בועז,
אין שום קשר בין השאלה של נושא הדיון לנושא שאתה מנסה לדחוף בכוח.
איזה שטויות כתבתי?
הבקשה לא לחרב את הדיון?
Printable View
עובדה, הוא חי מזה עשרות שנים.
אבל הוא לא מרוצה. ואתה מין הסתם יודע טוב מאוד מה מתח הרווחים במוסכים... חד ספרתי באמצע הסקאלה.
אז הוא מיילל. פשוט כי הוא עובד מאוד קשה אבל לא רואה מזה את הפריצה קדימה. למרות המחזור הגדול, ההוצאות שלו בשמיים. והאנרגיות שזה דורש בניהול המוסך וצוות העובדים, והשמירה על הרמה המקצועית בתקופה בה הטכנולוגיה דוהרת קדימה כל הזמן.... בשורה התחתונה קשה לו מאוד, עד בלתי-אפשרי, להתעשר מזה.
למי שרוצה ללמוד משהו - סיפור מקדונלדס בארה"ב. ריי קרוק עבד כמו חמור, פתח עוד ועוד סניפים שעבדו בטירוף, אבל זה לא עזר לו להתעשר - עד שרואה החשבון שלו האיר את עיניו ברעיון - במקום לפתוח סניף ועוד סניף ולשבור לעצמו את הראש בניהול שלהם, פשוט להשכיר שטחים ולמכור זכיונות. וכל השאר הסטוריה.
דורון ונדב, אני מצביע על כך שכמעט בלתי אפשרי להתקיים מחקלאות כיום בגלל מגבלות רבות ובעיקרן מחירי המים וכח העבודה.
אני מצביע על מגמה שבה רוב החקלאים בארץ הם כבר לא חקלאים אלא משהו אחר.
מחיר של משק אזור הנגב מאוד נמוך ובלי הרבה קופצים בגלל שקשה מאוד עד בלתי אפשרי להתפרנס.
אתם יכולים להמשיך לתקוע את הראש בחול ולהתיפיף שאכפת לכם מנושא הדיון אבל בשורה התחתונה אתם מנסים לסתום פיות בגלל שהאמת על מה שנהיה מההתישבות אינה לטעמכם.
הראיה היא שהסיפור של לנן ודרור על מוסכים גם לא קשור כל כך אבל זה לא ממש מטריד אותכם כמו גם אלפי שרשורים שאתם עצמכם מסיטים מהנושא חדשות לבקרים.
מיצינו, תתקדמו.
ברשותכם ננסה להחזיר את הדיון למסלול המקורי. נראה לי שכמעט כל המגיבים מסכימים על שני דברים:
1. אי אפשר להתפרנס מחקלאות קונבציונלית בסדר גודל של משק במושב.
2. אין כמו לגדל משפחה ובכלל לחיות בהתיישבות הכפרית בפריפריה (לאנשים מהסוג שכאן. מי שאוהב שופינג ומסעדות כנראה יסבול שם)
ההתלבטות שלי איך לפתור את זה. דרך אחת שהוזכרה היא לעבוד מרחוק. אשמח לשמוע מהנסיון של אנשים כאן שגרים בפריפריה הרחוקה, ממה הם חיים ואיך זה עובד להם.
אני ממש חולק עליך בסעיף מספר 2 רשמת,
אני גר בפריפריה..יש לנו פה הכל..
מה חשבת שואבים פה מים מבאר??..
אני יגלה לך עוד משהו בנינו..המסעדות פה טובות כפליים משל אלה בעיר.
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
גם אני גר בפריפריה :) הכוונה שלי לאזורים של הערבה ורמת הנגב. בוא נגיד שאם אשתי והילדים היו מהסוג שאוהבים לבלות בקניון, הייתי בבעיה
הפריפריה בעייתית למי שצורך תרבות ו"חיי לילה".
לא נעים להגיד, אבל אני קיבלתי מהקורונה מתנה גדולה - היכולת לעבוד בשוטף מהבית.
אני עובד כשכיר בהייטק, ולפני שחתמתי בדרום עשיתי שיחה עם המנהל שלי לגבי המשך עבודה מהבית גם אחרי הקורונה. כנראה שאוהבים אותי שם מספיק כי קיבלתי אור ירוק וברכת הדרך, והשאר הסטוריה [emoji846]
אולי אוהבים את העבודה שלך ולא אותך [emoji1787]
לא מכיר לעומק את תחום החקלאות. מכיר מקרוב שני חקלאים-
המחותנים שלי (הורי החתן של הבת שלי) גרים במושב במרכז הארץ (עמק חפר) לא מתפרנסים מחקלאות ואת השטח שלהם השכירו תמורת גרושים לחקלאי אחר.
