לגבי סעיף 3 - מבצעי אכיפה מוגברים. לך תוכיח שאין לך אחות.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Printable View
לגבי סעיף 3 - מבצעי אכיפה מוגברים. לך תוכיח שאין לך אחות.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
הגלאים, גם הטובים ביותר לא יצילו אותך מלייזר.
הם יעילים רק נגד ניידות שפועלות בעיקר בדרום הרחוק ובכבישים דלילי מכוניות. שם גם הוויז פחות יעיל.
הטובים ביותר כנראה הם היונידן R1/3/7
מה שנרכש בארץ יותר יקר ומקבל תמיכה בהתראה ממצלמות נייחות. מה שנרכש מאמזון זה יותר מסובך וספק אם אפשרי.
לי יש R3 ואני לא משתמש בו כמעט. ביומיום שלי הוא לא אפקטיבי.
מצד שני אני לא הולך להשתין בלי וויז
השתנה שהמכוניות של היום נוסעות מהר יותר ולמרות שהן בטוחות יותר המהירות המותרת כמעט לא השתנתה. בנוסף נראה שהמשטרה עושה יותר מבצעים...
חוץ מזה, לגבי סטטיסטיקות כשאתה נופל זה 100 אחוז.
אני בארה"ב כרגע והבנתי ממה שתומר כתב שעדיף לקנות כאן (ולא רק בגלל המחיר). בועז, אתה חושב שונה?
קניתי וולנטיין לפני כ 7 שנים ומאז הוא במגירה. השתמשתי כמוך רק בוויז. נראה לי שאם אקנה משהו עכשיו, אחבר אותו קבוע
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
הגלאי לא יכול לתת כיסוי בלי וויז.
בוויז ממילא יש מצלמות קבועות וליזר אז היתרון של לקנות בישראל לא גבוה.
מצד שני אצלי המסך נצרב והצבעים לא כמו שצריך ולך תפעיל אחריות מרחוק. רק מהמחשבה לא ניסיתי…
אגב, בדיעבד אני לא בטוח דהייתי קונה אותו או כל גלאי אחר שוב. במסלולים היומיומיים שלי הוא לא ממש יעיל כאשר הכי מאכזב שאין כיסוי לליזר.
תכלס אם ניתן להשיג משבש ליזר, חדעתי זה הכלי הנכון… אבל זה נחשב כהכשלת שוטר או משהו כזה
ליונידן שנמכר בארץ יצאה הרחבה שאמורה לכסות גם לייזר (תוספת שמתקינים ליד המספר).
ראיתי סרטון אחד שזה הצליח למישהו.
אישית, ויתרתי בנתיים על התוספת הלא זולה בכלל הזו.
היי
קנה דחוף וולנטיין 2. הגרסה החדשה של הוולנטיין 1 הוותיק.
https://store.valentine1.com/Store/item.asp?i=20020
חשוב לי לציין, זו לא הערת "אחי זה בסט תיקנה ויהיה פצצות אששש מילה שלי אחשלי"- אלא מדובר לעניות דעתי במוצר הטוב ביותר בשוק.
כפי שכתבתי בעבר- אני סוג של "עבריין מקצועי" שמחליף רכב כל שבוע ובשבוע ממוצע אני מוצא עצמי אי שם מעל למהירות החוקית. בכל מה שקשור ללייזר, חבל על הזמן. גלאי לא יסייע. אבל זה לא משנה- כי ווייז פותר את בעיית הלייזר. אז במקום שהטלפון שלי יהיה מונח סתם למטה בתא -הוא יושב בבסיס השמשה על תושבת וואקום של ראם ואני רואה כל הזמן מה קורה.
