https://youtu.be/G1uE6a_r7Q4
Printable View
ממה שהבנתי ההתרעמות העיקרית פה היא כי אינכם מבינים את השפעת גוון התאורה עלינו ועל בעלי החיים.
נראה לכם החלטה שרירותית, ניחא...
רוב המבכים על המגמה להגביל את גוון התאורה בשמורות טענו בעצמם, אינני אקולוג ואינני מבין... לא נראה לי הגיוני וכו'.
ממליץ בחום לחפש חומר בנושא, יש מחקרים רבים בנושא (באירופה לדוגמא ההגבלות על הגוון מיושם בתוך ערים לאחר שהבינו את הנזק המצטבר לבני אנוש)
הלדים בגוון קר פוגעים בבריאות שלנו ושל בעלי החיים ובעלי השפעה שלילית יותר מגוון קר.
אציין שזו עובדה ולא דעה... וכן מבלי לצרף את החומר המקצועי בנושא, מוזמנים לנזוף או לחלוק עלי.
אציין שהרשות מיישמת הנחיות למניעת זיהום אור על עצמה כבר מעל לעשור ובנוסף גם על גופי תשתיות (לא, לא בשטח שמורות וגנים) החופפים עם שטחים פתוחים.
דוגמא, כביש בן גוריון ראש העין למי שגר באיזור.
גוון חם והגבלה על זליגת תאורת הכביש אל השטח הפתוח.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ההתרעמות היא שמדובר על משהו שולי שבשוליים.
גוון האור בשטח כל כך קטן למשך כמה שעות בשבוע הוא משהו קטנוני בזמן שהרשות לא מטפלת בדברים הבאמת חשובים.
זה מרגיש שכל הזמן נטפלים לחנונים שומרי החוק במקום לפורעים ורומסי החוק.
זה עובר את גבול הטעם הטוב וזה מצטרף לעוד הרבה עיוותים ודיס אינפורמציה מצד הרשות.
לא מדובר בגוף תמים כלל ועיקר.
וסליחה ממך. זה לא אישי.
העניין הוא מידתיות.
אין דין פרוזקטור ותאורה מפושטת חזקה כדין תאורה מקומית מעל שולחן בישול מקום ישיבה.
ברגע שנכנסתם לפינה הזו הגזמתם בגדול מול כלל החשיפה בשטח, בטח כשבאותו תא השטח יש מפעל הכנסה של רטג, שמפיץ אור בסדרי גודל מעל כל משפחה שמדליקה גרילנדה קטנה או פנס מעל לפינת בישול בחלק היחסי של הערב עד שהולכים לישון.
וכשזה מצטרף לאישור תנועת רכבים בלילה באותם אורות לבנים משוקצים לטעמכם, אבל רק לאותו מקור הכנסה לרטג, זה אפעס מסריח למדי.
זו השתנה מהמקפצה וניצול סופר ציני של סמכות באופן שאינו מידתי כלפי האזרח שמעוניין להיות בחניונים החינמיים האחרים.
מהבדיקה השטחית שעשיתי ברשת, אין אזכור לאיסור כזה של אור לבן מידתי בחניונים או בשמורות בחו״ל, ובני משפחה בצפון אמריקה לא נתקלו בדבר כזה.
שוב, כדי שלא תיטפל לטפל, אין מדברים על תאורת חתונות/אצטדיון מוגזמת אלא על מה שכבר תואר כאן שאליו התייחסו פקחים.
מה גם שאפילו רטג בחצי פה מודים שאין תקנה כזו אז מנסים לכופף אותה תחת משהו כללי.
ההערה שלך לגבי השפעת האור הלבן על חיינו מחוץ לסוגיית תאורת החניון לא רלוונטית בשום צורה למושא הדיון והפטרונות הזו היא עוד סימפטום של רטג.
זה לא עניינה או סמכותה של רטג האם בזמני החופשי אני נהנה לשזוף חלצי באור לבן.
צאו לנו מהתחתונים.
בשלב הבא אתם מתכננים מסדרי בדיקה לפנסי ראש?
אין טעם להתלהם, וצריך לקרוא את מה שהפיתום כתב אחרי כמה כוסות מים.
ההערה על הנזק של אור לבן לבריאותנו היתה אגבית לחלוטין ואין טעם (בדמגוגיה יפה אני חייב לציין) להיטפל לנקודה הזאת.
אם אני מנתח בעיניים אובייקטיביות, אני נוטה להאמין שהתהליך התחיל מהגעה של מידע וידע על נזקי אור לבן, ומשם כתיבת תכנית איך למזער את נזקיו, ולא מ"איך נמרר לכולם את החיים ונרוויח כסף".
העובדה שיש כאן הוצאה מהכלל של הפרות החולבות, ניתנת לדיון ולויכוח (ואין לי מושג מה קורה בשטח, או אם האינטרס כלכלי או לא- פחות מעניין אותי, אני בטוח שהרוב הרועש כאן יגיד שכן). אני כן מאמין שמקור ההתעסקות בתאורה, אי שם כשהתחילו לחשוב על זה, לא היה כלכלי.
כבר אמרו שהמקור לסוגיית ההאפלה הייתה לטובת הכוכבים שבעצמה הפכה לאבן שואבת ומקור כלכלי עונתי חוזר באזור המכתש.
אז על פניו הכלכלי היה כאן מההתחלה.
אני מאד בעד פיתוח התיירות לנגב.
רק שכאן אפעס נראה שהיוצרות התבלבלו/הלכו לאיבוד.
השנה פורסמו צילומי רחפנים של באי חודש המטאוריטים, כמות גדולה מאד של פרייבטים מאירים בשטח.. וחניון בארות שמואר כל הלילה, אז הגרילנדה הקטנה בחניון הארדון זה האסון הסביבתי הבא?
ואיך זה הפך למשהו כלל שנתי?
מי שקלקל את רט"ג היה אלי אמיתי שחשב כסף, כסף, כסף.
כמו כל דבר טוב במדינה, מצניחים אנשי צבא כוחניים לניהול
במקום לשים אנשי מקצוע.
היום אין בין רט"ג ושמירת הטבע והנגשת הטבע לאזרחים כמעט כלום.
הכי קל זה לסגור שמורה, לשים קופה וקיוסק במחירים מופקעים ולנצל את כוח האדם הזול
(הפקחים האידאליסטים) להצקה ונקיון.
אני נמצא המון (כשאין את השפעת הזאת) בשבילים ונגנב מההצקות שלהם.
נגנב מההצקה דווקא לנורמטיביים אוהבי הטבע. מרגיש כאילו הם מחפשים לשקם
את כבודם שנרמס על בסיס יומיומי בידי עדרי הפרימטים, דווקא על גבם של האנשים
ההגונים.
הגעתי למצב שכשאני יוצא לטייל אני מקפיד ללבוש חולצת מורה של"ח,
מציקים לי ככה הרבה פחות.
דרך אגב, גם לחברה להגנת הטבע יש ביקורת אמיתית נגדם.
נ.ב. הסיפור עם מערת הנטיפים הוא עוד הוכחה לחשיבה הכלכלית שלהם.