חבר טוב- גר המושב בעוטף עזה - מתפרנס יפה מאד מחקלאות מאד ייחודית - מגדל פלפלים לזרעים - דורש הקפדה יתרה על טוהר הזן, איבוק ידני, מועד קטיף מדוייק גידול בחממה הגנה נרחבת ממזיקים אבל פרנסה לא רעה מובטחת החוזים ידועים מראש עם חברות המשווקות זרעים/ זנים מיוחדים לחו"ל. הוא כמובן לא עובד לבד אלא עם צוות תאילנדים. למען האמת החבר כבר בפנסיה חלקית והבן ממשיך את הגידול החקלאי.
שווה לבדוק את התחום הייחודי הזה של גידול לזרעים- אבל להערכתי נדרש ידע וניסיון של שנים בגידולים חקלאיים וזה לא תחום ל"מתחילים"
נדב,
לגבי פותח השירשור אם אני לא טועה כבר ייעצו לו את מה שאני חושב שיכול להתאים לו הכי הרבה ולדעתי זה התחום שהוא העתיד מבחינת החקלאות בארץ ובעולם - שילוב הייטק/ מיכאניקה וכושר הפיתוח היצירתי של הישראלים עם תחום החקלאות.
הייתה לא מזמן כתבה בחדשות בטלויזיה על חברת סטארטאפ ישראלית שפיתחה מכולות של כוורות ממוחשבות ומפוקחות מרחוק...
בנוסף יש את הפיתוח הישראלי הכי ידוע של הטפטפות....
אז אם פותח השירשור יכול לחשוב על משהו בתחום "חקלאות הייטק" זה יכול להיות אחלה תחום עיסוק- לא יכול להעריך עד כמה באמת ניתן להתפרנס מכזה דבר...
דווקא לא חבר קיבוץ. תל אביבי (היום בטוח, נדמה לי שגם אז...)
הקיבוץ שילם לו את המיליארדים, לאט-לאט, בקצב טפטוף [emoji16]
בדקתי עם גורם מוסמך במגל, צודק, הוא לא היה חבר קיבוץ, טעות שלי.
כן מכיר את הנושא מקרוב, כל המשפחה חוץ ממני היו חקלאים (עם הדגשה על היו) בדרום הרחוק, מישהו צריך להיות הכבשה השחורה בכל משפחה אז התנדבתי להי-טק (ד"א אני לא צוחק, אצל אבא שלי כל מה שלא כולל טוריה לא נחשב עבודה).
כמו שכבר ציינו, חקלאות זה מקצוע, ולכן כמו בכל אחד יש המון חשיבות לנסיון, בטח שבכל הדברים האקזוטים שהציעו פה, גידול זרעים למשל, לא מאוד שונה ממעבר לכל מקצוע חדש , הבעייה זה לא הגיל, אלה כמות ההשקעה העצומה שצריך, גם ללמוד וגם כספית, להרים משק ושגם יהיה סיכוי לרווחיות כלשהי זה הרבה כסף, וזה עוד לפני שהמדינה ממש משתדלת להפריע ככל יכולתה.
לפני 20 שנה כשהתחלתי בהי טק, שקלתי לחזור לדרום ולהיות חקלאי, הבעיה היתה שלאישתי ממש לא היה מה לעשות שם וכל תעסוקה אפשרית שם היתה פשרה מאוד רצינית מבחינתה.
היום כבר יש יותר אפשרויות גם במקומות האלו וגם הנסיעה לעיר הגדולה (באר שבע) הרבה יותר מהירה, שלא לדבר על פלאי העבודה מרחוק שהקורונה לימדה אותנו.
מבחינת גידול ילדים, הערבה זה המקום הטוב ביותר במדינה ובכלל!
כיון שאתה טכנולוג מה שנראה לי אפשרי זה:
- לחבור לחברות טכנולוגיה חקלאית, חלקן צריכות אנשי שטח במקומות האלו, חברות זרעים למשל מעסיקות אנשים ש'מטיילים' בשדות וכו', המשכורות לא מדהימות עד כמה שאני יודע אבל לא באמת מעודכן.
- עבודה מהבית לפחות חלק מהשבוע, שוב בחברות שקשורות לעולם החקלאי, שאולי המיקום שלך יתן לך איזה יתרון, או ש'סתם' יהיה לך יותר כיף בגלל הערך המוסף של עיסוק בחקלאות.
- חצי הי-טק, אבל במדבר, הקמת מעבדת שרות למחשבים: הרגילים ומחשבי השקייה, יש לזה ביקוש, לא סגור על ההצע שם
- פיתוח עצמאי של תוכנה / חומרה שקשורה לעולם החקלאי, בזמנו אחד מהבנים החוזרים במושב פיתח תוכנה לניהול השקייה והתפרנס מזה לא רע בכלל.
- כמעט כל חקלאי היום שם קולטי שמש על הלולים הישנים, אולי יש שם מה לעשות.
בכל מקרה, המון בהצלחה, אתה הולך לעבור מהי-טק, המקצוע הכי קל בעולם, לאחד היותר קשים שיש.
ארנון