תגובה: עזרה בתכנון מערכת חשמל לoffroad camper trailer
אצלי נותנים סביב 8 אמפ' בתנאים לא אופטימליים. ביום חורף קר ובהיר יכולים להגיע ל12 אמפ' בקלות.
הכוונה לשלושתם יחד. מחזיקים כבר 4 שנים.מבחינתי, שווה.
אחד מהם היה חלש משאר השלושה, בדיעבד חיבור הכבל נקרע חלקית. אז תיקנתי. הולחם ובודד.
אצלי הנגרר במקום מקורה. הפנלים חשופים לשמש כחודש בשנה. שאר הזמן הערכת מחוברת למטען noco
לגבי אחסון בתנועה, הם שוכבים על אוהל הגג. טוענים. אני משתמש בכבל 3 מטר לתנועה או לעצירה בשמש כי רשת הצל ותקנת מבסיס היצול ואחורה. כשעוצרים תחת צל, מוציא את הכבל הארוך.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
אתמול הייתי בקינן קמפינג בהוד השרון
הביקור קצת בילבל אותי . פאנל סולארי 100w שלהם מוציא 8.6 אמפר אצל המתחרים 150w מוציא 8.7 (מוזר בעיניי)
יש לי מקרר של סנומאסטר הצריכה שלו לפי היבואן היא 55w ובאמפרים 5 או 2.5 תלוי במהירות קירור שבחרתי
בהנחה שחיבור תאורה בלילה עם לדים הצריכה מזערית האם פאנל אחד מספיק? בנוסף האם מצבר 100 אמפר יספיק ?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בפאלו
אתמול הייתי בקינן קמפינג בהוד השרון
הביקור קצת בילבל אותי . פאנל סולארי 100w שלהם מוציא 8.6 אמפר אצל המתחרים 150w מוציא 8.7 (מוזר בעיניי)
יש לי מקרר של סנומאסטר הצריכה שלו לפי היבואן היא 55w ובאמפרים 5 או 2.5 תלוי במהירות קירור שבחרתי
בהנחה שחיבור תאורה בלילה עם לדים הצריכה מזערית האם פאנל אחד מספיק? בנוסף האם מצבר 100 אמפר יספיק ?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
עובדים עלינו,
עובדים עלינו....
(תשאל את הגשש).
מעבר לדיון עד כמה הנתונים שלהם מדוייקים (והם לא) לציין W ו A מבלי לציין מתח, מאפשר להגיד הכל.
חוק אוהם מגדיר W=A*V
ב 12V, זרם של 8.6A זה אכן 103.2W.
אבל, רוב vפאנלים האלו, נותנים הספק מירבי (וזה מה ששאלת) בסביבות ה 18V (ה 12V מושג אחרי הבקר).
ואכן 150W לחלק 8.7A, נותן 17.25V. כלומר הנקודה האופטימלית של הפאנל היא כנראה 17.2V.
לא פחות חשוב, הספק של פאנל ללא ציון באיזה עוצמת תאורה, זה איזה מספר תאורטי שלא שווה הרבה.
לגבי השאלה האם מצבר של 100A מספיק- מספיק למה?
אם מדובר על להעביר לילה אחד, אז כן (אבל מה זה קשור לשאלה על הפאנל).
אם אתה רוצה להעביר יותר זמן (נגיד כמה ימים) מבלי להניע, אז הספק של הפאנל יותר חשוב מהמצבר, ואז פאנל של 100-150W לא מספיק לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לגבי השאלה האם מצבר של 100A מספיק- מספיק למה?
אם מדובר על להעביר לילה אחד, אז כן (אבל מה זה קשור לשאלה על הפאנל).
אם אתה רוצה להעביר יותר זמן (נגיד כמה ימים) מבלי להניע, אז הספק של הפאנל יותר חשוב מהמצבר, ואז פאנל של 100-150W לא מספיק לך.
זה לגמרי תלוי במשטר השימוש האישי שלך והנושא נטחן עד דק.
ואז שוב עבר בנפה, ונטחן שוב.
אני עם מצבר72א״ש כבר כמה שנים ואין שום בעיה ללילה בפרופיל כזה, ופאנל 100מספיק לחניון ביום הבא (לי).
