-
תגובה: מתכננים לקנות קרוסאובר AWD ולטייל בשטח, כדאי שתראו את הסרטון
מצטער שאני חוזר שניה לנושא המקורי,
התגברתי על תחושת הקבס והשעמום וראיתי שוב חלקים מהסרטון.
הtc בראב4 עובד יפה מאוד. מאוד! והסובארו שלא זזה, בפירוש לא ביטלה את הesp. רק אחרי שהוא סיים לשחק אותה "צב על הגב" על העליה ולקח עד הסוף אחורה, כנראה שמישהו לחש לו ללחוץ על כפתור הביטול הפלאי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ruslan85g
טוב חברים יש תשובה על הכל אני פה מוכן להסביר....
לא עשיתי משהו מיוחד הפורסטר שלי חוץ מי נעילה אחורית על כל חלק רשום סובארו. והכי חשוב הכל מאושר ברישיון. זה רכב יומיומי שלי כן שאני מציע ילדים שלי לגן לבית ספר... אז היה לי חשוב מאוד שהכל יהיה בטיחותי.
וקבלו סרטון מלא עם איכות יותר טובה
https://www.youtube.com/watch?v=RQkfJhIYdg0
לי זה דווקא נראה משהו מאד מיוחד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ruslan85g
היי מה נשמע, מצטער לא זוכר את השם...
כן נפגשנו בבן שמן כשאני הייתי עם קבוצה של כמה רכבים (פורסטרים ולנד קרוזר קצר?)
אני באופן כללי כל הזמן בתנועה מבחינת שידרוגים וניסיונות לשדרג את הרכב, במפגש המדובר בינינו, הייתי עם פיצ'ר קטן חדש שניסיתי אותו ... נעלתי דיפרנציאל מרכזי חשמלית והחרא הזאת פשוט לא עובד לי או שעבדה בחצי כוח.... בסוף היא שרפה לי את הזנב גיר שבווכו נמצא הדיפרנציאל המרכזי ועל הדרך עוד כמה סולנואידים בגיר. התבאסתי מאוד 😜 אז במקום לתקן שוב פעם שדרגתי ,התקנתי זנב גיר מסובארו sti , שיבדל הוא במקום מצמדים שדרכם עובר הכוח לסרן האחורי בסטוק, עכשיו התקנתי דיף מרכזי אמיתי מכני פלנטרי, וזה שינה את הרכב לחלוטין.(יחס העברה בין הסרנים 55 אחורה 45 קדימה קבוע) אז עכשיו עליה הזו במגרש המשחקים אני עולה מפעם ראשונה בלי למצמץ עכשיו 😬
וכל הבדיקות האלו עשיתי לפני שיצאתי למסלול של נחל פרצים עליון.
האמת רוסלן , שאפו על המוטיבציה וההשקעה .
בעצם זה מזכיר לי את עצמי שהייתי צעיר יותר וניסיתי להוכיח לכולם שויטרה
יכולה להיות רכב יום יומי עם יכולת שטח של סופה.
בפרספקטיבה לאחור, זה לא הגיוני.
המחיר בדיעבד לא משתלם
(היה אפשרי במקום ויטרה וכל השדרוגים לקנות ישר פראדו שבטוח טוב יותר בכל פרמטר מהויטרה המשודרגת).
אפילו הגדרתי את זה בפשטות,
"חמור כמה שלא תשקיע בו ותאמן אותו, אף פעם לא יהיה סוס מירוץ ... "
שוב, שאפו !
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
בעצם זה מזכיר לי את עצמי שהייתי צעיר יותר וניסיתי להוכיח לכולם שויטרה
יכולה להיות רכב יום יומי עם יכולת שטח של סופה.
בפרספקטיבה לאחור, זה לא הגיוני.
המחיר בדיעבד לא משתלם
ולמה החלטת שרוסלן רצה פורסטר שיסע בשטח כמו SUV?
לי דווקא נשמע שהוא רצה רכב שישמש אותו ביומיום ובשטח יקח אותו קצת יותר רחוק ויאפשר לו להנות בשטח עם החברים ברוב מסלולי הטיול.
