תגובה: סיבוב קצר בפרארי עשה לי שוב חשק למכונת נהיגה כרכב דיילי...השאלה איזה?
אם מדובר בדגם שנימכר בארץ אין לזה שום סיבה הגיונית!
ועם זאת, בגלל ״שדפקת״ את המערכת (קנית יותר בזול) אז תשלם ביטוח יותר יקר... ועוד כל מיני המצאות (רכב ביבוא אישי לא יכול להצטרף לביטוח עפ״י נסוע בק״מ וכו׳)
Sent from my iPhone using Tapatalk
התכוונתי לדגם שלא מיובא סדיר... למען הדיוק
הביטוח היה בשנה הראשונה בערך 10000
לפחות יורד בערך ב 1000 כל שנה[emoji15]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
יש עוד בקטגוריה הזו, פרחו מדעתי אבל ראויות
יגואר XE?
וולבו S60?
בוא נדבר על מותג שלא מתחבר בראש לחובבי נהיגה.
קדילאק.
ועכשיו תקרא ותקשיב טוב ובעיקר תפתח את הראש.
הרבה מאוד שנים הקאדי היא כבר לא נושאת המטוסים המתנדנדת באורך 8 מטר עם 2 טון ניקלים ופופים מקטיפה בצבע אדום של קשישות עם שיער סגול ממיאמי.
המכירות שלהם התרסקו והם הבינו שהלקוחות שלהם מתמעטים פשוט כי הם מתים - מי סתם מזיקנה, ומי בכלא, ומי כי ירו בו בסימטה אפלה בזמן עסקת סמים או סתם כדי שאפשר יהיה לחלק את שלל השוד לפחות שותפים.... (זוכר את הסרט האלמותי "החבר'ה הטובים"?.....) לכן הם חישבו את כל המסלול מחדש והמותג עבר מהפך. אין יותר נושאות מטוסים מתנדנדות. אין יותר ניקלים. אין יותר פופים. חוץ מהאסקלייד שנשאר כדי לשמר חלק מקהל "הטעם הרע" המסורתי של המותג שמורכב מראפרים באמריקה וסתם ערסים עם כסף בכל מקום אחר בעולם, מעכשיו אלה מכוניות פרימיום שמכוונות לנהג. ממוקדות בנהג. כן כן.
איפה מרכז הפיתוח שלהם נמצא?.... בנורבורגרינג. וזה אומר הכל.
אלה מכונות נהיגה מאוד מחודדות ומהנות, שמסתכלות לב.מ.וו ולמרצדס ולאודי בלבן של העיניים ואני לא מגזים בכלל. יש כאלה שיגידו שזה עוד לא ברמה הזו, אני טוען שזו התנשאות שמגיעה רק מדעות קדומות. זה אותו כיף מנהיגה ואולי אפילו יותר, בהרבה פחות כסף. לך וקח סיבוב כדי להבין.
המועדפת שלי זו ה-ATS. חד וחלק, כי אני צנוע. זו נבלה קטנה ורעה שתמרח לך חיוכים בלי סוף.
2 ליטר טורבו, 275 כ"ס. הנעה אחורית. תעדיף את הדגמים החדשים יותר עם גיר 8 הילוכים. האוטו גם מאוד יפה מבחוץ לטעמי, שילוב יפה של צללית ספורטיבית עם טאץ' יוקרתי של קצת כרום בטעם. חלוקת משקל נכונה (מנוע הרבה מאחורי הציר הקדמי, מול עיני המתכננים היתה BMW סדרה 3 ולדעתי הם התעלו עליה), היגוי מעולה, מתלים מהודקים בלי להתרסק, האוטו מלא רגש ותחושות. עד כמה היא טובה? היא טובה מאוד. היא בת-זונה!!!! ההספק לא בשמיים אבל האוטו קטן וקל יחסית, וזה מספיק בשביל להרגיש מאד חזקה ולעשות 100-0 בפחות מ-6 שניות. מהירות מירבית גבוהה מכדי להיות רלוונטית לישראל, תאוצות ביניים מדביקות לכסא. שילדה מעולה (הדור האחרון של הקמארו יושב על השילדה הזו) כל האוטו מכוון לדינמיות לפני הכל. היא הרבה יותר אירופאית באופי מאשר אמריקאית.