באשר לדבורה-כל גלאי של היצרנים היותר מתקדמים ייתן פתרון ראוי. אבל יש ראוי ויש ראוי- היכולת של גלאים לתפוס תדר KA משתנה מדגם לדגם. צריך לקחת בחשבון שלתפיסה במכמונת דבורה אין טווח מוגבל, זה לא מצב שבו השוטר לוזר עליך ממרחק 600 מטר אבל האטת. דבורה יכולה לתפוס אותך גם במרחק קילומטר. שוטר ממש נחוש יתפוס גם מקילומטר וחצי, אבל זה טיפה הזוי. ובכל מקרה - כדי לתפוס הדבורה צריכה לשדר. או מה שהשוטרים מכנים "דבורה חמה". כאן טמון הבדל בין הגלאים- ברגישות לתדר KA. (אני שוב מזכיר, לייזר אינו רלוונטי לדיון שלנו). לשוטר יש 2 דרכים לתפוס אותך עם דבורה: כשהיא חמה תמיד או ב"שיגור". כלומר או דבורה פועלת תמיד או דבורה "יורה" עליך. המצב שהשוטר מעדיף הוא דבורה חמה תמיד. הוא נוסע בניידת ורואה מהירות של משהו שבא מולו- קילומטר ממנו. אבל כשהדבורה חמה היא משדרת בעוצמה מאוד גבוהה- וזה אומר שכל גלאי סביר תופס אותה. כאן יש פילוח: בהתחשב בטכנולוגיה שיש כיום- "סביר" זה יונידן R1 ו R3 שמבחינתי הם אותו דבר כי ה GPS לא באמת נותן לנו הגנה לדבורה. "סביר" זה גם וולנטיין 1.
את מה שאני כותב אני מבסס על בדיקות שאני עשיתי לפני 3 חודשים- רכב עם 3 גלאים מהדגמים שצוינו כשהם כמובן מרוחקים זה מזה. היונידנים נותנים לך בערך יתרון של 2 שניות מול הוולנטיין הוותיק.
בקטגוריה אחת מעל נמצא יונידן R7. אני לא מתייחס כאן בכלל למה שמוכרים בישראל מכיוון שכאמור לי אין שום שימוש לפונקציית GPS והדבר היחיד שמעניין אותי הוא הדבורה. היונידן R7 נותן יתרון של עוד כ 200 מטרים על ה R3- אותם 200 מטרים לא נשמעים כמו הרבה אבל מדובר בטווח יפה- ואני מניח שיתכן שאם היתי בודק בכביש הערבה בקטע ללא גבעות אז היתי מקבל טווח יותר יפה.
בהמשך למה שכתבתי קודם- המצב השני של הפעלת הדבורה הוא המצב בו השוטר "יורה". כאן מדובר במשהו אחר, כלומר זה כמו שימוש בלייזר. אם השוטר ירה עליך, אז הלך עליך. המצב הזה אינו נפוץ בשימוש בישראל כי השוטרים שלנו עצלנים וגם לך תנהג ביד אחת ותפעיל מכמונת ביד שניה, זה באמת לא הכי בטיחותי במדינה שבה על החזקת טלפון מקבלים קנס- ובצדק. כאן חשוב מאוד גלאי איכותי ככל האפשר. מדוע? כי בניגוד ללייזר הממוקד, יריית דבורה על רכב שנמצא קילומטר לפניך כן תיקלט על ידי הגלאי שלך. נאמר שאתה בכביש הערבה- זה לא כביש נטוש. בכל רגע נתון יש רכבים ברדיוס של בערך קילומטר ממך. אלא אם אתה נגיד בשתים בלילה, ואז סביר להניח שלא "ירו" עליך עם דבורה אלא הדבורה תהיה "חמה" כל הזמן. אז אם הגלאי שלך נותן לך לפתע "KA!!!" ומפסיק- סימן ששוטר חביב כיוון דבורה על הרכב שנוסע לפניך-ואתה הבא בתור.
גם כאן-אני כותב כמובן מניסיון. והגלאי שנתן לי טווח משובח היה ה R7 שהשאלתי. לא גרסה ישראלית אלא רכישה מאמאזון.
ובסוף הרשימה נמצא הגלאי שאם היתי בארה"ב היתי מזמין מיידית: הוולנטיין 2. הוולנטיין 1 שימש אותי שנים רבות וכאמור בניגוד ליונידן שמיצרת גם טלפונים- וולנטיין היא חברה שמה שהיא עושה עקרונית זה לאפשר לאנשים לנסוע מהר. השירות שלהם מעולה (אני שלחתי גלאים לארה"ב לעדכוני תוכנה ופעם אחת קיבלתי בחזרה קופסה עם פתק: שלום מר הדר - הגלאי שלך לא ניתן לעדכון, אז הנה גלאי חדש". בניגוד ליתר הגלאים כאן שניסיתי- את הוולנטיין לא ניסיתי-אז אני מרגיש קצת כמו זה שאומר לכם לקנות סאנגיונג כי החוכמה של האינטרנט קבעה- אבל יש לי תחושה מאוד טובה לגבי הגלאי הזה. שני חברים שלי בארץ שמחזיקים כאלה ונוסעים על רכבים של המון כוח סוס מדווחים על טווח דבורה של מעל 3 קילומטרים, שזה באמת מרשים.
