Article: פרויקט: מיכל נירוסטה לטנדר 4X4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אם כל כך טוב ( שאתה ממליץ), למה אף אחד פה לא שם כזה אצלו ברכב???
שלא כהרגלך.. קשקשן הפעם.
יש כאן באתר כמה אנשים עם המיכל הזה.
מסגרת פשוטה מאלומיניום זה אולי 1קג, מנסיון.
ברגע שהלכת על קאסטום זה לא ממש משנה ויש בארץ מי שיכין לך עם מחיצות.
אצלי אין כזה פשוט כי הייתה הזדמנות במחיר מאד אטרקטיבי למיכל פלסטי 58ל.
58ל׳ זה גבולי מבחינת הנפח, 70ל׳ למשפחה לטיול רב-יומי זה אידיאלי לדעתי ובטיולים ארוכים אני לוקח עוד ג’ריקן 20 שמרוקן בהמשך למיכל הראשי עם המשאבה.
בנפח הזה ובארגז חיצוני/מתחת לרכב, רעש השכשוך והמסה של המים המחיצות לא עושות הבדל גדול.
בסוף,
מול יתרונות וחסרונות, זה עניין של בחירה אישית, אמרתי את אני ונוספים כאן מההתחלה אז מיותר לחזור לפינה הזו כל הזמן.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תגובה: Article: פרויקט: מיכל נירוסטה לטנדר 4X4
הדיון כאן משעשע ומזכיר לי איך אנשים סופרים כל גרם בכל חלק שהם מרכיבים עם האופניים. משקיעים אלפי, ועשרות אלפי שקלים כדי לחסוך 300 גר'.
אני פשוט עושה קקי לפני הרכיבה. הרבה יותר זול ומוריד יותר משקל.
אבל כאמור, כל אחד ומה שהוא נהנה ממנו. המשקל המורשה של השרת של ג'יפולוג מסוגל לסחוב גם דיונים כבדים כאלה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
הדיון כאן משעשע ומזכיר לי איך אנשים סופרים כל גרם בכל חלק שהם מרכיבים עם האופניים. משקיעים אלפי, ועשרות אלפי שקלים כדי לחסוך 300 גר'.
אני פשוט עושה קקי לפני הרכיבה. הרבה יותר זול ומוריד יותר משקל.
אבל כאמור, כל אחד ומה שהוא נהנה ממנו. המשקל המורשה של השרת של ג'יפולוג מסוגל לסחוב גם דיונים כבדים כאלה.
זה ממש לא אותו הדבר.
אתה מדבר על גרמים.
ברכב זה בקלות מגיע למשקל עודף מעל 100קג כי יש תפיסה מוטעית של ״זה עוד 10קג, מה זה משנה?״
התאוצות ברכב הרבה יותר גבוהות והמשקל מוכפל, וכד-100קג במצטבר מוכפלים פי 3-4 כשהמתלה עובד.. ואנשים מגיעים להרבה יותר מסה עם מערכות מגירות כבדות.
זה המון עומס מצטבר בנסיעת שטח גם לא בקצב מירוץ.
מרגע שהאסימון נפל אצלי, ועשיתי דיאטה משמעותית לרכב, ההבדל ניכר.
זה אומר להשקיע, אבל יש רווח.
אני רק אתן את שני הסנט שלי- לאחרונה התעסקתי עם זה לא מעט, החלפתי מיכל מים קבוע בטנדר ואחרי שריסקתי את החדש בכניסה לחניון בניתי עוד אחד. כל אחד היה ממוקם במיקום אחר על גב הטנדר.
70 ליטר זה המון לדעתי למיכל קבוע. אני מצאתי שנפח של 20-30 ל' מספק ביותר למיכל קבוע יחד עם גריקנים.
בנוסף, העוד כמה קג למעטפת כזו או אחרת לא באמת משנים לטנדר. בטח אם המיכל ממוקם בתוך הארגז ולא בגובה- וגם שם אני חייב לאמר שלא הרגשתי שינוי בהתנהגות של הרכב.
וחוץ מזה נמרוד המיכל שלך נראה אש!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה ממש לא אותו הדבר.
אתה מדבר על גרמים.
ברכב זה בקלות מגיע למשקל עודף מעל 100קג כי יש תפיסה מוטעית של ״זה עוד 10קג, מה זה משנה?״
התאוצות ברכב הרבה יותר גבוהות והמשקל מוכפל, וכד-100קג במצטבר מוכפלים פי 3-4 כשהמתלה עובד.. ואנשים מגיעים להרבה יותר מסה עם מערכות מגירות כבדות.