החסרונות: צפופה מאחור, כנראה לא רלוונטי לך. עיצוב פנימי - נו שויין. יותר מדי שחור פיאנו מבריק שאני לא אוהב. עניין של טעם, אבל אפשר להתרגל. זה מתגמד כשהאוטו מתחיל לנסוע ובכל כביש לא ישר אתה תחייך. אוהו כמה תחייך. והיא גם מספיק נוחה בנהיגה יומיומית רגילה. וואלה, הייתי רוצה כזאת כרכב דיילי.
ATS-V כנראה לא בתקציב אבל זה כבר יצר הרע.... טיל אמיתי. תבין לבד. קצת מוחצנת.
CTS - אותו דבר, רק גדולה יותר ופחות פרועה. יש גם CTS מדור קודם עם מנועי V6 - היא קצת יותר "אמריקאית" באופי אבל עדיין מתנהגת יפה. יש 3 ליטר ויש 3.6, קח את ה-3.6
CTS-V - לא מאמין שתמצא אחת כזו.... בטח לא בתקציב. אבל מאסל-קאר אמיתית, עם מנוע LS 6.2 מוגדש.... חתיכת בהמה.
אין לי מושג מה זה הרכב הזה אבל מהתיאור עשית לי חשק לנסות
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לגבי הביטוח לרכב ביבוא אישי - מניסיון אישי (הרנגלר הנוכחי שלי הגיע במקור ביבוא אישי וגם הקודם) חברות הביטוח שבויות תחת התפיסה שרכב ביבוא אישי זהו בהכרח רכב נדיר, אין מלאי חלפים בארץ, החלפים יקרים יותר וכו' זאת למרות שמדובר ברכבים שגם מיובאים ביבוא סדיר !!!
הגיון אין רווח נוסף לחברות הביטוח יש.
לכן התמחור של הפרמיה לרכב ביבוא אישי גבוה יותר מאותו הרכב בדיוק שהגיע ביבוא סדיר.
למי שמעוניין, דמי הביטוח של הפרארי עליה נהגתי הוא רק 120,000 ש"ח לשנה...
AST-V אחת מופיעה כרגע ביד 2.
באוטודיל חיפה יש ג'וליה ולוצ'ה 2017 יפיפיה (כחול כהה מטאלי), עמדתי לידה ובכיתי... היא מעבר לתקציב גם שלי כרגע (והגברת מעדיפה להחליף את הג'ולייטה לסטלביו).
ולגבי העארסים בקופרה/איביזה
הילדה קנתה לאחרונה איביזה FR, העארס לפניה שם צ'יפ ואגזוז.
אני יודע מתי היא מגיעה הביתה, והנוער במושב מעריץ את האספלט עליו היא כרגע עברה.
היא נהנית מהנהיגה (אחרי ה307 הישן, סופר נוח וסופר עצל). מאוד נהנית.
זה אומר שהיא עארסית? אולי. מהכרות - ממש לא...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
AST-V אחת מופיעה כרגע ביד 2.
באוטודיל חיפה יש ג'וליה ולוצ'ה 2017 יפיפיה (כחול כהה מטאלי), עמדתי לידה ובכיתי... היא מעבר לתקציב גם שלי כרגע (והגברת מעדיפה להחליף את הג'ולייטה לסטלביו).
נו, ברור. סטלביו. אלפא כבר מזמן ירדה לזנות.
הסטלביו אולי נהדר ביחס לקולגות שלו לקטגוריית ה"לשבת גבוה" המזעזעת, אבל הבזיון כאן לא רגיל וגם לא כפול אלא משולש - גם קרוסאובר, גם אוטומטי, וגם השפלה ובושה לשמו של מעבר ההרים המיתולוגי באלפים האיטלקיים על כביש SS38 האלמותי, שאוהבי נהיגה כמוני עולים אליו לרגל במיוחד, כמעט בכל שנה, רק כדי לנהוג. וחלילה לא בקרוסאובר. כי כל דבר אחר יהיה טוב יותר שם מכל קרוסאובר. מי שבא לפאסו-סטלביו בקרוסאובר, מוטב שלא היה בא בכלל. חבל על כרטיס הטיסה, חבל על הדלק.
זה אלפא-רומיאו זה?....... איך הם לא מתביישים. כל מה שחסר זה שיהיה גם לבן... אוי לבושה.
מוטב להוריד מהסטלביו את סמל הנחש של אלפא, להדביק לו את האליפסה הפלסטית הבזויה של טויוטה או ה-H המאוס של יונדאי ואז אפשר יהיה להתפעל ממנו הרבה יותר. "וואו, איך הם הצליחו לייצר כזה אוטו יפה/מגניב..."
אגב, האיטלקים עלובי הנפש, חסרי הבושה והכבוד האלה, כבר עשו את זה בעבר בתחילת האייטיז. הם חברו לניסאן, לקחו את הצ'רי העלובה, הדביקו לה את מנוע הבוקסר מהאלפא-סוד ואת הסמל של אלפא רומיאו וקראו לה "ארנא". קיבלו אנדרוגינוס שהוא הרע שבכל העולמות - "אמין ואיכותי" כמו אלפא מתחילת האייטיז ו"מתנהג לתפארת" כמו ניסאן מתחילת האייטיז. פח-אשפה על גלגלים. בית-שימוש. כמה נמוך אפשר לרדת בשביל כמה גרושים?.... אם זה לא נקרא "לרדת לזנות", אז מה כן?.... אני אגיד לכם מה כן - למכור קרוסאובר אוטומטי עם לוגו של אלפא. תסלחו לי? בא לי להקיא.
כל זה נכתב בכאב. כי אני אלפיסט בעבר, מהתקופה שעדיין היו על הכביש אלפות אמיתיות שהיו מכוניות של גברים אמיתיים שיודעים ואוהבים לנהוג ושהיו מיועדות לנהיגה אמיתית. עם הנחיית יצרן מפורשת כתובה בספר הרכב שדורשת להריץ את המנוע לעתים מזומנות הרבה מעבר ל-6,000 סל"ד, כדי לנקות את הפיח מהשסתומים ותאי השריפה... נשארה לי פינה חמה למותג. למרות שהיום, למעט הג'וליה וה-4C, כל יתר מה שהוא מייצר היום, לא כל כך ראוי לפינה החמה הזו.
ולגבי העארסים בקופרה/איביזה
הילדה קנתה לאחרונה איביזה FR, העארס לפניה שם צ'יפ ואגזוז.
אני יודע מתי היא מגיעה הביתה, והנוער במושב מעריץ את האספלט עליו היא כרגע עברה.
היא נהנית מהנהיגה (אחרי ה307 הישן, סופר נוח וסופר עצל). מאוד נהנית.
זה אומר שהיא עארסית? אולי. מהכרות - ממש לא...
היא לא ערסית. והאוטו מצוין ומגניב. והנוער של בית חנניה צודק.
אבל היא צעירה וזה מתאים לגיל שלה והכל בסדר.
אבל לעו"ד מכובד שכבר לא ילד, זה אפעס, לא בדיוק מתחבר.
....
1 קבצים מצורפים
תמונה אחת שווה אלף מילים..
קובץ מצורף 130735
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
השני סנט שלי : בתקציב צנוע משלך אני בחרתי ב is250 ולא מצטער, לא מסכים שהיא כולה טויוטה עם ריפדי עור - היא מתנהגת יפה מאוד בכביש המפותל אם כי בהחלט יותר נעימה בקרוז רגוע.
שפע כוח, איכות גימור עילאית - אוטו בן עשר מרגיש כמו בן שנתיים.
שקלתי גם ביואיק לה קרוס נפח 3.6 שמגיעה עם 303 כ"ס אבל לא מצאתי אחת ראויה לרכישה.
ג'וליה ולוצ'ה מאכזבת מאד, אבל עדיין פי כמה יותר כיפית לנהיגה מהסטלחיו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elibaba
השני סנט שלי : בתקציב צנוע משלך אני בחרתי ב is250 ולא מצטער, לא מסכים שהיא כולה טויוטה עם ריפדי עור - היא מתנהגת יפה מאוד בכביש המפותל אם כי בהחלט יותר נעימה בקרוז רגוע.
שפע כוח, איכות גימור עילאית - אוטו בן עשר מרגיש כמו בן שנתיים.
שקלתי גם ביואיק לה קרוס נפח 3.6 שמגיעה עם 303 כ"ס אבל לא מצאתי אחת ראויה לרכישה.
בזמנו כשקניתי את האינפיניטי הקודמת שלי שקלתי לקנות IS250 ובחנתי כמה וכמה כאלו. מסכים שזו לא עוד טויוטה עם ריפודי עור ותא הנוסעים שלה עדיף על זה של האינפיניטי ובזה בלבד מסתכם היתרון שלה על האינפיניטי.
ה-IS250 רכה מדיי, ההגה קל מדיי ולא מתקשר והיא גם לא חזקה ולא מגיבה כמו השילוב של הגיר והמנוע באינפיניטי - ה- IS250 אולי מסתדרת בכביש המפותל אבל לא ממש נוח לה שם כמו שאמרת והיא בטח לא "מכונת נהיגה" שמעניקה חוויית נהיגה.
דרך אגב האינפיניטי לא פחות איכותית מהלקסוס ברמת הגימור, השרידות והאמינות.
שלמה, בחייך.... אוטו לפקקים בין הרצליה ללה גרדיה וחזרה.
קצת נסחפת לרגשות של טיפשעשרה, לא?
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
בועז, זה מה שעושה סיבוב קצר בפרארי....
מספיק לי ביום יום ההאצה בהשתלבות לאיילון דרום בבוקר לכיוון המשרד והדריפט הקטנטן בכיכר שלפני הבית בחזור בערב..
כמובן שיש עוד מגוון נסיעות יום יומיות שלא בהכרח בפקקים ואז השמיים והגלאי ראדר הם הגבול...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
משהו דומה
מאד מסקרן !
יש מצב שלבי 350 או 350R ?
אם כן, זאת מכונת נהיגה שלא סופרת אף רכב שהציעו פה למעט פרארי.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
....
דרור,
כרגיל אתה מעלה אצלי חיוך כשאתה "מתעצבן"...
10 ימים בגרמניה SIXT החליטו לפנק אותנו (אותה) עם סטלביו. לא ברור לי איזה דגם, מה שברור היו שם 280 סוסים מתחת למכסה המנוע.
מאוד נוחה, מהירה, מפנקת ומרגישה בטוחה גם באוטוסטרדות וגם בטירול.
עם עבר בהשכרות בגרמניה של E-CLASS, 530, יגואר XE וגם ג'וליה (דיזל אינעל ראבק.. מסורסת...), החליטה שאין מה לעשות, נשארת נאמנה למותג האהוב, אבל משדרגת לסטלביו.
ואני, מה שטוב לה טוב לי, לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
בועז, זה מה שעושה סיבוב קצר בפרארי....
מספיק לי ביום יום ההאצה בהשתלבות לאיילון דרום בבוקר לכיוון המשרד והדריפט הקטנטן בכיכר שלפני הבית בחזור בערב..
כמובן שיש עוד מגוון נסיעות יום יומיות שלא בהכרח בפקקים ואז השמיים והגלאי ראדר הם הגבול...
נהגת בפרארי שהפחת עליה עומד על 1.5 מ₪ ונסעה סה״כ 15אק״מ , בחישוב פשוט עלתה 100 ₪ לק״מ לפני תחזוקה וכו׳.
סגור עם החבר על 150 ₪ לק״מ וקח אותה לסיבוב כל פעם שמגרד לך.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
דרור,
כרגיל אתה מעלה אצלי חיוך כשאתה "מתעצבן"...
10 ימים בגרמניה SIXT החליטו לפנק אותנו (אותה) עם סטלביו. לא ברור לי איזה דגם, מה שברור היו שם 280 סוסים מתחת למכסה המנוע.
מאוד נוחה, מהירה, מפנקת ומרגישה בטוחה גם באוטוסטרדות וגם בטירול.
עם עבר בהשכרות בגרמניה של E-CLASS, 530, יגואר XE וגם ג'וליה (דיזל אינעל ראבק.. מסורסת...), החליטה שאין מה לעשות, נשארת נאמנה למותג האהוב, אבל משדרגת לסטלביו.
ואני, מה שטוב לה טוב לי, לא?
תקשיב ותקשיב טוב.
מכוניות זה כיף. אנחנו אוהבים מכוניות. לנהוג בהן מהר, לקשקש עליהן, להשוות, להיראות ולהיחשב לידענים. זה קטע של בנים. כי אנחנו ילדים ונישאר ילדים ורק הצעצועים שלנו אחרים. בגודל ובמחיר.
כל זה לא מעניין את הנשים שלנו.
אם מה שטוב להן ומה שהן רוצות זה עגלה עם סוס, קרוסאובר כלשהו או רחמנא ליצלן טויוטה יאריס או קיה ריו כל יצירה עלובה אחרת.... אז זה מה שאנחנו נקנה להן. בלי ויכוחים!
כי מה זה אוטו? כולה ערימת פחים ופלסטיקים וגומיות. זה שטויות. אבל אישה מרוצה?.... אישה מרוצה זה הכל! זה אהבה ושותפות, זה אוכל טעים, זה סקס טוב, זה כביסה ריחנית מקופלת בארון, זה מי שדואגת לך ומנהלת אותך ואתה נהנה מכל רגע. אלה חיים טובים, שקטים ורגועים.
