בעיות בלחיצה על ברקס נובעות בד"כ מבעיית ואקום.
Printable View
בעיות בלחיצה על ברקס נובעות בד"כ מבעיית ואקום.
לעמרי, יש לי שעון סלד (שעוד לא מחובר, ניסיתי לחבר למינוס של הקויל אבל הוא לא נתן את התוצאה. כשאגיע הביתה אקרא שוב את ההוראות ואנסה להרכיב אותו, זה שעון סלד אוניברסלי כזה). אשתמש בו כדי לכוון כמובן.
לאיל ועמרי אין לי בוסטר ברקס לדעתי, ואחרי קצת כיוון של הקרב' (בשיטת ניסוי וטעייה) הגעתי למצב שהוא לא נכבה בלחיצה על הברקס וגם מצליח להחזיק טורים סרק יפה אך עדיין לא עגול (מחכה לאקדח להצתה שיגיע עדיין).
הרכב עדיין נכבה במפתיע וללא חוקיות כלשהי (נכבה כל חצי שעה של נסיעה, מכובה לשתי דקות ומניע שוב רק עם צ'וק פתוח)- יכול להיות לכלוך בקרב'? שמדי פעם חוסם את כניסת האוויר. זה רק ניחוש שלי.
מערכת הדלק:
1. לגבי משאבה הדלק החשמלית- היא לא אמורה להפסיק לעבוד כשהתא בקרב' מתמלא? אצלי היא דוחפת כל הזמן דלק.
אצל כולם זה ככה או שזו תקלה?
2. אין צינור חוזר לתא הדלק מהמשאבה\קרב' (בספר הרכב יש), כנ"ל- אצל כולם זה ככה או שזה עוד אילתור שעשו ברכב?
ד.א הזמנתי משאבה מכנית חדשה אבל רוצה לשמור את החשמלית כגיבוי וללמוד על המערכת.
מתן
יכול להיות שהחשמלית מתעייפת? היכן היא ממקומת ברכב?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
דיברת על כיבוי אחרי חצי שעת עבודה.
קושי בעבודה בעליות.
נסה למקם את המשאבה קרוב יותר לטנק הדלק, אצלי זה פתר את הבעיה...
מה שהוסבר לי כאן באירוע דומה בסמוראי שהיה לי, הוא שמשאבות דלק הן יותר דוחפות משואבות ולכן עדיף לחברן כמה שיותר קרוב לטנק כדי שעבודת השאיבה לא תכביד עליהן...
המכני זה סיפור אחר
הבנתי. אזיז אותה אחורה ואבדוק אם זה משפיע. ולגבי זה שהמשאבה לא מפסיקה לעבוד, זה לא ישבור את המצוף בסוף? אצלך זה מפסיק כשתא מתמלא?
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
משאבת דלק - לא לכל המשאבות החשמליות יש צינור לעודפים ויש כאלה שעובדות רצוף. עד כמה שאני יודע הן אמרות להיות רגישות ללחצים ובהתאם לשנות את כמות הדלק שהן דחופות. ככה זה היה גם במנוע של הטנדר שאני קיבלתי עד שהחלפתי חזרה למכאנית וחזרתי להשתמש בצינור העודפים. ככה שזה אמור לעבוד גם בלי צינור עודפים.
לגבי הבוסטר שאין לך. שלח תמונה של תא המנוע ונוכל להגיד לך אם יש או אין. בסמוראי 84 אין בוסטר מקורי, אבל יכול להיות שמישהו הוסיף עם השנים. במידה ואכן אין בוסטר, אין שום קשר בין מערכת הבלמים לשאר המכלולים. הדבר היחידי שקשור בין הברקסים לשאר האוטו ב-84 הוא החשמל של אורות הבלם שלא אמור לדומם לך את המנוע...
