אודי,
תודה על השיתוף. סליחה על הסקפטיות.
Sheet happens
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
אודי,
תודה על השיתוף. סליחה על הסקפטיות.
Sheet happens
תודה ששיתפת, סחטיין על האחריות.
תודה רבה על השיתוף.
סקרנות קטנה בקשר גלגלים. יש תמונות שהוא בלי ובחילוץ הוא עם. האם הגלגלים נגנבו ונדרשתם להשלים?
גם מה הלקח העיקרי מהאירוע? האם אפשר היה להציב שרשרת מכוונים שיראו כל מטר מהגרירה? הגרירה הייתה מהירה מידי? כננת הייתה עוזרת?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
תודה על השיתוף.
הפקת לקחים חשובה ביותר
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
תודה וכל הכבוד על פינוי הרכב מהשטח ועדכון הפורום. לבנו איתך על אובדן הרכב.
סתם לידיעה, מעניין אותי: הרכב התהפך בגלל שבירת זרוע ההיגוי או שהיא נשברה כתוצאה מההתהפכות?
זו מחלה ידועה בטרופרים ובהרבה כלים של GM עם מתלה קדמי IFS.
האמת, לא יודע כמה מגיע לכמה מבאי הפורום השיתוף של אודי... מבלי לדעת מה קורה בפועל עשיתם לו משפט שדה והוצאה להורג במקום, ואני בטוח שאם הייתם יודעים שהוא קורא כל מילה שנכתבת פה הייתם חושבים פעמיים... אבל המקלדת אוכלת הכל וקל להתחבא מאחוריי מסך. אני לא מאחל לאף אחד את עוגמת הנפש ואת ההפסד הכלכלי שכרוך באירוע כזה, כי וואלה, זה יכול לקרות לכולכם.. בסוף האוטו שכב שם פחות מחודש.. אני מקווה שנפשכם העדינה לא נפגעה מהגרוטאה המכוערת באמצע המסלול. קצת סולידריות לא תזיק לכם.
לעניין האירוע עצמו, אני נהגתי ברכב בזמן ההתהפכות. כמה טעויות היו שם.. הקצב היה מהיר מדי, הרצועה הייתה קצרה מדי (לא ראיתי כלום חוץ מהיילקס) ומחוברת בפינות הלא נכונות, לא היה קשר בין הרכבים, גם הצופר לא עבד.. מהרגע שהגרירה יצאה לא הייתה ממש אפשרות לעצור את החבר'ה קדימה. בדיעבד, הצעד הנכון היה לחזור על עקבותינו מרגע התקלה ולא לנסות להתמודד עם המעלה הזה, שידענו שיהיה הבעיה הגדולה.. רגע לפניי ההתהפכות הצמיג ירד מהג'אנט, זה וודאי.. בקשר למוטות הגה אני לא יודע להגיד אם זה קרה לפניי או אחריי ההתהפכות.. אני רק זוכר שהייתי עם הגה מסובב שמאלה חזק אבל הרכב נגרר ימינה.. אפס שליטה.
ידענו שעם הגה שבור אין סיכויי להוציא את הרכב והיינו לחוצים בזמן, עם ילדים, ועם עוד כ-20 אנשים שעברו במקום (שיירות, אופנוענים) וכל אחד מנסה לתפוס פיקוד ומנסה להביע את דעתו.. הם רוצים לעזור אבל אי אפשר לעבוד ככה.. אני אישית הייתי קצת בשוק, אני לא יודע אם המשך פעולה של חילוץ הייתה מניבה תוצאות.
משם חילצנו החוצה בידיעה שהרכב גמור.. בהמשך השבוע נסגר מה שנסגר עם חברת החילוץ והסוף ידוע.
אודי, מוריד בפניך את הכובע.
כבר כמה שנים שאני מגלה בכל פעם מחדש עד כמה אתה חלק מזן נדיר, שהלוואי והיה נפוץ יותר.
סוף טוב לסיפור עצוב, מקווה שהרכב הספיק להשאיר מספיק חוויות טובות וחיוביות לאזן אותו...
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
כל הכבוד על השיתוף, הכנות והצבעה על הטעויות המרכזיות בפורום רחב, ממש לא טריוויאלי.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
תודה על השיתוף.
אשמח לדעת אם מתאפשר. האם האוטו חולל / נשחט בזמן שהיה בשטח ?
והאם יש איזה התארגנות לסיוע. ככל שאוכל.
