תגובה: חניון לילה למטר פרסאידים 12.8.21
ירדנו אתמול לדרום, פקקים מטורפים, כ 3 שעות עד לערד.
מערד ירדנו לכביש 258, והתמקמנו בחניון הלילה שממזרח לכביש, על שביל הירוק.
בסביבות 22:00 כמעט ולא היו אנשים, שהתחילו להגיע לחניון, כך שעד שיצאנו היו כבר לא מעט קבוצות.
פרסאידים בקושי ראינו. ממש בקושי. אחד פה, אחד שם. עד סביבות 01:30 אולי במצטבר היו 20-25 ח'תכות.
חזרנו עייפים מאוד, אבל היתה חוויה מיוחדת לילדים, והחברה היתה נפלאה.
איפה אפשר לקבל זיכוי על הכרטיסים?
לצערי הייתי מוגבל לפרייבט הפעם, ולתומי חיפשתי חניון לילה שיהיה בתוך שמורה - כך שלא תהיה תנועה של אנשים אליו בלילה.
נבחר חניון לילה באר עדה.
גודל הטעות - שיירות ליליות עד 01:30, קבוצות של על האש, מיטב הלדים והרמקולים והפרסאידים נשארו בבית...
ב01:00 חתכנו חזרה, עד 02:30 כביש 40 מדרום לבש עדיין היה עמוס לעייפה לכיוון דרום.
אני רק שאלה - הפקחים פשוט התעלמו מתנועת הלילה בשמורות, או שהוגדר שביום של מטר מטאורים זה לא עבירה על החוק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
david dodka
לצערי הייתי מוגבל לפרייבט הפעם, ולתומי חיפשתי חניון לילה שיהיה בתוך שמורה - כך שלא תהיה תנועה של אנשים אליו בלילה.
נבחר חניון לילה באר עדה.
גודל הטעות - שיירות ליליות עד 01:30, קבוצות של על האש, מיטב הלדים והרמקולים והפרסאידים נשארו בבית...
ב01:00 חתכנו חזרה, עד 02:30 כביש 40 מדרום לבש עדיין היה עמוס לעייפה לכיוון דרום.
אני רק שאלה - הפקחים פשוט התעלמו מתנועת הלילה בשמורות, או שהוגדר שביום של מטר מטאורים זה לא עבירה על החוק?
בימים כאלה אני נשאר בבית אבל טיפ לפעם הבאה.
בשבוע האחרון הופצה ברשתות החברתיות רשימה של חניוני לילה לצפיה במטאורים.
בשום צורה לא להגיע אליהם..
למשל הר כיפה לא היה ברשימה.
יש מקומות שהם לא שמורות שאפשר לישון.
אם הגעת לבאר עדה אפשר להמשיך לכביש 13 יש ממזרח לכביש בסיס שרוב הזמן נטוש ואם לא שם אז בבסיס הנטוש של באר מנוחה
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
ככה זה נראה שהעדר חוזר הביתה..
קובץ מצורף 134784
אני הסתובבתי בלילה בחולות צאלים, חושך מוחלט , אבל מטאורים.... גורנישט.
משם נסעתי לאגם ליד ירוחם, היו טיפה מטאורים, ולא המוני ישראל...
בשורה התחתונה, כגודל הציפייה , גודל האכזבה...
כבר כמה שנים שאת שכל הסיפור הזה מנפחים כל מני בעלי אינטרסים כלכליים ( תיירנים , בעלי עמודי אינסטרגם וכ"ו)
כנראה שאכן כל מיני בעלי אינטרסים מנפחים ושולחים תמונות ערוכות ושלל הבטחות על מאות מטאורים שאין להם אחיזה במציאות.
אבל גם צריך להגיד שעדיין זה אירוע אסטרונומי מרהיב אם מתסכלים עליו בתנאים הנכונים (כל מבט בטלפון או ברכב חולף עם אורות יגרום לך לפספס כמה כוכבים נופלים).
בקיצור לא צריך להוריד ולהוציא אוויר, פשוט לבוא בפרופורציות למה הולכים לראות
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
כדי להמנע מהמוני בני ישראל שבדרום נסענו למדבר יהודה והתמקמנו במרפסת התצפית שמול המרסבה. היתה שם קבוצה קטנה ולפנות בוקר הגיעו עוד שני רכבים אז לא היה צפוף מידי.
האיזור לא חף מזיהום אור כמו בדרום העמוק אך אפשר היה לראות בהחלט את הפרסואידים עם קצת סבלנות.
שמענו את צלצולי הפעמונים מהמנזר, ראינו אותו מגיח בדימדומי הזריחה, טיפסנו את מעלה הר מונטר לתצפת על האיזור בזריחה (המעלה וואחד חפור), שיטוט בשבילי הסביבה והביתה לישון.