לפי מה שהוא אומר, ההחלפה של הדיפ' המרכזי נבעה מתקלה שבכל מקרה חייבה עבודה יסודית על הגיר וגם אם נניח שזה תוכנן מלכתחילה, זה חייב להיות מונחה רק דרך אקסל עם מאזן כלכלי מפורט?
האם לא מעורב פה אולי במקרה גם תחביב והנאה?
ולגבי החמור וסוס המרוץ, אני חושב שנעשה פה דווקא פרד ואחד ממש חביב - כזה שסוחב יותר טוב מחמור ומגיע רחוק כמעט כמו סוס
ותוספת - גם אמין ועמיד יותר מסוס...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
לי דווקא נשמע שהוא רצה רכב שישמש אותו ביומיום ובשטח יקח אותו קצת יותר רחוק ויאפשר לו להנות בשטח עם החברים ברוב מסלולי הטיול.
לפי מה שהוא אומר, ההחלפה של הדיפ' המרכזי נבעה מתקלה שבכל מקרה חייבה עבודה יסודית על הגיר וגם אם נניח שזה תוכנן מלכתחילה, זה חייב להיות מונחה רק דרך אקסל עם מאזן כלכלי מפורט?
ולגבי החמור וסוס המרוץ, אני חושב שנעשה פה דווקא פרד ואחד ממש חביב - כזה שסוחב יותר טוב מחמור ומגיע רחוק כמעט כמו סוס
פעם אמרו פה שג'יפ בונים .. לא קונים ..
ובכל מקרה, להחליף טרנספר / גיר / מנוע / הדרסים / יוקים / קפיצים / יחסי העברה / ........................................ .................
זה רק לג'יפים אמיתיים שבאים מוכנים למלחמה מהחנות .. לא לקרוס אוברים .. איכס .. :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
[B] (היה אפשרי במקום ויטרה וכל השדרוגים לקנות ישר פראדו שבטוח טוב יותר בכל פרמטר מהויטרה המשודרגת)
אגב, זה באמת קטע
שמעתי גם על ג'יפ ליברטי שעשה משהו כזה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
מה פתאום SUV ? לדעתי הוא מכוון גבוה יותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
אני מניח שזאת שאיפה משותפת לרוב פה.
רק כל אחד בדרכו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
אני מכיר רבים שלהם זה לא תחביב והנאה לבקר במוסך, להוציא כספים לא מתוכננים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
גם לו מגיע לאכול עשב טרי ורענן ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
פעם אמרו פה שג'יפ בונים .. לא קונים ..
ובכל מקרה, להחליף טרנספר / גיר / מנוע / הדרסים / יוקים / קפיצים / יחסי העברה / ........................................ .................
זה רק לג'יפים אמיתיים שבאים מוכנים למלחמה מהחנות .. לא לקרוס אוברים .. איכס .. :)
שכחת סרנים.
במיוחד אם הג'יפ שלך לא היה צבאי קודם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
שכחת סרנים.
במיוחד אם הג'יפ שלך לא היה צבאי קודם.
כן נכון ... והרשימה היא ארוכה .. מאד.
ויקרה .. מאד !!
אבל כל זה רק לג'יפים אמיתיים.
אז לא עניין שלי.
:)
-
מתכננים לקנות קרוסאובר AWD ולטייל בשטח, כדאי שתראו את הסרטון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
או, סופסוף טיעון רענן.
עכשיו הקרוסאוברים אחראים להרס השבילים ויהיו אחראים לתדמית הגרועה של כלל הג'יפאים שתושפע מזה
זה כבר קורה.
כל תאונה/אירוע של קרוסאובר בכביש או בשטח מקבלת קודם כל הגדרת ״ג’יפ דרס/התפרע״.
וכן,
זה מוכח ונבדק, רכבים רכים/מערכות הנעה שלא מיועדות לשטח מעבר לשביל פשוט גורמים לנזק בשבילי עפר מעצם חוסר האחיזה היחסי.
שבילי הדורים הם דוגמא מצויינת לכך.
בארהב כבר שנים מקדמים תרבות של Thred lightly לנסיעה רגועה יותר בשטח וגם התאמת הרכב למסלול.
אנדרדוג זה כייף, במיוחד כשאתה צעיר ואמביציוני.
