תגובה: הולכים להתחסן או מסויגים?
זוהר מאחל גם לך רק בריאות, וכל טוב.
אני מכבד את דעתך גם אם אני לא מסכים איתך.
מוני,
אם היית עוקב מתחילת הדיון, היית מבין שהבעתי רק חשש מהסיבות שנאמרו כאן. (אני בכלל לא אנטי חיסונים, הילדים שלי מחוסנים לפי הנוהל) ומה שבעיקר פיספסת זה שהצלחתם לשכנע אותי. היום התקשרתי לזמן תור, ומחר בבוקר אני מקבל ת'חיסון. ראה כמה הודעות לפני זו.(#50)
ודע שלא כולם גיבורים. יש המון אנשים שחוששים מהחיסון ולא צריך לזלזל בהם.
בריאות לך ולמשפחתך.
זוהר,
אם התפרש כי הסרקסטיות שלי מכוונת אליך, התנצלותי.
היא כלפי וואלה ומדיות פופוליסטיות שמפרסמות מידע מבולגן מטעה וחסר אחריות דווקא כי צרכן המידע הממוצע שלהן אינו בקיע בניואנסים.
אני חייב להגיד שדוקטורים שמשתמשים בתואר שלהם כדי לייצג עמדה בנושא שלא קשור להתמחות שלהם משולים בעיניי לנוכלים ברמת ההומאופטים.
נכון לגבי כל תואר.
דווקא ככל שמישהו יותר מיקצועי נהוג שהוא מסתייג יותר מייעוץ או עיסוק בתחום שהוא לא ממש המקצוע שלו.
מצד שני, אני כן רואה במדיה מקום שצריך להכיל מגוון דעות, גם כאלו שאני ממש שולל.
להסביר מאיפה נובע החשש זה הגיוני ובסדר, גם אם החשש לא מוצדק.
זה גם יוצר אמון בניגוד למדיה במדינות שבהן יש רק דעה אחת שמותר לכתוב.
אגב, אם רוצים שכולם ירוצו להתחסן צריך לנקוט באחת משתי הדרכים הבאות:
1. לפרסם שקודם מחסנים את החרדים- מייד כולם יתרעמו וידרשו חיסונים
2. לפרסם שמשנה הבאה זה יעלה 20 שקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זוהר,
אם התפרש כי הסרקסטיות שלי מכוונת אליך, התנצלותי.
היא כלפי וואלה ומדיות פופוליסטיות שמפרסמות מידע מבולגן מטעה וחסר אחריות דווקא כי צרכן המידע הממוצע שלהן אינו בקיע בניואנסים.
המקום האחרון לחפש בו אינפורמציה אמינה היא העיתונות היומית / אתרי ״חדשות״.
גם אינפורמציה מחיפושים ברשת, צריך לקבל בביקורתיות.
אישית, משתדל לשאוב מידע ממאמרים מקצועיים ו/או אנשי מקצוע בעלי זיקה לעיניין (בדר״כ משפחה וחברים) שאני סומך עליהם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דורון,
זה בסדר גמור גם להכנס בי, כי לפעמים מגיע לי.
ותמיד אני שמח שיש מישהו חד וחריף כמוך שקורא ומבקר את השטויות שלי, ולכן ההתנצלות מתקבלת למרות שחושב שאין צורך בה.
זוהר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אני חייב להגיד שדוקטורים שמשתמשים בתואר שלהם כדי לייצג עמדה בנושא שלא קשור להתמחות שלהם משולים בעיניי לנוכלים ברמת ההומאופטים.
נכון לגבי כל תואר.
דווקא ככל שמישהו יותר מיקצועי נהוג שהוא מסתייג יותר מייעוץ או עיסוק בתחום שהוא לא ממש המקצוע שלו.
מצד שני, אני כן רואה במדיה מקום שצריך להכיל מגוון דעות, גם כאלו שאני ממש שולל.
להסביר מאיפה נובע החשש זה הגיוני ובסדר, גם אם החשש לא מוצדק.
זה גם יוצר אמון בניגוד למדיה במדינות שבהן יש רק דעה אחת שמותר לכתוב.
אגב, אם רוצים שכולם ירוצו להתחסן צריך לנקוט באחת משתי הדרכים הבאות:
1. לפרסם שקודם מחסנים את החרדים- מייד כולם יתרעמו וידרשו חיסונים
2. לפרסם שמשנה הבאה זה יעלה 20 שקל.
או לפרסם שתופעת לואי העיקרית, היא התארכות של ה-7, 10, 50...... ב10 ס"מ.
(במקרה כזה הייתי מוותר על החיסון - אין מקום......:cool::D:))
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני מהנדס ומדען
אני מתקשה לחיות עם היותך אדם מכובד, שקול ומשכיל מחוץ לגבולות פורום זה.
ומעבר לכך, אני מחכה לרגע שבו יזמנו אותי ואת שכבת הגיל שלי. אני אהיה הראשון בקופת חולים בתור לחיסון, כל מה שניתן כדי לסיים את התקופה האפלה הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אני מתקשה לחיות עם היותך אדם מכובד, שקול ומשכיל מחוץ לגבולות פורום זה.
