תגובה: לנד קרוזר 2008 דיזל נשמע כמו טרקטור, סוחב בעצלתיים ונוקש קצת בסל"ד נמוך
זה לא ואקום זה חיישן map והפילטר שלו.
זו צינורית שרואה לחץ של ברים בודדים כל הזמן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה לא ואקום זה חיישן map והפילטר שלו.
זו צינורית שרואה לחץ של ברים בודדים כל הזמן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
שמח שהעמדת דברים על דיוקם. מבחינתי כל צינור שחור ודק במנוע הוא צינור ואקום. לחץ הבארים הקבוע מסביר למה זה השתחרר מהפילטר.
עכשיו דחפת אותי ללמוד על ה MAP. רק טוב יוצא מזה... תודה רבה.
לגבי פילטר map מומלץ להחליף כל כמה שנים. הוא מעין catch can קטנטן שצובר ג'יפה.
בתצלום פילטר ישן שהחלפתי וניסרתי.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...849cbb4691.jpg
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
תודה אסף. אתה צודק ואכן מומלץ להחליף אותו אחת לכמה שנים. במקרה שלי (מסתבר), הוחלף הפילטר (מקורי) לפני פחות משנה.
אני מתחיל להבין שאומנם פתרתי את בעיית הסחיבה (חור בצינור ואקום) שהולך לחיישן map, אבל נשארתי עם התקתוקים במנוע (דטונציה) שלא נעלמים לא משנה מה ניסיתי. נראה שאני בדרך להחלפת אינג'קטורים וארגון מניין לתפילה שזה באמת יפתור הבעיה. אגב, האוטו חזר להסריח וגם פתאום אני מגלה לפעמים שהוא זורק עשן לבן מהאגזוז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mishu
תודה אסף (אגב, קראתי את הפוסט החשוב והנעוץ שלך בנושא).
ומתוך סקרנות - אתה יודע איך מתבצע ניקוי מערכת דלק?
על איזה פוסט חשוב ונעוץ שך ASAFK מדובר?
אשמח ללמוד את הנושא יותר לעומק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mishu
תודה אסף. אתה צודק ואכן מומלץ להחליף אותו אחת לכמה שנים. במקרה שלי (מסתבר), הוחלף הפילטר (מקורי) לפני פחות משנה.
אני מתחיל להבין שאומנם פתרתי את בעיית הסחיבה (חור בצינור ואקום) שהולך לחיישן map, אבל נשארתי עם התקתוקים במנוע (דטונציה) שלא נעלמים לא משנה מה ניסיתי. נראה שאני בדרך להחלפת אינג'קטורים וארגון מניין לתפילה שזה באמת יפתור הבעיה. אגב, האוטו חזר להסריח וגם פתאום אני מגלה לפעמים שהוא זורק עשן לבן מהאגזוז.
מכיוון שנתקלתי בבעיה דומה בל"ק שלי (2009) הייתי רוצה לדעת מה נגמר בסוף? האוטו שלי כרגע במוסך מורשה ומנסים לבודד את התקלה.
תודה
הי.
לא פירטת מה בדיוק הבעיה/ות אצלך. במקרה שלי היה מדובר במספר גורמים:
1. כאמור, אחת מצינורית הואקום לחיישן היתה קרועה. ההחלפה שלה החזירה את הסחיבה, אבל לא פתרה את התקתוקים.
2. החלפתי מזרקים. במהלך ההחלפה נמצאו 2 אומים קצת משוחררים של צינורות הסולר שהולכים למזרקים. ההחלפה השתיקה את התיתוקים ושיפרה את צריכת הדלק (אבל במחיר פגיעה אנושה בכיס).
3. למרות ניקוי רוב מערכת ה-EGR, עדיין יש ריח לא נעים של סולר מהאגזוז. אחרי ההחלפה של המזרקים אין לי יותר מקרים של עשן, אז הבנתי שאין כנראה מה לעשות עם זה והנחתי לזה. כשאצטרך לעשות טסט, אשים תוסף - שאני יודע בוודאות שמשפר לי את ריח הסולר בזמן השימוש בו.
מקווה שעזרתי ובהצלחה.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mishu
הי.
לא פירטת מה בדיוק הבעיה/ות אצלך. במקרה שלי היה מדובר במספר גורמים:
1. כאמור, אחת מצינורית הואקום לחיישן היתה קרועה. ההחלפה שלה החזירה את הסחיבה, אבל לא פתרה את התקתוקים.
2. החלפתי מזרקים. במהלך ההחלפה נמצאו 2 אומים קצת משוחררים של צינורות הסולר שהולכים למזרקים. ההחלפה השתיקה את התיתוקים ושיפרה את צריכת הדלק (אבל במחיר פגיעה אנושה בכיס).
3. למרות ניקוי רוב מערכת ה-EGR, עדיין יש ריח לא נעים של סולר מהאגזוז. אחרי ההחלפה של המזרקים אין לי יותר מקרים של עשן, אז הבנתי שאין כנראה מה לעשות עם זה והנחתי לזה. כשאצטרך לעשות טסט, אשים תוסף - שאני יודע בוודאות שמשפר לי את ריח הסולר בזמן השימוש בו.
מקווה שעזרתי ובהצלחה.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
לגבי 2 מוכן לשתף כמה עלה והיכן החלפת? דנסו חדשים מקוריים? כולל קידוד? עם/בלי החלפת צינוריות?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk