תגובה: שני דברים מעניים בנוגע לאוטו שלנו
אם תעזוב לרגע מי ניצל את המומנטום ואת התמימות והמוטיבציה של כל האחרים כדי לעשות לביתו ולהפוך לח"כ-פרזיט... ותבדוק רק את העובדות, בלי להיכנס לפוליטיקה אלא רק עובדות - תגלה ש:
1. מחאת העם עם הגולן הצליחה?.... הצליחה. עובדה. הגולן נשאר שלנו. אפשר לקוות שהפעם זה לתמיד.
2. מחאת בלפור הצליחה?... הצליחה. עובדה. זה נכנס לתודעה של מספיק אנשים ובסוף נתניהו הלך.
3. ההשתוללות של המגזר הערבי בפרעות "שומר החומות" הצליחה?.... הצליחה. עובדה. לא רק שלא ממצים איתם את הדין, לא רק שהם ימשיכו ביתר שאת להתחמש בנשק לא חוקי ולפתור כל ויכוח ועניין פנימי בתוכם באלימות וברצח, אז עכשיו הם גם יושבים בקואליציה, ממסמסים כל נסיון לעשות סדר אצלם, ובסוף גם קיבלו 53 מיליארד שקל שרובם ככולם יזרמו לכיסי משפחות הפשע במגזר. כאמור - נשאר לי רק להעריץ אותם. כי יש להם ביצים.
4. מחאת האתיופים הצליחה? לא. כי לא היה להם אורך רוח ואומץ להמשיך ולהפוך את המדינה.
5. כנ"ל מחאת הדיור ומחאת הנכים. יותר מדי נימוס, פחות מדי אקטיביות. לנכים, לניצולי שואה ולשאר מגזרים חלשים שהמדינה המתועבת הזו דופקת ביד רמה, באמת שקשה לי לבוא בדרישות. הם לא ישחקו בחתול ועכבר עם המשטרה. מה שהם עוברים לא פחות מאשר מכמיר לב. כשאני רואה איך המדינה מתייחסת אליהם אני מתבייש שאני ישראלי.
אפשר ללמוד מזה שרק מי שעושה הרבה רעש ומשתמש בהרבה כוח, מקבל את הכותרות - ובסוף גם את מה שהוא רוצה.
וזה נכון שאנחנו עצלנים ועייפים ואין לנו כוח ואין לנו חשק ואנחנו גם סמרטוטים נעדרי כל בדל של אומץ. היה לנו אומץ להסתער על מחבלים כשהיינו בני 20, אבל היום בגיל 40-50 כבר אין לנו אומץ לצעוק על שוטר ולקבל ממנו דחיפה או אגרוף.
זה לא נעלם מעיני השלטון. הוא מנצל את זה יפה יפה.
הם לא צריכים למחות.
הם מקבלים כל מה שהם רוצים מראש. ולמפרע.
ברלי... אולי. רק אולי :D
אולי מה שנראה לך סופר-קריטי וסיבה מצויינת לצאת לרחובות, אולי זה פשוט לא כזה חשוב לרוב האנשים. ואולי הרבה אנשים חושבים שזה בכלל כיוון טוב, גם אם כואב קצת בכיס בטווח קצר.
ונתת בעצמך יופי של דוגמאות שישראלים כן יצאו לרחובות וכן מחו וכן השפיעו - כשמספיק מהם האמינו שמשהו חשוב.
1+
כשהעם הזה רוצה למחות, הם יודעים לעשות את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם תעזוב לרגע מי ניצל את המומנטום ואת התמימות והמוטיבציה של כל האחרים כדי לעשות לביתו ולהפוך לח"כ-פרזיט... ותבדוק רק את העובדות, בלי להיכנס לפוליטיקה אלא רק עובדות - תגלה ש:
1. מחאת העם עם הגולן הצליחה?.... הצליחה. עובדה. הגולן נשאר שלנו. אפשר לקוות שהפעם זה לתמיד. בפעם הראשונה הבלימה להבנתי הגיעה בגלל משהו שקשה לקרוא לו הפגנה, בפעם השניה זה כנראה לא באמת היה על השולחן של ברק וביבי. באותה מידה מחאה הרבה יותר חזקה נגד התנתקות לא הצליחה
2. מחאת בלפור הצליחה?... הצליחה. עובדה. זה נכנס לתודעה של מספיק אנשים ובסוף נתניהו הלך.
3. ההשתוללות של המגזר הערבי בפרעות "שומר החומות" הצליחה?.... הצליחה. עובדה. לא רק שלא ממצים איתם את הדין, לא רק שהם ימשיכו ביתר שאת להתחמש בנשק לא חוקי ולפתור כל ויכוח ועניין פנימי בתוכם באלימות וברצח, אז עכשיו הם גם יושבים בקואליציה, ממסמסים כל נסיון לעשות סדר אצלם, ובסוף גם קיבלו 53 מיליארד שקל שרובם ככולם יזרמו לכיסי משפחות הפשע במגזר. כאמור - נשאר לי רק להעריץ אותם. כי יש להם ביצים.
