תגובה: מהו "רכב ישן" והאם המחסור בדגמים חדשים ישנה את התחביב?
אבל הם הרבה פחות נוחים ומהנים לנסיעות ארוכות וגם פחות יציבים ופחות בטוחים. הכל שם גס ובסיסי מאוד.
קשה לי לשכוח נסיעה מסוייטת בקרפטים ברומניה בכלי של קאן-אם שמקביל לריינג'ר (נדמה לי שהם קוראים לו "דיפנדר" או משהו דומה). שיפועי צד חלקלקים שה-X3ים אכלו בלי בעיה, היו מפחידים ביותר בכלי הגבוה והמתנדנד הזה. זה כלי מצוין לעבודה עבור חקלאים, לא לטיול ולא לכיף בכלל.
מריינגר וצפונה, כי ריינג'ר הוא כלי טיול זוועה, הוא כלי לעבודה במשק לא כלי טיול של יום ארוך.
אני בהחלט מתכוון לכלים נורמליים אבל לא חייב להיות עתירי הספק. יצא לי לראות משפחות עם כלי 4 מושבים מטיילים בכיף שומעים שלמה ארצי.
מהו "רכב ישן" והאם המחסור בדגמים חדשים ישנה את התחביב?
עם rzr800s בעל 55 כס כאשר היה חדש
כס באמת שאפשר לטייל בכיף, אשתי מצטרפת אלי ונהנית מטיולים מקומיים זו לא מכונת מלחמה מושחזת, אני מניח שכנ״ל עם rzr900s להבדיל מדגמי xp או טורבו
מוטי, יש לי עוד זמן רב עד לטווח גילאים שציינת אבל לא אפלה פרטנרים לטיולים על בסיס גיל……יבוא יום ולביא יצטרף לסיבוב מאחורי הבית בשפלה…
דרך אגב, דווקא עם ריינגרים וג׳נרלים שני בני נוער מהאיזור בתאונות שונות התהפכו ונפצעו, כנראה עניין של מרכז כובד גבוה יותר והגנה היקפית נחותה + כנראה חוסר הדרכת הורים והתלהבות הנוער.
Asaf-a
אסף.א
הגיל פשוט מהווה מסננת ל....
נסכם על 40+….לפחות מנטלית..
Asaf-a
אסף.א
ואתה רואה בכלי שמקביל ל-RZR800/900 תחליף לג'יפ ככלי לטיולים?.....
לא כתוספת חביבה וכיפית לג'יפ אלא כתחליף מלא לג'יפ כרכב הטיולים שלך.
אני לא רואה את זה קורה....
דווקא את התפיסה של הג'נרל אני מאוד אוהב - יש לו הרבה יותר כוח (מבלי להיות פרוע כמו דגמי הטורבו), יש לו ארגז מטען מאוד פרקטי והנהיגה בו נוחה יותר וקרובה יותר ל-SBS ספורטיבי מאשר לריינג'ר החקלאי הלא נוח.
ועדיין צריך נגרר, ורכב גורר, וכל האופרציה של טיול מעגלי וחנייה מאובטחת וכו' וכו'.
אצלי הממוצע יכולת שטח שיוצא עם רזר+פורסטר= הפאגרו קינג שהיה ונמכר…
Asaf-a
אסף.א
אני טוען שאם לא תהיה ברירה אז כן.
הרי אני בעצמי עשיתי את המהלך ההפוך טיילנו קצת עם הריינג'ר והבנתי שזה לא זה(מגבלות מזג האוויר, מסלול מעגלי חברה וכו) ורכשנו את הדיסקו.
אבל אם האפשריות יהיו רכב זקן שעובר מרורים ע"י המדינה או לרכוש טנדר חדש (כי דיזל יומיומי מזדקן לא יורשה להכנס לערים) וה"ג'יפונים" נהיים רכים מיום ליום אז sbs אולי יהוו פתרון אולי יחיד לנסוע חופשי בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בשביל השיתוף,עלות האחזקה (בלי דלק) של הגמל (בן 24) היא 31.6 אג/קמ בכמה שנים האחרונות.
בלי עיגולים ובלי הפחתות ובלי נרמול הוצאות.
הכל.
טיפולים תיקונים ושיפורים(במעט שיש מאז ייצוב תכן..).
תעשו חשבון לבד איפה אתם עומדים.
זה לא ממוצע, זה מספר סופי חלקי קמ נסועה.
לרכב 792Kקמ.
מטופל בחלפים מקוריים בלבד/מקביל מקורי בלי דראק סיני, ובלי קיצורי דרך.
הפרייבט המודרני שלנו יקר יותר.