זה המון עומס מצטבר בנסיעת שטח גם לא בקצב מירוץ.
מרגע שהאסימון נפל אצלי, ועשיתי דיאטה משמעותית לרכב, ההבדל ניכר.
זה אומר להשקיע, אבל יש רווח.
דורון נראה לי שפספסת את הנקודה.
האופניים שלי שוקלים משמעותית יותר משל החברים שאני רוכב איתם.
הג'יפ שלי קטן משמעותית משל החברים שאני מטייל איתם.
הנוף, עדיין יפה באותה מידה.
הוא לא פספס את מה שחשוב לו ולעוד כמה העיקר.[emoji6]
לנהל ויכוח אובססיבי על כלום על פני מאה עבודים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אם אפשר הערה אחת עניינית. בעצם שתיים.
חשוב מאוד לבנות מיכל מרותך לרכב שנוסע בשטח מהחומר 304L ולא מ304 רגיל.
תכולת הפחמן הנמוכה חשובה כדי לשמור על האזור סביב הריתוך מסדקי התעייפות לאורך זמן .
וגם פסיבציה - לפחות בחלק הפנימי - על כל הריתוכים - אני מניח שלא צריך לומר ללוריה וזה בוצע בלי לדבר, אבל לטובת מי שקורא ויבנה מיכל בעצמו - הנה אמרתי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני מכיר שימוש בפלבם אוסטניטי דל פחמן (כדוגמת 304L) כדי להמנע מקורוזיה הנגרמת מסנסיטיזציה באזור המושפע מחום (= האזור מסביב לריתוך).
לא מכיר קשר לסדקי התעייפות. אתה יודע להרחיב בנושא?
Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk
אותה קורוזיה מייצגת - וגם יוצרת - נקודות חלשות והן תחת רעידות מתפתחות או יותר נכון - עלולות להתפתח - לסדקי התעייפות זעירים בהתחלה וממשיים מאוד בהמשך.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הוא לא פספס את מה שחשוב לו ולעוד כמה העיקר.[emoji6]
לנהל ויכוח אובססיבי על כלום על פני מאה עבודים
יש כאן נטייה להתכחש לחסרונות של מוצר או פעולה ולתקוף.
אני לא פוסל נירוסטה, ולא שום בחירה של מישהו אחר.
ציינו עובדתית את עניין המשקל והתייחסתי.
מכאן אנשים הלכו רחוק מאד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שלא כהרגלך.. קשקשן הפעם.
יש כאן באתר כמה אנשים עם המיכל הזה.
מסגרת פשוטה מאלומיניום זה אולי 1קג, מנסיון.
ברגע שהלכת על קאסטום זה לא ממש משנה ויש בארץ מי שיכין לך עם מחיצות.
אצלי אין כזה פשוט כי הייתה הזדמנות במחיר מאד אטרקטיבי למיכל פלסטי 58ל.
58ל׳ זה גבולי מבחינת הנפח, 70ל׳ למשפחה לטיול רב-יומי זה אידיאלי לדעתי ובטיולים ארוכים אני לוקח עוד ג’ריקן 20 שמרוקן בהמשך למיכל הראשי עם המשאבה.
בנפח הזה ובארגז חיצוני/מתחת לרכב, רעש השכשוך והמסה של המים המחיצות לא עושות הבדל גדול.
בסוף,
מול יתרונות וחסרונות, זה עניין של בחירה אישית, אמרתי את אני ונוספים כאן מההתחלה אז מיותר לחזור לפינה הזו כל הזמן.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
דורון,
בא ננסה לנהל דיון עניני, בא נעבור על הנקודות אחת, אחת...
1- המיכל הזה מיעוד להתקנה אופקית (מיכל שטוח) , יש לזה משמעות לגבי ההתקנה ושטח הריצפה שהוא לוקח. בגלל שהוא שטוח, הדפנות יכולות להיות דקות וקלות יותר.
2- אין לו מחיצות פנים. הרעש פחות מדאיג אותי. אבל נדנוד של מסה של כמה עשרות קילו, זה ממש לא דבר שהייתי מתעלם ממנו.
3- המיכל מעביר אור. אני לא צריך להסביר לך את הבעיתיות. אתה בעצמך חוזר כל הזמן על התרומה של מיכל חשוך לאיכות המים.
4- ברגע שרוצים מיכל אנכי (כמו של נימרוד), לחוזק של הדפנות יש חשיבות, ואז צריך להכניס את המיכל הזה לאיזה מעטפת. בגדלים האלו. זה לא קילו בודד, זה הרבה יותר.
5- צורה \ התאמה - שימוש במיכל סטנדרטי מפלסטיק, לא מאפשר את מהגמישות של התאמה וניצול המקום של מיכל מייצור עצמי. זה לא משנה אם זה המיכל שנמרוד עשה, או המיכל שאני עשיתי (ויושב בטרופר מתחת לבודי).
זה לא תפוח לתפוח. כל ניסיון לסגור את הפערים, יגדיל את המשקל.
בקיצור, וזה מה שניסתי לכתוב בהתחלה - אם רוצים להתקרב לתכונות של התוצאה הסופית של מיכל כזה, בסוף לא יהיה הבדל מהותי במשקל.
כן הייתי שמח לשמוע (מנמרוד?) למה הוא בחר ב 1.5מ"מ ולא ב 1מ"מ (דרך אגב, אני עם מיכל חצי גודל, והלכתי על 1.5 מ"מ אבל משיקולים שונים -אצלי המיכל נמצא מתחת לרכב).
זיו,
מסגרת אלומיניום למיכל כזה זה בערך קילו.
אז הפרש המשקל נשאר גדול.
כל מה שאמרתי היה לגבי הפרשי המשקל, כל השאר לא רלוונטי לדיון מבחינתי.
לא מעט מההנחות שלך שגויות, אם תרצה תפתח שרשור חדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
בא ננסה לנהל דיון עניני, בא נעבור על הנקודות אחת, אחת...
1- המיכל הזה מיעוד להתקנה אופקית (מיכל שטוח) , יש לזה משמעות לגבי ההתקנה ושטח הריצפה שהוא לוקח. בגלל שהוא שטוח, הדפנות יכולות להיות דקות וקלות יותר.
2- אין לו מחיצות פנים. הרעש פחות מדאיג אותי. אבל נדנוד של מסה של כמה עשרות קילו, זה ממש לא דבר שהייתי מתעלם ממנו.
3- המיכל מעביר אור. אני לא צריך להסביר לך את הבעיתיות. אתה בעצמך חוזר כל הזמן על התרומה של מיכל חשוך לאיכות המים.
4- ברגע שרוצים מיכל אנכי (כמו של נימרוד), לחוזק של הדפנות יש חשיבות, ואז צריך להכניס את המיכל הזה לאיזה מעטפת. בגדלים האלו. זה לא קילו בודד, זה הרבה יותר.
5- צורה \ התאמה - שימוש במיכל סטנדרטי מפלסטיק, לא מאפשר את מהגמישות של התאמה וניצול המקום של מיכל מייצור עצמי. זה לא משנה אם זה המיכל שנמרוד עשה, או המיכל שאני עשיתי (ויושב בטרופר מתחת לבודי).
זה לא תפוח לתפוח. כל ניסיון לסגור את הפערים, יגדיל את המשקל.
בקיצור, וזה מה שניסתי לכתוב בהתחלה - אם רוצים להתקרב לתכונות של התוצאה הסופית של מיכל כזה, בסוף לא יהיה הבדל מהותי במשקל.
כן הייתי שמח לשמוע (מנמרוד?) למה הוא בחר ב 1.5מ"מ ולא ב 1מ"מ (דרך אגב, אני עם מיכל חצי גודל, והלכתי על 1.5 מ"מ אבל משיקולים שונים -אצלי המיכל נמצא מתחת לרכב).
במידה והחיבור בין הפחים נעשה על ידי ריתוך ( ולא קיפול ולחיצה לדוגמה) לא ניתן לרדת בעובי הפח מתחת ל 1.5 ממ וגם זה דק יחסית ומחייב יכולת ריתוך גבוהה.
19 קג למיכל בנפח 70 ליטר מפלב"מ זה משקל נמוך יחסית.
ת'שמעו אנשים, או שאתם סתם מחפשים להתווכח, או שבאמת השתבש לכם ההגיון.
כל המאמר, וכל הדיון, זה לא על איך למצוא שלושה ג'רקינים משומשים מפלסטיק, להעמיס על הטנדר ולנסוע...
זה באמת זול ופשוט.
