מהרגע שאתה מתחיל לחשוב על החלפת צמיגים אתה מנחס את הצמיגים הקיימים. כן, גם לצמיגים יש רגשות. אז או שתשלים איתם ותחליטו שנשארים ביחד (לא בטוח שיסכימו) או שתחליף כבר וזהו.
Printable View
טויו צמיג עם דופן עבה והוא מתחיל לעבוד כמו שהוא יודע רק אחרי הפחתת לחץ מסיבית.
הוא צריך לחץ שנמוך ב-5PSI לפחות בהתאם לסיטואציה, בהשוואה לכל צמיג אחר שהכרתי.
בתמורה, הוא הרבה פחות פגיע בלחצים נמוכים מכל צמיג אחר.
רציתם דופן משוריינת?... אחיזה פנומנלית ועמידות בלחצים נמוכים?.... יש לזה מחיר. ודווקא בלחץ גבוה מדי אתם עלולים לחתוך אותה.
מי נוסע עם טויו MT ב-20PSI בשטח?..... בלחץ גבוה כזה הוא עוד לא מתחיל לקבל לחיים תפוחות וה-Side Lugs שלו עדיין לא מתחילים לתת עבודה.
אחת העליות המפחידות שחוויתי אי פעם בהסטוריה הג'יפאית שלי (שגבתה מחיר כבד באותו טיול, ממישהו אחר על צמיגי מקסיס 33' שלא בדיוק אחזו....) הטויו 31', בלחץ 7PSI(!!!) פשוט נשנשו את המעלה בלי להחליק בכלל אפילו מילימטר.
אלה היו כמה דקות של פחד-מוות, שגרמו לי להזדקן בכמה שנים. אבל הסופה לא איכזבה והתייצבה למעלה. הלחץ החד ספרתי לא עשה לצמיגים האלה שום דבר רע. אלה פשוט צמיגים אדירים.
התקשרתי שוב לבדוק סטאטוס מלאי/צפי הגעה של טויו (נציג היבואן)
היום אמרו בצורה לא מגמגמת שלא יהיו יותר צמיגים MT 245/75/16
עקב חוסר ביקוש מקומי+ העדר הספקהרציפה של היצרן
עדיין בודק מחירים לגבי צמיג הג'נראל (מתבאס לשלם מחיר יקר יחסית למותג שלא הרבה רוכשים ממנו)
הוצע לי במחיר מעט יותר זול צמיג של חברת RADAR REMEGADE R7 MT מבית היבואן ב.מ.ב (יש במלאי לחברה)
האם יש חוות דעת מנסיון של נסיעה בכביש / שטח: אחיזה + דופן?
לא מכיר את המוצר
יש חוסר אצל היבואנים בצמיגי קופר , GY, BF
יש חדש לגבי זמינות טויו MT?
אני לחלוטין לא מבין את אוטו לוקס.
אמנם אני עם מידה שונה אבל כמה ניסיתי להבין מה הצפי ורק אמרו שאין צפי בכלל.
הזויים
שמעתי מהם כל כך הרבה תשובות שכל אחת מהן שונה מהשניה...
להכריח אי אפשר. זה מה יש.
מכיוון שאני על ארבעה טויו MT- אשמח לשמוע מה המקבילה מבחינת איכות. אין לי בעיה להשקיע על צמיג טוב, אבל באמת טוב. אני זוכר שירדתי מהמקסיס 764 ועברתי לטויו והיה לי קטע של "איך נסעתי על המקסיס לעזאזל?". אז מה? קנדה? ג'נרל גראבר? קופר? יוקו גיאולנדר?
בנתיים הקופר שהחליפו את הטויו מאכזבים לטובה.
לא בטוח שהם יחזיקו בלי לפרק קוביות למשך אותו הזמן אבל הם עלו 35 אחוז פחות.
מבחינת אחיזה לא מורגשת נחיתות
היוקוהמה G003 החדש נראה מאד מעניין, אם זמין במידה שלך. ג'נרל גראבר X3 גם חדש יחסית ונראה מפרט טוב. ומבחינתי בי.אף זה ברירת המחדל הברורה מאליה, אם לא הייתי אוהב להתנסות בצמיגים חדשים.