דורון,
במקום לנסות לפשט ולעזור לאנשים, אנחנו מתעקשים לערבב ולבלב.
כל אחד והצרכים שלו, אני מנסה לתת לאנשים כלים להבין מה הם צריכים.
יש שאלה אחת נורא פשוטה - כמה אנרגיה אנחנו צריכים ללילה, או יממה. מפה, שכל אחד יכפיל לכמה זמן טיול הוא רוצה להתארגן.
יש מקורות אנרגיה מתכלים - זה מצבר.
ויש מקורות מתחדשים - טעינה מהמנוע, מפאנלים וכו'.
ע"מ לבנות מערכת שתחזיק לזמן בלתי מוגבל (נגיד שבוע פלוס), אנחנו צריכים שהאנרגיה המתחדשת (מנוע, פאנל) תהיה שווה או גדולה מהאנרגיה הנצרכת.
תפקידו של המצבר, "לגשר" בין הזמנים שהאנרגיה המתחדשת זמינה לבין הזמנים שאנחנו צורכים את האנרגיה (כל הזמן).
המקרה שלך, הוא מקרה פרטי, של מאזן אנרגיה שלילי (אתה צורך ביממה יותר ממה שהפאנלים שלך מספקים), ואת החוסר הזה אתה משלים ע"י ריקון המצבר (של ה 70AH). בתצורה שלך, אתה לא יכול לשרוד שבוע למשל.
זה פתרון לגיטמי, אבל צריך להבין מה עושים, ולהבין את הקשר בין הגרעון במאזן האנרגיה לבין גודל הרזרבה (המצבר).
לעשות סיפור ארוך קצר -
אני חושב שכולנו מסכימים שמצבר של 100AH מספיק ע"מ להעביר לילה בשטח.
אני חושב שאתה מסכים איתי, שגם במספרים הכי אופטימים שאתה מדווח, בסופו של יום, אתה צורך יותר הספק ממה שפאנל בהספק מוצהר של 150W יספק. את ההפרש, אתה מספק ע"י ריקון המצבר, כל יום קצת.
כלומר, אם יש לך מצבר של 100AH, בבוקר של היום השלישי, תהיה בו פחות אנרגיה מאשר בבוקר של היום השני, והיא תלך ותפחת מבוקר לבוקר עד שהמצבר ימות.
כמה ימים זה יחזיק? לא יודע. זו כבר הנקודה שבאמת צריך להבין במדוייק את פרופיל השימוש של כל אחד.
האמירה שפאנל של 100W מספיק ליום שטח, כולל מקרר היא שגויה ומטעה.
דרך אגב, בלילה של מפגש ג'יפולוג ממוצע, שהטמפ' יורדת לאפס המקרר בכלל לא צורך חשמל. או במילים אחרות, סע לטייל בחרמון ביום של טמפ' מתחת לאפס, ותגלה שהפאנל של 10W מספיק לך.
יש לי שאלה ואני מקווה שהיא לא תשמע קטרנית כי היא באה ממקום של תמיהה.
יש כאן (ולא בפעם הראשונה) דיונים על צריכת האנרגיה כשנשארים באותו מקום במדבר, לא מניעים ולא נוסעים.
עבורי טיול שטח של כמה ימים זה אומר נסיעת שטח ביום, התמקמות בחניון לילה לעת ערב ושם ישיבה בחברותא סביב המדורה והמנגל, ובבוקר יחסית מוקדם יקיצה, ארוחת בוקר קיפול ויציאה ליום הבא.
אולי פעם אחת בחיי הייתי בנופשון של בטן-גב אבל גם שם לחובבי הז'אנר יש בריכה, ים ושלל פעילויות.
אז מה עושים במשך ימים במדבר כשנשארים באותו מקום? איך מעבירים את הזמן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אולי פעם אחת בחיי הייתי בנופשון של בטן-גב אבל גם שם לחובבי הז'אנר יש בריכה, ים ושלל פעילויות.
זה קצת מעורפל, אבל ננסה.
