, וגם קל משמעותית ואני מטייל עם רכבים דומים לשלך (צירוקים על 33) ואני מבטיח לך שאין מסלול שאתה לא עובר גם כשתנמיך את הרכב ב-2" (פרט לכמריר שהיום קשה מבעבר משמעותית).
בנוסף - אם אתה מדבר על יתירות כשאתה מסתובב לבד - אז דווקא שם המשקל הנמוך, היציבות המשופרת שתרוויח מהנמכה ודיאטה רק יעזרו לך.
תמיד קל יותר להוציא מצרה רכב של 2 טון, ולא רכב של 2.5 טון (המספרים הם רק דוגמא).
אני אגב תכננתי ו"בניתי" מחדש את הסידור של הרכב שלי פעמיים או שלוש אם לא יותר, רק כי הבנתי מאוחר מדיי את ההשפעות של כל המשקל ששמתי. אז אני מבין את הקושי בלעשות "ריסטארט" חשיבתי. אבל אתה תצא רק נשכר מזה.
ואם אתה דואג שלא יהיה לך במה להשקיע, ובמה לשחק, אז אני מבטיח לך שיהיו לך גם דברים אחרים להוציא עליהם כסך בהמשך שהם לא תיקוני סדקים ופחחות.
ו... נחזור לנושא השרשור [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ו... נחזור לנושא השרשור [emoji846]
אני עוד מעט סוגר שנה עם חיזוקי שלדה (לשלדת סולם) ולא רואה סימני חלודה...אם זה עוזר.
צ'רוקי XJ היה רכב חדשני מאד לזמנו. השלדה/מרכב האחודים היו קלים מאד וגם קשיחים הרבה יותר מכל רכב שטח אחר בזמנו, ואני מנחש שהקשיחות לפיתול של צ'רוקי XJ עדיין טובה מאד גם ביחס לרנגלר JL חדש.
בגלל שהוא קל מאד וקשיח הוא בסיס מצויין לרכב עבירות, וגם לרכבי מרוץ, סדרות מרוצי מדבר שלמות נבנו סביב הXJ ספציפית (JeepSpeed). והחיזוקים האלו נועדו יותר לשרת את המטרות האלו - כלומר להקשיח את המרכב עוד יותר. מי שמרתך שכבות ברזל נוספות לג'יפ לא חושב על חלודה ועל שימור הרכב לדורות הבאים, אלא על ביצועים.
המרכב שלך נראה לפי התמונות במצב מאד לא טוב. אני לא מדבר על הסדקים בגג (לא שזה דבר טוב או קל לתיקון), אבל כשיש סדקים משמעותיים בשלדה צריך להוסיף חיזוקים - שכבות של פלדה בריתוך - כדי לכסות עליהם. וכיסוי נקודתי פותח את הפתח לסדקים חדשים איפה שהוא מסתיים. לכן כן יש הגיון בלהוסיף שכבה לאורך כל הקורה. מריתוכים אתה לא יכול להתחמק, ולי קשה לי לדמיין איך עושים תיקון איכותי כשהרכב על גלגלים. את זה אני כותב אחרי ההתנסות שלי עם שיפוץ של מרכב ג'יפ קטן ופשוט בהרבה מXJ.