כן, אבל אם אתה במרחק 100-200 מטר מיישוב, והאורות ברקע, כל חוויית הלבדנס שחיפשת, פשוט מתפוגגת.
אנשים יוצאים למדבר לבד, בניגוד לכל הכללים הכתובים, בדיוק בשביל זה. בשביל הלבד. להיות לגמרי לבד עם עצמם. גם ובעיקר בחושך. השקט המוחלט והקצת מלחיץ הזה, הרעשים המוזרים של חיות.
כשאני לבד אני לא רוצה לבלוט בשטח סטייל להיצמד כמו ארז לטנק, או לחצי סקייהוק - למרות שפיזית/טכנית זה כנראה היה לו מאוד נוח ובעיקר מצטלם טוב, שזו כנראה היתה הסיבה שהוא בחר בזה. אישית אני אעדיף למצוא איזה ערוץ, לנסוע לתוכו ולהסתוות בו כך שכל מי שעובר בשביל הראשי לא ינחש בכלל שיש שם מישהו.
בשבועות האחרונים הג'יפ שלי הולך ולובש צבעי מדבר, יש לי רשתות עלעלים וכו' ומאוד קל לי להיעלם מהעין אם אני רק רוצה. כמובן שזה מצריך לשמור על האפלה ועל שקט, בלי מדורות, לדים/ספוטים/מוסיקה וכו'. מה שארז בכלל לא ניסה לעשות. הוא בלט בשטח כנראה לצורך הסרט. או שזה באמת לא מטריד אותו וגם זה בסדר.
אבל אם אני לבד במדבר אני ממילא רוצה שקט. בלי מוסיקה בכלל. ממילא אלך לישון מוקדם. כנראה גם לא אשקיע כמו ארז בארוחות מורכבות ואולי אפילו די אתכלב עם מצרכים/מאכלים הרבה יותר בסיסיים כמו קופסה טונה. כי האוכל זה לא העיקר מבחינתי בהתבודדות. מי שיוצא לבד למדבר עושה את זה לא כדי לבשל, אלא כדי לחשוב מחשבות ולהתבונן לעומק לתוך עצמו.
אבל אל תשכחו שזה גם סרט. סרט מאוד מושקע ועם המון אווירה, וארז כנראה חשב כאן על כל פריים וכל סצינה והתארגן בהתאם. יצא לו מדהים לדעתי. שוב תודה על החוויה!