אחרי השיפוץ גם לי קרה שהאוטו דומם רנדומלית, זה היה קורה בעיקר אחרי נסיעה בכביש מהיר, כשהייתי עוצר ברמזור המנוע דומם ואחרי זה היה מניע עם סטרטר ארוך מאוד. בזמנו מישהו מחברי הפורום איבחן שאולי יש לכלוך בקרבורטור, כמו שאתה חושב. הוא הציע לי להצליב את החוטי ההצתה, כדי לגרום למנוע במכוון לגמגם ולתת באקפייר אחרי נסיון הנעה. לטענתו אם יש לכלוך הוא יכול להיפלט החוצה מהקבורטור. כיוון שהוא גורו, ניתקתי את בית הפילטר, הצלבתי את החוטים וניסיתי להניע עד שהמנוע השתעל עם איזה בקפייר עצוב של מנוע אלף. החזרתי את החוטים, הנעתי ומאז הבעיה נעלמה... שווה לנסות :)
אהלן מתן ,
לרוב מתקינים את משאבת הדלק כמה שיותר קרוב למיכל הדלק על מנת להקל עליה בפעולת השאיבה. יש לציין כי הדלק הזורם בתוכה מקרר אותה ומאפשר לה לעבוד כמו שצריך. משאבה שמתחממת זה לא טוב , זה יכול להתבטא בפיוז שרוף/חיווט שרוף של המשאבה/משאבה שרופה/ אי פעולה סדירה של המשאבה.
בגלל שאתה לא מוצא את הצינור עודפים(הרכב במקור קרבורטור,לא?) לדעתי שמו משאבה שלא מתאימה והיא מזרימה כל הזמן דלק ושוטפת את חלקי המנוע ללא הפסקה, מה שיכול לגרום להריסת מנוע בסופו של דבר. נסה להחזיר את המשאבת דלק המקורית (זאת שנמצאת על ראש המנוע,היא פועלת ע"י הקמשפט וככל שהסלד עולה ככה ספיקת הדלק שלה).
שאלות :
1.כמה צינורות דלק מחוברים לקרבורטור ? האם יש לו יציאת עודפים?
2.ידועים לך פרטים על המשאבה החשמלית? (יצרן,דגם)
**כל הנכתב נאמר מנסיון אישי.
ערב טוב, לקח לי קצת זמן להגיב אבל קודם כל תשובות למה שכתבתם.
@im_ri
אכן אין בוסטר, הבעיה לא הייתה קשורה לבלמים. המנוע הפסיק להיכבות לאחר כיוון וניקוי פשוט של הקרבורטור אבל עדיין נראה לי שאזמין קיט שיפוץ כשיהיה זמן וימצא הקיט המתאים אשפץ כמו שצריך את הקרבורטור.ציטוט:
במידה ואכן אין בוסטר, אין שום קשר בין מערכת הבלמים לשאר המכלולים
@tu3s
לא, בכלל לא. רק בדקתי והיא באמת משנה את ספיקתה לפי הלחץ .ציטוט:
2.ידועים לך פרטים על המשאבה החשמלית? (יצרן,דגם)
המשך השיפוץ,
לגבי משאבת הדלק:
ציטוט:
נסה להחזיר את המשאבת דלק המקורית (זאת שנמצאת על ראש המנוע,היא פועלת ע"י הקמשפט וככל שהסלד עולה ככה ספיקת הדלק שלה).
קובץ מצורף 132649ציטוט:
עד שהחלפתי חזרה למכאנית
קובץ מצורף 132646
אז ככה,
הזמנתי משאבה מכנית מקורית חדשה, ההתקנה הייתה פשוטה וקלה. ניקוי של האטם הישן, הרכבת אטם חדש. מחזיקים את הלשונית ומכניסים למקום- מצרף את ההוראות מתוך ספר הרכב אם מישהו יחפש.
קובץ מצורף 132648
אז ביחד עם המשאבה נוקו בעזרת העברת חוטר ודלק נקי גם כל הצינורות דלק מהברזל שרצים בצמוד לקורת האורך בשלדה, כל צינורות הדלק מגומי כמובן הוחלפו לחדשים ביחד עם הפילטר האוניברסלי.
