-
תגובה: מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - שילוב מנצח או פשרה סבירה? (פוצל מדיון על הברונקו חדש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הכל נכון נדב, אבל המתלים הנפרדים בכל הפינות לא מפריעים לביצועים - להיפך.
אני רוצה לראות אותם עם 800+קג מטען כולל של אנשים וציוד טיולים.
-
תגובה: מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - שילוב מנצח או פשרה סבירה? (פוצל מדיון על הברונקו חדש)
דווקא זה יש - למשל משפחת דיסקברי המודרנית - מי שעושה מצויין.
הכלים הקלים לא נדרשים לזה, עד שכן... פולריס dagor למשל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - שילוב מנצח או פשרה סבירה? (פוצל מדיון על הברונקו חדש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דווקא זה יש - למשל משפחת דיסקברי המודרנית - מי שעושה מצויין.
הכלים הקלים לא נדרשים לזה, עד שכן... פולריס dagor למשל.
אסף.
דיסקו 3/4 עושה את מצוין?
הריקוד חסר המהלך והעברות משקל בגלל חוסר אחיזה ומהלך רחוקים מהגדרת מצוין לדעתי.
נמרוד ערבב מין בשאינו מינו..
השיח הוא באוריינטציה של רכב שמסוגל לטייל, כלומר אנשים וציוד.
SBS זה לא החתך הזה.
לא מיועד ולא מסוגל.
מכיר את הפולריס, זה עונה לחלק השני שנמרוד התייחס אליו, של כלי אקסטרים שאף אחד כאן לא יכול לרכוש.
דיברנו על פשרות, לא?
-
כן... פשרות.
משפחת דיסקברי עם מהלך מתלה מאוד מרשים. שלמרבה הצער מוגבל על ידי הבקרה המקורית, אבל יש מספיק מוצרים שעוקפים אותה.
ויכול לשאת משקל מועיל לא קטן, גם בשטח, ולשמור על גובה ועל מהלך.
אסף.
-
ב ד3 וד4 המתלים מחייבים תחזוקה בתדירות גבוהה יחסית ...
-
גם תחזוקה מונעת תכופה זו פשרה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
גם תחזוקה מונעת תכופה זו פשרה.
אסף.
אתה צודק, פשרה יקרה.
ברפטור יש IFS עם גלגל 34.5". מעניין כיצד הוא מתנהג בשטח וגם מה חוסן המתלה הקדמי. הכלי הזה טס מהר ושוקל לא מעט.
-
מה כל כך מסובך? זרוע עליונה, זרוע תחתונה, ובולם קוילאובר.. פשוט מרכיבים בושינגים ותפוחים יותר חזקים, גם בסרן חי קדמי יש זרועות ובושינגים, פיטמן ותפוחים וגם הם מתכלים בעומס הזמן.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
-
הדיון הזה מסביר אולי שדווקא לנדקרוזר 70 מככב בספורט המוטורי המלהיב הזה:
https://youtu.be/g6HEDyPM5xY
אני רציני לגמרי. תשאירו את הדיון טכני.
-
זה בכלל קשור לדיון על נעילה קדמית אוטומטית ...
-
קודם כל יש שם גם רכבי ifs.
אני מניח שה70 מככב בגלל כמה סיבות.
א. נעילות.
ב. מבנה נאבות רובסטי שעומד בעומסי צד שמופעלים עליהן.
ג. רכב נפוץ באיזור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
קודם כל יש שם גם רכבי ifs.
אני מניח שה70 מככב בגלל כמה סיבות.
א. נעילות.
ב. מבנה נאבות רובסטי שעומד בעומסי צד שמופעלים עליהן.
ג. רכב נפוץ באיזור.
וגם ד': נפוץ בסוכנויות השכרה.
אבל נראה לי שיש בדיוק בקטע הזה את היתרון של מתלה קדמי ואחורי קשיחים יחסית שמגלגלים ביחד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה לעשות, רכבי השטח האמיתיים הטובים ביותר, עם ביצועים שמשפילים את כל הג'יפים והSUV החוקיים לכביש, עם ובלי סרנים חיים, בכל סוג של שטח, באים עם מתלים נפרדים.
מצד שני הם יקרים אש ולא פרקטיים ולא מורשים ליסוע על כביש. זה כי הם לא רכבי פשרה. אני, וגם אתה, מסתפקים בפשרה כל אחד לפי צרכיו ולפי כיסו.
לא ככה?
אני מנסה להחזיר את הדיון למסלול עניני :-(
כל ה SBS והטרקטרונים לא רלוונטים לדיון הזה. אלו כלים עם בלאי ללא השוואה לעומת הרכבים שאנחנו מדברים פה, ובגודל מלא ( 2 טון?) וקילומטרז' שאנחנו מדברים, יעלו הון לתחזק. (מספיק להסתכל על הזרועות והצריות שלהם, ולהבין את ההבדל).
כמו שכבר כתבתי, אם אני הייתי פותח את השירשור, הייתי קורא לו - "מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - פשרה מנצחת?"
ובגדול, אתה אומר אותו הדבר, רובנו (שלא לומר כולנו), מתפשרים בבחירת הרכב, וזו כנראה הפשרה המנצחת (לפחות הכי נפוצה) כרגע.
לדעתי זה שילוב של דברים -
1- נוחות נסיעה ובטיחות על דרכים מהירות וכבישים.