זה לא אומר שזה נכון בכל מה שהוא לא ההנאה האישית, ולפעמים להנאה האישית יש מחיר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה כבר קורה.
כל תאונה/אירוע של קרוסאובר בכביש או בשטח מקבלת קודם כל הגדרת ״ג’יפ דרס/התפרע״.
וכן,
זה מוכח ונבדק, רכבים רכים/מערכות הנעה שלא מיועדות לשטח מעבר לשביל פשוט גורמים לנזק בשבילי עפר מעצם חוסר האחיזה היחסי.
שבילי הדורים הם דוגמא מצויינת לכך.
https://youtu.be/GqK_xNVbSbM
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
לא הבנתי למה אתה מכוון אבל אם זה להמעיט במימדי התופעה אתה לא מעודכן.
לא לגבי מידת ההשפעה בשטח וכנראה גם לא לגבי התפיסה הציבורית המכלילה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא הבנתי למה אתה מכוון אבל אם זה להמעיט במימדי התופעה אתה לא מעודכן.
לא לגבי מידת ההשפעה בשטח וכנראה גם לא לגבי התפיסה הציבורית המכלילה.
דורון,
אתה מתכוון שרכבי כבישביל מסוג XV או מסוג דאסטר או מסוג גיא, נתפסים כ "רעים" יותר מאשר SBSים למינהם ? ...
אתה יכול לגבות את הטענה במספרים ?
כי אם לא, אלו נפנופי ידיים ריקים מתוכן .. :)
-
לבוא ולהגיד שזה הוא שהורס - זה קודם כל משרת את כל מי שמתנגד לכל מה שיש לו מנוע ואח"כ לא חברי (אם יש פה עדיין חברים).
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
פעם היו, היום סתם דורכים אחד לשני על היבלות בשביל הכיף ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
פעם היו, היום סתם דורכים אחד לשני על היבלות בשביל הכיף ...
לא, כיף אין בזה.
ונמרוד צודק, גם סיבה אין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
דורון,
אתה מתכוון שרכבי כבישביל מסוג XV או מסוג דאסטר או מסוג גיא, נתפסים כ "רעים" יותר מאשר SBSים למינהם ? ...
אתה יכול לגבות את הטענה במספרים ?
כי אם לא, אלו נפנופי ידיים ריקים מתוכן .. :)
בחייאת,
תסתכל על דיווחי המתפרעי 4x4 הפופוליסטיים.
איחדו את כולנו יחד תחת הכותרת הזו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir.samo
לבוא ולהגיד שזה הוא שהורס - זה קודם כל משרת את כל מי שמתנגד לכל מה שיש לו מנוע ואח"כ לא חברי (אם יש פה עדיין חברים).
Sent from my H3123 using Tapatalk
אתם חיים בהכחשה.
הדיונים המצקצקים כאן לגבי האם קרוסאובר יכול/ראוי להכנס לשטח ״אמיתי״ מגיעים בדיוק מהסיבה שהם כבר כאן.
ומי שחושב שזה יעלם או ייחלש כדאי שיתעורר.
זה כאן להשאר.
וכמו גל הדיזל של שנות ה-90 שגרר החמרה משמעותית בצמצום הגישה בשטח, אז הגל הזה לא ישפר את המצב.
-
משעמם לכם? תעשו משהו יצירתי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
קודם כל פגעת בול....