עוד נקודה חשובה: היכן אתה נוסע? אם זה כביש הערבה-אז הרוב זה דבורה. כי דבורה צריכה רכבים מאוד ספורים בכביש, לא 30 רכבים בכביש. גוש דן? הדבורים היחידות שתפגוש יהיו בפרחים בגינה שלך בבית.
תומר, תודה.
כבר כמה פעמים שפתאום היה לי זיהוי של KA לשניה ונפסק.
תמיד התייחסתי לזה כהתראת שווה.
אגב מדוע גלאי איכותי- אני אציין שכעת במשטרה יש קטע חדש בהפעלת הדבורה שמעיד על העובדה שבמשטרה אומרים תמיד "גלאי זה חוקי וגם ככה זה לא באמת עוזר לנהגים" -אבל בפועל מודעים לשימוש בגלאים וכנראה שמבינים שהנהגים כאן כשידם על העליונה: באזור קטורה בכביש הערבה יש קטע כביש שתחום בתוך עמק. השוטר מחנה את הניידת בנקודה התחתונה ביותר של העמק ומכוון את עוצמת השידור של הדבורה למצב חלש יחסית - וכך הגבעות שמסביב חוסמות את היכולת של גלאים לתפוס את הדבורה מראש. כלומר-ברגע שעברת את ראש הגבעה וראית את הניידת, הגלאי מתחיל לשאוג. ואז נתפסת כבר.
אבל-לשיטה הזו יש חסרונות: קודם כל גלאי חזק כן יתן התראה של KA (אני מתכוון ליונידן 7R ולא ל R1 או R3 או וולנטיין 1- ששלושתם שאגו רק ברגע ראיתי ניידת מעבר לגבעה- רק ה 7R התריע מראש, אני כותב את זה מניסיון בפועל בכביש הערבה וכמה "יעפים" על העמק הזה עם הניידת). ומעבר לכך-העובדה שהשוטר נדרש להחנות את הניידת ללא תנועה הופכת אותו באותו רגע ל"מטרה" לדיווחים בווייז בדיוק כמו שוטר שיושב בניידת עם לייזר.
אגב- בכמה ימים שביליתי בערבה בפעם האחרונה שמתי לב ששוטרים בניידות סמויות-כלומר סקודות שאינן כחול לבן - חונים בשוליים במרחק יחסית גדול מהכביש ולכן נהגים נורמטיביים (כלומר שהראש שלהם לא קרימינלי וישר מבינים שזה שוטר ומדווחים בווייז) אינם מדווחים בווייז. הפרקטיקה הזו נפוצה בכביש הערבה.
זה מאוד תלוי בגלאי (התראות שווא על KA- די נדיר) ובמיקום. בוא נאמר שאם זה קורה לך בצהרים בגוש דן, זה התראת שווא כמובן. אבל אם אתה בכל נקודה מבאר שבע דרומה, זה אומר שאת חמשת הדקות הבאות אחרי ה"בום KA" אתה מבלה בנסיעה במהירות חוקית וברגוע.
מקרה כזה קרה לי בדיוק בחזרה מאזור הערבה. עברתי את מישור רותם ובאזור מפעל הטקסטיל (תחתונים, גופיות, צעיפים) קיבלתי "בום". אחרי חצי דקה "בום". השוטר החביב ניצל את מבנה הכביש הגלי שליד מפעל הטקסטיל כדי לנסוע וכל פעם "לשגר" על הרכב שמולו. בכל מקרה.....אין לי מושג איך הוא חושב לעצור שם מישהו בצד. משטרת הטקסטיל באה לכל מי שעוצר בשוליים יותר מכמה שניות לפיפי או החלפת גלגל- ושואלת בנימוס אם תוכלו בבקשה לעצור במקום אחר.