שוב אתם מדברים על רכב שהוא לטיולים בלבד, אני אומר שקניית רכב חדש או חדש יחסית שמשמש גם ליום יום
לא בטוח שיותר יקרה מלהחזיק שניים או שלושה רכבים בבית.
ולעניין ההוצאות: הרבה מאוד שירשורים היו בנושא והמשותף לכולם הוא
שעלות אחזקת רכב שטח ישן עולה בין 10-14K אז או שאני צריך להחליף משקפי קריאה או שמשהו לא מסתדר.
ובנושא אמינות: יש כאן 2 מדריכי טיולים שאני מכיר וגם השתתפתי איתם בטיולים ושלהערכתי מטיילים יותר מרובנו ועם מגוון כלי רכב גדול יותר, אולי מנסיונם יכולים לספר אילו תקלות קורות יותר,
אלקטרוניקה או ברזל. מנסיוני לפחות עם הטנדר הקודם אפס אלקטרוניקה, בלאי ברזל ותקלות ברזל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יניב עמית
שוב אתם מדברים על רכב שהוא לטיולים בלבד, אני אומר שקניית רכב חדש או חדש יחסית שמשמש גם ליום יום
לא בטוח שיותר יקרה מלהחזיק שניים או שלושה רכבים בבית.
ולעניין ההוצאות: הרבה מאוד שירשורים היו בנושא והמשותף לכולם הוא
שעלות אחזקת רכב שטח ישן עולה בין 10-14K אז או שאני צריך להחליף משקפי קריאה או שמשהו לא מסתדר.
אבל, אם הרכב הישן משמש גם ליומיום וגם לטיולים, ומחירו נניח 30K
ונניח שעלות האחזקה היא 10K שנתי
אז אחרי עשור תגיע ל-130K כולל הכל
בזמן שרכב בעל יכולת שטח חדש יעלה הרבה יותר ויפסיד בירידת ערך בעשור סכום לפחות זהה.
מניסיוני עלות האחזקה השנתית לרכב שעושה כ-40K ק"מ בשנה בשמונה השנים האחרונות נמוכה בהרבה (כ-7K)
וירידת הערך שלו לאורך כל התקופה היא כמעט אפס (נקנה ב-25K והיום אחרי שמונה שנים שווה לפחות 15K)
מה שכן אני מכיר את הרכב היטב ולא מתקן מה שלא צריך, חלק מהדברים עושה בעצמי.
יתרון נוסף זה שהרכב אחרי כמה שנים תפור למידותי, נעול מכל הכיוונים, מוגבה, ממוגן, והכל לפי מה שהתאים לי בדיוק.
ועוד יתרון זה הקשר לרכב והידיעה מה יכול להשתבש ומה לא, כי אני כבר מכיר אותו היטב
במשך 8 שנים מעולם לא נתקעתי עם הרכב, לא הלך גיר ולא מנוע,
כאשר ב- 6 שנים מתוך ה-8 פעם בשבוע נוסע לערבה הדרומית מהמרכז.
לכן לדעתי זה הפתרון הזול והמשתלם ביותר
כמובן שזה לא מתאים לכל אחד הן מבחינת מה שהרכב נותן בעיקר בכביש (אני מסתפק במעט כ"ס ומעט פינוקים)
וחובה להבין קצת מכונאות כדי להתקיים בצורה כזאת אבל לדעתי אם לא יודעים משתלם ללמוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יניב עמית
הוא נהפך לרכב טיולים רק ב-3 שנים האחרונות, והממוצע הזה מייצג משקל רב מאד של מרבית השנים הנדגמות לפני כן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נוחות/מהירות בכביש? בטוח שכן. רכב חדש תמיד עדיף בהרבה על הכביש.
אבל למי זה אכפת - כשכולם, מסוזוקי אלטו עד פרארי 488, עומדים/מתבשלים באותו פקק?....
נו מה יהיה עם הטיעון המוזר הזה? אלף גם בפקק (בוודאי בחמסין) הרבה יותר נוח באוטו חדש מאשר בישן. ובית, הנסיעות למדבר הן לרוב לא בפקקים, עד כדי פיגועים נקודתיים כמו מטר הפרסאידים.
סתם לדוגמא קפצתי ביום ראשון לבקר קרוב משפחה שעובד במדבר יהודה אי שם מעל נחל בוקק. קרוב לשעתיים בכביש פלוס חצי שעה בשטח לכל כיוון. הלוך ושוב באותו יום כולל חזרה לקראת חצות, והגעתי הביתה רענן למדי. עם ג'יפ ישן וקשוח יש מצב שהייתי מוותר על ההזדמנות הזו להריח קצת מדבר.
ומילה על ג'יפונים: אני שומע כל הזמן על חבר'ה שמטיילים עכשיו כמעט מדי שבת. כן, בחמסין הנוראי הזה שמשבית מטיולים את רוב הקשוחים כאן. ככה זה כשיש לך רכב מודרני ואמין עם מזגן רוצח.