4. מחאת האתיופים הצליחה? לא. כי לא היה להם אורך רוח ואומץ להמשיך ולהפוך את המדינה.
5. כנ"ל מחאת הדיור ומחאת הנכים. יותר מדי נימוס, פחות מדי אקטיביות. לנכים, לניצולי שואה ולשאר מגזרים חלשים שהמדינה המתועבת הזו דופקת ביד רמה, באמת שקשה לי לבוא בדרישות. הם לא ישחקו בחתול ועכבר עם המשטרה. מה שהם עוברים לא פחות מאשר מכמיר לב. כשאני רואה איך המדינה מתייחסת אליהם אני מתבייש שאני ישראלי.
אפשר ללמוד מזה שרק מי שעושה הרבה רעש ומשתמש בהרבה כוח, מקבל את הכותרות - ובסוף גם את מה שהוא רוצה.
וזה נכון שאנחנו עצלנים ועייפים ואין לנו כוח ואין לנו חשק ואנחנו גם סמרטוטים נעדרי כל בדל של אומץ. היה לנו אומץ להסתער על מחבלים כשהיינו בני 20, אבל היום בגיל 40-50 כבר אין לנו אומץ לצעוק על שוטר ולקבל ממנו דחיפה או אגרוף.
זה לא נעלם מעיני השלטון. הוא מנצל את זה יפה יפה.
ואלו שהצליחו, נגיד שהצליחו, לכמה זמן הצליחו? מי באמת הרוויח? ומה קרא לאלו שהיו מקדימה מול השוטר בזמן שההוא עם התזמון התראיין?
אני אגיד לך מה קרה.
חבר אחד שלי, שבאמת לקח את העיניין הרבה הרבה יותר רחוק ממני, הואשם בבית משפט על הפרעה לתהליך השלום ולא גויס.
שניים אחרים נשארו עם צלקות פיזיות.
ורבים אחרים עם צלקות פנימיות.
ומה בסוף? היה שווה את זה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
ואלו שהצליחו, נגיד שהצליחו, לכמה זמן הצליחו? מי באמת הרוויח? ומה קרא לאלו שהיו מקדימה מול השוטר בזמן שההוא עם התזמון התראיין?
אני אגיד לך מה קרה.
חבר אחד שלי, שבאמת לקח את העיניין הרבה הרבה יותר רחוק ממני, הואשם בבית משפט על הפרעה לתהליך השלום ולא גויס.
אתה רוצה למדוד דברים לפי תוצאות אישיות? רבים יאמרו לך שזה שלא גויס כנראה לא הפסיד כלום. במיוחד כיום כשזה כבר "לא נחשב" מהבחינה התדמיתית/חברתית וגם לא מעניק ללוחם המשוחרר שום יתרון על אלה שלא שירתו שירות משמעותי או לא שירתו כלל, ובטח לא מקדם אותו בהמשך חייו לשום מקום טוב מעבר לקריאה למילואים עד גיל 40 ותחושה של פראייר מנוצל.
שניים אחרים נשארו עם צלקות פיזיות.
ורבים אחרים עם צלקות פנימיות.
שירות צבאי ביחידה קרבית, גם כנראה משאיר יותר צלקות מדחיפה של שוטר. צלקות פיזיות ונפשיות - שאל את איציק סעידיאן.
ומה בסוף? היה שווה את זה?
אם נסתכל עלהשורה התחתונה, עובדה שהגולן נשאר שלנו. לאלה שבאו למחות בגלל האידיאולוגיה-נטו ולא כדי להכיר שם בחורות, כנראה שהיה שווה.
כנ"ל בבלפור. רבים התחככו שם עם השוטרים וחטפו מהם פה ושם. הם יגידו לך היום שכדי שנתניהו יילך, היה שווה. חוץ מזה שבהפגנות של השמאל יש מלא בחורות שוות....
אם לרוב הציבור לא מפריע לשלם בכל יום עוד 50 שקל מס (עבור יותר מחצי מהשכירים במשק שאינם מפונקי-הייטק, מדובר בשעה ורבע-שעה וחצי נוספות של עבודה) רק כדי שיוכל להגיע לעבודה ואח"כ לחזור הביתה, "לא מפריע" ברמה שאינו מוכן להזיז את התחת ולמחות על זה - אז שלא יתלונן.
ולמי שלא מסתכל רק על אגרת הגודש/כל הפלצה מקומית אחרת אלא רחוק קדימה, אז הכיוון של המדינה הזו הולכת אליו הוא מאוד ברור - הבעיה היא שכשנתעורר, כבר עלול להיות מאוחר מדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ולשאלתך דרור - בעלי רכב צמוד - זה כתוב בחוק - מי שישלם הוא המעסיק.
לכאורה כדי לעודד את המעסיקים להוציא את המשרדים לפריפריה.
מבחינתי מוטיבציה מעולה לקחת רכב צמוד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
רק שאצלך המוטיבציה של המעסיק תהיה להוציא אותך מהתופת התל אביבית. המפעל כבר זז הרחק משם.