נכתב במקור על ידי
zivo
מסתכלים על המערכת, חורים בצנרת לא יופיעו יום אחד בלי שאפשר היה לראות את זה קודם (חימום, כיפוף, שיפשוף).
מה אתה אומר. הנעילה נבדקה לפני אחד הטיולים בשומרון. פעלה כתיקנה פעמיים בזמן מעבר מכשולים בטיול.
שעה אחר כך כבר נוצר חתך בצינור האויר, במיקום שהכי לא אופייני והכי לא-מועד לפגיעה, מה גם שהוא מוגן לכל אורכו בתוך שרוול משורשר. ובכל זאת זה קרה. יש עדים. מה לעשות? הצינור ישן....
מכבה מנוע, נועל את הנעילה, מקשיב אם יש דליפות. שהכל חדש, רושמים כמה זמן הקומפרסור עובד עד שהנעילה ננעלת. עוקבים אחרי הזמן הזה. אם משהו משתנה צריך להבין (אולי זה בכלל הקומפרסור שנחלש?).
הכל טוב ויפה כשבודקים. אבל הסיכוי שייכשל בזמן אמת, קיים ואפילו משמעותי. אני נתקל בזה בלי סוף בנעילות נשלטות חשמליות שהן ציוד מקורי בכמה דגמי כלי רכב, בעיקר ממותגים יפניים. סיכוי של 1ל-3 או 4 ש-R/D Lock כלשהו לא יפעל. אמיתי. יש לזה מליון סיבות - ריתמה נתלשה, קורוזיה במגעים, מתג תקול... מה אכפת לי מה הסיבה?.... אתה צריך את הנעילה והיא לא פועלת. וזו השורה התחתונה.
משאיר הכל לעמוד, אם יש דליפה קטנה, הקומפרסור יכנס לעבודה.
שמן בסרן - 11 שנה...החלפת? בדקת? פתחת פעם את המכסה בשביל להסתכל?
בדיקת חופשים (בין הציריות לדרייב שאפט)?
אל תעליב אותי. הג'יפ הזה מתוחזק. שמן בסרנים ברגיל מתחלף כל שנה או אחרי טיולי מים עמוקים. גם אין חופשים בג'יפ הזה. זה לא לנדרובר.
בגדול (ואפשר לדבר על זה במפגש, או בחורשן הבא), אני לא מאמין שיש איזה שהיא תקלה שאין לה חיווי מוקדם.
זה הכל עניין של מורכבות הניטור לעומת עלות ההפתעה.