תגובה: האם נכון לשלב (4X4) מייד שיורדים לשטח?
איל ודורון,
עוד הערה אחת על עבודות עפר, ויש לכם את המילה שלי - אני מבטיח לחרב כל שרשור שלכם :)
רוצים לבדוק אותי?????????????????????
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
איל ודורון,
עוד הערה אחת על עבודות עפר, ויש לכם את המילה שלי - אני מבטיח לחרב כל שרשור שלכם :)
רוצים לבדוק אותי?????????????????????
אם לא הבנת את הקשר לשילוב הנעה קדמית בשטח אז התפספס לגמרי.
הבנתי שני דברים -
1- שגם על הקביעה הזו (שזה קשור) יש וויכוח.
2- שזה לא רלוונטי לשרשור הזה (בדיוק כמו שהשאלה כמה "שחור" אנחנו משאירים על הסלע במעבר קשה).
אני לא יבין את זה אף פעם....
אנשים הולכים מתייעצים, שואלים, קונים 4x4 החלומות שלהם ומשקיעים את מיטב כספם בשיפצורים, שיפורים וכו' בשביל מה? כשמגיע הרגע אז לא לשלב? לנסוע למקומות שכל פרייבט יכול?
לא מבין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הבנתי שני דברים -
1- שגם על הקביעה הזו (שזה קשור) יש וויכוח.
2- שזה לא רלוונטי לשרשור הזה (בדיוק כמו שהשאלה כמה "שחור" אנחנו משאירים על הסלע במעבר קשה).
1. לא ראיתי וויכוח, נדב ודורון ידועים בהסכמה גורפת על הכל...
2. הצבע השחור על הסלע לא מפרק שלדות ורכבים ,אפילו פעמוני צירייה (;
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
זה כדי לומר אחר כך 'זה קשה?? אפילו לא שילבתי..'
אז תעשו מה שאני עושה. תשלבו. ואחר כך תגידו 'זה קשה?? רק כשהגעתי למעלה שמתי לב שבכלל לא הייתי משולב..'
אף אחד גם ככה לא ידע.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כמו שכבר נכתב ע״י חלק מהמגיבים, בכניסה לשטח מומלץ לשלב 4x4 וברכבים עם 4x4 קבוע, לנעול דיפרנציאל מרכזי.
מרבית הסיבות כבר צוינו והנ״ל חשוב במיוחד לנהגים מתחילים, שעלולים לשכוח לשלב / לנעול בדיוק כשצריך הן בגלל שיכחה או כי לא הבינו שצריך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חייב לציין שיש רכב אחד שבו לא כדאי לנעול מרכזי בשבילים עם אחיזה סבירה - פג'רו bk.
לא יודע מה הסיבה אבל לפחות 3 התהפכויות בנסיעות שבילים עם פג'רו כזה - קרו בנסיעה די רגילה, במצב 4 נעול. אולי זה רק נסיבתי אבל זה מבחינתי לקח שאני מיישם ספציפית ברכב הזה ונוסע 4 פתוח כשהשביל טוב
אסף.
מעניין, לא נתקלתי / שמעתי על כאלו מקרים.
מתי הארעו?
אגב בפאגרו יש פאק רציני של ביטול ה tc ב- low כאשר נועלים דפרנציאל אחורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
כמו שכבר נכתב ע״י חלק מהמגיבים, בכניסה לשטח מומלץ לשלב 4x4 וברכבים עם 4x4 קבוע, לנעול דיפרנציאל מרכזי.
מרבית הסיבות כבר צוינו והנ״ל חשוב במיוחד לנהגים מתחילים, שעלולים לשכוח לשלב / לנעול בדיוק כשצריך הן בגלל שיכחה או כי לא הבינו שצריך.
אגב, עוד משהו שחשוב מאוד לעשות בכניסה לשטח הוא לבטל את ה- esp שמפריע מאוד בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
מעניין, לא נתקלתי / שמעתי על כאלו מקרים.
מתי הארעו?
אגב בפאגרו יש פאק רציני של ביטול ה tc ב- low כאשר נועלים דפרנציאל אחורי.
אחד מהם השאיר לי צלקות על הפרצוף והקרקפת.
שיהיה ברור - אני הייתי האשם ולא הרכב. אבל עוד שני מקרים בנסיבות דומות הביאו אותי למסקנה - הנסיבתית - הזו.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אגב, עוד משהו שחשוב מאוד לעשות בכניסה לשטח הוא לבטל את ה- esp שמפריע מאוד בשטח.
+1
וספציפית בלנדקרוזר 120 הכיבוי נעשה בנעילת הדיפ' המרכזי מה שמחבר את הדברים יחדיו.
אין כפתור יעודי.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אם היתה אופצייה.. אז לא לשלב ולבטל את הesp בכניסה לשטח (:
במיצובישי זה קורה אוט' בשילוב לlow או
נעילה אחורית...
ולמרות שיש כפתור, הנורה נדלקת, היא תמיד שם פשוט נכנסת מעט מאוחר יותר.