אני אגלה לשניכם סוד, כמו שיש תרמילי מים עם שקית מים (לרוכבי אופנים), אני תפרתי מארזים כאלו, של 20 ליטר, שמיועדים להטסה וזריקה לכוחות על הקרקע, כבר לפני למעלה מ 30 שנה.
זה יותר קל ויותר זול מהדוגמאות שלכם.
אבל זה פשוט לא רלוונטי לשרשור הזה.
כל האתגר זה איך לעשות את נכון!
כל הרעיון להחליף פה דעות, זה איך לעשות דברים נכון, ובמחיר הגיוני.
אז תפסיקו לשים סתם קישורים לכל מני חיפושי אינטרנט.
אני בטוח שיש פה הרבה אנשים שמקנאים במיכל שנמרוד עשה, לא בטוח כמה רצים לקנות חבית 60 ליטר לשים ברכב שלהם.
חבל שאי אפשר לנהל פה דיון ענייני.
כל מני שאלות מעניינות, החל מבחירת הגודל, החומר, העובי, איך מעגנים? לא נענות \ מפותחות,
אבל לשרשור הזה יש כבר כמה דפים.
יונתן סיכם הכי נכון- מזל שלשרתים יש את היכולת לסבול את זה.
חג שמח.
2 קבצים מצורפים
מבחינת תכנון אני יכול בהחלט לרדת בעובי ולחזק את המבנה, אבל 1.5 מ"מ זה גבול העובי שעדיין נוח לריתוך. אין סיבה מיוחדת להקשות על הרתך ולשלם על עוד שעות עבודה.
לגבי החיבור זה די פשוט וחשבתי שהתמונות ברורות, אם לא אז הנה עוד כמה. המיכל מונח בשקע שנוצר בין הקיר של הארגז לבתי הגלגלים. הוא נוגע סך הכל בשש נקודות, בכל נקודה כזאת מודבק גומי בעובי ס"מ. בשתי הנקודות העליונות יש ברגים. כשהברגים סגורים לאומים עוורים בקנט העליון של הארגז, המיכל נעול ולא יכול לזוז.
קובץ מצורף 131047קובץ מצורף 131048
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ת'שמעו אנשים...
חג שמח.
הסיבה היחידה שקישרתי את הג'ריקן (התלבטתי אם לקשר חבית פלסטיק 200 ליטר), היא הויכוח המטופש שלך ושל דורון.
ואם אתה לא מבין שאתה חלק מאותו ויכוח, בדיוק כמוהו... אזי אצטרך פעם הבאה לתת רמז יותר מובן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מבחינת תכנון אני יכול בהחלט לרדת בעובי ולחזק את המבנה, אבל 1.5 מ"מ זה גבול העובי שעדיין נוח לריתוך. אין סיבה מיוחדת להקשות על הרתך ולשלם על עוד שעות עבודה.
לגבי החיבור זה די פשוט וחשבתי שהתמונות ברורות, אם לא אז הנה עוד כמה. המיכל מונח בשקע שנוצר בין הקיר של הארגז לבתי הגלגלים. הוא נוגע סך הכל בשש נקודות, בכל נקודה כזאת מודבק גומי בעובי ס"מ. בשתי הנקודות העליונות יש ברגים. כשהברגים סגורים לאומים עוורים בקנט העליון של הארגז, המיכל נעול ולא יכול לזוז.
קובץ מצורף 131047קובץ מצורף 131048
נמרוד,
המשפט האחרון ( נעול ולא יכול לזוז), מדאיג.
מה יקרה לדעתך בזמן נסיעה בשטח, אתה לא חושש שפיתולים בבודי יגרמו נזק למיכל?
לדעתי, הייתי מגדיל את החור שבאוזן של המיכל ומכניס איזה בושינג שיתן קצת חופש.
במקרה של הפעלת עומסים, המקומות הכי קשיחים והכי פחות גמישים, אלו ההלחמות, וזה ישר אומר נזילות.
אותו הדבר לגבי "הנקודות" מגע האחרות, הייתי מוסיף שם משהו ( עץ!) לפזור הלחץ.
אני מוכן להמר, שתוך זמן קצר, מהגומי לא ישאר כלום, הוא יקרוס. הוא יגן נגד שיפשוף (הצבע של הטנדר) אבל לא יתרום כלום לשיכוך.
שזה מלא, זה כמעט 100קג, ובמהירויות נהיגה שלך......אלו מכות לא חלשות.
ארגז של טנדר קטן - כמעט ולא מתפתל.
אסף.