בכל מיני מקומות, בעיקר בין באר שבע לרחובות.
אגב, קיבלתי לא מזמן התראה PUP לשניה וחצי ונעלמה, מה זה ?
תודה רבה על המענה המפורט.
כנראה שגם האמריקאים אוהבים שלא תופסים אותם. אין במלאי את הדור השני... מתלבט אם לחכות או לקנות את ה r7
יכול להיות שהמחסור של האמריקאים בV2 נובע ממחסור בשבבים, אבל אני באמת לא מומחה לזה.
השאלה היא כמובן כמה זמן נותר לך בארה"ב.
אם עליך לחזור מהר לארץ אז יש וולנטיינים באיביי ואולי באמאזון. כן-זה מישהו שעושה כאן מסחרה ואתה תשלום עוד 50 דולר, אבל זה שווה.
אם יש לך זמן בארהב אז מה הבעיה? חכה שיגיע.
אם אין לך זמן-תתחדש על היונידן 7R
תודה. אקנה כרגע את ה r7 ואם אראה שאני מספיק זמן כאן אקנה את הוולנטיין. על מעט המכשירים שיש באיביי רוצים 200 דולר יותר ויש אפילו מישהו שרוצה 500 דולר יותר...
הזמנתי מאיבי את הVALENTINE החדש . הישן שרד 10 שנים וסך הכל הצליח מעל למצופה .
עלה 900 לפני משלוחה שזה גניבה , אבל עם שני הדוחות שלי בשנה האחרונה , שניהם בדרום עם דבורה , הכסף יחזור הביתה מהר ...
עכשיו נשאר רק לעשות נהיגה מונעת שוב ....
מעניין אם אעבור לרכב חשמלי אז אתחיל לזחול כמו היתר והאביזר לא יהיה אקטואלי .
מקנא בך.
חוזרים כעת מחופש, היונידן עשה עבודה טובה , אבל אני מאלה שברגע שהצפצוף מתחיל, אני גם עם עין על מד המרחק. 1.4 קילומטרים התראה מראש מניידת דבורה עומדת זה סביר, זה לא מ-ע-ו-ל-ה. ומה שאני שומע על הוולנטיין 2 נע בין "אגדי" ל"מדהים".
- - - Updated - - -
אני חייב להקשות ולשאול כיצד זה קרה.
יש לי בבית וולנטיין 1 שמשמש אותי כמה שנים וכתבתי על זה כאן. האם נתפסת עם הדבורה כשאתה עם הוולנטיין?
שאלה טובה ,
באופנוע ובמכונית של האישה הוולנטיין עושה עבודה מצוינת .
הפסקתי להשתמש בו ברכב הליסינג שלנו עקב כמות בלתי נתפסת של התראות שווא . כנראה בגלל מערכות המיגון האוטונומיות . התעייפתי . אני לא מוכן לוותר על הבלימה ושאר מערכות הרדאר אני בטוח שהם חסכו לי תאונה או שתיים .
לפי דברי החכמים , הנושא הזה נפתר לחלוטין בגרסא החדשה .
עד שלמדתי ( כאן ) שיש גרסא חדשה , הוא עבר לעבוד רק על האופנוע .
רפרנס :
https://www.roadandtrack.com/car-cul...more-accurate/
דניאל פטרי - https://www.mitsu.co.il/?p=9748
יכול להיות שהפתרון הוא להפסיק לעבוד בדרום פעם בשבוע...
גלעזר
מוזר שהוא התריע מתוך האוטו ולא מול כל רכב חדש
הסיבה לכך היא הקרן החוזרת ממערכות מדידת המרחק של הרכב. אני לא מהנדס ולא יודע כיצד זה עובד-ויש כאן חברים שבטוח יודעים יותר טוב- אבל אם תיסע למשל על כל מאזדה חדישה או ניסאן חדישה ותעמוד מול קיר-זה יגרום לגלאי לצפצף בתחום הלייזר. אני אישית ביטלתי בוולנטיין את הלייזר, כפי שכתבתי קודם, מעולם לא היה לי שימוש ללייזר כשיש לי וייז. הדבורה לעומת זאת- הוולנטיין 1 היה מאוד שימושי בגילוי.