ואני מתקשה לחיות עם היותך עיתונאי חרוץ, חורש לעומק, לוחם צדק ואף יצור די וידאוגני מחוץ לגבולות פורום זה.
אבל עובדה.
תומר, מזל שתפסתי אותך עובר כאן,
שמע, אני חייב לך תודה.
אתה בטח לא מבין על מה אני מדבר, אז מזכיר לך את התאריך מחר - 22/12/20..........שנתיים לגמילה מפייסבוק ? (אני מקווה שעדיין תקף)
ובשבילי, זו בדיוק שנה להפסקת עישון אחרי הרבה עשורים, וכל זה בזכות הפוסט שלך.
מחר, חשבתי להעלות אותו מהאוב לציון האירוע, אבל הנה אתה כאן.
ומי יעז לקום ולומר שהכל כאן זה חרטא ואין השפעה והפריה בין אנשים - עובדה, יש.
בהחלט סיבה למסיבה. סחטיין!
מסיגריות נגמלתי לפני שנים, מפייסבוק יהיה לי קשה יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה שאני ג'יפאי לא נותן משקל לדעתי אבל הרקע הכללי שלי כן: אני מהנדס ומדען, עוסק בפיתוח מכשור רפואי קרוב ל20 שנה, מכיר את הבני זונות מהFDA בלבן של העיניים. אני יודע מה זה פרסום מדעי, יודע לקרוא אותו ולהבין מה שמעל השורות ומתחת לשורות.
החיסונים שאושרו (פייזר/ביונטק ומודרנה)
בטוחים לפחות כמו כל חיסון אחר שאנחנו מקבלים בשגרה. אין שום תופעות לוואי שאינן צפויות מחיסון, כולן מוגבלות הן בטווח זמן והן בהיקף.
היעילות שלהם במניעת מחלת COVID-19 הוכחה בצורה חד משמעית, מעבר לרף המקובל בתחום החיסונים.
עבורי כמתחסן, מכפלת הסיכויXסיכון מקבלת החיסון לאין ערוך קטנה יותר מאשר מכפלת הסיכויXסיכון שבמחלה עצמה, והיא זניחה, יותר קטנה מאשר סיכונים יומיומיים שאנחנו לא חושבים עליהם כמו להדרס, ליפול מסולם וכולי.
והחשיבות שבחיסון היא מעבר לבריאות שלי ושל משפחתי הישירה (הורים). כדי להחזיר את הכלכלה לפסים חייבים לחסל את הסיפור הזה וזו הדרך - שכולם יתחסנו.
אני מתכוון להתחסן ברגע שיתאפשר לי, וההורים שלי אני מקווה כבר בשבוע הקרוב (אבא רופא).
מצרף את הסיכום שהוגש לוועדה המיעצת של FDA לגבי החיסון של פייזר/ביונטק (50 עמודים). וגם התרשים המרכזי מהמאמר בNew England Journal of Medicine.
קובץ מצורף 131987
עם זאת, האם זו אכן הפעם הראשונה שניתן חיסון מסוג mRNA ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זו נקודה חשובה. אין הוכחה שהוא מבטל נשאות - לגמרי נכון. הנושא הזה לא נבדק בניסויים האלו.
כדי לעשות כזאת בדיקה, היה צריך, למשל, לבדוק את כל 40,000 המשתתפים בדיקת קורונה בכל פרק זמן קבוע, נניח שבועית או דו שבועית, כדי לזהות עם הם נשאים. וגם לעקוב אחרי הסובבים אותם - נניח משק הבית שלהם - משהו שמאד קשה להגדיר. ואז להצליב מידעים כמו כמה נדבקו מתוך משקי הבית של אלו שנמצא שהיו נשאים אבל ללא שום סימפטומים... זה הופך את הניסוי לגדול ומורכב בסדר גודל. זה משהו שמן הסתם יבדק בהמשך.
אבל גם בלי הוכחה, יש יסוד מוצק להניח שהחיסון מוריד גם את רמת ההדבקה, גם אם לא מבטל לחלוטין.
שפעת זה סיפור קצת שונה, כי אין חיסון יעיל ארוך טווח.
קורונה, אנחנו מקווים, תיפול תיפול בקבוצה הראשונה של המחלות, שאפשר למגר אותן על ידי חיסון האוכלוסיה. ואולי לא. נראה.
מצטער שאני חופר, אם יש לי מעמד כלשהו בפורום הזה, אז זו ההזדמנות לנצל אותו למטרה טובה פעם אחת, ולא רק לקידום המותג טויוטה :)
אני בור ולא מבין כלום בזה. ואני גם לא נגד חיסונים.
אבל אם החיסון לא מבטל נשאות אז איך נחזור לשיגרה ככה? הרי אם החיסון הזה הוא "רק" נגד המחלה הרי שהמחלה תמשיך להיתפשט ואנחנו נמשיך בריחוק וכו' וכו'. עד שכל המדינה תתחסן זה נראה כמו נצח...