דבר אחד לא מתסדר לי
איך תמיד השיא יוצא בימי חמישי..:)
תאוריית קונפיגורציה: חמישי ולמחרת שישי מאפשר גם לשומרי שבת להגיע לראות.
מתחבר עם תגובה 67
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=954899
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
דבר אחד לא מתסדר לי
איך תמיד השיא יוצא בימי חמישי..:)
התשובה פשוטה: הוא לא.
המטר הוא כל שנה בין ה8-15 לאוגוסט. (יש מטאורים לפני ואחרי כמובן אבל פחות), ושיאו של המטר הוא בלילה שבין 12-13. כבר כמה אלפי שנים וגם בימינו.
את האירוע המרכזי של מצפה רמון וכו' תמיד עושים בסופשים מטעמים ציבוריים ושיווקים.
הסבר קטן (ומתנשא[emoji6]) לידע כללי: המטר מתרחש באותו התאריך כי כל פעם אנחנו עוברים באבק של כוכב השביט "סוויפט-טאטל" בדיוק באותו זמן בהקפת כדור הארץ סביב השמש.
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
אני לקחתי את הילדות לחניוו בארותיים ליד עזוז. יצאנו בשש בערב מהבית, טיפה עומס בכביש 40 שהוסיף כ 30 דק לנסיעה המתוכננת.
בחניון היו ממש מעט קבוצות, בלי רעש ובלאגן.
הקמנו אוהל, פויקה ואחר כך פרשנו מזרונים וצפינו במטר, היו כמה בודדים פה ושם, לא "גשם"
פרשנו לאוהל לישון ולמחרת סיבוב קצר באזור והבייתה
סהכ חוויה טובה
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
חניון לילה הר עידו - ערב לפני "השיא"
הגענו לירידה לשטח (מ171) בסביבות 16:30 - עשרים דקות נסיעה עד החניון והייתה בו רק קבוצה אחת.
במהלך הערב הגיעו עוד 4-5 כלי רכב, רובם של זוגות שקטים. משום מה, בחניון הענק, כולם רצו להתמקם לידנו.
זו תופעה אנתרופולוגית מרתקת, בכל פעם שאני בחניון לילה גדול וריק, האנשים שמגיעים מחנים קרוב אלי (אני לא יפה במיוחד ולא מפיץ ניחוחות בישול מיוחדים).
היה קריר ונעים שקט יחסית ובהחלט מרשים. היו מספר שובלים שנמשכו ממש מספר שניות - חוויה מיוחדת ולא חווינו עומס משום סוג.
סך הכל נחמד מאוד.
1 קבצים מצורפים
חניון אחד לילה אחד וזאת התוצאה..
קובץ מצורף 134833
לפחות אספו לכיון הצפרדע [emoji26]
חניון לילה למטר פרסאידים 12.8.21
אני רואה שהכול בשקיות.
חבל שהרשויות שגובות מיסים עצומים לא דואגים שלאזרחים יהיו נקודות מתפקדות לפינוי הזבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
לפחות אספו לכיון הצפרדע [emoji26]
הרט"ג הביאו את הכל לשם כולל הפח..הכל היה מפוזר בשטח..
בחניוני לילה אין פחים כי החיות יפזרו את הזבל ואי אפשר לרוקן את הפחים כל יום .
כלומר כל מה שרואים בתמונה היה צריך לחזור עם המטיילים לפח הקרוב..
הכלל הוא שמוציאים מהשטח כל מה שהכנסנו לשטח.
הנה הוכחה - ציבור סה״כ חיובי, מטייל, בא לחניון לילה ולא מתפנק - שאין הסברה לכלל הפשוט הזה. אני משוכנע שדווקא בסוג כזה של מטיילים אם היה מינימום של הסברה זה לא היה קורה. הפקח שמחלק שקיות מבחינת רוב הציבור - יבוא אחר כך לאסוף את הזבל כי זו העבודה שלו. הוא כמו חדרנית במלון - וממש קל לשנות את ההבנה הזו.
אני מדגיש - כי זה לא זולה ליד נחל עם קריוקי וודקה רד בול במים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dorbh
חניון לילה הר עידו - ערב לפני "השיא"
הגענו לירידה לשטח (מ171) בסביבות 16:30 - עשרים דקות נסיעה עד החניון והייתה בו רק קבוצה אחת.
.
הגעתם בסוף עם הסובארו?
בעיות עבירות?
תודה
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
ערימה בשקית ליד הפח אשפה היא נכונה בעיני המטייל הנורמטיבי הממוצע.
ככה הוא עושה גם בבית והעיריה מפנה תוך כמה שעות.
גם לרשות יש חלק בזוהמה בשטח.
יש שרותים שאנחנו זכאים להם כמשלמי המון מיסים