אולי נגדיר כרכב שטח רכב שמבלה בשטח לפחות פעמיים בחודש?..
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
ככה זה כשיש לך רכב מודרני ואמין עם מזגן רוצח.
אפשר הסבר מה הקשר בין מערכת מיזוג תקינה ובין גיל רכב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אפשר הסבר מה הקשר בין מערכת מיזוג תקינה ובין גיל רכב?
תן לי לחלוק איתך אמת מטרידה: לא כולם מצליחים להחזיק את המזגן במצב מעולה כפי שיצא מהמפעל לפני 15 או 20 שנה.
אם בגלל חוסר זמינות של איש מקצוע או מחסור בכסף או סתם דלקת בקרום החשק.
אצלי שני הדיסקברים הקודמים התקשו בסוף ימיהם בתחום הזה, למרות נסיונות תיקון חוזרים ונישנים ובלי לחסוך כסף - בסוף זה נכנס לקטגוריה של 'ססאומו בוא נמכור אותו וזהו'.
לא חושב שזה רק אני.
ואגב דברים דומים אפשר להגיד על מערכת הקירור של המנוע - לא כולם מחזיקים אותה במצב חדש דנדש, מסיבות שונות ומגוונות.
ואחרון חביב, ברור לכולנו איך תקלה משביתה טריוויאלית יכולה להתפתח לארוע מסוכן אם היא מתרחשת באמצע החום הרחק מצל ומיים.
בג'יפון חדש יחסית ועם נהג שלא מחפש צרות, הסיכוי לתקיעה כזו קטן מאשר בג'יפ ברזלים גיבור אך ישן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
תן לי לחלוק איתך אמת מטרידה: לא כולם מצליחים להחזיק את המזגן במצב מעולה כפי שיצא מהמפעל לפני 15 או 20 שנה.
אם בגלל חוסר זמינות של איש מקצוע או מחסור בכסף או סתם דלקת בקרום החשק.
.
אם תגיד שכל הרכב רקוב, ניחא,
אבל להחליף רכב רק בגלל מזגן?
זה נשמע כמו תירוץ של ״בא לי רכב חדש בלי קשר לכלום״, וזה לגיטימי לגמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
ואגב דברים דומים אפשר להגיד על מערכת הקירור של המנוע - לא כולם מחזיקים אותה במצב חדש דנדש, מסיבות שונות ומגוונות.
זה מאוד מדויק-אבל לעניות דעתי הפתרון הוא אוברקיל.אני נדרשתי בחודש האחרון לטפל בשני התחומים האלה. מזגן- בלי עין הרע עמוס מזגנים בבני ברק מקבל את הגרוטאה כל יולי- גם השנה. אני משאיר אצלו משהו כמו 400 שקלים ומקבל מזגן מקפיא. ואגב אני לא אוהב לנסוע עם מזגן. אשתי והבנות כן.
לגבי מערכת קירור: אוברקיל אוברקיל אוברקיל. הרכב שלך הוא כלי עבודה. אני עם רדיאטור 3 שורות. בחודש שעבר החלפתי תרמוסטט (מישימוטו, פתיחה נמוכה) וצינורות רדיאטור ומכסה מאגר נוזל קירור. זה יושב באקסל של התחזוקה של האוטו (אין לי באמת אקסל,יש לי פנקס. אני לא הכי יעיל בקטע) בקיץ הבא ימלאו 3 שנים לפאן קלאץ' (SEVERE DUTY) והוא יוחלף בחדש. לפני שבועיים הורדתי כמובן את נוזל הקירור והחלפתי במופאר. מערכת קירור זה משהו שאוי ואבוי אם ידפק לך. זה הכי סיוט.
אתה כל שנה ממלא מחדש גז ב400 שקל ולזה אתה קורא אוברקיל?
אוברקיל זה אולי אם תמצא איפה דולף לך הגז ואז תשכח מלמלא אותו כל שנה.תנסה זה באמת שווה את זה
חס ושלום-ב400 שקל אני יכול למלא גאז שלוש פעמים. אני מדבר על תיקונים, איתור דליפות, כל מה שצריך.
רכב שצריך להשקיע 400 שקל במיזוג שלו, מערכת אחת בלבד מני מערכות הרכב, מדי שנה...
השאלה שלך מראש השרשור אכן מתבהרת.
מה כבר אפשר לתקן או לבדוק במערכת מיזוג תקינה כל שנה ועוד ב400 שקל (זה באמת גרושים אבל תכפיל באמת במספר שנים ובמספר מערכות ייצא מספרים יפים) ?
מה כל שנה מתגלה דליפה חדשה?מה זה טיטניק?