המערכת עובדת מצוין! המנוע מקבל דלק והספיקה עולה בהתאם לסלד ואין נזילות.
אני מעדיף שכמה שיותר דברים ברכב יהיו מכניים ולא חשמליים כי, אולי זה רק בראש שלי, זה יותר אמין בעיניי וזה מה שאני מחפש ברכב.
המשאבה החשמלית הוסרה מהרכב, נארזה לקופסה קטנה והשארתי את חיבורי החשמל מוכנים לחיבור ע"מ שאוכל לקחת איתי את המשאבה החשמלית לטיולים ובמקרה שיהיה תקלה במשאבה המכנית במאמצע השטח אוכל תוך חצי שעה לנתק את הצינורות ממנה ולחזור למשאבה החשמלית כי היא סה"כ עבדה בסדר. והחשמלית תיהיה העתודה שלי שאוכל לחזור בנסיעה ולא על גרר.
קובץ מצורף 132639
אז אחרי החלפת משאבת הדלק, הכנתי את הרכב למטרה הבאה: טסט
החלטתי ללכת לטסט בלי מוסכניק ובלי מאכר "שיעביר" לי את הרכב, כי רציתי שמישהו מוסמך יסתכל על העבודה שעשיתי ברכב ויאשר לי שהרכב אכן מוכן מבחינה בטיחותית ויכול לעלות לכביש.
אז בהכנות לפני הטסט:
1. אגזוז:
האגזוז הפתוח והמרעיש שהיה מורכב על סמוס לא מתאים בעיניי, לא מצאתי אגזוז מקורי לסמוראי אז החלטתי לעשות פרויקט קטן ולבנות אחד לבד בבית בעזרתו של אחי הגדול,
קובץ מצורף 132650
קניתי מפירוק של רכב שעבר תאונה קלה את הדוד והחיבורים והתאמתי את הצורה למיקום של החיבורים ברכב ולבסוף מצאתי אפילו קצה של אגזוז של סמוראי מקורי שרותך גם הוא, התוצאה לפניכם:
קובץ מצורף 132651
כמובן שהאגזוז נבדק ע"מ לוודא שאין דליפות ולאחר מכן הוא נצבע בשחור בצבע מיועד לחום. (אין לי תמונה של התוצאה הסופית כי מרוב התרגשות מיד אחרי שהצבע התייבש הרכבתי את האגזוז ויצאתי לנסיעה קצרה, אופס..:p )
האגזוז יושב נהדר, הרכב נשמע כמו שרכב תקין צריך להישמע ולא כמו טרקטורון של ערס עם אגזוז פתוח.
אצלם את האגזוז מורכב על הרכב כשאגיע שוב לסדנה.
סה"כ פרויקט האגזוז עלה כ250 ש"ח כולל צביעה ואטמים חדשים והכל.
2. בדיקת הברקסים- אין מה להרחיב, החלפתי את נוזל הבלמים, ניקזתי אוויר ובדקתי שרפידות במצב טוב. הכל היה תקין סה"כ.
3. החלפת תפוחי הגה- 2 תפוחים היו עם גומיה קרועה, הוחלפו גם הם ללא בעיות מיוחדות.
קובץ מצורף 132647
4. 5 צמיגים חדשים של מקסיס 8060 (גודל מקורי - 205\70\15)
5. היה חסר מכסה לעינית הטיימינג, הזמנתי לפי מק"ט. סתם חלק קטן שעיצבן אותי שזה היה פתוח.
קובץ מצורף 132642
וזהו הלכתי לטסט (בתקווה גדולה שהכל יעבור חלק ושלא טעיתי כשהחלטתי ללכת לבד ולא לתת למוסכניק):
קובץ מצורף 132643
שורה תחתונה יש טסט! בלי קומבינות ובלי לשלם שוחד לשום בוחן.
שיניתי גם ברשיון את מידת הצמיגים ל205 במקום ה195 שהיה קודם
מיד יצאנו לסיבוב סביב הבית לחגוג את הטסט (זה במרחק ה1000 מ' מהבית שלא יהיה ספק).
