עדיין באים בשלוש...זה רק הפחדנים שתפסו אותם וחטפו?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
Printable View
עדיין באים בשלוש...זה רק הפחדנים שתפסו אותם וחטפו?
הדאחקות שלכם על חשבונו של מי שנגנב לו הרכב, זה משהו מגעיל. סתם שתדעו.
בזמנו, לפני 12 שנה, אחרי שנגנבה הסופה שלי, היה אחד שגיחך על זה.
חודש אחר כך לקחו את הרכב שלו. סוג של צדק.
https://www.evenshoham.co.il/mobile2/articles/3686/
הוא התראיין למקומון....
אם תעשו חיפוש קטן .. על גניבת רכב + שוהם... תבינו שזה איזור מוכה גניבות...
וגם שופע בכסף... פרארי נגנבה ועוד רכבים מנצנצים... לא רק ה התופעה של גניבת רכב מונע כשהבעלים יצא לרגע ... נפוצה שם, ספציפית, תופעה ...
יש דבר שנקרא רשלנות תורמת של הבעלים? או שאנחנו בשוודיה ובעיקר הרשעויות אשמות?
אף אחד לא מגחך...והדאחקות עיקרם כלפיך... וזה מה שאתה מאחל לי לפני היומהולדת שלך... חכה לברכה שלי... (:
ובוא... בתור מי שמשתלח בכולם ... לא מבין מה אתה פוצה פה.
דבר לעניין,
אם בעל לנדקרוזר בנגב ישאיר מפתח ברכב ויסדר את האוהל ושוודי יקח לו את הרכב... נקרא לבנט להתפטר טוב? תהייה מרוצה?
אפילו שאני מנפח אוויר בתחנת דלק אני מדומם ולוקח איתי את המפתח,
בטח שנכנס "רק לרגע" הביתה ועוד יש לי חניה בתוך החצר,
אני לא רואה סיבה לצלוב את גיא על התנהלותו. הוא נתן אמון בכך שלכל הפחות הרחוב של ביתו הוא מקום בטוח... ושוהם זה לא יישוב מוכה גורל
יש מצב שתכננו את זה הרבה מראש ורק חיכו להזדמנות פז.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
באחת ההפצות נאמר רכב מונע.
אתה צודק שזו הערכה כי אנחנו לא יודעים את כל הפרטים.
מצד שני, רוב הרכבים עם אזעקה נדרכים ומעלים להנעה גם כשהמפתח בסוויץ עם מנוע כבוי.
כולל בטרקטור בן 20+ שלי.
ולכן אני נוטה להעריך שזה לא רק מפתח בסוויץ, אבל שוב, ואתה צודק, זו הערכה.
והפרט הזה חשוב רק כהפקת לקח לאחרים.
מה אתה בכלל קופץ? אמרתי משהו עליך? לא אתה גיחכת כשהסופה נגנבה. לא באתי בטענה אליך.
זה היה מישהו אחר. אז היה לו גם מה לומר על הסופות שנגנבות.
אז אחרי חודש גנבו את היפני הבלתי-גניב שלו שכמובן לא היה מבוטח, כי אין צורך, הרי גונבים רק סופות....
הוא לא כל כך גיחך כשזה היכה בו.
מה הקשר אם שוהם יישוב מבוסס?... אז אם גרים שם אנשים אמידים, זה בסדר לגנוב שם? זה מצחיק?....
לעשות צחוק ממישהו מהחברים שלכם כאן בשעת צערו? זה פשוט דוחה. חברים עאלק.
רק אומר שחבל שאנשים מפרסמים ברשתות החברתיות כל נאד שקורה להם....
אולי לגיא ביותו סוכן ביטוח ההליך לקבלת תגמולי הביטוח ממבטחת הרכב ילך חלק....אבל קרו לא מעט מקרים שמבטחת הרכב סירבה לשלם במקרים כאלו בין היתר בטענה שאמצעי המיגון של הרכב לא היו מופעלים וכן טענה זו התקבלה...!!!!