בגדול,
השלווה מתפשטת בגוף,
המדורה נדלקת מעצמה,
ערימת אריזות הבירה הריקות גובהת,
שנ״צ אמרנו?
טיול אחהצ רגלי באזור,
ופתאום מגלים שעברו כמה ימים וצריך לחזור הביתה.
התשובה הפשוטה, פאנל 100-150 וואט עם בקר mppt תואם, מצבר 80-100 אמפר יספיק למקרר, תאורת מחנה סבירה (לא פרוזקטורים כל הלילה) וטעינה של כמה טלפונים
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
עזרה בתכנון מערכת חשמל לoffroad camper trailer
איך זה;
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
במקום לנסות לפשט ולעזור לאנשים, אנחנו מתעקשים לערבב ולבלב.
מסתדר עם כל זה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
כל אחד והצרכים שלו, אני מנסה לתת לאנשים כלים להבין מה הם צריכים.
יש שאלה אחת נורא פשוטה - כמה אנרגיה אנחנו צריכים ללילה, או יממה. מפה, שכל אחד יכפיל לכמה זמן טיול הוא רוצה להתארגן.
יש מקורות אנרגיה מתכלים - זה מצבר.
ויש מקורות מתחדשים - טעינה מהמנוע, מפאנלים וכו'.
ע"מ לבנות מערכת שתחזיק לזמן בלתי מוגבל (נגיד שבוע פלוס), אנחנו צריכים שהאנרגיה המתחדשת (מנוע, פאנל) תהיה שווה או גדולה מהאנרגיה הנצרכת.
תפקידו של המצבר, "לגשר" בין הזמנים שהאנרגיה המתחדשת זמינה לבין הזמנים שאנחנו צורכים את האנרגיה (כל הזמן).
המקרה שלך, הוא מקרה פרטי, של מאזן אנרגיה שלילי (אתה צורך ביממה יותר ממה שהפאנלים שלך מספקים), ואת החוסר הזה אתה משלים ע"י ריקון המצבר (של ה 70AH). בתצורה שלך, אתה לא יכול לשרוד שבוע למשל.
זה פתרון לגיטמי, אבל צריך להבין מה עושים, ולהבין את הקשר בין הגרעון במאזן האנרגיה לבין גודל הרזרבה (המצבר).
לעשות סיפור ארוך קצר -
אני חושב שכולנו מסכימים שמצבר של 100AH מספיק ע"מ להעביר לילה בשטח.
אני חושב שאתה מסכים איתי, שגם במספרים הכי אופטימים שאתה מדווח, בסופו של יום, אתה צורך יותר הספק ממה שפאנל בהספק מוצהר של 150W יספק. את ההפרש, אתה מספק ע"י ריקון המצבר, כל יום קצת.
כלומר, אם יש לך מצבר של 100AH, בבוקר של היום השלישי, תהיה בו פחות אנרגיה מאשר בבוקר של היום השני, והיא תלך ותפחת מבוקר לבוקר עד שהמצבר ימות.
כמה ימים זה יחזיק? לא יודע. זו כבר הנקודה שבאמת צריך להבין במדוייק את פרופיל השימוש של כל אחד.
האמירה שפאנל של 100W מספיק ליום שטח, כולל מקרר היא שגויה ומטעה.
דרך אגב, בלילה של מפגש ג'יפולוג ממוצע, שהטמפ' יורדת לאפס המקרר בכלל לא צורך חשמל. או במילים אחרות, סע לטייל בחרמון ביום של טמפ' מתחת לאפס, ותגלה שהפאנל של 10W מספיק לך.
אם אתה באמת רוצה לקצר, אפשר לתמצת למשפט התכליתי של ״תלוי באופי השימוש האישי״.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
.
בפעם האחרונה שמערכת ג'יפולוג המתבגרת התכנסה לטיול זה נראה כך: מתכנסים בחמישי בערב בנחל נוקד. אוכלים בשר, מז...ם את המוח וישנים עד שישי בבוקר. מטפסים את הזיק כדי להרגיש שעשינו משהו, נוסעים כמה ק"מ לחניון ונשארים באותו מקום עד מוצ"ש, כשהפעילויות הן זי...ני מוח, שינה וטריפת בשר.
האמת, כיף.