שבת שלום וסופש נעים,
מתן
קובץ מצורף 132645
תתחדש ותהנה
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
כל הכבוד על העבודה ועל ההתמדה.
ממליץ להחזיק את המשאבה החשמלית + שני פילטרי דלק חדשים כערכת חירום באוטו.
תהנה :cool:
מברוק.
מה זה על הדלת האחורית? גריקן? בדיוק בנקודה הכי רחוקה מהציר?
כל הכבוד!
תן לנו עוד קצת תמונות :)
יפה מאוד כל הכבוד, תהנה.
אהלן, אתחיל בהתנצלות על זה שעבר הרבה זמן מאז שעידכנתי פעם אחרונה במצב השיפוץ אבל מסתבר שיש הרבה דברים להתעסק בהם ברגע שמשתחררים מהבועה בצבא..
הרבה משימות קטנות הושלמו בסמוראי וגם אחת גדולה שעוד לא סיימתי:
1. תיקון מד הדלק - חשבתי שהבעיה הייתה בחיווט לא נכון (ארחיב על מע' החשמל בהמשך) כי כל החוטים היו בבלאגן גדול, אבל אז בדקתי לאורכו של החוט (צהוב-אדום) והוא דווקא היה שלם. הבדיקה הבאה הייתה למצוף, המצוף אמור לשנות את התנגדותו של הנגד המשתנה ע"י הזזת מחט לפי המפלס דלק במיכל. בסמוראי אפשר לפרק את המצוף בלי להוריד את מיכל הדלק, כשהוצאתי את המצוף התקלה הייתה מאוד ברורה: קובץ מצורף 133791
הנגד פשוט נשרף והתעוות-הוא הוחלף לאחד חדש והכל בא על מקומו. רק דגש כשמרכיבים את החדש, ה5 ברגים שמהדקים את המצוף למיכל נראים כאילו הם בעיגול ולא משנה איך נרכיב אותם אבל יש רק דרך אחת שכל חמשת הברגים יושבים והם לא באמת במרחקים זהים אחד מהשני (נכון שזה ברור לכולם שהבנתי את זה ישר במבט ולא בזבזתי חצי שעה בלהבין למה זה לא נסגר כמו שצריך?:p)
זהו הכנסתי את המצוף החדש, הזמנתי מאיביי אחד פשוט שעלה 45 ש"ח וכרגע עושה עבודה מצויינת ואכן מראה את כמות הדלק די במדויק.
2. תיקון מד החום - יש לי ווטשדוג אז אני יודע בדיוק מה הטמפ' במנוע אבל משהו מפריע לי בזה שיש לי משהו בלוח השעונים שלא עובד.
התחלתי שוב מלבדוק את החוט לאורכו ולראות שלא עשו שם אילתור שמונע מהמד לעבוד. רצתי לכל אורכו של החוט (צהוב -לבן) ומסתבר שהוא פשוט לא מחובר בקצה לכלום, לחצתי לו בקצה מחבר מתאים ליוניט חום ו-וואלה! גם מד החום עובד.
קובץ מצורף 133799בתמונה: מד חום ודלק עובדים
3. החלפת באמפסטופ אחורי- משימה מכנית ופשוטה. פתיחת 4 האומים שמחזיקים את היובולט, שליפת היובולט מעל הסרן והוצאת הבאמפסטופ הישן, הכנסת החדש והידוק היובולט חזרה לפי המומנט בספר רכב
קובץ מצורף 133794קובץ מצורף 133797קובץ מצורף 133797קובץ מצורף 133795קובץ מצורף 133796
4. נשמי סרנים- נשמי הסרנים היו סתומים וחלודים, אני למדתי שסרן צריך "לנשום" כי להבנתי בדיפ' יווצר לחץ\תת לחץ כשהשמן מתחמם ומתרחב בזמן שהדיפ' זז (אשמח ללמוד אם מישהו רוצה להרחיב בנושא\יש לו קישור לשלוח לקריאה). בנוסף רציתי להאריך את נשמי הסרנים כדי שפחות אבק , ומים יכנסו לביצה.