תגיד תודה שלפחות יש לה טעם טוב במכוניות והיא לא מבקשת ממך טוסון או ספורטאז' או סורנטו.... אז לך על זה. פנק אותה בסטלביו. באדום כמובן.
ואני, כשתהיה לי שוב אלפא, היא תהיה משהו ישן. אספנות. הנעה אחורית וגיר ידני. הגה מעץ וארבעה מאיידים מגרגרים.
ג'וניור/ג'וליה GT/GTV או משהו בסגנון. כמובן באדום. גם כחול כהה או צהוב זה טוב. רק לא קרוסאובר, לא אוטומטי ולא לבן. כאלה.
קובץ מצורף 130747קובץ מצורף 130748
הג'וניור לגמרי ברשימת החלומות אבל לך תמצא אחת עם פחות מ-98% חלודה...
לכל מי ששאל על הביטוח השנתי ש ה-ATS. חבר שבדק קיבל הצעות למקיף סביב ה-8K לנהג מעל 40, העדר תביעות וכל הגישפט. למה? אין לי מושג
לקופר S קבריולט שלי, שנת 2008 מקיף בלבד 4600 שוב לנהג מעל 40, החרגה לנזק בגג וכו' (וגם זה אחרי הנחות) ואם זה לא מספיק, אז רק 2 חברות ביטוח מוכנות להסתכל עליה בכלל. מחירון הרכב סביב ה-45.
חברות הביטוח מעדיפות כסף קל, לא טוב לך? לך למתחרות (שגם הן מעדיפות כסף קל)
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
הג'וניור לגמרי ברשימת החלומות אבל לך תמצא אחת עם פחות מ-98% חלודה...
ליאור
דווקא רוב הג'וניור וה- GTV משנות ה- 60 וה- 70 שנשארו בארץ הן מכוניות אספנות מלוקקות ומושקעות עם אפס חלודה (ויש לא מעט כאלה - מומלץ לקפוץ לאחד המפגשים של מועדון אלפא רומיאו להתרשם).
מכוניות מדהימות, אבל המחיר שלהם זינק בשנים האחרונות ורק ממשיך לעלות עם כל שנה שחולפת...
גם להביא אחת כזו מחו"ל זו כבר לא אופציה - המחירים של רכבים שמורים בייבוא אישי מאירופה או מארה"ב צפויים לעבור בקלות את ה- 200,000 ש"ח.... דוגמא אחת:
https://www.autoscout24.com/offers/a...dtsrc=listPage
אצלי בבנין המשרדים יש אספן אלפא קלאסיות מטורף. יש לו לדעתי 5 או 6 אלפות, כל פעם מגיע עם אלפא קלאסית אחרת מלוקקת ומשוחזרת להפליא. עד היום הגיע עם GTV, ג'ולייטה, ספיידר וסוד - כולן שלו.
- - - Updated - - -
ובעניין שלי - ראיתי אינפיניטי G37 2011 שנת 2011 במגרש רכב סמוך אליי הוא אפילו מוכן לטרייד הוגן על ה-C1.
בדיקה שטחית הרכב סבבה לגילו. פנימית שמור חיצונית כמה שריטות קטנות, מנוע נשמע בסדר גמור.
אעשה כמובן בדיקה מעמיקה לרכב ואחרי זה אצטרך לעבור את המכשול הגדול ביותר- קבלת האישור לעסקה מהצודקת....
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרור , זה היה הרכב הראשון שלי בשנת 85 , מודל 74 ועד שנת 87 שבה נפרדתי ממנו , היה לו פח במצב מעולה , לא לשכוח הוא הגיע ממילנו ולא מנאפולי .שלי היה עם 4 SOLEX .אחיזת כביש מעולה , גם בסיבוב/החלקה ב-180° בנסיעה על כביש רטוב , ( קרה לי ) קובץ מצורף 130749הוא נשאר/נצמד לכביש , הבעיה איתו היא הסינכרונים בגיר. שלי הלכה בתאונה עם הבלייזר של אהוד ברק כשהיה אלוף פיקוד מרכז , אבל אודה ואבוש שרציתי להיפרד ממנה כשהבנתי שבמגבלות החוק בארץ , אתה לא יכול למצות/להנות מיכולותיה.