תגובה: הפעלת מקרר ברכב עם מצבר נייד
היי דני,
אפשר לשאול מה היית ההעלות מצבר ליתיום?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לקחתי מצבר ריק, וחיברתי ישירות למצבר של הרכב, מדדתי זרם טעינה, היה בסביבות ה 10 עגול ( למרות שהתשתית מסוגלת לתת הרבה יותר).
אבל זה נעשה עם המצבר של ה 20 AH שלהם.
אם אני זוכר נכון, מצאתי את ההערה הזו גם לגבי ה 50AH ( ולכן גם כתבתי שזה מהזיכרון), אבל לדעתי זה שווה בדיקה.
בכל מקרה, יש הגיון ב DC2DC חיצוני, שיהווה מעגל הגנה שני, ויוסיף יכולות שליטה בזרם הטעינה.
אני רק חיזקתי את האמירה שלך לא לעלות עד 14.6, ומנסה להגיד שכנראה לא חייבים את זה במקרה הזה ( good to have, not a must).
אני מציע, לפחות עד שלא מוכח אחרת, להתייחס למצבר הזה כאילו שאין לו הגנת מתח נמוך, מתח גבוה וכל הגנה אחרת שדורשת bms שמתערב בטור בכבלי הזרם הגבוה הפנימיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זו הגנה מזרם יתר. מצוין. מה עם הגנה ממתח נמוך?
יש למקרר סף הכי נמוך של 10.8 V
היות וזה הצרכן שיהיה מחובר כל הזמן אני בונה עליו .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
המצבר הזה מיועד לחיבור ישיר למצבר \ אלטרנטור של הרכב.
לא צריך את ה DC2DC בכלל (וודאי שאין הגיון לעלות ל 14.6V).
ה BMS שבפנים יגביל את הזרם טעינה.
לדעתי (אם אני זוכר נכון), הוא גם מגביל את הזרם פריקה לערך נמוך מ 50A, כלומר, הפיוז כנראה גדול מדי.
לא פחות חשוב, וכבר נשפכו פה אלפי מילים על זה , שקע מצית זה השקע האחרון שאפשר לסמוך עליו לשמוש רציף.
תתחדש, ליתיום זה באמת הפתרון האולטימטיבי לצרכנים.
היי , מדדתי את ה14.6 מהמטען שרכשתי עם המצבר .
לכן קבעתי את הDC-DC לפרמטרים האלה .
אני אוריד ל14 כהמלצתך .
תודות.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
היי דני,
אפשר לשאול מה היית ההעלות מצבר ליתיום?
בוודאי .
800 + 100 שח על המטען .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני מציע, לפחות עד שלא מוכח אחרת, להתייחס למצבר הזה כאילו שאין לו הגנת מתח נמוך, מתח גבוה וכל הגנה אחרת שדורשת bms שמתערב בטור בכבלי הזרם הגבוה הפנימיים.
חנן,
לגבי הזרם פריקה המקסימלי, צודק, טעות שלי, בלבלתי בין ה20AH (שאיננו מיועד להתנעה) לבין ה 50AH.
לגבי ניתוק מתח נמוך - בכל מקרה, אני מניח שאתה לא מציע לפתוח את המארז ולהתחבר לתאים בנפרד, כלומר BMS רגיל לא יעזור פה.
איך אתה מציע לעשות הגנה כזו?
לגבי זרם מקסימלי - מאחר וזה מצבר שמיועד להתנעה, ומסוגל להוציא מעל 700A, אני חושב שהפתרון של פיוז 50A, מספיק (כל עוד לא מנסים להניע איתו).
דני
האם הגבלת את זרם הטעינה ע"י ה-dc2dc?
או רק הגבלת מתח בלבד?
הייתי ממליץ להגביל את זרם הטעינה אם אתה משתמש בשקע המצית ולא להגיע לזרם טעינה מקסימלי של dc2dc שהוא עד 15a תלוי בדגם.
אני משתמש בdc2dc כזה לטעינת הסוללה אצלי ברכב.
שים לב שאתה ממקם אותו ברכב במקום שהמאוורר לא יגע בכלום כי הוא מופעל כאשר הממיר מתחמם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
חנן,
לגבי הזרם פריקה המקסימלי, צודק, טעות שלי, בלבלתי בין ה20AH (שאיננו מיועד להתנעה) לבין ה 50AH.
לגבי ניתוק מתח נמוך - בכל מקרה, אני מניח שאתה לא מציע לפתוח את המארז ולהתחבר לתאים בנפרד, כלומר BMS רגיל לא יעזור פה.