אני גם לפני החלפת צמיגים, כרגע עם מיקי טומפסון mtz, צמיג קשה מאוד, קוביות שלמות לגמרי, אין שחיקה ובשטח לא רעים, אבל צריכים הורדת אויר מסיבית גם בכביש בכדי להשיג נוחות וביטחון, לא מומלצים מבחינתי.
הוצעו לי קומהו mt51 לא יודע מה טיבם,
קראתי ביקורות טובות על יוקוהמה החדשים, וביקורות לא מחמיאות על ה bf km3..
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
הי,
מעלה את השירשור, שוב, עברו 3.5 שנים וצריך לחשוב על סט חדש.
פונה שוב לחוכמת ההמונים, בטוח בתקופה הזו, היו צריכים ג''פאים להחליף צמיגים, האם יש שינוי לטובה בנושא מלאי צמיגים של טויו mt בארץ, או ש"הרגו" את יבוא צמיגי השטח המלא של החברה הזו?
המידה המבוקשת
245/75/16.
תעבור על אתרי האונליין.
אני הזמנתי מאחד האתרים, חזרו אלי בטלפון להגיד שאין במלאי, אבל בשיחה הנציג היה מאוד שירותי והשיג לי סט של חברה אחרת במחיר בדיחה (בגלל שהם מאמצע 2022).
(bf mt 235\85\16 במחיר של 770שח לצמיג כולל מע"מ וכולל הרכבה).
הסיפור של הטויו MT הוא שהוא צמיג "אמריקאי" ללא תקינה אירופית שכעקרון אסור למכור פה. ולכן לא מגיע באופן סדיר.
מדי פעם מצליחים להשחיל כמויות כאלה או אחרות בתוך קונטיינר שמלא בפסולת הגומי הסינית הרגילה שכמובן יש לה את כל התקינה שמשרד התחבורע דורש.
טויו MT כבר יותר מ-10 שנים הוא צמיג ה-MT החוקי לכביש הכי טוב שאתם יכולים לרכוש בפנצ'ריה רגילה.
המסקנה - אם אתם יודעים שהגיע הזמן להחליף צמיגים ויש טויו במלאי - רוצו ותחטפו לפני שייגמר, כי זה באמת נגמר מיד. אל תחכו כמוני עם צמיגים קרחים עד יום לפני הטסט כדי לגלות שנגמר ורק בחודש הבא יגיע ומכיוון שצריך סט כאן עכשיו, בסוף מתפשרים כמוני על משהו שלא רציתם (BF-KM3) שגם קטן בכמעט אינץ' שלם בקוטר (טויו MT תמיד גדולים יותר בקוטר מהאחרים) ואפילו קצת יותר יקר.
בדיעבד עשיתי טעות. ה-BF באמת מצוין, אין לי טענה. אבל זה לא מתקרב לטויו MT וממש לא מה שרציתי ועכשיו אני תקוע איתם לפחות 3 שנים. הייתי צריך לקנות סט סיני הכי זול שיש רק כדי לעבור טסט. צמיגים סיניים הם באמת זבל, פסולת גומי, אבל היו שורדים כמה חודשים במהלכם הייתי יכול להזמין טויו ולהמתין לו.
קטע, פניתי היום לאחד הפנצריות, לאחר ברור טען שיש סט של 4 אחרונים במידה שלי במלאי החברה,כמובן במחיר מופקע, מזל? ע"פ השירשור כנראה שכן.
לשאלתי אם לפחות הצמיגים טריים טען שהם יצור 2024, הזמנתי את הסט שמתי כסף על חשבון, שיגיעו בתחילת השבוע נבדוק את התאריך לפני ההתקנה שלא מוכרים לימון חמוץ.
מה זה מחיר מופקע, כמה דרשו?
מחיר של צמיג כזה אמור להיות לדעתי 800-1000 כולל
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אז כנראה לא מופקע :-), 940 לצמיג.
למרות שיש שונות גדולה בין 800-1000.
הסט הראשון לפני עשור עלה לי 900 שח לצמיג, השני לאחר 4 שנים עלה 770 שח.
לאחר מכן, כבר לא מצאתי צמיגים והתפשרתיעל מוצר אחר.
בכול מקרה, ככול שיהיו הצמיגים תקינים ויותקנו על הרכב, אני יהיה מבסוט.
זה תלוי בצמיגיה הפערים…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro