חלילה תוקפנות. קח את הדברים בפרופורציה וברוח חברית.
טל.
Printable View
סתם תהייה, מכונית הופכת יותר ויותר למוצר צריכה חשמלי עם תפוגה. מכוניות כמו שחלקנו מחזיקים בנות עשרות שנים ויותר לא יתאפשר להחזיקן יותר.
המכוניות החשמליות יהפכו למוצר צריכה כמו פלאפון, מחזור חיים שנע בין 3-5 שנים לכל היותר. מי יכול לקנות אוטו חדש בסכום שנע בין 130-200 אלף ש"ח לפחות ובסיטואציה מסויימת ייכול תוך 3-5 שנים להידרש לשלם סכום שינוע בין 40-70 אלף ש"ח להחליף את כל הסוללה שלה רק כדי שתיסע.
מה שנכון בשוטף החשמל יעלה לו פחות מעלות תשלום דלק שנתי -מעריך שרוב אלו שמחזיקים כאן רכב משלמים בין 1000-2000 ש"ח בחודש דלק לפחות (בנזין או סולר), כלומר משלמים בין 12-24 אלף ש"ח דלק בשנה על מכונית ממוצעת. כאן התשלום על סוללה מפצה על החזקת הדלק השנתית של הרכב, ככה שלא באמת מרוויחים כסף מאי החזקת רכב בדלק אלא פשוט משלמים בסכום אחד את רוב העלות של ההחזקה.
לגבי הבלאי, כמו פלאפונים או מוצרי חשמל אחרים, גם מכונית תתבלה, בדגש על חלקים נעים, מנוע ועוד, אולי פחות מרכב בעל מנוע בעירה פנימי, אבל עדין תתבלה.
מעניין איך השוק הזה ישפיע על רכב השטח החשמליים כשיגיעו.
על איזה בסיס נזרקים פה מספרים של 3,5,8 שנים לסיום חיי סוללה?
כשאני מנסה להעריך את הקילומטראז' הצפוי אני לוקח את מספר הסייקלים הצפוי (למשל, 1000-2000 לnmc הנפוץ, 2000-3000 לlifepo4 הפחות נפוץ) עבור כימיה ספציפית של דגם ספציפי, ומכפיל את זה בטווח של מחזור אחד של סוללה של אותו דגם (220-500 ק"מ) .
לפי איזה חישוב אתה עושה את זה?
לקחת בחשבון את נושא האחריות זה חישוב של של worst case.
חישוב של הקילומטראז' האופייני הצפוי, בהחלט יכול להיות גבוה בהרבה מאורך חיי הרכב.
מה הכוונה של אורך חיי הרכב ?
בהנחה שלא נהרס בתאונה, אז אפילו אם סבתא שנוסעת למועדון פעם בשבוע ועושה 3000 קמ בשנה .. הסוללה לא תשרוד לנצח. גם אם ( ואולי דווקא בגלל ) שטוענים אותה פעם בשלושה לודשים …
המיסבים בגלגלים יחזיקו 20 שנה … גם הצירים של הדלתות … וכו׳…
אז מה יהיה אורך חיים של כזה רכב ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אולי לא לנצח, אבל אני מכיר מספרים, גם ממקורות רשמיים, של למעלה מ20 שנה לסוללות באחסנה, כשפעם בשנה צריך למדוד ולטעון אותן. הסבתא כנראה תמות קודם.
אבל אין מה לעשות. ערכו המסחרי של רכב יורד גם כשהוא נוסע פיקס. כשערכו יהיה פחות מעלות תיקון של, למשל, משאבת esp, או כשהחלופות שמסביבו יהיו בפער אדיר לרעתו, הוא יגרט.
עם זאת, החשש הנוכחי הפרטי שלי הוא מהכיוון ההפוך: אני צופה שאעשה עם הרכב כ45000 ק"מ בשנה לכל הפחות, ואני מנסה להעריך את הסיכונים והסיכויים לפי זה.
בינתיים חברת חשמל מזהירה שלא יהיה מספיק חשמל לשימוש רגיל בהינתן עלייה משמעותית של רכבים חשמליים בארץ.
טוענים שהיתירות נמוכה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
זה כבר "כסף קטן" ביחס לפער שבין מחיר החשמל והבנזין, אבל לטובת החשמלי עומדים אגרה שנתית של 500 ש"ח ועלות טיפולים זולה. באופל זה כ400 ש"ח פעם ב25 או 30 אלף ק"מ. סוכני המכירות לא היו סגורים על עצמם.
הבלמים עם סיכוי לא רע לשרוד את מלוא חיי הרכב.
טוב שהם התעוררו.
משרד האנרגיה הודיע לפני 5 שנים שב 2021 תתחיל המהפכה. ושיתכוננו כולם. לשם שינוי עשו מה שאמרו. אבל כולם כנראה לא לקחו את זה ברצינות - אין עמדות טעינה ומשק החשמל לא ערוך.
אני נשאר עם דלק מאובנים בינתיים....
אבל זה לא נושא הדיון.
לענייננו - אני משוכנע שכשם שבשנים האחרונות יצאו לשוק לא פחות מ3 טכנולוגיות חדשות של סוללות, ככה זה יהיה ערוץ פיתוח טכנולוגי עיקרי עבור האנושות גם בשנים הבאות. ועד שתיגמר הבטריה במכוניות שהיום הן חדשות - כלומר עוד 7 עד 10 שנים - יהיו טכנולוגיות של בטריות להחלפה שיהיו זולות ויעילות יותר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
במודל הפרטי שלי אני לא בונה על עמדות טעינה ציבוריות, והאמת גם לא נורא מתעניין בבעיות של חברת החשמל.
עבורי זה הולך להיות חסכון בעלויות שוטפות של כ17000 ש"ח בשנה.
מבחינתי כבר אין שאלה לגבי עצם המעבר. נשאר רק לבחור דגם.
400000 ק"מ על טסלה ללא החלפת בלמים.
טווח הנסיעה ירד ב9-10%.
https://thedriven.io/2021/07/03/impo...of-brake-pads/
השכן שלי קנה כזה.
הוא מטעין בעבןדה .. כי אנחנו גרים ברחוב שאין שום אפשרות אחרת.
אני חייב להגיד שזה ואחאד אוטו מכוער … ושקט.
כשהוא נוסע אני מרגיש סוג של ואקום עובר אותי ..
ממש כוחות האופל אוטו חשמלי [emoji51]
הgac ירדה מרשימת החשמליות האופציונליות.
https://www.themarker.com/dynamo/car...ium-1.10014353
לא נורא, לטעמי. ממילא היה משונה לראות ב2021 רכב נמכר ללא בלימה אוטונומית, במחיר הזה.
חבר שבנה על עמדה ציבורית מהירה ופנויה....https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2a6291ef1c.jpg
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
חוץ משמועות, אין לי מושג לגבי המחיר.
שילמתי מקדמה.
שילמת מקדמה לכלמוביל בלי לדעת את המחיר ?
סתם נכנסת לסניף ?
שאפו ….