השאלה שעמדה למבחן של בתי המשפט במקרים כאלו של השארת המפתחות ברכב הייתה מבחן השליטה - עד כמה הייתה לבעלים שליטה על הרכב - לשם הדוגמה במקרה בו בעל רכב ירד לקנות סיגריות בפיצויה והשאיר את המפתחות ברכב - טענת המבטחת התקבלה והוא נשאר ללא כיסוי ביטוחי למקרה!!!!!!!!!!!!!!!!
אז לתשומת לבכם!!!!!!!!!!
אני כותב תגובה זו מאחר ובעל הרכב עצמו התראיין ופירסם נסיבות גניבת הרכב שלו ברבים!!!
זה פי מה שנכתב באותו אתר של תושבי שוהם, כנראה בעקבות גניבות רבות ביישוב לאחרונה.
הרכב חנה ברחוב שבו הוא מתגורר, מול הבית שלו. נגרר שעליו אופנועים היה רתום לרכב.
הוא עסק בניתוק הנגרר מהרכב. כלומר היה צמוד לרכב שלו.
בזמן הזה הגנב נכנס לאוטו ופשוט נסע.
אז גם אם אתה עומד פיזית ליד האוטו שלך, אם המפתח לא בכיס שלך אלא ברכב, הרכב לא מבוטח?
הרי סיטואציות דומות מתרחשות אצל כולנו מדי יום. כשאתם עוצרים למלא אויר בגלגל - אתם מדוממים את הרכב ומוציאים את המפתח?
לא מדוייק, בכתבה הוא אומר שהוא נכנס לרגע לבית כאשר הרכב נשאר ברחוב עם המפתחות.
דרך אגב בהחלט כן, כשאני מנפח אויר אני מדומם את הרכב ושם את המפתחות בכיס.
כיף לראות שאני לא הפרנואיד היחיד שיוצא לתדלק עם מפתחות בכיס
יתרון מובהק למכוניות ישנות שבהן צריך מפתח כדי לפתוח את מכסה פתח התדלוק....
אבל אני נכנס לנפח אויר בארבעה צמיגים פעמיים בשבוע בערך. וכל רכב שאני רואה שעומד לפני ליד משאבת האויר והנהג עסוק בניפוח - המנוע תמיד עובד והמזגן טוחן במרץ. כל מה שצריך זה להיכנס, לשלב D ולתת בגז.
לא. אם אתה נמצא פיזית ממש ליד הרכב (מתדלק או מנפח אויר וכדומה) א מבחינת בית המשפט מתקיים מבחן השליטה ויש כיסוי ביטוחי.
אבל אם אתה מתרחק מהרכב כשהמפתח בסוויץ' למשל נכנס לרגע הביתה או נכנס לרגע לפיצוציה כבר לא מתקיים מבחן השליטה מבחינת בית המשפט ואין כיסוי ביטוחי.
הערה או הדגשה נוספת - הסוגיה של כיסוי ביטוחי לרכב שהושארו בו המפתחות בסוויץ' מתעוררת רק כשמדובר בפוליסות בהן יש תנאי מיגון שאומר בדרך כלל שאין כיסוי מפני גניבה אם אמצעי המיגון לא הופעלו (או לא הותקנו)
באותו עניין - זה הזכיר לי שיטה לגניבת רכבים שהייתה נהוגה פעם - הגנב היה קושר פחיות לפגוש הרכב. נהג הרכב היה מתחיל בנסיעה, עוצר את רכבו ורוב משאיר אותו מונע כדי לבדוק מה הרעש הזה והופ הגנב משתחל בזריזות לרכב ונותן בגז..
השיטה האחרונה שהזכרת קיימת גם היום.
מכיר סיפור מקרוב ברכב ממשלתי לפני מס חודשים.