נראה שהספייסר הזה היה סדוק הרבה לפני ההידוק ששבר לגמרי.
יש פאטינה/חמצון על פני השבר ויש בקושי 3 נקודות שאני מצליח לראות גוון של מתכת נקייה.
בנוסף, הגירעון בשבר נראה כמו יציקה זולה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...08d8d28612.jpg
Printable View
נראה שהספייסר הזה היה סדוק הרבה לפני ההידוק ששבר לגמרי.
יש פאטינה/חמצון על פני השבר ויש בקושי 3 נקודות שאני מצליח לראות גוון של מתכת נקייה.
בנוסף, הגירעון בשבר נראה כמו יציקה זולה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...08d8d28612.jpg
אישית .. עם 20שנה ניסיון בשטח ובכביש.. לא נתקלתי בגוזון שבור (אין זה בא להעיד על הכלל.. רק התנסות אישית)
מנסיוני אולי התבריג יהרס..... ואצלי בסמוראי זה קרה באום ... לא בגוזון.
בכל מקרה, זנחתי את הספייסרים רכשתי גנטים באופסט הנכון.
ההצדקה היחידה שאני רואה לספייסר היא מגבלות אריזה וכשאין גנט מתאים.. (כמו נגיעה בקפיצים, שלדה וכו) , ואז יש להקפיד על הידוק ידני, לבחון אותם באופן שיגרתי לסדקים, חופשים ולסמן הידוק אומים כפי שאסף ציין.
נ.ב להערתו של נדב, ודורון....
כפי שמצופה מנהג לנהוג את רכבו בהתאם למכלול המגבלות... כך אני גם מתחזק את הרכב... ורגיש יותר לכל נק ובעיקר מקומות מועדים לפורענות כמו ספייסר גלגל.
רק כך נמנע לדעתי אסון גדול יותר.
נ.ב 2, זה היה ספייסר חרא... ללא שם...
וברור לכולם שמבוסס על יציקת אלומיניום רעה.
בהמשך הכנתי ספייסרים מגוש אלומיניום תעופתי....
נ.ב 3 ... מתעלק....
יש רביעייה של 1 אינץ, מתאים לסמוראי, סיקס וכו' ... סט איכותי ...ללא סדקים, ללא שום סימן בלאי.
600שח ....לחברי גיפולוג המודעים.
קובץ מצורף 135421
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אורי וכולם.
כשמתקינים חישוק סגסוגת או ספייסר כזה - מאוד מאוד קריטי להשתמש באומים מתאימות.
אום לחיזוק סגסוגת כוללת צוואר שמגיע עד הטבור ומונע הידוק יתר. כשאתה מהדק אום קונית בלי צוואר - הקונוס נכנס לקונוס שבחישוק/ ספייסר, וכשאתה מהדק - גם במומנט הנכון - הקונוס הפנימי מנסה לפתוח את החיצוני. זה בדיוק השבר שרואים כאן. רואים היטב בתמונה שההידוק האחרון זה שבסוף פיצח את האלומיניום היה רק האחרון. השבר כבר התחיל מזמן.
דרור.... באילו אומים השתמשת?
אורי.... כנ"ל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני השתמשתי באומים שהגיעו עם הספייסר.....
והם... לפי התמונה שלך - בלי צוואר.
אסף.
נכון.
אגב אשמח לראות ספייסרים עם אום ועם גובל הידוק כפי שציינת...
מדבריך אם המשטח קצת מלוכלך לא היה ניתן להגיע להידוק רצוי וייתכן מאוד שהאום ישתחרר.
בחישוקים טובים הקונוס מגיע כמעט עד הטבור.
בחישוקים שאתה מהדק רחוק מהטבור יש ספייסר פלדה בחור.
שני המקרים מתאימות אומים רגילות.
אם אין ספייסר פלדה בתוך החור והאום מתהדקת רחוק, תחשוב מה עושה קונוס בתוך קונוס ואיזה כוח ש'פותח' ומפצח אתה יכול להפעיל בהידוק.
לזה יש אומים עם צוואר. בד"כ של ממ בודדים כי בחישוקים לא צריך יותר מזה.
אסף.