זה נראה שהוא ממש סובל שם ..
Sent from my DN2103 using Tapatalk
Printable View
זה נראה שהוא ממש סובל שם ..
Sent from my DN2103 using Tapatalk
אז מה רמת הקושי בעליה של התוואי הזה שנפתח מחדש? האמת לא זכור לי 30 שנה אחורה שהוא היה פתוח, כנראה מצמצתי.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני אבדוק את זה בשבת.
העליה בקו שרואים בסרטון היא טריקית, וקלה היא לא.
היא יותר בטוחה, מבחינת נזקי גוף, אבל בהחלט בעלת פוטנציאל לנזקים ברכב.
הסלע שם מלוטש וחלקלקל, וכל בריחה של האוטו מהקו המדוייק תזרוק אותו או למפגש כואב עם הסלע הגדול משמאל, או לתןך התעלה מימין. אם הנהג לא מגיב בזמן.
היא אפשרית לגמרי לרכבים משופרים היטב, וגם חבר שהוא נהג על עלה שם עם סיקס סטנדרטי לגמרי.
אכל אל תקלו בה ראש.
היא בקלות יכולה "לשרוף" יום טיול לקבוצה של כמה רכבים, וזה לפני שמסתבכים.
מצד שני, מיש מחפש את האתגר ולא חושש ממנו- בהחלט אפשרית ואחלה.
בקבוצה שלנו, הכלים והנהגים היותר "נעולים" עלו, השאר עלו עם כננת. וגם זה דורש מיומנות עקב גישה וזווית מורכבות מלמעלה.
טוב לדעת יונתן, מהסרטון זה. ממש לא נראה ככה
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
מצאתי סרטון שמדגים את האתגר:
https://www.youtube.com/watch?v=OARM...%95%D7%9F964x4
הסרטון הזה מדגים בעיקר את החשיבות של הורדת לחץ אוויר ...
תמונה מהיום.
צד שמאל גם נהיה צר, וגם זרוע בברגים של עוגנים- מסוכן מאוד.
צד ימין (המפל) תלול וקשה ולעניות דעתי לא מתאים (בעליה) למי שאין לו כננת, או רכב משופר בכבדות.
קובץ מצורף 146080
הכוונה היא שצד שמאל נהיה צר ומסוכן.
בירידה אגב, המפל עביר לחלוטין.
היה שמח במרזבה בשבת.
שמח במובן של קבוצות רבות שהגיעו.
לא היה שום אירוע, כולם עברו בשלום
בואו נדבר על המעלה הזה.
קצרצר, מפחיד, ואחד המסוכנים ביותר.
שום דבר שם לא השתנה.
צד שמאל שצמוד לקיר תמיד היה צר וחלקלק עם המדרגה האלכסונית שאוהבת לתפוס גלגלים אחוריים-ימניים ולהשליך רכבים מטפסים לשפצ ימינה והתהפכות כפולה. עברתם את זה? עכשיו תסעו על מדף חלקלק וצר עם שיפוע צד קל ימינה ובורות שמולאו באבנים ולא נוסכים שום בטחון. בנוסף, יש שם עוגנים שתקועים בכמה מקומות עם ברגים בולטים - הם מכופפים ואני לא מכיר אף צמיג שהתפנצ'ר שם, אבל זה מוסיף לחץ לחוויה המלחיצה/מפחידה מלכתחילה.
צד ימין (המפל) "נפתח" לעליה/ירידה. כלומר הנתיב פתוח למי שבא ברכב מתאים ועם ביצים מספיק גדולות וראש מספיק דפוק ובעיקר יש לו זמן לשרוף שם.
בירידה ברור שהמפל עביר. כל כדורגל יורד בו, אבל לא רק. השילוב של סלע חלקלק וזוית תלולה ומפחידה יורידו בו כל דבר. רק קחו בחשבון שהירידה שם דומה יותר לנפילה חופשית, ושלרכב ארוך יהיה מאוד קשה לתמרן שם כדי להתייצב בניצב למפל על מנת לרדת בו בבטחה (וגם אז יש שם שפ"צ מפחיד). בסופו של דבר אתם תיכנסו בזוית לא אידיאלית ותצטרכו לתקן עם ההגה כשאתם כבר בתוך המדרון+שפצ וזה כבר לא כיף. בשבת גם ירד שם גשם ואז חגיגת ההחלקות יכולה באמת להסתיים רע. אני לא ממליץ.
אנחנו ירדנו מהדרך המקובלת, כלומר צמוד לקיר. שיירה של 12 כלים, מה שאומר שרצתי הלוך וחזור כמספר הפעמים הזה והלב שלי היה בתחתונים איזה שעה עד שכולם סיימו לרדת בשלום.
כרגיל, הבניה בתחתית המדרגה האלכסונית מתפרקת וצריך לבנות מחדש אחרי כל רכב שעובר, וחוזר חלילה.....
אני יכול לספר לכם בכל פעם מחדש עד כמה המעבר שם מסוכן ומיותר - אז למה אני בכל זאת חוזר לשם שוב ושוב ושוב?.... :)
מסוכן, ברור. אבל למה מיותר? זאת דרך הכרחית (לפחות מאוד מקצרת)
למי שנמצא למשל בעין תינה/גשר הרכבת ורוצה לרדת לערבה. (אייל לדוגמה)
זה מעבר מרכזי בדרב אל סולטן (דרך המלך)
לפי מדריך ישראל הישן משנת 1979, הייתה בכלל תוכנית
לסלול שם כביש מהערבה לבאר שבע.
קובץ מצורף 146088
לפני כארבע שנים, אם אני לא טועה, עלינו שם מימין בדוח - הכוונה ממשיכים ישר מימין למפל דרך הנקיק עצמו תוך הנחת הצמיגים הימניים על הקיר מימין והשמאליים על ההגבהה משמאל- מחייב עליה איטית ומיקום גלגלים נכון ומדוייק אבל אפשרי גם לרכבים כמו לנדקרוזר קצר מוגבה, פאג'רו ספורט וכו' שעלו שם בקלות יחסית.
מה קורה שם כיום לא יודע ולא מצליח למצוא הסרטונים של העלייה אז
אם כל מה שאתה רוצה זה רק להגיע כבר מעין אום-תינה/גשר הרכבת לערבה, אז סע ישר בצין לכיוון הר צין/מפעלי צין ומשם על כביש 227 לערבה.
דרך נחל חצבה זה ארוך יותר אבל ללא דרמות וגם פחות יפה ועכשיו גם שטח אש אז אי אפשר.
אז נוסעים מדרב אל סולטן והמרזבה כי זה יפה וכי אתגרי. אני לא מכחיש שאנשים שבאים לטייל עם מדריך רוצים אקשן ואתגרים. הם חוששים אבל באים. נו, כי זה כיף.....
לפני כמה חודשים נפתח מעקף לכל המקטע הזה - כמה עשרות מטרים לפני המדרגה יוצא דרומה וחוזר לשביל מעליה
לזיכרוני נחל חצבה היה בעבר שטח אש סגור גם בסופשים.
בפעם האחת שהתעלמתי מזה זכורים לי מכתשים ממש גדולים על השביל עצמו.
אבל זה היה מזמן.
Sent from my HD1903 using Tapatalk