הכל התחיל לפני שנתיים בערך כשמשפחה אצלי גדלה הייתי חייב להחליף את הרכב (הייתי עם פיאט פנדה 10 שנים ,רכב אגדה מאוד אהבתי אותו) אחרת מעולם לא הייתי מחליף אותו. וכמו כולם פה הייתי נעול על גיפון
אבל רציתי ארבע על ארבע שנוכל באמת לטייל קצת עם משפחה ועם ילדים קטנים ועם הכלב 35 קילו לברדור שחור, חבר משפחה לכל עניין. אז יצאתי מנתונים האלו מראש שיבפרייבט לא יתאים לי... אז התמקדתי בשלושה רכבים קראתי עליהם כל מדיה אפשרית בכל השפות שאני מכיר. גרנד ויטרה, דאצ׳יה דאסטר, סובארו פורסטר. (בתקציב שהיה לי לא יכולתי להרשות לעצמי
ג'יפ אמיתי. כולם היו עם יד גבוהה וקילומטרז עד הירח)
מאוד נדלקתי על גרנד ויטרה, אבל מרוב הכתבות שקראתי הבנתי כמה דברים ועשיתי החלטה שאתמקד בשנים אחרי 2011 (איפה שפתרו בעיה עם הבלוק) השקעתי בחיפושים איזה שהוא חודשיים או שהמחיר לא הסתדר או שרכב היה גמור. דאצ׳יה דאסטר שללתי מסיבה אחת מאוד פשוטה בגלל שאני הייתי עם הילדים קטנים ורציתי לטייל הרבה, העניין בטיחות מאוד חשוב לי שלושה כוכבי ריסוק לא נתנו לי שקט נפשי. ואז עברתי לפורסטר וואלה אחרי יומיים חיפושים מצאתי יד ראשונה 65 אלף קילומטר מה סבתא. משה אומרים באתי ונדלקתי. לא היה לי שום רקע מעשי ברכב הזה לפני.
אני מניח מהכל בעל פורסטר חדש התחלתי להתעניין בפייסבוק על סובארו , יצאתי לכמה טיולים בתשלום. והתאהבתי ויכולות שטח שלה. אז לאט לאט התחילו שידרוגים, כבר לא זוכר סדר מדוייק, הגבהה, צמיגים....
באחד הטיולים הגעתי לאיזשהו עליה , שירקב לא יכול להתקדם בלי שום סיבה הגיונית לי. העברתי לטיפטרוניק להילוך ראשון, ניתקתי esp , ואותה תוצאה, מנוע מתאמץ מגיע ל 2200 2300 סלד וכאילו מישהו מחזיק ולא נותן לעלות סלד יותר. נדהמתי למה זה ככה, זה לא נתן לי שקט נפשי הייתי חייב להבין למה. ואז הגעתי לאיזה שהוא כתב ברוסית את האמת זה אפילו לא כתבה, הגעתי לפורום דומה שאנחנו מדברים פה. שאנשים שם מאוד נחמדים ומשתתפים מידה חופשי. מאוד אהבתי נרשמתי לשם פתחתי עמוד. ומכאן אתחיל כל הקטע המעניין, הרכבים האלה גם חלקים מוד זמנים שם בגלל שיש להם גבול אם יפן. זאת אומרת שכל החלקים שתרצה והכל זמין לך. ומפה כל הידע שלהם. הם פשוט ניסו כל דבר אפשרי כל שידרוג וכל פרט קטן זה פשוט בלתי יאומן מה שאנשים עושים שם. ותאמין לי שדרוגים שאני עשיתי זה רק קצה קרחון לסובארו. זה הדברים הראשונים שהם עושים כשהם קונים פורסטר . אז בקיצור אני רק התחלתי את השדרוגים😁
לא רוצה להוכיח לאף אחד שום דבר לא אכפת לי פשוט, נהנה מהתהליך של חקירה ושל שדרוגים עצמם, וגם מהטיולים שאני בודק בהם על הדרך גם את השדרוגים.
-
ruslan זרוק בבקשה לינק של הפורום.
אני גם נכנסתי לעסק כי פשוט הגיע זמן להחליף את הרכב והייתי חייב אוטו יחסית מרווח עם תא מטאן גדול (גם כלב :) ). בשבילי ישיבה גבוה פלוס נוסף ולכן ג'יפון. לא היתה מחשבה לרדת לשטח, אפילו כתבתי כאן באופ טופיק לא חייב 4X4. רציתי גם רכב חסכוני בדלק, דיזל או היברידי כי אני עושה בסביבות 25K בשנה. פורסטר היה אחרון בטור. המהפך בא אחרי שראיתי סרטונים של מועדוני סובארו. ברור שיש כאן פשרה, אבל רכב אמור לעשות 2000 ק"מ בחודש על הכביש ואולי כמה עשרות בשטח. ואין לי אפשרות לשלם יותר מ300K עבור לנד קרוזר חדש או לתחזק אחד עם מאות אלפי ק"מ על הגב. הרבה פעמים בחיים דו שימושי זה פשרה, כמו שהוט הטצ'בק הוא רכב מהנה לנהיגה אבל לא רכב ספורט.