איך אתה מציע לעשות הגנה כזו?
למשל, כמו שעשיתי בהיילקס: ארדואינו שמנטר מתח וסוגר ממסר latch.
יש גם לקנות כרטיסון מוכן עם ממסר מבוקר מתח, אבל צריכת הזרם שלו בזמן עבודה היא גבוהה, יחסית, כי זה ממסר קפיצי סטנדרטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דורון.פ.
דני
האם הגבלת את זרם הטעינה ע"י ה-dc2dc?
או רק הגבלת מתח בלבד?
הייתי ממליץ להגביל את זרם הטעינה אם אתה משתמש בשקע המצית ולא להגיע לזרם טעינה מקסימלי של dc2dc שהוא עד 15a תלוי בדגם.
אני משתמש בdc2dc כזה לטעינת הסוללה אצלי ברכב.
שים לב שאתה ממקם אותו ברכב במקום שהמאוורר לא יגע בכלום כי הוא מופעל כאשר הממיר מתחמם.
היי דורון ,
קבעתי את זרם הטעינה על 5 אמפר (המתח 14.6 והזרם 5A נקבע ע"פ המטען הביתי שרכשתי עם המצבר , זה הbenchmark שיצאתי איתו)
כדי לא להעמיס על השקע מצית ,
הממיר יישב בתוך המארז , אם יתחמם אני אשים לו איזה מאוורר של PC לפנות אוויר חם החוצה - אני אעקוב אחרי הביצועים שלו ולפי זה נתקן אם צריך.
תודה,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danny_aaron
היי דורון ,
קבעתי את זרם הטעינה על 5 אמפר (המתח 14.6 והזרם 5A נקבע ע"פ המטען הביתי שרכשתי עם המצבר , זה הbenchmark שיצאתי איתו)
הממיר יישב בתוך המארז , אם יתחמם אני אשים לו איזה מאוורר של PC לפנות אוויר חם החוצה - אני אעקוב אחרי הביצועים שלו ולפי זה נתקן אם צריך.
תודה,
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danny_aaron
היי דורון ,
תודה,
עושה רושם שכבר יש לו מאורר, פשוט מקם אותו מול פתח כניסת אוויר, ודאג לפתחים לפינוי.
חברים ,
מכל מלמדיי השכלתי .
תודות על ההארות וההערות .
איישם.
דני
גם ARB ועוד יצרנים הולכים לכיוון הזה.
מצבר צרכנים קליל, נייד, שלא דורש זרם הטענה חריג.
"Portable Fridge Accessories | ARB 4x4 Accessories" https://www.arb.com.au/portable-frid...r-accessories/
השנה יגיעו עוד
Sent from my IN2013 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Aifer
ARB הולך בכיוון הזה כי יש להם קהל גדול באוסטרליה שלוקח את מקרר בידיים לחוף.
מחייה את השרשור,
גם Redarc הולכים בכיוון.
השילוב של תכונות מצברי LiFo עם החסרון שלהם בעמידות לחום מוביל לקופסא, שמכילה הכל , בתא מטען, ניידת (אפשר לקחת החוצה) ועם אפשרויות אספקת זרם מגוונות (כולל מכונת אספרסו).
יתרון נוסף הוא שלא צריך להתערב בתכנון חשמל המקורי של הרכב ולבצע התקנה מורכבת. פשוט ניתן לדלג מרכב לרכב כל עוד שיש שקע מצית נורמלי מאחור.
https://www.redarc.com.au/portable-power
השאלה אם הנפלד ייבאו, ומה יהיה המחיר בארץ .
אשמח לדעתכם,
בטוח לא ציינתי את כל היתרונות והחסרונות.
אין דבר כזה שקע מצית נורמלי.
זה עיוות של התעשיה.
שקע מצית, מיועד למצית, לא למקרר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
זה עיוות של התעשיה.
רק אזכיר שבהרבה מאוד רכבים בשנים האחרונות משאירים שקע ללא המצית.
במחיר של 5500 שח (לדגם הקטן) באוסטרליה,
אני מפחד לחשוב כמה זה יעלה בארץ.
זה מוצר נהדר, שעוד לפני שיובא לארץ נמכר בפי 4 ממחיר של אותו מוצר diy בישראל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
זה עיוות של התעשיה.
זה לא למקרר.
זה לטעינה קבועה של 5A לסוללות ליתיום שבזמנו נותנות מתח למקרר לפרקים ולא קבוע. נניח 10 דק בשעה. לכן זה אמור (לדעתי ) לעבוד .