התחלתי מהוצאת הנשמים הישנים - פשוט בעזרת פלייר שולפים אותם החוצה (בזהירות לא להפיל את הקפיץ הקטן או את האטם שיש שם לתוך הביצה בטעות).
משם מנקים את האזור ובעזרת מברז מתאים יוצרים הברגה בתוך הצינור הקטן שהנשם המקורי ישב עליו.
קובץ מצורף 133771
קובץ מצורף 133798
בסוף הברגתי ניפל 3/8 להברגה שיצרתי, וחיבור מהיר בלחיצה לצינור אוויר דק. חיברתי את שני הנשים ע"י מחבר T והוצאתי את שניהם גבוהה בתא המנוע
קובץ מצורף 133793קובץ מצורף 133793
5. החלפת צלב- אין מה להרחיב כי יש מדריך מעולה באתר, רק אגיד שכנראה אצלי לא החליפו הרבה זמן את הצלבים והצלב סירב לצאת מהיוק לא בעזרת פטיש ולא בעזרת מלחציים. רק כשהכנסתי אותו לפרס הוא יצא בנקל.
קובץ מצורף 133773קובץ מצורף 133774קובץ מצורף 133775קובץ מצורף 133776
6. מיכל נוזל קירור :קובץ מצורף 133785קובץ מצורף 133786הוחלף למקורי במקום הישן שגם היה שבור.
7. יצאנו לטיול!, (יצאנו= אני+זוגתי שמוכנה לסבול טיול של 800 ק"מ בסמוראי שנת 84 רק בשביל שאני אהיה מאושר).
בכללי על הטיול: 270 ק"מ בשטח. התחלנו בעץ של נחל עץ->בקעת צין->גב זרחן->אבו טרייפה-> מכתש רמון-> בורות לוץ-> הר כרכום-> נחל שגיא-> צניפים ושמורת הנחלים הגדולים ויציאה ליד שיזפון.
קובץ מצורף 133780קובץ מצורף 133781קובץ מצורף 133782קובץ מצורף 133783
קובץ מצורף 133777קובץ מצורף 133778קובץ מצורף 133784קובץ מצורף 133792
בטיול היה מדהים כמובן והרכב נסע כמו גיבור אמיתי (לאט מאוד בכביש אבל באמת שאי אפשר להוריד את החיוך מהפנים כשנוסעים בו, וגם כל אחד בשטח עוצר אותך ונזכר בערגה "איך אני לפני 30 שנה גם חרשתי את הארץ עם רכב כזה!")..
עצרנו רק 3 פעמים לתיקונים:
א. תושבת טרנספר שנקרעה.
ב. כויל שמשום מה התעייף ונתן ניצוץ חלש מדי והוחלף בשטח לחדש.
ג. עצרנו לעזור לדיפנדר שנשבר לו הצלב בדרייבשאפט הקדמי (למזלי אני זכיתי בצבא לשכב מתחת לדיפנדרים קצת אז יכולתי לעזור לו בקלות)
8. כשחזרתי הביתה מהטיול כמובן שהחלפתי את התושבת המאולתרת לתושבת חדשה וגם את ה2 תושבות האחרות החלפתי על הדרך. בנוסף החלטתי שצריך לעשות סדר במערכת החשמל- אבל על זה אכתוב בהמשך כשאסיים...
בינתיים רק להמחיש את המצב:
קובץ מצורף 133787קובץ מצורף 133788קובץ מצורף 133789קובץ מצורף 133790
מתן
פגשתי אותך בקניון הלבן (אני הבחור עם הטרופר הקצר)
דבר ראשון כל הכבוד לחברה
דבר שני הרכב נראה (מכנית) מדהים
מחכה כבר לשלב הקוסמטי!
Sent from my iPhone using Tapatalk