תודה רבה.
לגבי הצינור מחיר פצצה, אבל לא רלוונטי.
אסור לחבר את הצינור הנל לבלון ללא ווסת.
זה לא פתר את הבעיה.
הפתרון הוא למכור את הכירה [emoji2957]
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Printable View
גם מי שקנה את הצינור שלי (אוי זה נשמע רע) יחבר אותו בדיוק כפי שכולנו מחברים - כלומר בהתבסס על הווסת המקורי שמגיע עם הכירה ועל חיתוך של צינור הגומי והרכבת מתאם לבלון ישראלי ללא ווסת. אבל היי- אם אתה רוצה למכור כירה סופר-איכותית של 160 דולר מאחד המותגים הכי שווים בשוק בגלל שהחיבור אסור אז אני יכול רק לאחל הצלחה - אני בהחלט מתחבר לתסכול מהמצב, אבל לא מבין את ההקפדה היתרה, במיוחד לנוכח העובדה שגם הפתרונות שנדב העלה אינם שונים במהותם: כלומר אין שום ווסת ביציאה מהבלון והמערכת מסתמכת על הווסת של הכיריים.
אני מהמר שאם תעיפו את הוסת המקורי ותתחברו עם ישראלי רגיל הכירה תעבטר מצויין. אבל... זה כנראה מצריך לבצע שינוי בחיבור לכירה עצמה.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
הפתרון שנדב העלה שונה מהותית, בכך שהוא לא חותך צינור גומי של לחץ גבוה וסומך על חיבור מקומי מסוג שאינו מקובל בארץ.
בארץ משתמשים בצינורות גומי רק לגז בלחץ נמוך. ללחץ גבוה משתמשים בצינורות נחושת (לפעמים מצופה גומי). לא יודע למי יש את הביצים לחתוך צינור גומי ולחבר לו סופית אחרת ואז להשתמש בו ללחץ גבוה. לי אין.
הפתרון שנדב העלה הוא להשתמש בצינור שיוצר מראש בחו"ל ללחץ גבוה ולהחליף רק את טבעת התבריג בצד הבלון לסוג הישראלי, פעולה שדורשת פתיחת הברגה אחת, החלפת הטבעת, וסגירת ההברגה בחזרה, וכל זה בלי לגעת בחיבור לצינור עצמו.
בעיני זה מהותי.
נדב, לא הבנתי מה הצינור שאתה שמת שונה ממה שתומר שם חוץ מהעובדה שמדובר בצינור שזור.
בשניהם צד אחד מתחבר לוסת המקורי של קולמן (או חברה אמריקאית אחרת) והצד השני לבלון שלא קיים בארץ.
הכוונה היא שאצל נדב קצהו של הצינור שמתברג לבלון הוא פריק בהברגה - ואילו במה שאני עשיתי מדובר בחיתוך של הצינור והלבשה על המתאם (למרות שבצינור שלי ניתן גם לפרק את ההברגה למיטב הבנתי-אבל זה לא הפתרון שנבחר). במקרה שלי-והפרט לא משליך על הכלל-מדובר בפתרון שעבד היטב. נדמה לי אפילו ש"העתקתי" אותו מרעיון שלך.
אז ככה;
קודם כל תמונות שהבטחתי מזמן לגבי החיבור אצלי לכירה בחוץ, עובד מעולה, בתיכנון להחליף את צינור הגומי שהולך היום עד לבלון (כמטר אורך) בצינור קבוע וברז תיקני מתחת לשיש, עוד לא יצא לי להזמין את איש הגז לטפל בזה.
אם צריך אני שם פלאנצ'ה על הכירה וזה מחליף בקלות את הפלאנצ'ה החשמלית שרציתי לקנות. כל הטיגונים, כל ההקפצות, כל מה שמלכלך מתבצע בחוץ וזה נפלא, בעיקר מבחינת האישה..
קובץ מצורף 135365קובץ מצורף 135366קובץ מצורף 135367קובץ מצורף 135368
לגבי החיבור לכיריים, תמונה של הצינור שאני משתמש בו, אחרי כל מיני ניסיונות החלטתי להישאר עם הצינור הזה ובלוני פרופאן רגילים שתופסים לי פחות מקום ברכב, מחזיק 2-3 כאלה ברכב בכל טיול. אם רוצים אין בעיה לרכוש מתאם קשיח ממנו אל בלון 5 קילו או אל כל בלון אחר שרוצים ואין צורך בהארכה.