ואם בכלל המחלה הזאת כמו שפעת אז בכלל אכלנו אותה, כל שנה חיסון ולך תדע איזה מוטציות יבואו...
הינה כבר יש אחת בבריטניה...
לפי חוקרת קורונה מהאוניברסיטה העברית ( לא זוכר את שמה) יש מעל 10000 מוטציות ידועות.
כל ההבדל הוא שזו מוטציה מדבקת יותר, החיסון עדיין אמור להגן מפניה.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
אין הפריה בין אנשים.
אז אני מבין ששוחחת עם אשתי.
ואכן, אני לא נכנסתי כבר מלא זמן לפייסבוק. בכל מקרה, נראה לי שזה נהיה מקום של דודות, משועממים וטרחנים בלתי נלאים. מזל טוב על החלטתך להפסיק לעשן. אמא שלי היתה מאלה שתמיד צחקו ואמרו שהם ימותו בגיל 90 עם סיגריה ביד. אלא שהיא מתה בגיל 65 בבילינסון מנפחת ריאות כמו כלב שגסס שנתיים, אחרי שהיא לפחות נפרדה מהמשפחה ואמרה לנו שזה מה יש ושחבל שהיא לא הפסיקה לעשן כשאמרו לה, כי מן הסתם היה נחמד להיות כאן עוד כמה שנים כדי לראות את הנכדות שלה גדלות ואת נמרוד נהיה מהנדס של ציוד רפואי. (החלק של נמרוד זה סתם, היתר נכון).
לגבי החיסון, אבא שלי יקבל השבוע ואני מאושר.
אף פעם לא הבנתי את הדיון הזה. כל זמן שהויכוח היה על אמצעי זהירות היה טעם לנסות לשכנע את מכחישי הקורונה. עכשיו כשיש חיסון? מי שרוצה יתחסן ומי שלא לא ויאללה, תנו לדרווין לעבוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ברק לוי1
עם זאת, האם זו אכן הפעם הראשונה שניתן חיסון מסוג mRNA ?
זה אכן האפליקציה הראשונה של טכנולוגית החיסון הזאת שמאושר לשימוש.
לפי מה שאומרים במכבי, החיסון רק לבני 60 ומשהו ומעלה ואנשי צוות רפואי ..
אז פחות לחץ לצעירים ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קייס קינום
אף פעם לא הבנתי את הדיון הזה. כל זמן שהויכוח היה על אמצעי זהירות היה טעם לנסות לשכנע את מכחישי הקורונה. עכשיו כשיש חיסון? מי שרוצה יתחסן ומי שלא לא ויאללה, תנו לדרווין לעבוד.
מה לא הבנת, הדיון הזה מונח פה רק 3 ימים . מה זה "אף פעם לא הבנתי את הדיון הזה...."
כנראה שלא קראת רק ריפרפת, אנשים מביעים חששות, ובצדק, תקרא טוב תבין יותר ואז אולי גם פחות תתלהם.
כי מצד אחד ייתכן שעוד חודש , שנה, חמש, יתחילו מחוסני היום לסבול מתופעות לואי קשות , ומאידך אוליי לא, ואולי יגלו שהחיסון יעיל, בטוח, ומגן גם מפני מוטציה של הוירוס שמדביקה מאוד, שבנתיים הגיעה לארץ.( לא הגיעה- לא לפחד) ואז כולם ירוצו ויתחננו לקבל......
הכל נזיל... חוסר הוודאות הוא שמפחיד אנשים . לא החיסון. דארווין לא שייך לסיפור כלל.
ואני התחסנתי אתמול. אין כאבים ואין שום תופעות לוואי. שימשיך כך.
גיא האדום בשבילך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
מה לא הבנת, הדיון הזה מונח פה רק 3 ימים . מה זה "אף פעם לא הבנתי את הדיון הזה...."
כנראה שלא קראת רק ריפרפת, אנשים מביעים חששות, ובצדק, תקרא טוב תבין יותר ואז אולי גם פחות תתלהם.
כי מצד אחד ייתכן שעוד חודש , שנה, חמש, יתחילו מחוסני היום לסבול מתופעות לואי קשות , ומאידך אוליי לא, ואולי יגלו שהחיסון יעיל, בטוח, ומגן גם מפני מוטציה של הוירוס שמדביקה מאוד, שבנתיים הגיע לארץ.( לא הגיע- לא לפחד) ואז כולם ירוצו ויתחננו לקבל......
הכל נזיל... חוסר הוודאות הוא שמפחיד אנשים . לא החיסון. דארווין לא שייך לסיפור כלל.
ואני התחסנתי אתמול. אין כאבים ואין שום תופעות לוואי. שימשיך כך.
התכוונתי לדיון הכללי אבל אתה צודק, התגובה שלי היתה מיותרת. האמת שבדיוק עכשיו אני בממשק של האתר מחפש איך למחוק אותה.