2- עלויות יצור (תחזוקה אני לא בטוח מה יותר יקר , ואני חושב שיש פה הבדלים גדולים בין היצרנים. סרן חי עם נוחות נסיעה, זה כבר מבנה יקר גם לתחזוקה).
ניתן לייצר רכב עם 4 מתלים נפרדים ועבירות גבוהה, אבל זה יקר.
ניתן לייצר רכב עם שני סרנים חיים, בטיחותי, ונוחות נסיעה טובה, אבל זה יהיה יקר (דיסקו 2 אמרנו?).
הברונקו החדש מציג גישה מעניינת (וחדשה בשוק) - להשאר עם IFS אבל "לנצח" את הסרנים החיים של הרנגלר ע"י גלגל גדול יותר (מההתחלה).
אני מנחש שמהלך המתלה הקידמי של הברונקו נחות מזה של הרנגלר, אבל הגלגל הגדול, מאפשר מספיק אחיזה, גם אם רק 3 גלגלים באמת אוחזים.
והכי חשוב, ולמה התחלתי את כל "הרעש" הזה -
ישנה איזה הנחה נפוצה בקרב "הג'יפאים" שעבור עבירות "אמיתית" חייבים שני סרנים חיים. אני חושב שהברונקו בהחלט מאתגר את האמירה הנחרצת הזו.
-
ההנחה שעומדת בבסיס הקביעה ש"עבירות אמיתית רק עם סרנים מקורה באפשרות של לקחת רכב סדרתי, ולשפר אותו בצורה רצינית מאוד.
מה לעשות, שברוב (אני נזהר מלכתוב כל) הרכבים הסטנדרטיים, עם מתלים נפרדים זה יותר קשה. בוא נגיד שעד גבול ההגבהה החוקית, ואולי קצת מעבר, באמת לא מחייב סרן מקדימה.
כשאתה גולש למחוזות ה 4", 6" ומעלה, אתה כבר נדרש לעוד ועוד שינויים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
כל ה SBS והטרקטרונים לא רלוונטים לדיון הזה. אלו כלים עם בלאי ללא השוואה לעומת הרכבים שאנחנו מדברים פה, ובגודל מלא ( 2 טון?) וקילומטרז' שאנחנו מדברים, יעלו הון לתחזק. (מספיק להסתכל על הזרועות והצריות שלהם, ולהבין את ההבדל).
זיו, לא יודע כמה ניסיון יש לך עם הכלים האלה אבל ניסיוני מלמד אחרת. הכלים האלה הרבה יותר אמינים ממה שאתה חושב. הבעיה מתחילה במי ואיך נוהגים בהם.
תצורת המתלים שלהם (ששונה מה ifs ברכבי השטח הקונבנציונליים) מאפשרת עבירות מרשימה שבאה כמובן על חשבון ההתנהגות בכביש.
כידוע, בסופו של יום הדרישות בשטח הן הפוכות לאלא שבכביש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הברונקו החדש מציג גישה מעניינת (וחדשה בשוק) - להשאר עם IFS אבל "לנצח" את הסרנים החיים של הרנגלר ע"י גלגל גדול יותר (מההתחלה).
אני מנחש שמהלך המתלה הקידמי של הברונקו נחות מזה של הרנגלר, אבל הגלגל הגדול, מאפשר מספיק אחיזה, גם אם רק 3 גלגלים באמת אוחזים.
והכי חשוב, ולמה התחלתי את כל "הרעש" הזה -
ישנה איזה הנחה נפוצה בקרב "הג'יפאים" שעבור עבירות "אמיתית" חייבים שני סרנים חיים. אני חושב שהברונקו בהחלט מאתגר את האמירה הנחרצת הזו.
הגלגל של הרנגלר JL מגיע 33 במקור, כך שיחסית להבדל במהלך ובגמישות הסרן הקדמי העניין זניח.
לגבי ההנחה הנפוצה של הג'יפאים לעבירות - אני לא יודע מי הם ,אבל לדעתי זה שקלול של מספר גורמים עיקריים ,וזה לא משנה מה התצורה, -
1. גודל גלגל
2. מרווח גחון (שדי נגזר מגודל גלגל)
3. מהלך וגמישות מתלים
4. ואחרון חביב - משקל כולל .
-
מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - שילוב מנצח או פשרה סבירה? (פוצל מדיון על הברונקו חדש)
מרווח גחון הוא over rated.
מה שחשוב באמת זה זווית גישה, בטן ונטישה (וגודל הגלגל משפיע בהחלט על הפרמטרים האלו)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
רציתי להוסיף את הזויות באותה שורה של המרווח גחון, אבל החלטתי לוותר ,בכדי להבליט את היתרון של המתלים הנפרדים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
הגלגל של הרנגלר JL מגיע 33 במקור, כך שיחסית להבדל במהלך ובגמישות הסרן הקדמי העניין זניח.
לגבי ההנחה הנפוצה של הג'יפאים לעבירות - אני לא יודע מי הם ,אבל לדעתי זה שקלול של מספר גורמים עיקריים ,וזה לא משנה מה התצורה, -
טל,
אני חושב שקצת הפכת את היוצרות.
השאלה נורא פשוטה, האם הברונקו נופל מהרנגלר בכל מה שקשור לעבירות?
אין ספק שהוא יהיה נח ומהיר יותר על כביש ודרכים, ולכן, אם הוא לא נופל בעבירות, לפחות מבחינת מתלים (נושא השרשור הזה), הוא טוב יותר.
וזו שאלת השרשור, האם זה שילוב מנצח?