קובץ מצורף 135369
אלעד.
מצאתי מתאם בין הוסת על הצינור המקורי לבלון גז מקומי?
לא חיפשתי, אבל אין לי ספק שאצל הבחור מחיפה שעשה לי את החיבורים לכירה יש את כל המתאמים. זה בסה"כ מתאם בין 2 סוגי הברגות
הזמנתי מהשרשור הזה לא מעט מתאמים, לצערי אף אחד לא מתאים למטרה -
חיבור הכיריים לבלון "טיולים" ולא לבלון גז גדול (2.5-5קילו עם וסת)
אלה סוגי הבלונים שיש לי.
בקצה של הכירה יש חיבור צינור רגיל, ללא וסת, ללא מתאמים מיוחד, פשוט פיה שאליה מתחבר צינור גומי. (לכן עם בלון 2.5 קילו + וסת העסק עובד).
איזה מתאם יכול לסגור לי את הפינה? מצידי שיהיה אחד לכל סוג, כי כל אחד מהמוצגים בתמונה שונה בחיבור שלו
תודה קובץ מצורף 135377
Sent from my HD1903 using Tapatalk
https://m.aliexpress.com/item/100500...0276c9f&is_c=N
https://m.aliexpress.com/item/400011...0276c9f&is_c=N
אלה מתאמים שנרכשו, בין היתר...
יש לי את כל המתאמים שציינת. כולם עובדים- אבל בכולם הבעירה חרא. אתה מחבר בלון בוטאן או איזובוטאן לכירה שמיועדת לפרופאן. למה זה לא בוער הכי טוב? לא יודע -אני לא כימאי.
יש לך 2 אופציות: ראשונה היא לחבר בלון 5 קילו או 2.5 קילו- עשו את זה הרבה ויש על זה מלא דיונים. אני גם עשיתי והיתי מרוצה מאוד - אבל נשבר לי הזין מלסחוב בלון גדול. או להשתמש בבלון פרופאן שפשוט מיועד לכירה הזאת ושלום על ישראל. אני הגעתי למסקנה שהכי טוב להשתמש בבלון שכמו שאומרים GOD INTENDED. אתה יכול לקנות 5 בלונים אצל החבר'ה האלה בזול ולקבל משלוח הביתה -
https://www.mmsr.co.il/items/3775511-21093
בלון מספיק לי אישית למשהו כמו שעה בישול על 2 מבערים - ולמען האמת מעולם לא ניסיתי אבל נראה לי ששעה זה בקטנה.
אם בא לך - אני אעלה לכאן סרט קצר על איך לחבר את כל הבלונים ואיך זה עובד
אשמח לעוד פרטים על הצינור המדובר, ראיתי בתמונה שהעלית אבל לא ברור לי...
תומר - לא קראת את ההודעות שלי עד הסוף או שלא הבנת.
בלוני 2.5קילו ומעלה - עובד לי פיקס.
האחרים שהצגתי בתמונה - פשוט לא מצאתי מתאם שיתחבר לאף אחד מהם, מהשרשור כאן. הנה תמונה של המתאמים.
ההברגות לא מתאימות לבלונים. קובץ מצורף 135378
בבקשה - כולל ההברגות וההתאמה לבלונים
https://www.youtube.com/watch?v=Mwb7...annel=hadtomer
צינור גמיש לא ברזל:
https://www.amazon.com/Stansport-30-...879761&sr=8-13
אם אתה צריך חיבור לצינור גומי - תחתוך את הראש ותחבר ישירות - ככה תישאר עם הווסת והחיבור לבלון.
אני פשוט משתמש כמו שכתבתי בבלון פרופאן בחיבור לכיריים דומות למה שתומר העלה ואין לי צורך במתאמים.
צודק. לא הבנתי - מעולם לא נתקלתי בכירה מתקפלת (קולמן, סטנספורט) שמגיעה ללא חיבור. זה באמת מוזר....איזו כירה זאת?
(שים לב, מתאם חיבור לסטנספורט אינו זהה לקולמן)