אגב שוב נאברה, חזקה יותר, גיר חרוץ יותר והסלילים מאחורה... הכפתור ביטול עובד באופן מוחלט... והחווית נהיגה פנומנלית..
עריכה: התבלבלתי כבר עם שירשור הטנדר...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חייב לציין שיש רכב אחד שבו לא כדאי לנעול מרכזי בשבילים עם אחיזה סבירה - פג'רו bk.
לא יודע מה הסיבה אבל לפחות 3 התהפכויות בנסיעות שבילים עם פג'רו כזה - קרו בנסיעה די רגילה, במצב 4 נעול. אולי זה רק נסיבתי אבל זה מבחינתי לקח שאני מיישם ספציפית ברכב הזה ונוסע 4 פתוח כשהשביל טוב
אסף.
קביעה מאוד יוצאת דופן.
מה יש ברכב הזה, מעבר לקשר הנסיבתי, שיכול לגרום לזה????
התהפכות בנסיעת שבילים רגילה בגלל 4*4???
ולמה דווקה bk? במה שונה הקינג?
אסף, אתה חייב להסביר את הקביעה המוזרה הזו.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
כתבתי שאני לא יודע למה. אבל נסיבתית - זה המצב. ולכן אני ממליץ ספציפית ברכב הזה לנהוג כך.
אסף.
אסף אני חושב שראוי שתפסול עצמך מלדון בנושא פאג'רו BK, אתה מעורב בעניין הזה רגשית - הוא ניסה להרוג אותך.
מעצם העובדה שיש כאן הרבה ותיקים ומנוסים, שדוגלים בשתי האופציות, כל אחד וסיבותיו הצודקות, נראה לי הוגן לקבוע שההוכחה נמצאת בפודינג: אם אחת האופציות היתה קטסטרופלית ממש, כבר היינו יודעים מזה.
אז זה בסדר, וזה בסדר, כל עוד לא מדובר בדגם עם רגישות מיוחדת לאחת האופציות, וכל עוד פועלים במידתיות.
כשלעצמי, אף פעם לא אהבתי את התחושה שמישהו נוגע לי בהגה כל הזמן, כמו גם תחושת האונס בסיבובים על קרקע יציבה. תחושה שמתלווית לכל רכב עם טרנספר נעול באשר הוא. אז אני נוסע בהנעה אחורית (ברכבים עם טרנספר part time. ברכבים עם דיפ' מרכזי אני נוסע כשהוא לא נעול) , למעט כשאני נוסע במהירות גבוהה מאוד, ו/או כשאחיזת הקרקע נמוכה, כמו בוץ, חול, דרדרת, עליה קשה וכו'.
.
הפודינג שלי הוא העובדה שמעולם לא שברתי ציריות אחוריות, וכשכן שברתי גל הינע אחורי, זה תמיד היה במצב משולב.
כשהדרכתי נהגים חדשים הנחיתי אותם לשלב מיד בירידה מהכביש, וגם על כביש מוצף. עודף בטחון שהיה משולב בחוסר נסיון, ביחד עם רכב קל וחזק והנעה אחורית גרם להם להתהפך בממוצע כל שבועיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מעצם העובדה שיש כאן הרבה ותיקים ומנוסים, שדוגלים בשתי האופציות, כל אחד וסיבותיו הצודקות, נראה לי הוגן לקבוע שההוכחה נמצאת בפודינג: אם אחת האופציות היתה קטסטרופלית ממש, כבר היינו יודעים מזה.
אז זה בסדר, וזה בסדר, כל עוד לא מדובר בדגם עם רגישות מיוחדת לאחת האופציות, וכל עוד פועלים במידתיות.
כשלעצמי, אף פעם לא אהבתי את התחושה שמישהו נוגע לי בהגה כל הזמן, כמו גם תחושת האונס בסיבובים על קרקע יציבה. תחושה שמתלווית לכל רכב עם טרנספר נעול באשר הוא. אז אני נוסע בהנעה אחורית (ברכבים עם טרנספר part time. ברכבים עם דיפ' מרכזי אני נוסע כשהוא לא נעול) , למעט כשאני נוסע במהירות גבוהה מאוד, ו/או כשאחיזת הקרקע נמוכה, כמו בוץ, חול, דרדרת, עליה קשה וכו'.
.
הפודינג שלי הוא העובדה שמעולם לא שברתי ציריות אחוריות, וכשכן שברתי גל הינע אחורי, זה תמיד היה במצב משולב.
כשהדרכתי נהגים חדשים הנחיתי אותם לשלב מיד בירידה מהכביש, וגם על כביש מוצף. עודף בטחון שהיה משולב בחוסר נסיון, ביחד עם רכב קל וחזק והנעה אחורית גרם להם להתהפך בממוצע כל שבועיים.
+++
בכל מבול הנחרצות , אחד שחושב ולא מרגיש מחוייב לאמונות והרגלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
+++
בכל מבול הנחרצות , אחד שחושב ולא מרגיש מחוייב לאמונות והרגלים.
אם לא שמת לב, הרגע העדת על עצמך כמחויב לאמונות והרגלים.