הרכב בהחלט נשחט - נגנבו צמיגי BF MT במצב מעולה, בולמי אולדמן, מיגון מלא אספיר, חלקים מהמנוע ועוד חלקים קטנים יותר. בנוסף הפראי אדם גם זרקו את הרכב מהמצוק של 5 מטר שליד (סתם ונדליזם).
אגב זה צריך לזכור שמי שעבריין בסיפור הם אותם שבאים וגונבים בלי שום בושה ולא אותם אנשים שהשאירו את הרכב (במקרה הנ"ל אני). תמים אני לא, ולצערי גם לי היה ברור שהרכב במצבו לא ישאר זה שיקול שלקחתי בידיעה, הנקודה מבחינתי שעצם זה שהגניבות האלו הפכו דבר שבשגרה לא אמור שאנחנו צריכים להשלים עם זה.
ליבי ליבי איתך...
אני ממשיך לתהות גם עכשיו אם מישהו מהחבורה הצליח ליצור קשר טלפוני למה לא לפתוח קריאה לעזרה... אני מאמין(או רוצה להאמין) שהיו כאלה כאן שמתנדבים לעזור... גם אם זה אומר להישאר שם לשמור בלילה...
מהשיחת טלפון אני הבנתי שהלחץ לחזור הביתה בשישי גדול, וכמו שאמרתי לדעתי התקלה התחילה במעבר מים לפני, ותקלות חשמל כאלה מניסיוני מצריכות סבלנות גדולה וספק אם נפתרות בשטח,
אני הבנתי בכלל שאתם בכיוון ההפוך וקרוב לכביש...
עצוב וכואב לראות את המראה הזה... אבל כמו שכתבת, מזל גדול שהוא נעצר ולא המשיך להתגלגל.
ד"א בעיניין המוטות הגה, סביר להניח שהוא נישבר מהגרירה ולא לפני, אם היה מוט מחוזק לא היה נישבר.
לגבי יצירת קשר, אני שואל כדי ללמוד ולא ממקום שחצני, אשמח אם תוכל (ואחרים) לפרט כיצד להבנתך ניתן היה לפתור את העניין בצורה בטוחה יותר, כפי שרשמתי הנושא הזה אולי הכי מטריד אותי בכל הסיפור, מה היה ניתן לעשות בכדי לא להגיע לסיטואציה הזו
ובהיבט האישי אין לי ספק שברכב הבא אני עושה ביטוח חילוץ מהשטח (שקט נפשי קונים בכסף, ולהרגיע את האישה זה חשוב) סטייל השירות שחברת resc4u מציעה ובטיול עם ילדים בכלל לא מתחיל להתעסק עם תקלות וכדו' הנזק שנגרם לרכב מהגרירה עוד לפני המעלה בקלות היה עובר את עלות הביטוח הנ"ל
בשמחה.
קודם כל צריך רכבים גיבורים לגרירה/חילוץ כזה כמו שכבר הבנת בעצמך.
שנית, אם אני הייתי בסיטואציה הזו לדעתי הייתי מחלץ לכיוון שבאתם ממנו. אבל לא הייתי שם כבר כמה שנים לדעתי, אז כמובן השיקול יכול היה גם להישתנות.
רכב אחד גורר, השני מאחור מעגן את המחולץ, קשר תמידי ביניהם, אם צריך גם מכוון רגלי לידם, מה שבטוח זה באופן איטי ומבוקר.
במקומות של עבירות בעייתית אחד הכלים עובר מסתובב ופותח כננת ומושך את המחולץ באופן מבוקר.
זה על רגל אחת.
אין ספק שלחזור לכביש היה השיקול הנכון לקחת,
יתכן והחבורה לא הכירה את קושי המסלול לכיוון המכתש.
אבל זו חכמה שבדיעבד ואת הנעשה אין להשיב.
כן הייתי פותח הודעה בפורום עוד באותו יום ומספר את הסיפור,
יתכן וחברה מהפורום היו מתארגנים לחילוץ ואולי להציל את הרכב
מהשמדה טוטלית.
בכל מקרה,עצם העובדה שטיפלת בעניין ולקיחת האחריות מעוררת כבוד.
לגבי חילוץ,
קבוצת החילוץ של ג'יפולוג תיתן פתרון לא רע לרוב התרחישים.
אפשרות נוספת אבל שמצריכה הכנות מראש, התקנים, ברגי m14 להתחבר למחולץ וכו' זה משולש גרירה.
גם כאן נדרשים רכבים חזקים(יותר מאחד) לגרירה לדעתי.
אני מכיר את רונן ואם היה לו כזה פנוי היה אפשר להשאיל ממנו אחד.
https://youtu.be/N3cVoo2ZNKY